slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΛΑΡΗΣ: ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ-ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ



Ο υποψήφιος βουλευτής του νομού μας ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΛΑΡΗΣ μέσω του λογαριασμού του στο FACEBOOK και στο twitter, εκτός των άλλων δράσεων του ως μέλος της πολιτικής κίνησης των ΝΕΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΩΝ που μετέχουν στην «Επιτροπή για το ΝΑΙ»δίνει ένα ευπρεπή αγώνα για την ουσιαστική ενημέρωση των συμπολιτών μας και την υπεράσπιση της επιλογής του ΝΑΙ στο επερχόμενο δημοψήφισμα. Στις δύο τελευταίες αναρτήσεις και τιτίβισμα του εξηγεί τι θα σημάνει για τη χώρα μας η επιλογή του ΝΑΙ και τι αυτή του ΟΧΙ. Κεντρική του θέση είναι ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ.  
Ακολουθύν οι απόψεις του για το τι σημαίνει το «ΝΑΙ» και τι το «ΟΧΙ»
Στις 5 του Ιούλη, ψηφίζουμε ΝΑΙ γιατί:
ΝΑΙ σημαίνει εθνική ασφάλεια και ελπίδα για το αύριο.
ΝΑΙ σε ισχυρή γεωπολιτική θέση, με ό,τι αυτό σημαίνει στο διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον και τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
ΝΑΙ σημαίνει ευκαιρία ανάκαμψης 
ΝΑΙ σημαίνει αυτογνωσία και σκληρή δουλειά για να αλλάξουμε γρήγορα και σε βάθος 

Τα επτά Δημοψηφίσματα από το 1920 μέχρι σήμερα


Τα 7 Δημοψηφίσματα που έχουν διεξαχθεί στην Ελλάδα από το 1920 μέχρι σήμερα παρουσιάζει σε infographic το Vouliwatch σε συνεργασία με το Lawspot.gr.

Οδεύοντας προς το όγδοο Δημοψήφισμα σε 100 περίπου έτη, η Ελλάδα πήγε 7 φορές στις κάλπες για αυτό τον σκοπό, με τις 6 φορές το διακυβευμα να αφορά πολιτειακό ζήτημα και το 1 έγκριση Συντάγματος, στις 29 Σεπτεμβρίου 1968, από τη Χουντα των Συνταγματαρχών και με τους πολιτικούς κρατουμένους να μην έχουν δικαιωμα ψήφου. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις λίγο κάτω από τα μισά από τα Δημοψηφίσματα έχουν διεξαχθεί από δικτατορικά καθεστώτα.
Η κοντινότερη διαφορά μεταξύ των δύο αποφάσεων ηταν την 1η Σεπτεμβρίου 1945, αποφάσισε την επάνοδο του Βασιλέα Γεωργίου του Β’, με το ΝΑΙ ναι αποσπά το 68,4% και το λευκό ψηφοδέλτιο το 31,6%.
Το Δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου, διεξάγεται για την έγκριση ή απόρριψη της πρότασης των 3 θεσμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) επί της πέμπτης αξιολόγησης του δεύτερου προγράμματος διάσωσης. Την ορθή επανάληψη της μετάφρασης της πρότασης η οποία αποτελείται από δύο κείμενα,   μπορείτε να βρείτε εδώ.  Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση που πρότεινε το Δημοψήφισμα, το παραπάνω σχέδιο κατέθεσαν οι θεσμοί στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους. Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the current program and beyond» και το δεύτερο «Preliminary debt sustainability analysis».

Ένα ναρκοθετημένο δημοψήφισμα. Να σώσουμε ότι σώζεται.


Μία ενδιαφέρουσα ανάλυση της δραματικής συγκυρίας που βιώνουμε μέσα από τον ψύχραιμο λόγο της Βασιλικής Σιούτη, δημοσιογράφου που στήριζε ΣΥΡΙΖΑ σταθερά για πολλά χρόνια. Αλήθειες που πρέπει να έχουμε υπόψη μας πριν πάμε στην κάλπη.

Το δημοψήφισμα της Κυριακής είναι μία διαδικασία ναρκοθετημένη εκ των προτέρων, στην οποία ο ελληνικός λαός καλείται να απαντήσει εάν εγκρίνει κάτι με το οποίο δεν συμφωνεί ή εάν το απορρίπτει για να πάει σε κάτι που δεν γνωρίζει. Είναι ένα δημοψήφισμα στο οποίο οι επιλογές είναι στην πραγματικότητα μη επιλογές και είναι πραγματικά πολύ θλιβερό το πώς φτάσαμε εδώ μετά από μία σειρά οδυνηρών υποχωρήσεων και λαθών χωρίς κανείς να πατήσει εγκαίρως φρένο.