slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δελτίο Τύπου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού

 11ο Amorgos Tourism Film Festival



Η ταινία μικρού μήκους Help από την εταιρία παραγωγής Madrid Destino στην Ισπανία κέρδισε το βραβείο Grand Prix στο 11ο Amorgos Tourism Film Festival.


Το 11ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού, ακολουθώντας τις επίσημες οδηγίες σχετικά με τη διεξαγωγή Φεστιβάλ εν μέσω διεθνών lock downs, πραγματοποιήθηκε εξ' ολοκλήρου διαδικτυακά με τη συμμετοχή των συντελεστών του Φεστιβάλ αλλά και των νικητών στις 12 διαγωνιζόμενες κατηγορίες ταινιών, στο ξενοδοχείο Aegialis Hotel & Spa στην Αμοργό μεταξύ 11-14 Νοεμβρίου 2020.


Η κριτική επιτροπή βράβευσε ταινίες από 15 χώρες, μεταξύ των οποίων η Πορτογαλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία, Αυστρία, Δανία αλλά και Ελλάδα, Μαλδίβες, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο και Περού. Διαγωνίστηκαν συνολικά πάνω από 600 ταινίες μικρού μήκους από 30 διαφορετικές χώρες.

Ανεμογεννήτριες: Μετά την Τήνο, η Άνδρος.

Ανεμογεννήτριες: Μετά την Τήνο, η Άνδρος. 

Οι ανεμογεννήτριες των μεγάλων εταιρειών και των μεγάλων κερδών καταστρέφουν την επί αιώνες εναρμονισμένη συμβίωση του τόπου, των ζωντανών και των ανθρώπων. Θα ακολουθήσουν κι άλλα νησιά, το ένα μετά το άλλο.

Στην Άνδρο υπάρχουν σημαντικοί και δραστήριοι φορείς που έχουν ήδη στο ενεργητικό τους ποικίλα επιτεύγματα που αθροιστικά συνθέτουν τις προϋποθέσεις για την ανάδειξη του νησιού σε πρότυπο ήπιου και βιώσιμου τουρισμού σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει η συμβολή τους στην ανάδειξη της ξερολιθιάς ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, η ανάδειξη και αναγνώριση από διεθνείς φορείς ενός σημαντικού δικτύου μονοπατιών, αλλά και η φροντίδα για την προστασία των απειλούμενων σπιζαετών.

ΝΔ για «Αυγή»: Στοχοποιούν τον εθελοντισμό

 


Σκληρή επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς, εξαπέλυσε η ΝΔ κατά της εφημερίδας «Αυγή» και την κατηγορεί ότι στοχοποιεί τον εθελοντισμό με αφορμή σχετική ανάρτησή της.

«Το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αθλιότητα με τους τάφους, συνεχίζει στον ίδιο δρόμο. Σήμερα έβαλε στο στόχαστρο τους εθελοντές που με αυτοθυσία έσπευσαν να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους που δίνουν μάχη για τη ζωή» επισημαίνει σε σχόλιό της η ΝΔ και καταλήγει: «Εχθρεύονται την κοινωνία των πολιτών και ως πολιτικές ύαινες ποντάρουν στην καταστροφή για να ανακάμψουν πολιτικά. Και φροντίζουν να το δείχνουν καθημερινά».
Το άρθρο της