slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να απελεί για την ΜΚΟ του Στουρνάρα... με το δίκιο τους

Καταπέλτης για τον νέο υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Αυγή που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, με τίτλο: «Υπουργός υφέσεως και εκποιήσεως». Μέσω της εφημερίδας η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει το πρώτο μήνυμα στο νέο «τσάρο» τον οποίο αποκαλεί εκπρόσωπο της Τρόικα και των βιομηχάνων και υπέρμαχο του Μνημονίου και των ιδιωτικοποιήσεων.

Ουσιαστικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσε στο νέο υπουργό Οικονομικών ούτε μια ημέρα περίοδο χάριτος και μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας που εκφράζει πλήρως τις απόψεις της Κουμουνδούρου ,δίνει δείγμα γραφής για τον τρόπο με τον οποίο θα πολιτευθεί απέναντί του, αλλά και απέναντι στην κυβέρνηση.

«Αυτοπροσώπως η Τρόικα στην κυβέρνηση με την ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών από τον Γιάννη Στουρνάρα» γράφει η εφημερίδα και τον αξιολογεί αρνητικά ως «Μνημονιακό» και έτοιμο να προχωρήσει σε εκποίηση της δημόσιας περιουσίας:

«Τον πατενταρισμένο μνημονιακό Γιάννη Στουρνάρα επέλεξαν τελικώς οι τρεις συγκυβερνώντες πολιτικοί αρχηγοί Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης για τη θέση του υπουργού Οικονομικών μετά την παραίτηση του Βασίλη Ράπανου. Ο Γιάννης Στουρνάρας, μέχρι πρότινος διευθυντής του ΙΟΒΕ, Ινστιτούτου του ΣΕΒ, πρόσωπο με θητεία στον τραπεζικό και χρηματιστηριακό χώρο, αναλαμβάνει με κεντρική επιδίωξη την εκποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας» τονίζει η εφημερίδα, προδιαγράφοντας ουσιαστικά και τους τομείς στους οποίους θα αντιπολιτευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ -ίσως και με το άνοιγμα της βουλής, με τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Η Αυγή αποκαλύπτει, μάλιστα, ότι ο Γιάννης Στουρνάρας έχει ήδη παρουσιάσει το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων στη χώρα μας, σε ανύποπτο χρόνο, πριν γίνει υπουργός:

«Για την εκποίηση της ακίνητης περιουσίας είχε παρουσιάσει, προ μηνών, μαζί με τον Στέφανο Μάνο, το περιβόητο «Σχέδιο Αρχιμήδης». Σύμφωνα με το σχέδιο επρόκειτο να μεταβιβαστούν αεροδρόμια, λιμάνια και άλλα κρατικά ακίνητα σε εταιρία με αντάλλαγμα 125 δισ. ευρώ έναντι εκτιμώμενης αξίας περίπου 300 δις ευρώ» αναφέρει.

Μετά την παραίτηση του υφυπουργού Ναυτιλίας Γιώργου Βερνίκου την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί προσωπική του «επιτυχία» αφού έγινε μετά από δική του ανακοίνωση-καταγγελία για συμμετοχή σε offshore εταιρία, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βάζει τώρα στο στόχαστρο τον Γιάννη Στουρνάρα. Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να αποδυναμώσει τα ισχυρά χαρτιά της κυβέρνησης προκαλώντας ταυτόχρονα τραύματα στα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ. 

Αλήθεια ή ψέματα;


Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Η είδηση …
Σχεδόν γυμνός κυκλοφορούσε το Σάββατο 23 Ιουνίου ο Άκης Τσοχατζόπουλος στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού!
Ο πάλε ποτέ ισχυρός πολιτικός άνδρας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος λίγο καιρό μετά την προφυλάκισή του εμφανιζόταν στα μέσα ενημέρωσης αποφασισμένος ...

Θετικό το ότι ο Σαμαράς αντέδρασε άμεσα και ζήτησε την παραίτηση του ΠΑΣΟΚου Βερνίκου.. και όλα τα άλλα για Μπένι ή ευθυξίες είναι τρίχες κατσαρές


Εγώ το έγραψα χθες από την πρώτη στιγμή: Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΕΡΝΙΚΟΥ μόλις πληροφορήθηκε τα "νέα"... η διαπλοκή επέμενε ότι τάχα μου ο Βερνίκος μίλησε με τον Μπένι και ο Μπένι του είπε παραιτήσου και τρίχες κατσαρές. Δείτε πως τους ξέφυγε σήμερα και λένε την αλήθεια:

Ο Χρήστος Μανουράς νέος εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ. Τι σηματοδοτεί αυτή η κίνηση.

Στη θέση του 45χρονου απελθόντος αστυνομικού υποδιευθυντή Θανάση Κοκκαλάκη τοποθετείται ο αστυνόμος Α', Χρήστος Μανουράς, ο οποίος υπηρετούσε στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου του αρχηγείου.Από τη Δευτέρα 2 Ιουλίου αναμένεται να αρχίσουν και οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία.


Υπηρεσιακός Υπουργός πρόλαβε και διόρισε 14 συμβούλους!!!

14 ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΕ Ο ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ κ. ΤΣΑΛΤΑΣ (ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ) ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ! ΠΟΤΕ ΠΡΟΛΑΒΕ ο ΜΠΑΓΑΣΑΣ; ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ...
ΣΧΕΤΙΚΟΙ (ΘΕΟΛΟΓΟΣ, ΦΥΣΙΚΟΣ, ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΚΛΠ)
ΔΕΊΤΕ ΕΔΩ
 http://sites.diavgeia.gov.gr/ypeka/find/ypogid:26422

Γκλέτσος: Δεν υπάρχει αστυνομία - Ή Πολιτοφυλακή ή να βγει ο στρατός να μας φυλάει [βίντεο]

Με την εγκληματικότητα να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, τις διαρρήξεις σε σπίτια, αλλά και τις λεηλασίες σε μετασχηματιστές, γεωτρήσεις και καλώδια ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος ξέσπασε και ζήτησε ακόμα και τη βοήθεια του στρατού. Μιλώντας στο lamiareport.gr ο Απόστολος Γκλέτσος είπε χαρακτηριστικά:
«Θα καταθέσουμε επίσημη πρόταση στο υπουργείο για να φτιάξουμε πολιτοφυλακή ή αλλιώς να βγει ο στρατός να περιπολεί στα χωριά. Δεν πάει άλλο με αυτή τη κατάσταση. Κάντε μια έρευνα να δείτε πόσο κοστίζουν στο κράτος, οι κλοπές που είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, όχι μόνο στην Ανατολική Φθιώτιδα, αλλά σε όλους τους Δήμους... σε λίγο καιρό δεν θα ξέρουμε ποιος φυλάει ποιον και από τι...»

Έως 60 δόσεις οι ρυθμίσεις για την εξόφληση χρεών

Έως 60 δόσεις οι ρυθμίσεις για την εξόφληση χρεών

To υπουργείο Οικονομικών θα ζητήσει από την

Τρόικα έγκριση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε εξήντα χαμηλές μηνιαίες δόσεις χωρίς πλαφόν στο ύψος των χρεών θα ζητήσουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο προωθείται, η νέα ρύθμιση θα προβλέπει τα εξής:

  1. Διακανονισμός της οφειλής σε 60 δόσεις για όλους αντί για 48 που ισχύει σήμερα (αλλά με αυστηρές προϋποθέσεις).
  2. Οι οφειλές που θα υπαχθούν στη ρύθμιση δεν επιβαρύνονται περαιτέρω με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής μέχρι την εξόφλησή τους.
  3. Δεν θα υπάρχει κανένα πλαφόν στο ύψος των χρεών που μπορούν να μπουν σε διακανονισμό. Σήμερα μπορούν να ενταχθούν σε ρύθμιση οφειλές προς το Δημόσιο που δεν υπερβαίνουν τις 10.000 ευρώ εάν πρόκειται για φυσικό πρόσωπο ή τις 75.000 ευρώ εάν πρόκειται για νομικό πρόσωπο.
  4. Η καθυστέρηση καταβολής μιας δόσης της ρύθμισης έχει ως συνέπεια την επιβάρυνση της δόσης αυτής με 1% προσαύξηση για κάθε μήνα καθυστέρησης.
  5. Η ένταξη στη ρύθμιση θα «παγώνει» τα όποια αναγκαστικά μέτρα είσπραξης έχουν αποφασιστεί, μετά τις δικαστικές αποφάσεις και θα αναστέλλεται και η ποινική δίωξη του φορολογούμενου. Το μέτρο ισχύει για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ.

ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ

Εκκενώθηκε το κτίριο του Αρείου Πάγου ύστερα από τηλεφώνημα αγνώστου για τοποθέτηση βόμβας.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας για έρευνα στο χώρο, ενώ περιπολικά έχουν αποκλείσει όλους τους δρόμους με πρόσβαση στην οδό Λουκάρεως.
Αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

e-Επιλογές της 26/06/2012




ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ επισκέφθηκε τη Δευτέρα 25 Ιουνίου τον Υπουργό Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση, τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο ευθυνοφόρο έργο του.
Ο Σεβασμιώτατος τόνισε στον Υπουργό ότι θαν είναι πάντα αρωγός σε όποια προσπάθεια γίνει για το καλό των Κυκλαδιτών.
Με σωστές προσεγγίσεις αλλά και συμμαχίες ξεκίνησε ο νέος Υπουργός Εργασίας