slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παρέμβαση Ντογιάκου για τις οικοδομικές αυθαιρεσίες στη Μύκονο: Ονοματίζει γνωστά μαγαζιά για να γίνει έλεγχος

Παρέμβαση Ντογιάκου για τις οικοδομικές αυθαιρεσίες στη Μύκονο: Ονοματίζει γνωστά μαγαζιά για να γίνει έλεγχος
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος παρήγγειλε στον εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, την κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για τις παρανομίες στο νησί της Μυκόνου, οι οποίες κατά κανόνα είναι πολεοδομικές.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στην παραγγελία του αναφέρει ότι στην Μύκονο «επικρατεί βαριά παραβατικότητα, με καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και μάλιστα με προκλητική παραβίαση των νόμων σε όλους τους τομείς τής επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας» και προσθέτει:

ΟΜ Σύρου: “Η αλληλεγγύη είναι η ποιότητα της κοινωνίας μας”

ΟΜ Σύρου: “Η αλληλεγγύη είναι η ποιότητα της κοινωνίας μας”

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΣΥΡΟΥ, πριν από ενάμιση μήνα, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την «Αλληλεγγύη για Όλους» συμμετέχοντας στην Καμπάνια αλληλεγγύης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας, ο οποίος άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς πολλούς περισσότερους τραυματίες και χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια άστεγους.

Η ανταπόκριση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, και της κοινωνίας της Σύρου ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί αρκετό υλικό, που κατευθύνθηκε στην «Αλληλεγγύη για όλους».

Περιοδεία της Μαρίας Χανιώτη στην Άνδρο

 

Η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Μαρία Χανιώτη, από τις 30 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2023 επισκέφτηκε την Άνδρο.

Η κ. Χανιώτη, στις 30 Μαρτίου, περιόδευσε  σε Μπατσί, Γαύριο και Χώρα, όπου συναντήθηκε με κομματικά στελέχη, επαγγελματίες και κατοίκους ενώ την επόμενη ημέρα  επισκέφτηκε και το πυροσβεστικό κλιμάκιο της περιοχής όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τα θέματα ενδιαφέροντος καθώς και να συγχαρεί τον διοικητή και τους άξιους πυροσβέστες και εθελοντές του νησιού για την άριστη δουλειά τους.

Το «Μαζί για το Παιδί» τίμησε τους πρωταγωνιστές της καθημερινής ζωήςΤώρα


Το «Μαζί για το Παιδί» βράβευσε για το έργο τους, τον Αριστοτέλη Σιδηρόπουλο και τον Δημήτρη Κοντοπίδη και τίμησε όσους υποστηρίζουν τις δράσεις του «Μαζί για το Παιδί»
Τα βραβεία απένειμε o Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Το «Μαζί για το Παιδί» πραγματοποίησε την 8η τελετή βραβείων και τιμητικών διακρίσεων, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Σε μια κατάμεστη αίθουσα και σε ένα κλίμα συγκίνησης τιμήθηκαν για το έργο τους και την προσφορά τους ο Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, πρώην πρόεδρος και ιδρυτικό

Συμμετοχή Νίκου Συρμαλένιου στις εορταστικές εκδηλώσεις της Παναγίας της Θεοσκεπάστου στην Άνδρο – Τριήμερη επίσκεψη στο νησί

Από Παρασκευή 31/3 έως Κυριακή 2/4 ο Νίκος Συρμαλένιος επισκέφθηκε την Άνδρο. Συμμετείχε όπως κάθε χρόνο στις εορταστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις της Παναγίας της Θεοσκεπάστου προσκεκλημένος από το Δήμο της Άνδρου.

Επίσης μαζί με την υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στις Κυκλάδες Μαρία Χανιώτη, επισκέφθηκαν το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής στο νησί. Εκεί συζήτησαν αναλυτικά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία με κυριότερο το θέμα της ύπαρξης προσωπικού πολλών ταχυτήτων (μόνιμοι, εποχικοί, πενταετούς υποχρέωσης, κλπ.), με ότι αυτό σημαίνει για την υπηρεσιακή και την οικονομική τους εξέλιξη. Από την πλευρά μας δεσμευτήκαμε να στηρίξουμε όλα τα δίκαια αιτήματα της υπηρεσίας, όπως άλλωστε έχουμε κάνει μέχρι τώρα και γι αυτό το λόγο μας ευχαρίστησαν, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που έχουμε κάνει στη Βουλή.

Δ. Καπούνης στον Ellada FM 94,3: «Δεν γίνεται να βγάζουν πιο πολλά όλοι οι άλλοι από τον παραγωγό!».

 

Μιλώντας στον Ellada 94,3 FM και στην εκπομπή του Γιώργου Κοντονή ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, αναφέρθηκε στην ανάγκη οι κτηνοτρόφοι του νησιού μας να διαθέσουν σε μια ικανοποιητική, για τους ίδιους, τιμή τα αμνοερίφιά τους το Πάσχα.

Μανώλης Πολυκρέτης: Τα ψέματα της Δημοτικής Αρχής του κ. Λιανού

Όποιος παρακολούθησε τη διαβούλευση για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στη Νάξο, μπορούσε πολύ εύκολα να καταλάβει την κοροϊδία και τα ψέματα της Δημοτικής Αρχής προς τους πολίτες. 


Τα ψέματα έχουν γίνει το νούμερο ένα «εργαλείο» των διοικούντων του Δήμου για να παραπλανούν τους δημότες, στην προσπάθεια να καλύψουν την ανεπάρκεια τους να παράξουν έργο και να λύσουν τα προβλήματα των νησιών του Δήμου μας.


Μεταξύ άλλων -που αποκαλύφτηκαν σε