slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στις Κυκλάδες -Σαντορίνη, Νάξο και Πάρο- η Λαμπαδηδρομία της Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων πριν παραδοθεί στο «Παρίσι 2024»

Στις Κυκλάδες -Σαντορίνη, Νάξο και Πάρο- η Λαμπαδηδρομία της Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων πριν παραδοθεί στο «Παρίσι 2024»

Για πρώτη φορά μετά το 2004, τα νησιά των Κυκλάδων και συγκεκριμένα η Σαντορίνη, η Νάξος και η Πάρος συμπεριλαμβάνονται στη Λαμπαδηδρομία της Ιερής Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων, την οποία θα υποδεχτούν στις 19 Απριλίου 2024.

Η Αφή και το ταξίδι της θα ξεκινήσει στις 16 Απριλίου 2024 από την Αρχαία Ολυμπία, θα διατρέξει την Ελλάδα για 11 ημέρες, συνδέοντας τα γεωγραφικά άκρα της χώρας, περνώντας από 41 Δήμους με 600 δρομείς για να προβάλλει τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς μας χώρους, τους θησαυρούς της ιστορίας και του πολιτισμού μας, αλλά και για να αναδείξει εμβληματικά τοπία που συνθέτουν την ομορφιά της Ελλάδας.

Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Να αποσυρθεί από το νομοσχέδιο η διάταξη που αφορά τα σμυριδορυχεία Νάξου»

Την απόσυρση του άρθρου 48 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος αναφορικά με τα σμυριδορυχεια Νάξου, ζήτησε στην ομιλία του στην επιτροπή επεξεργασίας του νομοσχεδίου, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης.
Ο κ. Χριστοδουλάκης, ως ειδικός αγορητής του νομοσχεδίου, αναγνώρισε την αναγκαιότητα να δοθεί λύση στη λειτουργεία του σμυριδορυχείου Νάξου αλλά έψεξε την κυβέρνηση για το βιαστικό και αναιτιολόγητο της ρύθμισης που φέρνει.

Γιώργος Μαραγκός : Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις και τις επιλογές μας




Ο τοκετός είναι συνήθως μια επώδυνη διαδικασία που όμως, με την ολοκλήρωσή της,
δημιουργεί μια νέα ζωή, κάτι όμορφο, καινούργιο, ελπιδοφόρο και κατά τεκμήριο πιο
εξελιγμένο. Συμβάλει δε, σύμφωνα με τον Δαρβίνο, στην εξέλιξη της ίδια της ζωής.
Κάπως έτσι θα μπορούσε κανείς να περιγράψει τη διαδικασία μετασχηματισμού και
προσαρμογής, στα νέα δεδομένα και τις προκλήσεις της εποχής, την οποία βιώνει ο
ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αυτήν την περίοδο. Μια δύσκολη, πλην όμως αναγκαία
κατάσταση, που αποτελεί πρόκληση και ισχυρό διακύβευμα όχι μόνο για τον ίδιο τον
ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την πολιτική πραγματικότητα της χώρας μας συνολικά.
Ο Αλέξης Τσίπρας, μια εμβληματική αδιαμφισβήτητα προσωπικότητα, που συνέδεσε την

Το νέο τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου και η επιτυχία της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. στο «Καλημέρα Ελλάδα»!


Το ολοκαίνουργιο τυροκομείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, στο οποίο θα παράγεται η ξακουστή και πεντανόστιμη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και τα υπόλοιπα εκλεκτά τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα της Ε.Α.Σ., παρουσίασε σε όλη την Ελλάδα η Διοίκηση της εταιρείας, σε live σύνδεση με την ιστορική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1!

Αφορμή για αυτήν την σύνδεση αποτέλεσε το γεγονός ότι η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. βρέθηκε ξανά στην πρώτη δεκάδα (σ.σ. συγκεκριμένα στην 7η θέση) της λίστας του Taste Atlas με τα 100 καλύτερα τυριά του κόσμου για το 2023, ψηλότερα από κάθε άλλο ελληνικό τυρί και ανάμεσα σε περίπου 36 χιλιάδες τυριά από όλον τον κόσμο!

Αποστάσεις Κωνσταντινόπουλου από τον στενό ηγετικό κύκλο του ΠΑΣΟΚ - Αιχμές για τα... ικανοποιηµένα τα στελέχη

Ο Οδυσσές Κωνταντινόπουλος έχει ξαναρχίσει και τις δηµόσιες παρεµβάσεις σε πάνελ, στέλνει το µήνυµα ότι η δηµοσκοπική µικρή άνοδος του κόµµατος δεν µπορεί να αφήνει ικανοποιηµένα τα στελέχη∆ιακριτικές αποστάσεις από τον στενό ηγετικό κύκλο του ΠΑΣΟΚ

Τι άλλο θα ζήσουμε;


Εκτός από την παρωδία του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει και η παρωδία του ΠΑΣΟΚ. Σε ό,τι αφορά την Κεντρική Επιτροπή της Χαριλάου Τρικούπη, έκλεψε την παράσταση ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος μίλησε χωρίς να… πάει! Ο κ. Κωνσταντινόπουλος δημοσίευσε την ομιλία του στα ΜΜΕ, αλλά δεν προσήλθε στην Κεντρική Επιτροπή για να την εκφωνήσει! Τρομερό…  

Με τα σχέδια ανά χείρας για Παλέ ντε Σπορ στην Καλαμάτα.



Με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση συναντήθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, σε μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση για τις αθλητικές υποδομές της πόλης. Με την προμελέτη για τη δημιουργία Παλέ ντε Σπορ ανά χείρας, ο δήμαρχος ανέπτυξε στον υπουργό όλες τις πτυχές του οραματικού έργου που θα φέρει αθλητικό τουρισμό όλο τον χρόνο στην Καλαμάτα.
 Ο κ. Βρούτσης δεσμεύτηκε να εξετάσει το αίτημα, καθώς αποτελεί ξεκάθαρα ένα εμβληματικό αθλητικό έργο με εθνικά χαρακτηριστικά και περιφερειακή αναφορά, ενώ ο κ. Βασιλόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς ο υπουργός είχε ευήκοα ώτα και διάθεση ουσιαστικής συνεργασίας. 
Για το Παλέ ντε Σπορ έχει εκφράσει προσωπικό ενδιαφέρον και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και πλέον φαίνεται να ανοίγει για τα καλά ο δρόμος του