slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νάξος: Σύμφωνο Συνεργασίας Δήμου – ΕΑΓΜΕ για την αναβάθμιση του Γεωλογικού Μουσείου Απειράνθου

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και η Εθνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών
σύναψαν Σύμφωνο Συνεργασίας για την υποστήριξη του Γεωλογικού Μουσείου Απειράνθου. Το Σύμφωνο
Συνεργασίας υπεγράφη από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό και τον Γενικό Διευθυντή της ΕΑΓΜΕ Διονύση
Γκούτη, παρουσία της Καθηγήτριας στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ Νίκης Ευελπίδου
και του αν. Γενικού Διευθυντή Οικονομικών της ΕΑΓΜΕ Κώστα Ζώμπου, στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα

Η Κατερίνα Μονογυιού υποδέχτηκε στη Σύρο τον Αμερικανό Πρέσβη και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας για τα εγκαίνια του Aegean Neorion Innovation Center


   Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού υποδέχτηκε τον Αμερικανό Πρέσβη κ. George Tsounis και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα στην Ερμούπολη της Σύρου για τα εγκαίνια του Aegean Neorion Innovation Center, μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Ομίλου ONEX σε συνεργασία με την CISCO ως βασικό τεχνολογικό πάροχο, την Cosmote ως στρατηγικό συνεργάτη και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ως Ακαδημαϊκό Συνεργάτη. Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση του Κέντρου για τον μετασχηματισμό του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου σε ένα πρότυπο, ασφαλές, πράσινο και έξυπνο νοσοκομείο, το οποίο μετατρέπει πλέον το Γ.Ν. Σύρου σε ένα από τα δύο νοσοκομεία της χώρας με προηγμένη τεχνολογία. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο Γενικός Διευθυντής της Cisco για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα κ. Αντώνης Τσιμπούκης, ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της ONEX κ. Πάνος Ξενοκώστας, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Χρυσή Βιτσιλάκη.

Εγκαινιάστηκε το Aegean Neorion Innovation Center στη Σύρο

Σε τεχνολογικό hub μετατρέπεται η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, Ερμούπολη

 

Εγκαινιάστηκε σήμερα, 18 Ιανουαρίου, το Aegean Neorion Innovation Center (ANIC) που στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις στην Ερμούπολη της Σύρου και αποτελεί πρωτοβουλία του Ομίλου ONEX και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ως ιδρυτές και της CISCO ως τεχνολογικού παρόχου, την COSMOTE ως στρατηγικού συνεργάτη και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ως εκπαιδευτικού εταίρου. Τα εγκαίνια του ANIC τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Τζορτζ Τσούνης.

Γ. Λατίνας και Μ. Καπρής στο Action 24: «Υπάρχει μεγάλη ζήτηση εργαζομένων, αλλά δυστυχώς όχι ανάλογη προσφορά!».




Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του Action 24 ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, Γιώργος Λατίνας και το μέλος του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης του νησιού μας, Μιχάλης Κάπρης, αναφέρθηκαν στο, οξυμένο μάλιστα, πρόβλημα της εύρεσης προσωπικού για την στελέχωση τουριστικών επιχειρήσεων.

Δείτε το απόσπασμα:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΟΣ : ‘’ Αβοήθητες και σε αδιέξοδο οι επιχειρήσεις εστίασης από το υψηλό ενεργειακό κόστος’’

Στο υψηλό ενεργειακό κόστος των επιχειρήσεων εστίασης, που  παραμένουν χωρίς στήριξη από την κυβέρνηση, αναφέρεται σε
δήλωση του , ο αν.Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ
κ.Γιάννης Πολυχρονάκος:

Γεωργιάδης: Κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ η Ελλάδα στον πληθωρισμό των τροφίμων


Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στα social media παραθέτει πίνακα με τον οποίο αποδεικνύεται πως και στον Πληθωρισμό των τροφίμων η Ελλάδα είναι κάτω από τον Μέσο όρο της ΕΕ και κάτω από τον Μέσο όρο της Ευρωζώνης.

Τραμπουκική επίθεση με αεροβόλο στο πολιτικό γραφείο του Δ. Μαρκόπουλου …στη Νίκαια

Ο βουλευτής της ΝΔ έγραψε στα σόσιαλ μίντια: Το ζήσαμε κι αυτό. Σήμερα (ενν. χθες) το απόγευμα χτυπήθηκε από αγνώστους το γραφείο μου στη Νίκαια. Η έρευνα εξελίσσεται και όλα τα ενδεχόμενα διερευνούνται. Ευτυχώς το χτύπημα (ενδεχομένως από αεροβόλο) έγινε σε ώρα που δεν είχαμε επισκεπτήριο. Αν γινόταν λίγη ώρα αργότερα, δεν ξέρω πως θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα. Ευχαριστώ τους φίλους για το ενδιαφέρον που έδειξαν και την Κρατική Ασφάλεια για την άμεση παρέμβαση. Είμαστε όλοι καλά. Συνεχίζουμε όπως μας ξέρετε. Μαχητικά.