slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ: AMΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup αποτελεί συμφωνία "σταθμό" για την Ελλάδα και για την κοινή πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με την απόφαση εκταμιεύονται 34,4 δις ευρώ στις 13 Δεκεμβρίου του 2012 και τα υπόλοιπα 9,3 δις ευρώ του δανείου ως το Μάρτιο του 2013. Συνοδεύεται με πακέτο ελάφρυνσης με τη μείωση επιτοκίων, το "πάγωμα" των τόκων για 10 χρόνια , την αναβολή αποπληρωμής για 15 χρόνια , την επιστροφή κερδών της ΕΚΤ και την επαναγορά ομολόγων.
Η Ελλάδα παραμένει στην Ευρωζώνη και στο ευρώ χαρη στις διαπραγματεύσεις που πραγματοποίησε η κυβέρνηση αλλά και χάρη στις μεγάλες θυσίες που πραγματοποιεί και καλείται να πραγματοποιήσει στο...

3 χρόνια μετά... Η μνήμη χλιμιντρίζει, όμως η λάμψη ξεθωριάζει...


Πριν από τρία χρόνια, στις 29 Νοεμβρίου του 2009, ο Αντώνης Σαμαράς "επέστρεφε σπίτι του". Και γινόταν ο διάδοχος του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Η μνήμη χλιμιντρίζει… όμως η λάμψη ξεθωριάζει...

Λογικό...
η εξουσία φθείρει, πόσο μάλλον όταν παίρνεις δύσκολες αποφάσεις... γιατί κανένας δεν θα ασχοληθεί αν έσωσε ή όχι ο Σαμαράς την Ελλάδα, καθώς μόλις συμμαζευτεί η κατάσταση θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ να μοιράσει χρήμα και ποιος τον θυμάται τον Σαμαρά... Έτσι έγινε το 81 έτσι έγινε και το 93... μόνο ο Καραμανλής πήγε να τους ξεφύγει αλλά του φόρτωσαν μέχρι και το "σκάνδαλο" Βατοπαιδίου...

Έτσι είναι εδώ και 100 χρόνια η δεξιά στην Ελλάδα... τραβάει το κάρο από τη λάσπη για να κάνει τον οδηγό η αριστερά... κι ο Σαμαράς δεν θα αποτελέσει εξαίρεση

ΥΓ. Τι έγινε ρε παλικάρια; Φέτος δεν ουρλιάζουν οι λύκοι ή πως το λέγατε πέρσι; 

Ποιοι βουλευτές απουσίαζαν-Τι ψήφισαν οι ανεξάρτητοι


Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο. Η πρόταση απορρίφθηκε, ενώ από την ψηφοφορία απουσίαζαν 14 βουλευτές.
Από τη ΝΔ απουσίαζαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν οι....

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ»

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, την Επάνοδο και το Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία», στο πλαίσιο του Κοινοτικού Προγράμματος Progress «Για την απασχόληση και την Κοινωνική Αλληλεγγύη», υλοποιεί το έργο με τίτλο «Ο κόσμος της εργασίας κατά των.....

Εξεταστική: Δωράκι αυτοϋπονόμευσης της κυβέρνησης στον Τσίπρα



 Ένα σοβαρό πολιτικό λάθος έκανε η κυβέρνηση των τριών κομμάτων: Με μια της και μόνο απόφαση έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ το δικαίωμα να σηκώσει τη σημαία της διαφάνειας, το λάβαρο της κάθαρσης και να εμφανιστεί η ίδια ότι δεν είναι υπέρ των καθαρών λύσεων, χωρίς συμψηφισμούς. Το θέμα αφορά την εξεταστική που ζήτησε ο Α. Τσίπρας για το πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο, τι έγινε δηλαδή εκείνη την ταραγμένη περίοδο της διακυβέρνησης Παπανδρέου και η χώρα εξαναγκάστηκε να ......

Η Μέρκελ τσούζει την Alpha: Πρωτοφανείς οι αρμοδιότητες που δόθηκαν στους επιτρόπους


ALPHA μπορεί να είναι σίγουρη ότι έχει τη στήριξη των πατριωτών του κώλου... Τα παπαγαλάκια που μέχρι πρόσφατα το έπαιζαν εναντίον των τοκογλύφων τραπεζιτών που ρουφάνε το αίμα του λαού, επαναστάτησαν μαζί με τον Ψυχάρη όταν έμαθαν ότι θα μπει Ευρωπαίος επίτροπος με αρμοδιότητες... Τελικά με ποιους είναι; Με τους τραπεζίτες ή με αυτούς που θέλουν να τους βάλουν χέρι και να εισπράξουν τα θαλασσοδάνεια στον Ψυχάρη;]

Αναλυτικά ανά Δημόσιο φορέα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ιδιώτες


Πρωταθλητές στις ληξιπρόθεσμες οφειλές από το σύνολο των φορέων του Δημοσίου, αναδεικνύονται τα νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία, βάσει των στοιχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Από τα 9,310 δισ. ευρώ που ανέρχονταν στο τέλος Σεπτεμβρίου 2012, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες, τα 4,492 δισ. ευρώ, οφείλονταν από τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ, 1,790 δισ. ευρώ ήταν οι υποχρεώσεις των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές τους.
Τα υπόλοιπα αφορούν:

Ο Αλέξης λόγω κεκτημένης ταχύτητας από το ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ... ψήφισε όχι και στη σύσταση εξεταστικής! (βίντεο)


Άφθονο γέλιο προκλήθηκε πριν από λίγο στη βουλή κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας, για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στο μνημόνιο. Όταν ήρθε η σειρά του Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε δεν ψήφισε αρχικά "ναι"!

«Όχι» της Βουλής σε Εξεταστική για το μνημόνιο

Απορρίφθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την είσοδο της χώρας στο πρώτο μνημόνιο. Από τους 286 βουλευτές που ψήφισαν 167 είπαν όχι και 119 ναι. Η συζήτηση επί της πρότασης έγινε σε υψηλούς τόνους στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας «διαρκές και συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού» τη διαχείριση της κρίσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής γιατί θεωρεί χρέος του να κάνει αυτό που η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί, να αναζητήσουμε δηλαδή πως μια κρίση χρέους μετατράπηκε σε εθνική τραγωδία, είπε ο κ. Τσίπρας και έστρεψε τα βέλη του κατά της.....

Ούτε ο Δραγασάκης δεν μπορεί να την κάνει καλά...

Και με τον Γιάννη Δραγασάκη τα έβαλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής, για την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο.
 Αν και είχε ξεπεράσει τα πέντε λεπτά που είχε στη διάθεση της για την ομιλία της, η Κωνσταντοπούλου ζήτησε την ανοχή του προεδρείου, γιατί είχε να πει...

Σταθερά πρώτο το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις δημοσκοπήσεις

Σύμφωνα με όλες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας αυτή την εβδομάδα, το ΠΑΣΟΚ διατηρεί σταθερά την πρώτη θέση. Όπως θα σας εξηγούσε και ο Ηλίας Νικολακόπουλος τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων δείχνουν οτι πλέον το ΠΑΣΟΚ έχει αναπτύξει μια δυναμική εξουσίας.
Μην μπερδεύεστε με τα ονόματα....

Έρευνα για δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων από αμερικάνικες εταιρίες

Στα χέρια Πεπόνη και Μουζακίτη ο καυτός φάκελος του Γιώργου Σούρλα

Τους κρατικούς αξιωματούχους που φέρεται να είχαν δωροδοκηθεί από αμερικάνικες πολυεθνικές εταιρείες, για να προωθούν τα προϊόντα τους στην ελληνική αγορά και οι οποίες γι' αυτό το λόγο εισέπραξαν γερά πρόστιμα στις ΗΠΑ, ερευνά η δικαιοσύνη.

Ο σχετικός φάκελος, σύμφωνα με τα Νέα, είχε φτάσει από τον γενικό γραμματέα Διαφάνειας, Γιώργο Σούρλα, στις 12 Οκτωβρίου στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

Τα έγγραφα, όμως, ήταν στα αγγλικά και έπρεπε πρώτα να περάσουν από τη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο φάκελος επέστρεψε στα χέρια των αρμόδιων εισαγγελέων...

Ο Ρουπακιώτης μένει στην κυβέρνηση

Ως ένδειξη παραμονής του Αντώνη Ρουπακιώτη στην κυβέρνηση ερμηνεύτηκε η αναφορά του πρωθυπουργού στην πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του υπουργού δικαιοσύνης, στο υπουργικό συμβούλιο.

Οι καλά γνωρίζοντες θεωρούν ότι ο Φώτης Κουβέλης πιέζει τον κ. Σαμαρά για την παραμονή πρώην προέδρου του δικηγορικού συλλόγου, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός δεν θα του χαλάσει το χατίρι, με την προϋπόθεση όμως να μην εκθέτει με δηλώσεις του το κυβερνητικό έργο .
parapolitika.gr  .

Ο Φλωρίδης πρότεινε την ίδρυση νέου κόμματος... κεντροαριστερού και όχι κεντροδεξιού όπως νομίζουν κάποιοι

Τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, που θα προκύψει από την ενσωμάτωση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, χωρίς τα… συμπτώματα του παρελθόντος και τις παθογένειές τους, πρότεινε ο Γιώργος Φλωρίδης, με την ομιλία του σε χθεσινή εκδήλωση για το μέλλον της Κεντροαριστεράς.

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, και εκ των πολιτικών "κληρονόμων" του εκσυγχρονιστικού εγχειρήματος του Κώστα Σημίτη αναφέρθηκε στο ιστορικό παράδειγμα του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, και του ιδρυτικού Συνεδρίου του το 1971, όταν και έθεσε ουσιαστικά τις βάσεις για τη μετέπειτα πολιτική ηγεμονία του Φρανσουά Μιτεράν.

Οι κινήσεις και η ρητορική του Γιώργου Φλωρίδη συγκέντρωναν πάντα το ενδιαφέρον, ενώ το τελευταίο διάστημα το όνομά του συνδέεται ευθέως και με τη σεναριολογία περί δημιουργίας νέου κόμματος υπό τον Ανδρέα Λοβέρδο.

http://ysterografa.gr

Ποιου βουλευτή της ΝΔ ζητάει το ΣΔΟΕ να ανοίξουν οι λογαριασμοί του για το κάμπινγκ της Ελαφονήσου

Ο εν λόγω βουλευτής έκανε μέχρι πρότινος τον ανίδεο για το λόγο που τον ελέγχει το ΣΔΟΕ... τώρα ξέρουμε και απομένει να δούμε αν είναι καθαρός...

ΕΠΙΣΚΕΨΗ KATEΡΙΝΑΣ ΜΟΝΟΓΙΟΥ ΣΕ ΘΗΡΑ,ΘΗΡΑΣΙΑ, ΑΜΟΡΓΟ

Η πολιτευτής της Ν.Δ στο Νομό Κυκλάδων και Δημοτική Σύμβουλος της Κοινότητας Μυκόνου, κα Αικατερίνη Μονογυιού, απο τις 16 έως τις 21 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποίησε επίσκεψη στα νησιά της Θήρας, της Θηρασίας και της Αμοργού.
Συγκεκριμένα, η κα Μονογυιού στις 16.11 συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θήρας κ. Ζώρζο Νικόλαο με τον οποίο συνομίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί καθώς και για τα έργα τα οποία θα υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον με την συμβολή του Δήμου.Την ίδια μέρα η κα Μονογυιού είχε συνάντηση με τον Λιμενάρχη Θήρας Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. κ. Βασαλάκη Εμμανουήλ, απο τον οποίο ενημερώθηκε για τα σημαντικότατα λιμενικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί καθώς δέχεται πολλές επισκέψεις κάθε χρόνο.Επιπροσθέτως, έδωσε .......

Γιορτή Ρακής στη Μονή

Ρακιτζό στη Μονή.




Βίντεο: Που να 'ξερε ο Αλέκος ότι τελικά θα του τη "φοράσει" ο Αλέξης

Δείτε στο βίντεο τον Αλέκο Αλαβάνο να εκθειάζει τον Αλέξη Τσίπρα το 2006:

Τα μαζεύουν οι θρασύδειλοι

Μετά την επίσημη διαμαρτυρία από το ελληνικό υπουργείο και την ακύρωση του ταξιδιού Αβραμόπουλου (φάνηκε ότι η επιλογή του ταξιδιού ήταν λάθος εξ αρχής καθώς οι κάφροι θα είναι πάντα κάφροι) η αλβανική κυβέρνηση φαίνεται πως προσπαθεί να ρίξει τους τόνους με την εκπρόσωπο του Σαλ'Μπερίσα να δηλώνει στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης:

«Η δήλωση του πρωθυπουργού αναφέρεται στο ιστορικό πλαίσιο 100 χρόνων πριν και δεν εκφράζει καμία εδαφική διεκδίκηση σε βάρος των γειτόνων μας του Νότου, του Βορρά ή της Ανατολής»

Έκανε κι η μύγα κώλ@...

Ανταγωνισμός ΣΥΡΙΖοσύνης ...

Μεταξύ της κλασικά ΣΥΡΙΖΑίας Αυγούλας και των νεοφερμένων στο χώρο , της 6μέρες (η αλλιώς μαϊμού Liberation) και της Εφημερίδα των (ΣΥΡΙΖΑιων) Συντακτών (η αλλιώς μαϊμού Ελευθεροτυπίας)... νικητής στο σημερινό διαγωνισμό ΣΥΡΙΖΟσύνης είναι η Ε.τ.Σ.

Δείτε γιατί στο antilogos-gr.blogspot.com

Τα σχόλια περιττεύουν: Μάρτυρας υπεράσπισης του στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ.

Δείτε ποια υπόθεση αφορά και ποια ΑΕροψεκασμένη βουλευτής υπερασπίστηκε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο

taxalia.blogspot.com

Πόλεμος Σταύρου Ψυχάρη - Απόστολου Κακλαμάνη: Να μη μιλήσω...

Εκατέρωθεν υπονοούμενα και απειλές αντάλλαξαν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης και ο εκδότης του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης.

Ο πρώην πρόεδρος της βουλής Απόστολος Κακλαμάνης πιστός στη γραμμή που έχει διαμορφώσει εδώ και χρόνια είπε μεταξύ άλλων χθες στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ:

«Θέλω να πω στους συντρόφους που έχουν προσωπικές στρατηγικές ότι η εποχή που έβγαζαν προέδρους ο Ψυχάρης, ο Μπόμπολας και ο Σάλλας τελείωσε».

Η φράση αυτή του Απόστολου Κακλαμάνη εθωρήθη ότι στρεφόταν εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι οποίοι δεν κρύβουν τις αρχιγικές τους φιλοδοξίες και αμφισβητούν τον Ευάγγελο Βενιζέλος και, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρήθηκε ιδιαίτερα προσβλητική.

Σήμερα, στην εφημερίδα τα Νέα φιλοξενείται η εξής απάντηση:

Ο κ. Αποστόλης Κακλαμάνης (τέως, τέως κ.λπ. και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) είπε προχθές ότι ώς τώρα την ηγεσία του κόμματος τη διόριζαν ο κ. Σταύρος Ψυχάρης και ο κ. Γ. Μπόμπολας. Κάπου φαίνεται να τα μπερδεύει ο εν λόγω... έφεδρος. Από τη θέση του υποψηφίου προέδρου του ΠΑΣΟΚ τον απέκλεισε τότε με μία ολιγόλογη δήλωσή του ο μακαρίτης Ευάγγελος Γιαννόπουλος, που είπε στους δημοσιογράφους: Ο Κακλαμάνης δεν θα είναι υποψήφιος διότι διαφορετικά θα αποφασίσω να μιλήσω. Ξέρει αυτός!

iefimerida.gr 

Δημοσκόπηση "ακριβείας" VPRC: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ όπως πάντα... πτώση μόνο 0,5% για τη ΝΔ

Νέα δημοσκόπηση της Vprc για λογαριασμό των Επίκαιρων δείχνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει με διαφορά στην πρώτη θέση... Φυσικά η VPRC είναι γνωστή για την ακρίβειά της, με τη φωτεινότερή της στιγμή να είναι μερικές μέρες πριν τις εκλογές του Ιουνίου όταν έδινε προβάδισμα 3,5% στον ΣΥΡΙΖΑ... Δείτε τι ποσοστά δίνουν σήμερα:

e-Επιλογές της 28/11/2012



Έλεος ρε ξεφτίλα: Η σύζυγος του ΣΥΡΙΖΑίου Ε. Τσακαλώτου λογογράφος και σύμβουλος του Προβόπουλου!


[Όπου σταθεί κι όπου βρει κάμερα, το συγκεκριμένο νούμερο, που  κάνει τον καθηγητή και δεν μπορεί να εκφραστεί, κατηγορεί τις Τράπεζες και από πίσω τα παίρνουν χοντρά!! Έλεος ρε υποκριτές που δουλεύετε τους ηλίθιους!]