slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παιδική Θεατρική Παράσταση «Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων» by Sinaxia


H συν+Αξία σας προσκαλεί στην Παιδική Θεατρική Παράσταση
«Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων»
Ομάδα Κοπέρνικος
Εκπαιδευτική μουσικοθεατρική παράσταση  

 «Τί θα συμβεί όταν ο κύριος Κιχ αποφασίσει να εγκαταλείψει την γκρίζα πόλη της Φασαρίας, ακολουθώντας την καρδιά του; Μια φυλακισμένη πριγκίπισσα, ένας τρομερός Μουσικόδοντας και ένα μυστικό κουτί που πρέπει να γεμίσει με ξεχασμένους ήχους, ωθούν τον κύριο Κιχ σε μια μαγική περιπέτεια!»

H καλλιτεχνική Ομάδα Κοπέρνικος παρουσιάζει την εκπαιδευτική μουσικοθεατρική παράσταση «Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων». Πρόκειται για......

Αλαβάνος: "Απέτυχα με τον Αλέξη"


Με νέα παρέμβαση ο Αλέκος Αλαβάνος, αδειάζει οριστικά, τον Αλέξη Τσίπρα και την τακτική που ακολουθεί , δηλώνοντας με παρρησία πως απέτυχε στην πολιτική...ανατροφή του.
Μιλώντας στην εκπομπή «Αγνωστος Μ» και στον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ο επικεφαλής του «Σχεδίου Β» δηλώνει ότι υπάρχει ρήξη κουλτούρας με τον Αλέξη Τσίπρα και προσθέτει «Πρέπει να λες την αλήθεια. Αυτό που ήθελα εγώ δεν το πέτυχα, ήρθα σε σύγκρουση με .....

Απειλεί ότι θα επιστρέψει με δικό του κόμμα

Τρία χρόνια μετά το πρώτο Μνημόνιο στο οποίο οδήγησε τη χώρα ως πρωθυπουργός, ενάμιση χρόνο μετά την έξωσή του από το Μέγαρο Μαξίμου και ένα χρόνο μετά την εκθρόνισή του από ...

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Πάρου-Αντιπάρου για την ημέρα μνήμης του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Νικόλα Στέλλα.


Σήμερα που τιμούμε την μνήμη του Νικόλα Στέλλα, του ανθρώπου, του νεολαίου, που έδωσε την ζωή του για να μείνει αδούλωτη η πατρίδα μας, ενάντια στην ναζιστική γερμανική κατοχή, το παράδειγμα των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης πρέπει να μας εμπνέει. Πρέπει να μας εμπνέει, ιδιαίτερα την σημερινή εποχή, που ο....

Ζωοκλοπή και ζωοκτονία ΚΑΙ στη Νάξο!

Συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω τέσσερα άτομα για ζωοκλοπή και ζωοκτονία στη Νάξο. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα. Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων:
«Συνελήφθησαν χθες (23-05-2013) το απόγευμα στη Νάξο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου, τέσσερα άτομα, από τα οποία τρεις υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 36, 52, 45 ετών καθώς και ένας 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας και κακουργηματικού χαρακτήρα για ζωοκλοπή και ζωοκτονία.
Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, την 22/23-05-2013 νυχτερινές ώρες στην Χώρα Νάξου, οι δράστες ενεργώντας από κοινού αφαίρεσαν από περιφραγμένο χώρο ημεδαπού τρεις....

Ευχαριστήριο από την ΕΠΑΨΥ για το Δήμο Πάρου

Το ΔΣ της ΕΠΑΨΥ και τα στελέχη της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ ευχαριστούν θερμά το Δήμο Πάρου για την έμπρακτη υποστήριξη στο έργο της υπηρεσίας, με τη συνέχιση της χορηγίας για κάλυψη των δαπανών διαμονής και μετακίνησης των ειδικών ψυχικής υγείας του Κλιμακίου Πάρου.
Η οικονομική ενίσχυση της Κινητής Μονάδας είναι αναγκαία για τη συνέχιση του σημαντικού έργου που επιτελεί τα τελευταία 9 χρόνια στην Πάρο, καθώς οι περικοπές στη χρηματοδότηση (που φτάνουν στο ύψος του 60% τα τελευταία 3 χρόνια) έχουν προκαλέσει σοβαρή δυσλειτουργία. Λόγω της μείωσης στη χρηματοδότηση, στα υπόλοιπα νησιά που καλύπτει η Κινητή Μονάδα υπάρχουν πλέον σημαντικές ελλείψεις σε ....

Ανατροπη στο πολιτικο σκηνικο!! Η Διαμαντοπούλου κάνει ....κόμμα!


Την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ και την πρόθεσή της να ιδρύσει νέο κόμμα μαζί με άλλους ανακοινώνει σήμερα το απόγευμα σε συνέντευξή της στη ΝΕΤ και στον Μανώλη Κοττάκη η πρώην υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου.

«Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν με εκφράζει πια» τονίζει εγείροντας θέμα «ηθικής αξιοπιστίας» ενώ αποκαλύπτει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες με τη συμμετοχή και της ίδιας για την ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού ο οποίος θα υπερασπίζεται την επιχειρηματικότητα, την αξιοκρατία και τη στελέχωση του δημοσίου από....

ΞΕΦΤΙΛΑ!! Πριν λιγους μηνες ο Ρουπακιωτης απαντουσε στη Βουλη οτι ειναι επαρκες το νομικο πλαισιο για την καταπολεμηση του ρατσισμου

 Στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για την προστασία του ανθρώπου και της προσωπικότητάς του και για την ποινική καταστολή των φυλετικών, εθνοτικών και θρησκευτικών διακρίσεων, είχε αναφερθεί διεξοδικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις αρχές του 2013. Το έγγραφο που παρουσιάζει σήμερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση 24 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη διεθνή κατακραυγή για τις.....

Επείγον!20 θέσεις εργασίας Security στις Κυκλάδες

Η εταιρεία Oceanic Security αναζητά άτομα για προσωπικό ασφαλείας με τις εξής προϋποθέσεις:

Εγκύκλιος Μουσουρούλη ενόψει της τουριστικής περιόδου


¥   Ÿ ¥ ¡

Εγκύκλιο προς όλα τα λιμεναρχεία της χώρας, να διασφαλιστεί η ασφαλή και εύκολη διακίνηση επιβατών, οχημάτων και αγαθών στα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία κατά την περίοδο του καλοκαιριού, αλλά και να εντατικοποιηθούν οι αγορανομικοί έλεγχοι για την προστασία του τουρισμού, εξέδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης.
Συγκεκριμένα τα στελέχη του λιμενικού, καλούνται να.....

O Σύλλογος Ναξίων Κρήτης για την Ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου - Κρήτης

Αξιότιμοι Κύριοι,

 Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που με τις συντονισμένες ενέργειές τους κατέστησαν εφικτή την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας και το όνειρό μας πραγματικότητα.

Είμαστε σίγουροι ότι η ενέργεια αυτή θα αποφέρει μεγάλο όφελος στην οικονομία των νησιών μας και την ικανοποίηση των συμπατριωτών μας αλλά και των αλλοδαπών οι οποίοι επιθυμούν να επισκεφτούν τα νησιά μας.

( Όσον αφορά την ακτοπλοϊκή εταιρεία η οποία θα εκτελεί τα δρομολόγια με κέρδος ή ζημία, θα έχει πάντα την εκτίμησή μας.)

Εκ μέρους όλων των μελών μας και των φίλων της Νάξου σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Η Γραμματέας                                                    Ο Πρόεδρος

Μαρία Κλάδου                                            Γιώργος Δημητροκάλης

Υ.Γ.  Πιστεύουμε πως στο άμμεσο  μέλλον θα πράξετε ότι είναι δυνατόν  ώστε να δρομολογηθεί συμβατικό πλοίο μεταξύ Νάξου και Κρήτης.


Ο ελεγκτής που «έδεσε» τον Ακη

Ο ελεγκτής που «έδεσε» τον Ακη
Του  Βασίλης Γ. 
Ποιος είναι ο ειδικός ερευνητής του ΣΔΟΕ Νίκος Μαϊτός που έλυσε τον γρίφο της Torcaso

Μεθοδικός ερευνητής
Ο 49χρονος Νίκος Μαϊτός είναι ο προϊστάμενος ειδικής ελεγκτικής ομάδας του ΣΔΟΕ που κατέθετε το τελευταίο δεκαήμερο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη δίκη - με 19 κατηγορούμενους - για τις μίζες Τσοχατζόπουλου. Ο κ. Μαϊτός είναι πατέρας δύο παιδιών και έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες. Εχει ενταχθεί στο ΣΔΟΕ την τελευταία τριετία και έπαιξε ίσως τον πιο καθοριστικό ρόλο στις έρευνες για τις ύποπτες συναλλαγές του πρώην υπουργού και παρ' ολίγον πρωθυπουργού. Ο ελεγκτής του ΣΔΟΕ εντόπισε τις σχέσεις των υπεράκτιων εταιρειών Torcaso και Μorellia Trading με την υπόθεση Βατοπαιδίου, με ακίνητα που αγοράστηκαν από τον Α. Τσοχατζόπουλο, αλλά και με τις προμήθειες για την αγορά των υποβρυχίων. Ελυσε επίσης τον γρίφο με τον πραγματικό ιδιοκτήτη της... πανταχού παρούσας εταιρείας-μπαλαντέρ Torcaso, ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον ξάδελφο του Α. Τσοχατζόπουλου και ήδη κατηγορούμενο για την υπόθεσηΝίκο Ζήγρα. Ο ελεγκτής του ΣΔΟΕ είναι αυτός που συντονίζει ακόμη πολλές από τις έρευνες του υπουργείου Οικονομικών για τους τραπεζικούς λογαριασμούς δικηγόρων, γιατρών και άλλων ιδιωτών. Από τον ίδιο εξάλλου εκπορεύονται και άλλες σημαντικές αναζητήσεις του ΣΔΟΕ σε υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος ή παράνομων συναλλαγών που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη. Παράλληλα είναι από τους ανθρώπους που ζητούν την ενίσχυση των μηχανισμών του ΣΔΟΕ για τους ελέγχους σε τραπεζικούς λογαριασμούς ιδιωτών, απ' όπου μπορεί να προκύψουν μεγάλα έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο με ταχύρρυθμες διαδικασίες.

Ισως όμως κανένας απ' όσους παρακολουθούσαν την προσεκτική όσο και «τεχνοκρατική» κατάθεση του κ. Μαϊτού στη δίκη Τσοχατζόπουλου δεν γνωρίζει ότι ο ελεγκτής του ΣΔΟΕ έχει μια «άλλη ζωή» και παρουσία στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Νάξο.

Αφοσιωμένος στη Νάξο
Ο κ. Μαϊτός, γιος γεωργού από το χωριό Γλινάδο, βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (ΟΝαΣ). Οπως δήλωσε προ μερικών μηνών σε ναξιώτικη εφημερίδα κατά τη διάρκεια της γιορτής «Φως του Αιγαίου» στο Ιερό του Διονύσου στα Υρια, «η Νάξος έχει έναν πολιτισμό ιδιαίτερα δυνατό στην ορεινή περιοχή. Είναι ένας πολιτισμός λαϊκός που μπορεί στο μέλλον να λειτουργήσει ως οδηγός για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε πληθώρα εκδηλώσεων. Δεν έχει λογική όλος ο Αύγουστος να είναι γεμάτος από χορούς και πανηγύρια».

Στον κ. Μαϊτό έχει προταθεί να θέσει υποψηφιότητα στις ερχόμενες εκλογές για δήμαρχος στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (συμπεριλαμβάνει τα Κουφονήσια, την Ηρακλειά, τη Σχοινούσα και τη Δονούσα), κάτι που φαίνεται ο ίδιος «να σκέφτεται και να εξετάζει διεξοδικά». Μάλιστα όταν ρωτήθηκε σχετικά στη Νάξο απάντησε: «Αυτό θα το συζητήσουμε την κατάλληλη στιγμή, όταν θα υπάρχουν οι προϋποθέσεις γι' αυτό το εγχείρημα. Ας μη βάζουμε από τώρα ταμπελίτσες».

Μάλιστα ο ελεγκτής του ΣΔΟΕ έκανε προσφάτως και ένα άνοιγμα στην Αριστερά,λέγοντας ότι «τα κόμματα της Αριστεράς έχουν περισσότερες ευαισθησίες από άλλους πολιτικούς χώρους και θα πρέπει κάποια στιγμή να τις βάλουμε στο πλαίσιο του ρεαλισμού και να παλέψουμε να μην τις αφήσουμε γενικώς να πλανώνται στον αέρα. Να τις κάνουμε πράξη». Ωστόσο ο ερευνητής των λογαριασμών του Α. Τσοχατζόπουλου είναι και ραδιοφωνικός παραγωγός. Εχει κάθε Σάββατο στις 12 το μεσημέρι την εκπομπή «Το μπλε του Αιγαίου και της θάλασσας» με τραγούδια και αναφορές στην παράδοση της νησιωτικής Ελλάδας. Η εκπομπή αυτή ακούγεται τα τελευταία έξι χρόνια από τον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «Επικοινωνία 94FM» του Ηρακλείου. Ο κ. Μαϊτός, που σκαρώνει και στίχους δημοτικών τραγουδιών, μιλάει συχνά για το μεράκι του και τη νοσταλγία του για την όμορφη Νάξο και το Αιγαίο γενικότερα.       

Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 22 Μαΐου 2013

«75.000 θα είναι οι νέες ευκαιρίες απασχόλησης»

ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 75.000 ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΤΟ 2014

Ομιλία του υπουργού Eργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση στο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο «Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο: Προετοιμασία Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020»

Ζάππειο, Πέμπτη, 23.05.2013
«Αγαπητοί κ. Υπουργοί, κ. Γενικοί Γραμματείς, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων, κυρίες και κύριοι
Σας καλωσορίζω στο Αναπτυξιακό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου στη.....

Φιλανθρωπικός Αγώνας Παλαιμάχων - Σάββατο 25/5 στο ΔΑΚ Νάξου


Σας ενημερώνουμε ότι το «ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α» του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ  Α.Ο. και των ποδοσφαιριστών του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Ο αγώνας έχει φιλανθρωπικό σκοπό και θα  διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Νάξου το Σάββατο 25 Μαΐου 2013  ώρα αγώνα 18:30 μ.μ.

Ιάκωβος Ναυπλιώτης - Σαραντηνός
 Πρόεδρος του Δ.Σ

Και το λιμάνι της Νάξου μεταξύ των 319 λιμανιών που προτείνει για αναβάθμιση η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καθορίσει 319 βασικούς ευρωπαϊκούς λιμένες, οι οποίοι θεωρούνται ουσιαστικής σημασίας για την αποτελεσματική λειτουργία της εσωτερικής αγοράς και την ευρωπαϊκή οικονομία, και σχηματίζουν τη βάση ενός ευρωπαϊκού δικτύου λιμένων με υψηλές επιδόσεις. Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι λιμένες αυτοί διαχειρίζονται το 96% των εμπορευμάτων και το 93% των επιβατών που διέρχονται από τους λιμένες της

Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό


Θεαματική είναι η αλλαγή των πολιτικών  υσχετισμών που καταδεικνύουν οι επιλογές των ψηφοφόρων άνω των 18 ετών που συμμετείχαν στην ανοικτή διαδικτυακή ψηφοφορία. Η ψηφοφορία διεξήχθη από το απομεσήμερο της Δευτέρας 20 Μαΐου έως την...

Επιμορφωτική Ημερίδα Νάξου


Σας αποστέλλουμε το πρόγραμμα της Ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή Ουρσουλινών, στη Νάξο, την Τετάρτη 29Μαΐου 2013 από το Σχολικό Σύμβουλο της 3ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Κυκλάδων, Κλουβάτο Κων/νο σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο της 48ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής, Αγγελική Θάνου.
Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει στην Ημερίδα της Νάξου  ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου, κ. Διονύσης Μεσάρης, και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, κα Ειρήνη Βλαστάρη, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν και συσκέψεις εργασίας με Διευθυντές Σχολείων, εκπαιδευτικούς και άλλους φορείς του νησιού.
Στην ημερίδα συμμετέχει επίσης με βιωματικό εργαστήριο και επιμέρους συνεργασίες η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου, κα Μαρκέλλα Παραμυθιώτου.
Θα συμμετάσχουν επίσης ως επιμορφωτές οι .....

Δήμος Τήνου - Περίληψη Διακήρυξης Παραλιών


Προσφέρονται για εκμίσθωση με φανερή και προφορική πλειοδοτική δημοπρασία από τον Δήμο Τήνου οι παρακάτω παραλίες:
1. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΝΟΥ
Θέση 1.- Περιοχή «ΚΑΛΑΜΙΑ» : Τμήμα διαστάσεων 3,5 x 40= 140 τετραγωνικά μέτρα. Η τιμή εκκίνησης ορίζεται στο ποσό των 5,87 € ανά τετραγωνικό μέτρο.