slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νέες υποψηφιότητες

Σύμφωνα με πλροφορίες του blog, υποψήφιος διαμερισματικός σύμβουλος για το 2ο Δημοτικό Διαμέρισμα ( Παγκράτι, Νέος Κόσμος, Στάδιο, Μετς, Γούβα-Άγιος Αρτέμιος), με το συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη, Αθήνα, πόλη της ζωής μας, θα είναι ο...

Το πρωτοσέλιδο της Κυκλαδικής (05-03-2014)

Παναγιώτη, τα αίματα άναψαν  ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ  οι  επεκτάσεις του δικτύου της ΔΕΗ   γίνονται κατά το μήκος και το πλάτος  του διαδρόμου προσγειώσεως του  Αεροδρόμιου Νάξου άλλα  ΚΑΙ διότι γίνονται ΚΑΙ  προς το  Κάλαντο , το Μαραθό, τον Αρχατό   και  πολλές άλλες  εγκαταλειμμένες Φιλωτίτικες  περιοχές  από  ΑΥΤΟΥΣ  ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΣΩΣΟΥΝ . ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ  ΕΝΩ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ  ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΤΣΙΡΙΖΟΥΝ .

Φουστανελάδες 2014

Ο Μπαϊρακτάρης : Νίκος Αντ. Καρποντίνης
Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας εύχεται στα μέλη και στους φίλους του συλλόγου Καλή Σαρακοστή. 
Ξεκίνησε η Σαρακοστή και θέλουμε για άλλη μια φορά να παρουσιάσουμε το έθιμο των φουστανελάδων στον Κυνήδαρο. Φέτος οι φουστανελάδες επισκέφτηκαν τα χωριά Κουρουνοχώρι και Άχαψη (Γαλήνη) την Πέμπτη 27/2/2014, Εγκαρές την Παρασκευή 28/2/2014. Η προσυνεννοημένη επίσκεψη στις Μέλανες για Σάββατο 1/3/2014, αναβλήθηκε λόγω πένθους στις Μέλανες. Την Κυριακή 2/3/2014 οι φουστανελάδες διασκέδασαν στον Κυνήδαρο στο καφενείο του Γιώργου Τσελέντη (Μπόμπιρα).
Παρουσιάζουμε το έθιμο των φουστανελάδων στον Κυνήδαρο όπως έχει καταγραφεί στην ιστοσελίδα του Δρ. Χορολογίας Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού του Πανεπιστημίου Αθηνών Σταύρου Σπηλιάκου:

Αποσύρθηκε η (ν)τροπολογία του Σ. Αναστασιάδη, για τους δημάρχους


Κρίμα για τον Σάββα Αναστασιάδη που δεν ντράπηκε να καταθέσει τέτοια τροπολογία και δέχθηκε να ξεφτιλιστεί για να εξυπηρετήσει κάποιν δικό του... και αυτά ότι κατατέθηκε γενικά και αορίστως για να εξυπηρετήσει τη δημόσια διοίκηση ας τα πει στα πρόβατα...

Ευχαριστήριο Δημοτικής Κοινότητας Νάξου προς τους συντελεστές του Ναξιώτικου καρναβαλιού


          Η Δημοτική Κοινότητα Νάξου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ευχαριστεί θερμά όλους όσους δούλεψαν και συμμετείχαν για να πραγματοποιηθούν όλες οι εκδηλώσεις του τριημέρου της Αποκριάς 2014 στη Χώρα της Νάξου.

      Ειδικότερα ευχαριστούμε το....

Η "Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη" προβάλλει την ταινία “Φαίδρα” τιμώντας τη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη

Με αφορμή τα 20 χρόνια από το θάνατο της μεγάλης Ελληνίδας ηθοποιού Μελίνας Μερκούρη, η λέσχη ανάγνωσης βιβλίου της Βιβλιοθήκης
Ανωμερίτη
του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου οργανώνει έκτακτη προβολή το Σάββατο 8/3/2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΣΦΝ στην οποία θα προβληθεί η ταινία “Φαίδρα” του Ζιλ Ντασέν, με πρωταγωνιστές την Μελίνα Μερκούρη και τον....

Κοπή πίτας συνδέσμου φιλάθλων ΠΑΟ Νάξου

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΗΣ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ -Προθεσμία μέχρι τις 14/3/14

Μέχρι τις 14 Μαρτίου θα μπορούν οι εκλογείς να υποβάλλουν αίτηση για να ψηφίσουν ως ετεροδημότες στις αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές του Μαϊου, ενώ την ίδια μέρα λήγει και η προθεσμία για όσους θέλουν να προχωρήσουν σε μεταδημότευση.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών, παρέχει τις απαραίτητες διευκρινίσεις για το θέμα των ετεροδημοτών, καθώς η ταυτόχρονη διεξαγωγή αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών δημιουργεί σύγχυση.
Έτσι, το υπουργείο τονίζει ότι,....