slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Από τις 7 Απριλίου τα self tests στα φαρμακεία




Τη διαδικασία προμήθειας και διενέργειας των self test, εξήγησε κατά την σημερινή ενημέρωση για την πανδημία covid-19, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Όλες οι διαδικασίες για την προμήθεια των πρώτων 10 εκατ. self test έγιναν με πλήρη διαφάνεια, είπε, τονίζοντας ότι η εισαγωγή της πρώτης παρτίδας των self test ολοκληρώθηκε σήμερα με την παράδοσή τους. Η επόμενη παράδοση είναι προγραμματισμένη για τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και η τελευταία στις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας. Ο κ. Κοντοζαμάνης, εξήγησε ότι η παραλαβή των self test γίνεται κεντρικά σε δύο αποθήκες στην Αττική και την Θεσσαλονίκη και αυτά μεταφέρονται σε 100 και πλέον φαρμακαποθήκες σε όλη τη χώρα και στη συνέχεια σε όλα τα φαρμακεία της επικράτειας. Μαζί με κάθε self test θα διατίθεται και ενημερωτικό υλικό. Την εποπτεία της εφοδιαστικής αλυσίδας έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις.

7 Απριλίου τα πρώτα self test στα φαρμακεία

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΠΑΛΩΣΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΑΣΟΣ ΑΦΟΥ ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ😠😠Διευκρινήσεις για τα λάθη στους δασικούς χάρτες από τον Σκρέκα




«Όλα τα πιθανά σφάλματα στους δασικούς χάρτες θα διορθωθούν με οριζόντιες λύσεις και εσωτερικές διαδικασίες», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ύστερα από διεξοδικές συζητήσεις που πραγματοποίησε με τους βουλευτές Κρήτης της Νέας Δημοκρατίας και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Κρήτης, αναφορικά με την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ! ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΗΔΗΞΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ🤣🤣Κορωνοϊός: Έφοδος σε δύο οίκους ανοχής - Επ’ αυτοφώρω επαγγελματίες και πελάτες

 



[Τα αντισηπτικά στα κομοδίνα τι τα ήθελαν;😂😂]

Οι αρχές διαπίστωσαν ότι οι οίκοι ανοχής λειτουργούσαν κανονικά παρά την απαγόρευση λόγω κορωνοϊού - Πρόστιμα στις επιχειρήσεις, τις υπεύθυνες και τους πελάτες - Δείτε φωτογραφίες

Έφοδο σε δύο οίκους ανοχής που λειτουργούσαν κανονικά παρά την απαγόρευση λόγω των μέτρων έναντι της πανδημίας, πραγματοποίησαν μέλη της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.ΜΕ.Α.) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Απ’ την μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε δύο σημεία στην Αττική όχι μόνο εντοπίστηκαν πράγματι οι οίκοι ανοχής να λειτουργούν, αλλά και να προσφέρονται υπηρεσίες σε πελάτες…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ


   Προς : Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου-Γραφείο Προέδρου Π.Σ.

                                        

            Κα Πρόεδρε   

            Ιδιαίτερη εντύπωση συνεχίζει να προκαλεί η εμμονή σας , καθώς και του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου να τσαλακώσει την εικόνα μου ως Περιφερειακού Συμβούλου  , καθώς και το μένος σας κατά του επικεφαλής της παράταξής μας κ. Γλυνού.

«ΑΝΔΙΚΑΤ: Καταδυτικές Διαδρομές σε Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου ‐Ανάπτυξη Δικτύου Καταδυτικού Τουρισμού» του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Greece-Cyprus 2014-2020



 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υποστηρίζει, εξυπηρετεί δύο σκοπούς: την προώθηση του τουρισμού μέσω καινοτόμων διαδικασιών και την προβολή όλων των νησιών της Περιφέρειας μας. Η ανάδειξη ενός ολοκληρωμένου πλάνου, μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει. Είναι εύκολα κατανοητό, ότι η πληρότητα των παραδοτέων, έχει καταστήσει την

Η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα. Χριστιάνα Καλογήρου, συναντήθηκε σήμερα με την ομότιμη καθηγήτρια του ΕΚΠΑ κα. Λυδία Παλαιοκρασσά,

 


Η οποία είναι διευθύντρια και υπεύθυνη του έργου της
ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου στην Παλαιόπολη της Άνδρου, που
χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής
Πολιτικής.

Τριήμερη ιατρική παρέμβαση στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


.

Εισερχόμενα

Ιωάννης Βλασερός <b19@otenet.gr>

Πέμ, 1 Απρ, 1:10 μ.μ. (πριν από 2 ημέρες)
προς εγώ
Τριήμερη ιατρική παρέμβαση στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Γιάννη Βλασερού*
Έληξε η τριήμερη ιατρική εξόρμηση (26-28 Μαρτίου) του προγράμματος «Υγεία για όλους» εγκεκριμένη από την Β ΥΠΕ στα νησιά Κουφονήσι, Δονούσα,Σχοινούσα, Ηρακλειά καί Νάξο στη Χώρα και Απείρανθο.
Η ομάδα ιατρών στην οποία συμμετείχα ως καρδιολόγος απαρτιζόταν και από ενδοκρινολόγο ορθοπεδικό,ωτορινολαρυγγολόγο και πλαστικό χειρουργό.
Η όλη παρέμβαση είχε χαρακτήρα
ενός διανησιακού θαλάσσιου δρόμου ταχύτητας σε πέντε νησιά γιά να προλάβουμε να εξετάσουμε όσους είχαν δηλώσει συμμετοχή και όσους προστίθεντο στο τέλος.
Πραγματοποιήσαμε 360 εξετάσεις ,(κάποιες φορές συναντήσαμε σοβαρά περιστατικά) συστήσαμε σε όσους χρειάζονταν φαρμακευτική αγωγή καί δώσαμε οδηγίες στους εξετασθέντες.
Ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα εθελοντική παροχή υγείας στην οποία εισπράξαμε την ανταπόκριση και την ευγνωμοσύνη του κόσμου και φύγαμε με την ικανοποίηση ότι καλύψαμε κάποιες έστω και λίγες
ανάγκες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης της «δύσβατης» αυτής υγειονομικής περιοχής,
Ήθελα και προσωπικά να ευχαριστήσω γιά την συνδρομή τους σαυτή την προσπάθεια
την Β ΥΠΕ, τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων όλους τους Κοινοτάρχες και Δημοτικούς εκπροσώπους τών νησιών την Διοίκηση του Νοσοκομείου Νάξου,το Λιμενικό Σώμα για τη χορήγηση του πλεούμενου μεταφοράς στα νησιά, το  Κοινωνικό Φαρμακείο ,το Κέντρο Κοινότητας και τέλος το υγειονομικό προσωπικό όλων των ιατρείων γιά την συνεργασία και την υποστήριξη τους σ' αυτή την απαιτητική υγειονομική αποστολή.
Ο Γιάννης Βλασερός είναι
Ιατρός καρδιολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Αν.γραμαυέας Τομέα Υγείας
του Κινήματος Αλλαγής.https://drive.google.com/file/d/1evWdQTbHB8BWEYuY831IAXsG4Vljz1Km/view?usp=sharing

 

Δημοσίευση του Εγχειριδίου Καλών Πρακτικών του έργου RECREATE

 «Βελτίωση ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στον τομέα των μεταφορών σε επίπεδο περιφερειών»


Ρόδος, 1 Απριλίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου –ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. συμμετέχει στο εταιρικό σχήμα του έργου RECREATE "REinforce Competitiveness of REgionAl Transport SMEs" (Βελτίωση ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ που δραστηριοποιούνται στον τομέα των μεταφορών σε επίπεδο περιφερειών - www.interregeurope.eu/recreate/), το οποίο  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg Europe. Στόχος του έργου είναι η βελτίωση των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) του κλάδου των μεταφορών σε τέσσερις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες: West Midlands (Ηνωμένο Βασίλειο),  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Ελλάδα), Λιθουανία και Νοτιοδυτική Oλτένια (Ρουμανία). 

«Νέα παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης από την Τουρκία», καταγγέλλει με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και της ζητά να λάβει θέση ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

 

 


 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας που καλεί την Ελλάδα να σταματήσει τις παραβιάσεις κατά της δήθεν «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης τονίζει ότι η ανακοίνωση της τουρκικής πλευράς τίθεται εκτός του πλαισίου του Διεθνούς Δικαίου καθώς χαρακτηρίζει τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης σαν δήθεν «τουρκική» παραβιάζοντας σαφώς για μία ακόμη φορά τη Διεθνή Συνθήκη της Λωζάννης και ζητά από την Επιτροπή να λάβει θέση σε μία ακόμη προσπάθεια αναθεωρητισμού από τουρκικής πλευράς.

Στην ερώτησή του σημειώνει, επίσης, την προσπάθεια της τουρκικής πλευράς να αντιστρέψει πλήρως την πραγματικότητα καθώς στην ίδια ανακοίνωση ισχυρίζεται ότι δήθεν απευθύνει εκκλήσεις προς την Ελλάδα για διάλογο αλλά η ελληνική πλευρά έχει αυξήσει την εχθρική της συμπεριφορά, ενώ κατηγορεί την Ελλάδα για δήθεν απάνθρωπη συμπεριφορά κατά των προσφύγων.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Λ/Χ ΝΑΞΟΥ «ΛΗΨΗ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΟΓΩ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ».




ΣΧΕΤ: Α) Η με ΩΠ: Ο10550/04-21 Διαταγή Υ.ΝΑ.Ν.Π./Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./ΚΕΠΙΚ.

Β) Η με ΩΠ: 010601/04-21 Διαταγή Υ.ΝΑ.Ν.Π./Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./ΕΚΣΕΔ

1. Σε συνέχεια ανωτέρω (Α) σχετικού Δελτίου Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από Ε.Μ.Υ./Ε.Μ.Κ (Ελληνικό, 01-04-21/0400 UTC, Α.Α.245/2021) και σε συνέχεια (Β) ομοίου σας ενημερώνουμε: