slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Βόμβα» Πεπόνη!! Θεωρεί ότι ο Βενιζέλος του έδωσε «πειραγμένη» λίστα Λαγκάρντ


Βόμβα πριν από λίγο. Ο εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης, ζητά από τους αρμόδιους να του δώσουν την… αυθεντική λίστα Λαγκάρντ με τα ονόματα που έβγαλαν στο εξωτερικό χρήματα. Προφανώς αυτό σημαίνει ότι θεωρεί τη λίστα που του δόθηκε πλαστή η «πειραγμένη».
Να θυμίσουμε ότι είναι η λίστα από το φλασάκι του Ευ. Βενιζέλου που το κρατούσε δύο χρόνια στο συρτάρι του.

Αν αποδειχθεί ότι υπάρχει πρόβλημα με τα ονόματα στη λίστα, δηλαδή ότι κάποιοι περενέβησαν και έσβησαν ορισμένα, τότε δημιουργείται μείζον θέμα για την κυβέρνηση Παπανδρέου και ειδικά για τους κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο.

http://www.antinews.gr/2012/10/10/183549 

Ερωτήματα προς την Επιθεώρηση Μεταλλείων για Ασφαλιστικές Εισφορές Σμυριδεργατών και Λειτουργία Γραφείου Σμυριδωρυχείων Νάξου.

http://www.koronosnews.blogspot.gr/
Κύριοι, όπως γνωρίζετε οι ασφαλιστικές εισφορές για την παραδιδόμενη σμύριδα του 2011 δεν έχουν καταβληθεί ακόμη. Αυτό έχει σαν συνέπεια το σύνολο των κατοίκων των 6 σμυριδοχωριών να είναι μέχρι και σήμερα ανασφάλιστοι.
Αντιλαμβάνεστε ότι αντιμετωπίζουμε τεράστιο πρόβλημα. Σας παρακαλούμε να επιταχύνετε τις διαδικασίες για την τακτοποίησή του.
Και για να προφθάσουμε να μην επαναληφθούν του χρόνου τυχόν παραλήψεις και οδηγηθούμε πάλι σ’ αδιέξοδα, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα παρακάτω :

ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

Ερμούπολη: Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων όλο το βράδυ της Τρίτης!

Συνεχίζεται το μαρτύριο για τους κατοίκους των συνοικιών της Ερμούπολης που τα τελευταία βράδια ζουν με τον εφιάλτη των εμπρησμών. Κάποιος ή κάποιοι ασυνείδητοι πυρομανείς έχουν προκαλέσει τον τρόμο σε διάφορες γειτονιές, βάζοντας φωτιες σε σπίτια, οχήματα και οτιδήποτε άλλο βρουν στο διάβα τους.
Το Cyclades24 ίχε αναφερθεί κατ' αποκλειστικότητα στα δύο σοβαρά περιστατικά εμπρηστικών ενεργειών που είχαν συμβεί τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή Πευκάκια (διαβάστε εδώ).  Ο δράστης ή οι ....

The Mappes Show



EDΟ Γιάννης Ραγκούσης έκανε τη βαρυσήμαντη πολιτική διαπίστωση πως «το ποτήρι ξεχείλισε», πήρε το καπελάκι του κι έφυγε από το ΠΑΣΟΚ. Θα ήταν μια ασήμαντη είδηση, ανάλογης ασημαντότητας με το έργο του κ. Ραγκούση στη διάρκεια της υπουργικής του θητείας. Ωστόσο, μας απείλησε φεύγοντας πως θα αγωνιστεί «για μια Ελλάδα στην οποία θα καταστεί κοινή πεποίθηση ότι για την επιβίωση της είναι ζωτικής σημασίας η επαναθεμελίωση του πολιτικού της συστήματος που συνιστά την μητέρα

 όλων των μεταρρυθμίσεων.». Θα τα κάνει όλα αυτά ο Ραγκούσης, ο ....

Ο λαϊκισμός του Σύριζα και ο φόβος για ανταρσία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ απέσυραν την τροπολογία κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών υπέρ της εργατικής κατοικίας και της εργατικής εστίας

Τι και αν  οι  Οργανισμοί    Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ έχουν καταργηθεί, οι εργοδότες συνεχίζουν να καταθέτουν εισφορές υπέρ τους. Καθώς  η τροπολογία για την κατάργηση απεσύρθη τελικός από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη  Βρούτση. Η τροπολογία για την κατάργηση των συγκεκριμένων εισφορών εισάγεται δεύτερη φορά προς ψήφιση και αποσύρεται, επίσης, για δεύτερη φορά, καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διαφωνούν με την κατάργηση. Μάλιστα οι βουλευτές του της ΔΗΜΑΡ απειλούσαν ότι στην ....

(Πρόσκληση Ενότητας για την απόκρουση των μέτρων)


Πρόσκληση ενότητας προς όλους τους φορείς του συνδικαλιστικού κινήματος της Σύρου, για να μην περάσουν τα σκληρά επώδυνα μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες, τους νέους και τα ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας, απηύθυνε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Νίκος Συρμαλένιος, σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε τη Δευτέρα 8/10  -με συμμετοχή και μελών της Γραμματείας της Τ.Ε. του κόμματος- με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων και με εκπροσώπους Διοικητικών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιων Σωματείων τα οποία συμμετέχουν στο Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων Κυκλάδων.

ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων ξεκινά σήμερα με την τρόικα. Στις 18:30 η συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο. Η διαφορά που χωρίζει Αθήνα και πιστωτές μπορεί στο κυρίως μενού των περικοπών να έχει περιοριστεί σε κάτω από 1 δισ. ευρώ, αλλά πολλά έχουν να γίνουν με τα 89 προαπαιτούμενα που κρύβουν σαρωτικές αλλαγές. 
Του Βαγγέλη Δουράκη
Το μήνυμα που έλαβε ο υπουργός Οικονομικών από τους ευρωπαίους ομολόγους του ήταν ότι για να υπάρξει μία πολιτική απόφαση της Ευρωζώνης στην ερχόμενη Σύνοδο Κορυφής που θα αφορά στην εκταμίευση της επόμενης δόσης και την παροχή της...

Η Μέρκελ, ο Ρίξινγκερ και η συνιστώσα «Ρόζα»!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν περίμενε, βέβαια, κανείς να μείνει ευχαριστημένος ο κ. Τσίπρας από την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα – αν και οι ομοϊδεάτες του είναι αυτοί που μέχρι τώρα κατηγορούσαν την καγκελάριο για σκανδαλώδη απουσία από τη χειμαζόμενη από την κρίση και τα μέτρα Ελλάδα.
Από εκεί, όμως, μέχρι να αποκαλέσει μια επίσκεψη ενός ξένου ηγέτη «τεράστιο πολιτικό φιάσκο», υπάρχει απόσταση.
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αν η Μέρκελ ερχόταν στην Ελλάδα για να μας πει ότι θα «κανονίσει» για μια καλή έκθεση της τρόικας, θα δεχόταν πυρά πανταχόθεν πως…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑΡΟΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ 2012.doc ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑΡΟΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ 2012

Λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων Καταρροϊκού Πυρετού του προβάτου στη Δωδεκάνησο, σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Κτηνιατρικής βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους κτηνοτρόφους, τους συλλόγους τους και τις Δημοτικές Αρχές ώστε να παρακολουθεί την εξέλιξη της νόσου.
Επισημαίνεται ότι η νόσος δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο και δεν έχει σχέση με την Δημόσια Υγεία.
Για την σωστή ενημέρωση των πολιτών και ιδίως των κτηνοτρόφων, παραθέτονται πληροφορίες για τη νόσο.

Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Πουσσαίου & Δημάρχου Δεκαβάλλα

Κοινή επιστολή προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκη Παπαγεωργίου απέστειλαν σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος και ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης, Γιάννης Δεκαβάλλας, σχετικά με την έγκριση άδειας για τη δημιουργία αιολικού πάρκου στη Γυάρο, ζητώντας τη διασφάλιση αντισταθμιστικών μέτρων.
Στην επιστολή ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι .....

Ενημερωτικό για συνάντηση με το βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ κ. Ν. Συρμαλένιο

Την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων Α. Κλείσαρης (Πρόεδρος), Π. Παπαμιχαήλ (γραμματέας) και Ε. Χάλκος (μέλος) συνάντησαν το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ κ. Ν. Συρμαλένιο, κατόπιν πρόσκλησης του τελευταίου. Στη συνάντηση η ΕΛΜΕ Α΄Κυκλάδων παρουσίασε το πλαίσιο αιτημάτων του κλάδου και ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα ζητήματα της αξιολόγησης, της υποχρηματοδότησης σχολικών μονάδων, στα κενά εκπαιδευτικών στα νησιά του νομού μας, στην ελαστική εργασία των εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, των δυσκολιών επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στα νησιά των Κυκλάδων και .....

Tη Πέμπτη 11 Οκτωβρίου η άσκηση ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2012

Ενημέρωση πολιτών

         

 Έγγραφo Υπουργείου Εσωτερικών με αρ. πρωτ.  Φ190/77/9-10-2012

             Σας γνωρίζουμε ότι η προγραμματισμένη για Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012 δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη την Επικράτεια στο πλαίσιο της  άσκησης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2012 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 έως 11:30    

          Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

 

 

                                                             

                                                                                  Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

 

 

 

                                                                                          ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΥΣΣΑΙΟΣ 



EKΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΜΙΑΚΙΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6:30


Πανδαιμόνιο στη Βουλή από το ειρωνικό χειροκρότημα Χρυσαυγιτών σε Σαχινίδη

Άρχισε στη Βουλή η συζήτηση του προσχεδίου του προϋπολογισμούη και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, πριν από λίγο τα αίματα άναψαν όταν στο βήμα ανέβηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Ο κ. Σαχινίδης άρχισε να λέει το τι έπρεπε να γίνει επί ΠΑΣΟΚ και δεν έγινε, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει παράδειγμα από τη συντριβή του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. «Γιατί νομίζετε ότι μας τιμώρησε ο λαός και από το 44 μας πήγε στο 12%; Όχι γι' αυτά που κάναμε τη διετία, αλλά γι' αυτά που δεν κάναμε». Αποτέλεσμα ήταν όταν τελείωσε την ομιλία ο κ. Σαχινίδης, οι Βουλευτές της Χρυσές Αυγής να τον χειροκροτήσουν ειρωνικά. Στην αίθουσα επικράτησε πανδαιμόνιο, τα μικρόφωνα έκλεισαν, ωστόσο αυτό που ξεκάθαρα ήταν «Ήσουν δύο χρόνια στο υπ. Οικονομικών και δεν κάνατε τίποτα», ενώ μετά ακούστηκαν και φωνές που μιλούσαν για … φυλακές.

6 στα 10 πρατήρια "κλέβουν στο ζύγι"

Από τον Γιώργο Κράλογλου και τον Χάρη Φλουδόπουλο

Βάλατε σήμερα βενζίνη; Έχετε πάνω από 60% πιθανότητα να έχετε παραλάβει μικρότερη ποσότητα καυσίμου από αυτή που πληρώσατε. Και το χειρότερο; Η κλοπή που υποστήκατε είναι πολύ πιθανό να είναι απολύτως νόμιμη και να καλύπτεται από τον ισχύοντα νόμο.
Το Capital.gr αποκαλύπτει σήμερα μυστική μελέτη σοκ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που διενεργήθηκε πέρυσι για λογαριασμό του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, στο διάστημα από το καλοκαίρι μέχρι το φθινόπωρο σε 300 πρατήρια όλων των εταιρειών (περιλαμβανομένων και ανεξάρτητων πρατηρίων) στην Αττική. Στόχος της έρευνας του ΕΜΠ ήταν να διαπιστωθεί η κατάσταση σε σχέση με τις λεγόμενες «ελλειμματικές παραδόσεις», δηλαδή στο κατά πόσο ο όγκος του καυσίμου που παραδίδεται στον καταναλωτή μετριέται σωστά από τις αντλίες των πρατηρίων. Και τα αποτελέσματα της έρευνας – σε μια χρονική περίοδο που έχουν ήδη αυξηθεί οι φόροι στη βενζίνη και είναι ορατές οι επιπτώσεις και η μείωση της κατανάλωσης – είναι άκρως αποκαλυπτικά:

Καταρχάς πάνω από το 95% των πρατηρίων παρουσιάζει αρνητική απόκλιση, ανεξάρτητα από το εάν η απόκλιση είναι νόμιμη, οριακά νόμιμη ή εμφανίζει ακραία απόκλιση. Το γεγονός αυτό, ότι δηλαδή υπάρχει εμφανής μετατόπιση του μέσου όρου των δειγμάτων σε αρνητικές τιμές, σύμφωνα με τη μελέτη «αποτελεί ένδειξη ότι η ρύθμιση των αντλιών γίνεται στην περιοχή του -0,5% αντί για 0,0%». Και όπως προσθέτει η μελέτη είναι ευρέως διαδεδομένη η τάση να παραδίδονται μικρότερες ποσότητες στους καταναλωτές: «η μετατόπιση του μέσου όρου αλλά και των περισσοτέρων μετρήσεων προς την αρνητική πλευρά των αποκλίσεων δείχνει με σαφήνεια την τάση για πραγματοποίηση ελλειμματικών παραδόσεων σε μεγάλο ποσοστό».

Το μέγεθος της κλοπής

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της μελέτης διαπιστώνονται τα εξής συμπεράσματα:

* 5 δείγματα (1,67% του συνόλου) εμφανίζουν υψηλή θετική απόκλιση πάνω από 0,5% σε σχέση με τον αναγραφόμενο όγκο στην αντλία του πρατηρίου.

* 107 δείγματα (35,79% του συνόλου) εμφανίζουν αποκλίσεις εντός των ορίων αποδοχής της μεθόδου λιτρομέτρησης (±0,5%) Από αυτά τα 107 δείγματα 11 δείγματα (3,68%) εμφανίζουν θετική απόκλιση στην περιοχή 0,0 έως +0,5% και 96 (32,11%) εμφανίζουν αρνητική απόκλιση στην περιοχή 0,0 έως –0,5%.

* 130 δείγματα (43,48% του συνόλου) εμφανίζουν αποκλίσεις μεταξύ –0,5% και –1,0% που χαρακτηρίζονται ως οριακά αποδεκτές.

* 51 δείγματα (17,06% του συνόλου) εμφανίζουν αποκλίσεις μεταξύ –1,0% και –2,0%. Τα δείγματα αυτά χρήζουν περεταίρω διερεύνησης.

* 7 δείγματα (2,34% του συνόλου) εμφανίζουν αρνητικές αποκλίσεις πάνω από –2,0% που χαρακτηρίζονται ως ακραίες. Τα δείγματα αυτά στατιστικά δε μπορούν να συμπεριληφθούν στον πληθυσμό της δειγματοληψίας.

Πίνακας: Κατανομή των δειγμάτων σε κατηγορίες

 

Κατηγορία Δείγματα Ποσοστό
Δείγματα με Υψηλη Θετική Απόκλιση 5 1,67%
Αποδεκτά Δείγματα με Θετική Απόκλιση 11 3,6%
Αποδεκτά Δείγματα με Αρνητική Απόκλιση 96 32%
Οριακά Αποδεκτά Δείγματα 130 43,33
Δείγματα προς Διερεύνηση 51 17,06%
Ακραία Αρνητικά Δείγματα 7 2,34%
Σύνολο 300 100%


Τιμές - περιοχές

Σύμφωνα πάντως με τα ευρήματα της μελέτης, δεν έχει καμία διαφορά μεταξύ των λεγόμενων «ακριβών» και «φθηνών» πρατηρίων. Με βάση τα δείγματα διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει συσχέτιση των αρνητικών δειγμάτων με τις τιμές και επομένως υπάρχουν οι ίδιες πιθανότητες να έχετε παραλάβει ελλειμματική ποσότητα είτε αγοράσατε ακριβά είτε αγοράσατε φθηνά τη βενζίνη.

Αντίθετα ανάλογα με τη γεωγραφία των πρατηρίων εντοπίζεται διαφορά. Έτσι ένας καταναλωτής που έβαλε βενζίνη στο κέντρο της Αθήνας έχει περισσότερες πιθανότητες να έχει παραλάβει ελλειμματική ποσότητα από έναν οδηγό που προμηθεύτηκε βενζίνη στο Μαρούσι: στο κέντρο της Αθήνας εντοπίζονται τα περισσότερα προβληματικά δείγματα καθώς  4 πρατήρια (7,69% του συνόλου του τομέα) έδωσαν ακραία αρνητικές τιμές. Ακολουθεί ο δυτικός τομέας (Περιστέρι, Αιγάλεω, Ίλιον, Πετρούπολη, Χαϊδάρι) όπου εντοπίστηκαν 2 πρατήρια (3,03%) και ο ανατολικός τομέας(Παλλήνη, Παιανία, Σπάτα, Ανθούσα, Κορωπί) όπου εντοπίστηκε 1 πρατήριο (1,47%) με ακραίες τιμές. Αντίθετα στο βόρειο τομέα (Κηφισιά, Μαρούσι Χαλάνδρι) εμφανίζεται ο καλύτερος μέσος όρος δειγμάτων.


Πηγή:www.capital.gr

Οι πατριώτες του κώλου δεν προσβάλλονται από τον γεροξεκούτη Χάρρυ Κλυνν; Μόνο ο Γέρων Παστίτσιος του πείραξε;

Από τον Harry Klynn που νομίζει ότι το να προσβάλλεις (όσους προσβάλλονται ..) την πίστη των Χριστιανών κάνοντας χιούμορ εις βάρος της πίστης τους και παραποιώντας κάποια εικόνα της Παναγίας είναι ..."Αντιστασιακό"...

Η συνέχεια στο antilogos-gr.blogspot.com


Μούγγα τα πιθήκια σήμερα γιατί στα παπάρια τους αν ο Νταβούτογλου τους πάρει τη Θράκη... ενώ η Μέρκελ τους πειράζει το πορτοφόλι!

Έγραψα προηγουμένως για τη μούγγα των πατριωτών του κώλου που κάνουν τα γιουσουφάκια και δεν κουνιέται φύλλο σήμερα που ήρθε ο Νταβούτογλου... θα απαντήσω σε έναν σχόλιο ηλιθίου και η απάντηση ισχύει για όλους του ηλίθιους πατριώτες του κώλου. Έγραψε λοιπόν ο βλαμένος αεροψεκασμένος (το ΑΕ με μικρά για να περιλαμβάνει όλους τους ηλίθιους) σχολιαστής, θεωρώντας ότι είναι πολύ έξυπνος:


"Δηλ. θεωρείς τον Σαμαρά και τον Αβραμόπουλο γιουσουφάκια που θα συναντηθούν με τον Νταβούτογλου"



Όχι ρε, αλλά θεωρώ εσένα μαλάκ@. Αυτοί τη δουλειά τους κάνουνε που είναι να μιλάνε με όλους και να βρίσκουν λύση προστατεύοντας τα συμφέροντά μας, όπως μίλαγε ακόμα και ο Μπρέζνιεφ μέ τον Κάρτερ.
Εσύ όμως που χθες ήσουν στα κάγκελα λόγω Μέρκελ, σήμερα έχεις λουφάξει και κάνεις το γιουσουφάκι.

Και να στο θέσω και όπως θες: Ο Σαμαράς είναι προδότης... εσύ γιατί ήσουν χθες στους δρόμους και σήμερα κρύφτηκες;

Να σου πω εγώ γιατί:
Γιατί θεωρείς ότι η Μέρκελ σου πειράζει το πορτοφόλι (και δε σου φταίει το μαύρο σου το χάλι, που τα ξύνεις μια ζωή) ενώ ο Νταβούτογλου στα αρχίδ@@ σου αν σου πήρε τη μισή Κύπρο και σε 50 χρόνια σου πάρει όλη τη Θράκη... και ως γνωστό: Του πατριώτη του κώλου μπορείς ακόμα και να του βιάσεις τη γυναίκα... αρκεί να μην του πειράξεις το πορτοφόλι και την κοιλιά... κάτι σαν τον εβραίο δηλ.
Μαλάκ@@! Ε, μαλάκ@@!!

--

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΠΟΠΟΦΣΚΙ (Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων)

Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων
            Πριν από λίγες ημέρες ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος απέστειλε επιστολή προς τον Σκοπιανό ομόλογό του Νίκολα Ποπόφσκι και του προτείνει την υπογραφή μνημονίου φιλικής συμπεριφοράς μέχρι να δοθεί οριστική λύση στα διμερή προβλήματα. Το κείμενο είναι γραμμένο, όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, με διπλωματικό τακτ, ευγένεια και ηπιότητα. Πιστεύω, όμως, ότι η επιστολή θα ήταν πιο αποτελεσματική αν περιείχε επιπλέον ορισμένες επισημάνσεις. Παραθέτω την άποψή μου για τις απαραίτητες προσθήκες.
            «Κύριε Υπουργέ, τις ημέρες αυτές η χώρα μου εορτάζει τα 100 χρόνια από τη νικηφόρο συμμετοχή του Στρατού και του Ναυτικού μας στον Α΄  Βαλκανικό Πόλεμο. Τότε είχαμε συμμάχους τους γείτονες Σέρβους, Μαυροβουνίους και Βουλγάρους και απελευθερώσαμε τα Βαλκάνια από τον Οθωμανικό τουρκικό ζυγό. Σε όλη εκείνη την περίοδο, αλλά και κατά τη διαμόρφωση του βασιλείου των Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων (Γιουγκοσλαβίας) το 1918 δεν υπήρχε η παραμικρή παρουσία ή συμμετοχή κάποιου λαού που να ονομάζεται «Μακεδονικός». Σε καμία οθωμανική ή ευρωπαϊκή απογραφή, σε καμία διεθνή διάσκεψη, σε καμία μάχη δεν καταγράφεται μακεδονική συνείδηση διαφορετική από την ελληνική. Η περίοδος εκείνη βρίσκει στα  νότια Βαλκάνια Έλληνες, Τούρκους, Βουλγάρους, Σέρβους, Μαυροβουνίους, ελάχιστους Ρουμανίζοντες, Τουρκαλβανούς και  Εβραίους. Όπως βλέπετε οι ιστορικές επέτειοι μας βοηθούν να θυμηθούμε ότι η εθνότητα την οποία εκπροσωπείτε είναι τεχνητό κατασκεύασμα. Γι' αυτό  καταφεύγετε στην κλοπή συμβόλων και ονομάτων από άλλους λαούς.
            Διαμαρτύρεστε κ. Υπουργέ διότι η Ελλάς αξιοποίησε την υποστήριξη των συμμάχων της σε διάφορα διεθνή βήματα και αρνήθηκε την ένταξή της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ. Όμως θα έπρεπε να σας ανησυχεί το γεγονός ότι τώρα πλέον δεν είναι μόνον η δική μου χώρα που έχει προβλήματα μαζί σας, αλλά και η Βουλγαρία. Προ μηνός το Υπουργικό Συμβούλιο στη Σόφια ανακοίνωσε ότι θα εμποδίζει κάθε απόπειρά σας να ενταχθείτε στους Οργανισμούς, στους οποίους μετέχει η Βουλγαρία, διότι παραχαράσσετε την ιστορία του βουλγαρικού έθνους. Άλλωστε η χώρα αυτή σας ανεγνώρισε ως κράτος αλλά ποτέ δεν αναγνώρισε την εθνότητα και τη γλώσσα που εσείς αποκαλείτε με τον όρο «μακεδονική». Είναι τυχαίο ότι έχετε διμερή προβλήματα με όλους τους γείτονες; Με τη Σερβία για το εκκλησιαστικό ζήτημα και με την Αλβανία για το νομικό και πολιτικό καθεστώς της αλβανικής μειονότητας και της γλώσσας της στη χώρα σας;
            Σας ανακοινώνω, λοιπόν, κ. Υπουργέ ότι με την επιστολή μου αυτή εκ μέρους της Ελλάδος καταγγέλλω επισήμως την λεγόμενη Ενδιάμεση Συμφωνία, την οποία υπέγραψαν οι δύο χώρες μας υπό ιδιάζουσες συνθήκες και πιέσεις τον Σεπτέμβριο 1995. Εμείς σας στηρίξαμε οικονομικά και στείλαμε τις επενδύσεις μας και τις τράπεζές μας. Σας βοηθήσαμε ακόμη και  με στρατιωτικό υλικό όταν κινδύνευε η εδαφική σας ακεραιότητα το 2001 από εσωτερικές συγκρούσεις. Εσείς την παραβιάζατε συστηματικά και ασκήσατε εχθρική προπαγάνδα κατά της Ελλάδος. Τελικά την χρησιμοποιήσατε ως όπλο για να εγκαλέσετε τη χώρα μου στο Δικαστήριο Διεθνούς Δικαίου. Η Ελλάς καταγγέλλει σήμερα την Ενδιάμεση Συμφωνία και γνωρίζει ότι σιωπηρά παραμένει σε ισχύ επί ένα ακόμη χρόνο.
            Θα ήθελα επίσης, κ. Υπουργέ, να διαμαρτυρηθώ για τους συνεχείς διωγμούς και τις φυλακίσεις που υφίσταται ο Αρχιεπίσκοπος  Αχρίδος και Μητροπολίτης Σκοπίων κ. Ιωάννης Βρανιτσέφσκι, ο οποίος υπάγεται στο κλίμα της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και είναι Διδάκτωρ Ελληνικού Πανεπιστημίου. Όταν φέρεται έτσι η ΠΓΔΜ σε έναν υπήκοό της με ποιο δικαίωμα κατηγορεί την Ελλάδα για δήθεν παραβιάσεις δικαιωμάτων μιας  ανύπαρκτης μειονότητας, της «μακεδονικής»; Και με την ευκαιρία αυτή σας ενημερώνω ότι είναι καιρός να ασχοληθούμε με τις υπαρκτές μειονότητες, δηλαδή με τους Έλληνες της ΠΓΔΜ».
Κ.Χ. 6.10.2012


ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ...ΠΑΠΑΡΑΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ… ΗΘΟΣ Ο ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗΣ

Αφού κάλεσε σε αντίσταση εναντίον των «δυνάμεων κατοχής», ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης αποφάσισε να ρίξει τα… μεγάλα όπλα (κυριολεκτικά τα μεγάλα) στη μάχη εναντίον της Μέρκελ.

Πώς υποδέχθηκε τη Γερμανίδα καγκελάριο, μέσω διαδικτύου; Με ένα άγαλμα με υπερμεγέθη… φαλλό! Το πλέον εντυπωσιακό, ωστόσο, είναι ότι σε αρκετά μηνύματα διαμαρτυρίας που δέχθηκε έκανε πώς δεν κατάλαβε…

e-Επιλογές της 09/10/2012



Δωρεάν σεμινάρια καφέ από τον Σύλλογο Μαζικής Εστίασης Νάξου


Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» στα πλαίσια της διαρκούς επιμόρφωσης και εκπαίδευσης των μελών του ανακοινώνει την πραγματοποίηση 4 σεμιναρίων Barista café.Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Σωματείου στον Περιφερειακό Χώρας Εγγαρών (λίγο πιο πάνω από το Επιμελητήριο).
         Η συμμετοχή στα Σεμινάρια είναι δωρεάν και απευθύνεται σε όλους τους απασχολούμενους στον τουριστικό κλάδο πέραν των.........

Το σύνθημα "ΝΑΙ στο Ευρώ, ΟΧΙ στο Μνημόνιο", τι λέει ο κ. Σουλτς και τι εμείς


του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου
1.           Το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να μας ενημερώσει για το πώς είδε ο κ. Σουλτς “τις θέσεις και τις προτάσεις μας για τη δυνατότητα ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας μέσα από ένα πρόγραμμα στοχευμένων δημόσιων επενδύσεων…”, που του “κατέθεσε” ο κ. Τσίπρας κατά την πρόσφατη  συνάντησή τους (Δελτίο Τύπου 27.9.12).
Αποφάσισε ότι μας είναι αρκετό να μάθουμε τι είπε ο κ. Τσίπρας και άχρηστο, ίσως και βλαβερό, πώς του απάντησε ο κ. Σουλτς.
Ευτυχώς όμως που υπάρχει και η “Αυγή”. Μας πληροφόρησε ότι “οι δύο άντρες κατά τη......

Συνάντηση για τα προβλήματα της Νάξου

Τα τρέχοντα θέματα που αφορούν στο νησί της Νάξου καθώς και τις Μικρές Κυκλάδες, πρόκειται να συζητηθούν την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 στις9.30 το πρωί, στη σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος.
Στη συνάντηση, που στόχο έχει, μεταξύ άλλων, τον προγραμματισμό των μελλοντικών δράσεων έχουν κληθεί ο Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Μαργαρίτης Εμμανουήλ, οι Αντιπεριφερειάρχες Τζώρτζης Μακρυωνίτης, Αντώνης Χατζηιωάννου και Ελευθερία Φτακλάκη, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ...