slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι πρόεδροι των ορεινών χωριών της Νάξου απαιτούν να ανοίξουν άμεσα τα ορυχεία σμύριδας και να υλοποιηθούν και τα υπόλοιπα αιτήματα των σμυριδεργατών.

  


Αξιότιμε κ. υπουργέ και κ. βουλευτές, με συναίσθημα ευθύνης για τα έξη σμυριδοχώρια που εκπροσωπούμε και μετά από ενημέρωση που είχαμε από τον Σύνδεσμο των Σμυριδεργατών, σας καταθέτουμε τις παρακάτω προτάσεις τους, για τις οποίες και εμείς αιτούμεθα για την άμεση επίλυσή τους:

 Α) Τα σμυριδορυχεία της Νάξου να ανοίξουν άμεσα και η επίβλεψη της εξόρυξης να γίνεται από αντικειμενικό μεταλλειολόγο που θα ορίσει το αρμόδιο υπουργείο. Όσο αφορά το άμεσο άνοιγμα των ορυχείων μας, πρωτίστως το προτείνουμε  για την επιβίωση των χωριών μας, αλλά και για να υπάρχει χρόνος ώστε όλες οι εργασίες να έχουν τελειώσει πριν ξεκινήσουν οι  βροχές και δυσχεραίνουν τις εργασίες των εργαζομένων, αλλά το κυριότερο για να μην υπάρχει καμία επικινδυνότητα.                                                                                                                                                        

Β) Η ποσότητα της σμύριδας πρέπει να είναι 8,000 τόνοι ώστε να είναι επαρκές η ασφάλιση των σμυριδεργατών.                                                                                                                  

 Γ)Το Επιτρεπτό όριο των ενσήμων να είναι έως 240 κι όχι έως 75 ένσημα, που σημαίνει πως κανένας δεν θα μπει ποτέ στην σύνταξη!                                                                                                                    Δ) Να ανοίξει ο κατάλογος για τους νέους σμυριδεργάτες, για να μην μεταναστεύουν οι νέοι μας και να αδειάζουν τα χωριά μας!                                                                                         

 Ε) Η τιμή της σμύριδας να αυξηθεί τόσο ώστε να υπάρχει μέλλον για τα σμυριδοχώρια! Η σημερινή εξευτελιστική της τιμή έχει γίνει η αιτία να αδειάζουν τα χωριά μας!                                                                  ΣΤ) Τα ένσημα που αδίκως αφαιρέθηκαν από τους σμυριδεργάτες το έτος 2019, να μπουν στους αδικημένους σμυριδεργάτες για το έτος όπου τα εργάστηκαν.  Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της σμύριδας!  Το ίδιο το κράτος να αφαρπάζει τα ένσημα των εργαζομένων και μάλιστα με απόφαση της Επιθεώρησης Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος και παρά την υπόσχεση που λάβαμε από το υπουργείο σας, το θέμα παραμένει άλυτο! Κύριε υπουργέ και κ. βουλευτές όπως γνωρίζετε στα άγονα χωριά μας στην Ορεινή Νάξο δεν έχουμε άλλους τομείς για την επιβίωσή μας,  ο βασικός πόρος που μπορεί να μας δώσει ζωή είναι η σμύριδα και δυστυχώς για μας δεν υπάρχει η πολιτική βούληση! Γι' αυτό και για όλους τους παραπάνω λόγους αιτούμεθα την άμεση επίλυση των παραπάνω αιτημάτων μας.  

                                                                                                                                                            Ορεινή Νάξος 1/7/2022                                                                                                                                    

        Με εκτίμηση: Οι προαναφερόμενοι πρόεδροι.


      

               



 


Διήμερη περιοδεία Γ. Βρούτση στη νήσο Σέριφο





Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022 θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία στη νήσο Σέριφο

Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Βρούτσης θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με το Δήμαρχο του νησιού κ. Κωνσταντίνο Ρεβύνθη και το δημοτικό συμβούλιο, με τους Εμπόρους και Επαγγελματίες της Σερίφου, τους επιχειρηματίες Τουριστικών Καλυμμάτων Σερίφου, το Σύλλογο Αλιέων Σερίφου, με φίλους και κομματικά στελέχη της Ν.Δ. Σερίφου.  

Την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022, ο κ. Βρούτσης θα επισκεφθεί το Ναό των Ταξιαρχών και στη συνέχεια τις περιοχές Χώρα Σερίφου, Συκαμιά, Καλλίτσος, Γαλανή, Ράμος, Παναγιά και Μεγάλο Λιβάδι.

Το απόγευμα της Κυριακής, θα παραβρεθεί στα εγκαίνια που πραγματοποιούνται με την ευκαιρία της μετατροπής του ιστορικού ξενώνα «Περσεύς» ως μουσείου Σερίφου, το οποίο περιλαμβάνει την Αρχαιολογική Συλλογή Σερίφου, καθώς και την έκθεση σύγχρονων καλλιτεχνών, που εμπνέονται από το μύθο του Περσέα. Τα εγκαίνια θα τελέσει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα. Λίνα Μενδώνη.


Την Τρίτη 5 Ιουλίου κλιμάκιο της Νέα Δημοκρατίας στη Νάξο.


Σας αποστέλλουμε το πρόγραμμα της επίσκεψης του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στη Νάξο, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Ιουλίου
Το κλιμάκιο αποτελείται από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και Βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση και τους Βουλευτές Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού, Φίλιππο Φόρτωμα, τους Βουλευτές Χρήστο Δερμεντζόπουλο, Γιάννη Κεφαλογιάννη, Θέμη Χειμάρα, τον Γενικό Γραμματέα Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Πάνο Αλεξανδρή και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Εμμανουήλ Κουτουλάκη.

Πρόγραμμα κλιμακίου υπό τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη:
-11:00 Επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Νάξου

-11:30 Επιθεώρηση από Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής σε Ασθενοφόρο και σε Λιμενικά Πλοία

-12:00 Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικο

-12:30 Βόλτα στη Χώρα της Νάξου, συζήτηση με πολίτες και καταστηματάρχες

-13:15 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Νάξου κ. Δημήτρη Λιανό & Έπαρχο κ. Ιωάννη Μαργαρίτη (Δημαρχείο)

-13:30 Συνάντηση με εκπροσώπους τοπικών παραγωγικών φορέων (πρωτογενούς τομέα, εμπόρους, ξενοδόχους) σε χώρο του Δημαρχείου.

-14:30 Συνέντευξη Τύπου σε τοπικά ΜΜΕ

-15:00 Συνάντηση και συζήτηση με μέλη και στελέχη της ΔΗΜΤΟ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

- Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με περιοδεία σε χωριά της ορεινής Νάξου (Φιλώτι και Απείρανθος)
Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Πάνος Αλεξανδρής θα επισκεφτεί στις 09:00 το Πρωτοδικείου Νάξου και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Δικηγορικό Σύλλογο Νάξου.                                     
 Για την  ΔΗΜ.Τ.Ο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 
 Ο Πρόεδρος                         Η Γραμματέας

 Αντώνης Μανιός                   Ανδριανή Ξενάκη

📺Το 2018 είχε παραχωρηθεί ο εμπορικός όρος «Aegean» σε τουρκική εταιρεία για 10 χρόνια-Άδωνις: Ας ξεκινήσει να περπατάει για τη βίλα στο Σούνιο ο Αλέξης

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έχει ανοίξει η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πνευματικών Δικαιωμάτων (EUIPO) να αναγνωρίσει, έπειτα από αίτημα της Άγκυρας, τον εμπορικό όρο «Τουρκικό Αιγαίο» (Turkaegean). Σύμφωνα με την απόφαση, όπως αναφέρει και η εφημερίδα «Ναυτεμπορική», η EUIPO αναγνώρισε τον όρο «Turkey» για τουριστικούς σκοπούς και έδωσε την άδεια να χρησιμοποιείται συνδυαζόμενος με το Αιγαίο για διαφημιστικούς σκοπούς.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο OPEN – ΒΙΝΤΕΟ. Διπλωματικό βατερλό στο ΝΑΤΟ

Αν συνέβαινε τέτοιο διπλωματικό φιάσκο και «TurkAegean» με εμένα πρωθυπουργό, θα γυρνούσα με τα πόδια από τη Μαδρίτη

Πριν από λίγο άκουσα τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να δηλώνει ότι όχι μόνο θα εκσυγχρονιστεί ο στόλος των τουρκικών F16, αλλά ότι η άποψη και η θέση του είναι να πουλήσουν 40 νέα F16 στην Τουρκία.
Όταν είχα θέσει αυτό το ζήτημα στον πρωθυπουργό, στη Βουλή, πριν από την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι όλα ήταν ψέματα. Άρα λοιπόν, ή ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε ή έμαθε στη συνάντησή του με τον Μπάιντεν την αμερικανική θέση και δεν μας το είπε. Ή ακόμα χειρότερα, ο κ. Μπάιντεν δεν είπε την αλήθεια στον κ. Μητσοτάκη.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ​ Μνημείο Επισκοπής Σικίνου, Ελλάδα: Βραβείο Ευρωπαϊκής Πολιτισμικής Κληρονομιάς/ Europa

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με χαρά ανακοινώνει τη βράβευση του έργου στερέωσης και αποκατάστασης του Μνημείου της Επισκοπής στην Σίκινο με το Βραβείο Ευρωπαϊκής Πολιτισμικής Κληρονομιάς/ Europa Nostra Award 2022. Το έργο στερέωσης και αποκατάστασης του μνημείου υλοποιήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Europa Nostra ανακοίνωσαν την Πέμπτη 30 Ιουνίου τους νικητές των Ευρωπαϊκών Βραβείων Πολιτισμικής Κληρονομιάς / Βραβείων Europa Nostra για το 2022, που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

Νίκος Συρμαλένιος: «Παραμορφωτική, διαστρεβλωτική και συκοφαντική για τη Μήλο και τη δημοτική αρχή η εικόνα που παρουσιάστηκε σχετικά με την κατοικία του νεοαφιχθέντος ορθοπεδικού»


Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας  

 «Την προηγούμενη εβδομάδα μια σειρά από κανάλια μετέδιδαν ότι δήθεν ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή δεν επέτρεπαν να σχηματιστεί κατοικία στο περιφερειακό ιατρείο στο Λιμάνι της Μήλου, τον Αδάμαντα. Πρόκειται για παραπληροφόρηση, διαστρέβλωση της πραγματικότητας και ουσιαστικά διασυρμός και για τη δημοτική αρχή και για τον Δήμαρχο, αλλά και για το νησί, διότι βρισκόμαστε στο μέσο της τουριστικής περιόδου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών σε σχέση με την ιατρική περίθαλψη και κάλυψη». Τα παραπάνω, ανέφερε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας.