slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νέο διάγγελμα Μητσοτάκη στις 19:30


Γ. Βρούτσης: «Ομπρέλα προστασίας για 8.500 μακροχρόνια άνεργους της ευαίσθητης ηλικιακής κατηγορίας 55-67 ετών με νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ»Στο πλαίσιο της στήριξης των μακροχρόνια ανέργων σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο των επιπτώσεων της πανδημίας καθώς και της συνεχούς αξιολόγησης των προγραμμάτων απασχόλησης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας &Κοινωνικών Υποθέσεων ενέκρινε σήμερα την σημαντική αύξηση προσφερόμενων θέσεων εργασίας, την διεύρυνση των δικαιούχων και την αύξηση της επιδότησης του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών.

Συγκεκριμένα, η τροποποίηση περιλαμβάνει τις εξής κύριες αλλαγές για την άμεση ενίσχυση και βελτίωση του προγράμματος  που είχε καταγράψει μόνο 1,200 προσλήψεις σε 2,5 χρόνια:

Πρόεδρος της Κοινότητας Κορώνου, Γιάννης Κωνσταντάκης: Δημόσια ευγνωμοσύνη μου, για τον αντιδήμαρχο Νικόλαο Σιδερή

 Αγαπητοί χωριανοί, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω δημόσια την ευγνωμοσύνη μου, για τον αντιδήμαρχο Νικόλαο Σιδερή για την ανταπόκριση του στα αιτήματά μας, για τα θέματα της καθημερινότητας αλλά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού (Sars-Covid19), ανακοινώνει πως η εξυπηρέτηση των πολιτών θα πραγματοποιείται αυστηρά και μόνο μετά από συνεννόηση με τηλεφωνικό ραντεβού με το αντίστοιχο Τμήμα στα τηλέφωνα :

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΤΟ ΝΔ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ Σχετικά με το πρόγραμμα χρηματοδότησης των ΟΤΑ «Αντώνης Τρίτσης» και την απόπειρα ενταφιασμού του «Φιλόδημου»

 Είναι τόσο μεγάλη η εμπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι σε ότι βρήκε από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού πέραν από τον απόλυτο έλεγχο που έχει επιβάλλει με διάφορους τρόπους στο σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ και των ενημερωτικών ιστοσελίδων της χώρας για να μην ακούγεται σχεδόν καθόλου καμμιά αντίθετη φωνή, προχωρά και στην κατεδάφιση όλων των προγραμμάτων που είχαν δρομολογηθεί τα προηγούμενα χρόνια, με πανθομολογούμενες θετικές επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες.

Ο Περ. Κοροβέσης για τον Κ. Καραμανλή: "αν βρεθεί ένας πολιτικός ηγέτης να ενδιαφερθεί για το λαό του μπαίνει στο στόχαστρο"

Του Περικλή Κοροβέση
πρ. Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Σε εποχές λιτότητας κόβεται και το καλοκαίρι. Κανείς από τους γνωστούς μου δεν γύρισε ξέγνοιαστος και ξεκούραστος από τις διακοπές του. Το μυαλό τους 
έμεινε φυλακισμένο στην αβεβαιότητα του αύριο και κάποιοι προτίμησαν να γυρίσουν βιαστικά στην Αθήνα.
Δεν χαίρονταν ούτε το ουζάκι τους στην παραλία. 
Είναι γεγονός πως η κρίση που δημιούργησε η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν είναι μόνο στο οικονομικό επίπεδο. 
Είναι κρίση όλης της κοινωνίας, με τελικό αποδέκτη τον άνθρωπο που πέφτει στη μελαγχολία και την κατάθλιψη, με αποτέλεσμα όλη η κοινωνία να είναι άρρωστη.
Και πάνω σε αυτά έρχεται η δικαστική επιβεβαίωση πως ο Ελληνας πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ήταν «ύποπτος» και βρισκόταν σε διαρκή παρακολούθηση από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Και...

Τα ατού του Κυριάκου Μητσοτάκη και η σύγχρονη διακυβέρνηση

Ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης έχει λανσάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη στιγμή που ο ελληνικός λαός του άναψε το πράσινο φως και άφησε την τύχη του στα χέρια του.
Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός από το ξεκίνημα της πολιτικής του διαδρομής δεν άφηνε τίποτα στην τύχη. Στους πρώτους μήνες της θητείας του απέδειξε ότι διαθέτει εκείνα τα χαρακτηριστικά, τους κρυφούς άσσους, για να παίξει μπάλα σε όλα τα γήπεδα ανεξάρτητα από αστάθμητους παράγοντες...

Παράταση προθεσμίας πέργκολες


Δελτίο τύπου
Νομιμοποίηση Κατασκευών επί της Χερσαίας ζώνης Λιμένος
Σύμφωνα με την δημοσίευση στην εφημερίδα της Κυβέρνησης Τεύχος A’ 67/19.03.2020 τα άρθρα 96 , & 86 του τεύχους Α’ 184/29.11.2017 τροποποιούνται ως εξής:
Άρθρο 96 Κατασκευές εντός περιοχών δικαιοδοσίας των φορέων διοίκησης και εκμετάλλευσης Λιμένων
1. Οι φορείς διοίκησης και εκμετάλλευσης Λιμένων, στις περιοχές δικαιοδοσίας των οποίων υφίστανται κατασκευές (σκίαστρα, τέντες, πέργκολες), που υλοποιήθηκαν χωρίς άδεια ή καθ’ υπέρβαση αυτής, οφείλουν εντός χρονικού διαστήματος μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2021 του παρόντος, να εκπονήσουν μελέτες, για την υλοποίηση νέων κατασκευών, με βάση τα παρακάτω κριτήρια: