slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: «Ο κ. Μητσοτάκης κρύβει το ρουσφέτι στους κολεγιάρχες πίσω την αγωνία μαθητών - Αφήνει εκτός ΑΕΙ τουλάχιστον 25.000 μαθητές»


Για τρίτη συνεχή εβδομάδα ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να έρθει στην ώρα του Πρωθυπουργού για να απαντήσει για το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια εν μέσω πανδημίας.

Αρνείται, γιατί δεν προτίθεται να αναστείλει την εφαρμογή του έστω για φέτος, που εν μέσω πανδημίας και με τα σχολεία κλειστά σχεδόν μισή εκπαιδευτική χρονιά, μειώνει κατά ένα τρίτο τους εισακτέους και αφήνει εκτός ΑΕΙ τουλάχιστον 25.000 μαθητές και κλείνει πανεπιστημιακά τμήματα σε όλη την Ελλάδα.

Αποδέχθηκε τα αιτήματα της Περιφέρειας το Υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας


Η προσπάθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να παρέμβει στα μέτρα που είναι για διαβούλευση  στο πρόγραμμα αγροτικής πολιτικής για τους νέους αγρότες, βρήκε πρόσφορο έδαφος. Ήδη στην μέχρι σήμερα διαβούλευση της πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» δύο από τα αιτήματα της Περιφέρειας έγιναν δεκτά, ενώ αναμένονται και άλλες αποδοχές. 

Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης με δύο επιστολές, αλλά και με συχνές τηλεφωνικές παρεμβάσεις, παρουσίασε εμπεριστατωμένες αιτιάσεις για την διαφορετικότητα της νησιωτικότητας με τα μικρά αγροκτήματα που δεν μπορούν να

Κατερίνα Μονογυιού: Η Κέρος, ένα ακόμα θαύμα των Κυκλάδων

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε σήμερα τα εγκαίνια της εξαιρετικής έκθεσης «ΔΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ» που αφορά τα 4.500 ετών ευρήματα από το νησί Κέρος και την παρακείμενη νησίδας Δασκαλιό, που είναι μέρος του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Τα εκθέματα παρουσιάζονται στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων και στα εγκαίνια παρευρέθησαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, η Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης .
Στην εξαιρετική παρουσίαση που έκανε ο Προϊστάμενος της Αρχαιολογικής Εφορίας Κυκλάδων Δ. Αθανασούλης, τονίστηκε ότι βάσει των νεωτέρων ευρημάτων υπολογίζεται πως οι δύο αυτές νησίδες, που ήταν κάποτε ενωμένες, αποτελούσαν ένα οικιστικό συγκρότημα που είναι το μεγαλύτερο ως τώρα γνωστό στις Κυκλάδες και ένα τελετουργικό κέντρο ισάξιο της Δήλου που χρονολογικά ορίζει τις απαρχές του Ευρωπαικου Πολιτισμού.

Εργασίες κοπής, απομάκρυνσης και καύσης των προσβεβλημένων τμημάτων των κέδρων απο το κεδροδάσος της Αγίας Άννας και του Αλυκού.Οι παράκτιες αμμοθίνες με είδη Κέδρων είναι ένας σπάνιος και ιδιαίτερης σημασίας οικότοπος, που συναντάται σε 17 περιοχές σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων είναι το κεδροδάσος της Αγίας Άννας και του Αλυκού.

Πρόσφατα διαπιστώθηκε η ξήρανση των κέδρων εξαιτίας της προσβολής τους από το ξυλοφάγο έντομο Semanotus russicus. Οι πρώτες ενδείξεις της προσβολής έγιναν αντιληπτές τον Σεπτέμβριο του 2020. Άμεσα προσκλήθηκαν από τον Δήμο επιστήμονες από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, το ΕΘΙΑΓΕ, το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών και τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Τα αποτελέσματα των παρατηρήσεων έδειξαν ότι η

Καϊλή - Λοβέρδος πάνε… πακέτο και επισήμως για το ΚΙΝ.ΑΛ.

Tου Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου aantonopoulos10@gmail.com
Κομμάτι - κομμάτι συμπληρώνει το παζλ των εσωκομματικών του συμμαχιών ο Ανδρέας Λοβέρδος, στο πλαίσιο της κούρσας για τη διεκδίκηση της ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής. Μετά τη σύμπλευση με τη «Δυναμική Κοινωνία» του πρώην υπουργού Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, τώρα ήρθε η στιγμή να συμπορευτεί πολιτικά και με την ευρωβουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. Εύα Καϊλή. Χθες, «επισημοποιώντας» αυτήν την πολιτική συμμαχία, πραγματοποίησαν κοινή εκδήλωση, με φόντο την πορεία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, που είναι ο αρμόδιος τομεάρχης του ΚΙΝ.ΑΛ. αλλά και με θητεία στο υπουργείο Εξωτερικών, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το ηγετικό του προφίλ,

Διαβάστε στην εφημερίδα POLITICAL Tips πολιτικής επικοινωνίας από τον Θανάση Παπαμιχαήλ

Η ΑΓΟΡΑ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ.

Γιάννη Βλασερού*
Η εικόνα ενδέχεται να υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα. Μάθετε περισσότερα

Από τις αρχές Απριλίου του 2020 το ελληνικό εμπόριο και η εστίαση και κυρίως η εστίαση εισπράττουν  οδυνηρά τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Πριν μερικές ημέρες άρχισε να «περπατάει» η αγορά χωρίς περιορισμούς. Είναι η περίοδος  η  οποία   υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να σημαδοτήσει την αρχή του τέλους της μεγάλης περιπέτειας που ξεκίνησε πριν από 14 μήνες.

Πως όμως είναι  η παρούσα κατάσταση στον κλάδο ; 

Δυστυχώς είναι ασφυκτική. Στις αποθήκες των καταστημάτων ένδυσης και υπόδησης απαξιώνεται μεγάλος όγκος εμπορευμάτων που αγοράστηκε πέρυσι και έμεινε στα αζήτητα λόγω των lockdown.

Τα εμπορεύματα και οι πρώτες ύλες των εστιατορίων έληξαν και πετάχτηκαν στα

Στην Τήνο ο Νίκος Συρμαλένιος από Σάββατο βράδυ 22/5 έως Δευτέρα μεσημέρι 24/5.

 Το Σάββατο το απόγευμα παρέστη στη χειροτονία του νέου καθολικού Αρχιεπισκόπου Τήνου, Νάξου, Άνδρου, Μυκόνου, Λέσβου, Χίου και Σάμου Ιωσήφ Πρίντεζη που πραγματοποιήθηκε με μία λαμπρή τελετή στην εκκλησία της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξυνάρα. Στην τελετή στην οποία έγινε η παράδοση από τον επί τριάντα έτη Αρχιεπίσκοπο Νικόλαο, παρέστη μεταξύ άλλων και ο διαπιστευμένος εκπρόσωπος (Αποστολικός Νούντσιος) π. Savio Hon TAI-FAI του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος στο μήνυμα του απηύθυνε κάλεσμα στους πιστούς να στηρίξουν τους ευάλωτους και ιδιαίτερα τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, μνημονεύοντας το ταξίδι του Πάπα στη Λέσβο το 2016.
Επίσης ο Νίκος Συρμαλένιος κατά την παραμονή του στο νησί μαζί με την αν. συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Βαλεντίνα Γαβριελάτου και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με το δήμαρχο Γιάννη Σιώτο, την έπαρχο Νατάσσα Δεληνιάννη, τον επικεφαλής της μείζονος δημοτικής αντιπολίτευσης Παναγιώτη Κροντηρά, τον διευθυντή του τυροκομείου Μάνθο Βίλλα, την προϊσταμένη των ΕΛΤΑ Ευθυμία Παρασκευά, την πρόεδρο του Συλλόγου Μηχανικών Αναστασία Ψάλτη.
Καταρχήν πρέπει να αναφέρουμε ότι στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης α’ και

Ενημέρωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στους δημοσιογράφους για τα αποτελέσματα της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες

Photo 25-5-21, 16 54 43.jpg


Κυριάκος Μητσοτάκης: Τρία βασικά θέματα. Πρώτον, στο ζήτημα της Λευκορωσίας, θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι με αίσθημα ενότητας και ευθύνης η Ευρωπαϊκή Ένωση κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα και προσδιόρισε ένα πλαίσιο αποφάσεων σε επίπεδο Συμβουλίου το οποίο πιστεύω ότι είναι αντίστοιχο της σοβαρότητας της πράξης.

Εμείς παίξαμε έναν σημαντικό ρόλο ώστε να κάνουμε το αρχικό κείμενο των συμπερασμάτων πιο σκληρό, να ζητήσουμε με ξεκάθαρο τρόπο την απελευθέρωση του Protasevich και της Sapega, να ζητήσουμε την επιβολή κυρώσεων, όχι μόνο σε πρόσωπα αλλά και σε επιχειρήσεις της Λευκορωσίας, που έχουν ένα σημαντικό οικονομικό αποτύπωμα στη χώρα. Και να ζητήσουμε επίσης από το Συμβούλιο να εξετάσει την επιβολή επιπλέον τομεακών οικονομικών κυρώσεων.

Ερώτηση Φίλιππου Φόρτωμα για την «Αναγκαία και άμεση στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, κατέθεσε την Τρίτη 25 Μαΐου ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, με θέμα τη στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, η οποία κρίνεται απολύτως αναγκαία.
Στην ερώτησή του, ο κ. Φόρτωμας τόνισε ότι τα νησιά στο σύνολό τους, ως πύλη εισόδου του τουρισμού της χώρας μας, αλλά και λόγω των ιδιαιτεροτήτων της νησιωτικότητας, παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες και η ασφάλεια των κατοίκων τους, αλλά και των επισκεπτών τους οφείλει να αποτελεί πρωτεύον ζήτημα για όλους.

Η ΔΜ.Τ.Ο. Πάρου Αντιπάρου«Με αφορμή τα συμβάντα στο Α.Τ. Πάρου»

slice15

ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. 

ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ


Πάρος, 25 Μαΐου 2021


 

 

Χθες, Δευτέρα 24 Μαΐου 2021, έλαβε χώρα το εξής περιστατικό: Αστυνομικοί εν ώρα υπηρεσίας, μετέφεραν στο Αστυνομικό τμήμα Παροικιάς δύο (2) πολίτες (αθίγγανους) προκειμένου να προχωρήσουν σε ταυτοποίηση στοιχείων. Οι προσαχθέντες επιτέθηκαν στα όργανα της τάξης και τα προπηλάκισαν αλλά επιπλέον δημιούργησαν τέτοια εικόνα απαξιωτική όχι μόνο για τη λειτουργία του Αστυνομικού τμήματος αλλά και για όλους μας καθώς διαφάνηκε μια παντελής απουσία τάξης που προσβάλλει κάθε πολίτη.

Σήμερα το πρωί απέστειλα επιστολή στους τρεις Βουλευτές Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας (κκ. Βρούτση Ιωάννη, Μονογυιού Κατερίνα και Φόρτωμα Φίλιππο) για να τους ενημερώσω για το συμβάν αλλά και για να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία προκειμένου να στελεχωθεί επαρκώς το Α.Τ. Πάρου ούτως ώστε να διασφαλίζει την τάξη και την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών του νησιού κατά τρόπο αποτελεσματικό, τόσο κατά τη χειμερινή περίοδο όσο και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς η κατάσταση θα γίνεται ολοένα πιεστικότερη, λόγω του τουρισμού και της συνακόλουθης αύξησης επισκεπτών στο νησί μας. Στη συνέχεια είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή του Α.Τ. Πάρου κ. Κ. Μποζίκη και τον Δήμαρχο Πάρου, κ. Μ. Κωβαίο, προκειμένου να ενημερωθώ πληρέστερα για το ατυχές γεγονός αλλά και για να ληφθούν πρωτοβουλίες για την επίλυση του προβλήματος. Στις 12:00 πμ ήρθα σε τηλεφωνική επικοινωνία και με τους τρεις Βουλευτές Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας και τους ζήτησα να αναλάβουν πρωτοβουλία και να ενεργήσουν τα δέοντα προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη προκειμένου να υλοποιήσει τις υποσχέσεις που έδωσε για στελέχωση του Α.Τ. Πάρου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Πάρο. 

Όπως γίνεται αντιληπτό το ζήτημα της ασφάλειας και της πάταξης της παραβατικότητας αποτελούν μείζονα ζητήματα για το νησί μας όχι μόνο εν όψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, αλλά για όλο τον χρόνο.

Εμείς ως Τοπική οργάνωση παρακολουθούμε τα συμβαίνοντα, προσπαθούμε να συμβάλουμε στην επίλυση των προβλημάτων. Δεν είναι η πρώτη φορά που ενεργούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Το περασμένο καλοκαίρι αποστείλαμε επιστολές ζητώντας τη ενίσχυση του Α.Τ. Πάρου αλλά και του Λιμεναρχείου Πάρου ώστε να γίνονται συστηματικότεροι έλεγχοι. Κατά την επίσκεψη του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Ι. Πλακιωτάκη, του έθεσα σε κατ΄ ιδίαν συζήτηση που είχαμε το θέμα των αθίγγανων και στην ανάγκη να γίνονται συστηματικότεροι έλεγχοι στο λιμάνι του Πειραιά. 

Τέλος θα ήταν παράλειψη να μην επαινέσουμε την πρωτοβουλία του Δημάρχου, Μάρκου Κωβαίου να συνδράμει επιτόπου το Δ.Σ. στην επίλυση του προβλήματος, η οποία δυστυχώς δεν βρήκε ανταπόκριση.

Είμαστε σε αναμονή για τις άμεσες πρωτοβουλίες.

                                                                      Η πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Πάρου Αντιπάρου

                                                                                        Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου


Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Νέα Δημοκρατία

Λίγη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε τη ΝΔ, που φαίνεται να μην γνωρίζει πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

Αντί να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό που εκθέτει διεθνώς τη χώρα και να απαντήσει εάν οι ελληνικές Αρχές ελέγχουν τη δράση ξένων υπηρεσιών σε ελληνικό έδαφος, προσπαθεί να πείσει με χυδαία ψέματα και fake news πως ακόμη και για το προχθεσινό φιάσκο φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπερψήφισαν το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου της 26ης Νοεμβρίου 2020, που ασκεί σφοδρή κριτική στο καθεστώς Λουκασένκο.

Ενθαρρυντικά τα μηνύματα από το άνοιγμα του Τουρισμού

Με περισσότερες από 33.000 αφίξεις το πρώτο δεκαήμερο, ξένοι τουρίστες εγκαινίασαν τα Διεθνή Αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου.
Αισιόδοξα στοιχεία για τις προοπτικές αύξησης της τουριστικής κίνησης στα διεθνή αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου αποτυπώθηκαν στα επίσημα δεδομένα της Fraport, επιβεβαιώνοντας ότι τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου διατηρούν το ισχυρό brand και το υψηλό μερίδιο που σταθερά κατείχαν στην τουριστική αγορά τα προηγούμενα χρόνια.