slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΚΤΑΚΤΟ

13:54: ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΒΑΛΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Το περιεχόμενο της επιστολής:

«Αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με επιστολή που παρέδωσα στον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, υπέβαλλα την παραίτησή μου από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Ξεκαθαρίζω, ότι μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή. Εύχομαι να κάνω λάθος.
Ωστόσο, επειδή προσωπικά μου είναι αδύνατο, να αισθάνομαι ανακόλουθος με τα πιστεύω μου και σε όσα διεκήρυττα ως Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., προτίμησα να αποχωρήσω από την κυβέρνηση, μη θέλοντας να της δημιουργώ εγγενή προβλήματα από την αρχή κιόλας του βίου της.
 Άπαντες γνωρίζουν πως ουδέποτε αρνήθηκα τις δύσκολες μάχες, αλλά και ουδέποτε έβαλα οποιαδήποτε «καρέκλα» πάνω από την απαράβατη αρχή μου ότι ο πολιτικός οφείλει να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον με οποιοδήποτε προσωπικό ή άλλο κόστος, τολμώντας πάντοτε να έχει το θάρρος της γνώμης του.
Αυτό άλλωστε προσπαθώ να κάνω σε όλη ,την άνω των 20 ετών, κοινοβουλευτική μου διαδρομή. Άπαντες γνωρίζουν επίσης ότι και στον πρόσφατο προεκλογικό αγώνα, είχα ως κεντρικό σύνθημα το «εδώ στα δύσκολα».
Το επαναλαμβάνω και σήμερα. Παραμένω στη Νέα Δημοκρατία, απλός στρατιώτης του πατριωτικού μου καθήκοντος και συνεχίζω να στηρίζω την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό, εδώ στα δύσκολα.
Ευχαριστώ από καρδιάς τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας καθώς και τους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς για την σύντομη αλλά γόνιμη συνεργασία μας. Μα πάνω από όλους τιμώ και ευχαριστώ τον Αντώνη Σαμαρά, για την τιμή που μου έκανε να με εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα και του εύχομαι να μας κάνει όλους περήφανους.

Α. Ανδριανόπουλος: Το κόψιμο των μισθών και την επιβολή φόρων τα έκαναν ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου, όχι το μνημόνιο!!!

Μία συνέντευξη στον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης

Στην ερώτηση πώς φτάσαμε τελικά να κατηγορούμε για τα δεινά μας το μνημόνιο, μας είπε ότι «είναι ένα παραμύθι των ελληνικών κυβερνήσεων, προκειμένου να κάνουν τον κόσμο να στραφεί προς τους έξω».
Ερωτηθείς αν θα είχε αποδώσει το μνημόνιο στην περίπτωση που η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε κάνει όσα της αναλογούσαν, ο κ. Ανδριανόπουλος είναι κατηγορηματικός:
«Βεβαίως. Κατ’ αρχήν (το μνημόνιο), δεν μιλάει για φόρους, δεν μιλάει για περικοπές μισθών και συντάξεων. Αυτά έγιναν μετά και από αποφάσεις των κυβερνήσεων Παπανδρέου-Παπαδήμου. Το μνημόνιο ζήταγε περιορισμό των ελλειμμάτων. ‘Το πώς θα το κάνετε είναι δικό σας θέμα’. Στο α’ μνημόνιο οι διατάξεις για τους φόρους είχανε μπει για φόρους που είχε βάλει ο ίδιος ο Παπακωνσταντίνου. Και τους έβαλε στο μνημόνιο για να νομιμοποιηθούν επειδή δεν τολμούσαν να μειώσουν το κράτος».

«Και ακούω να λένε», συνεχίζει, «ότι έκανε ο Πάγκαλος μελέτες για το πόσοι φορείς είναι και ποιοι θα κοπούν μέσω κάποιας νομοθεσίας...
Αυτά είναι αστεία.

Υπάρχει ήδη ο νόμος 2000/1992 που είναι δικός μου και προβλέπει καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων ακόμα και διάλυση και πτώχευση επιχειρήσεων και απόδοσή τους στους υπαλλήλους.
Δεν υπήρχε ανάγκη να ψηφίζουν καμιά νέα νομοθεσία.....

Π.Παυλόπουλος:ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Οι πρόσφατες αποφάσεις πολιτικών δικαστηρίων, με αιχμή του δόρατος την απόφαση 599/2012 του Ειρηνοδικείου Αθηνών, φέρνουν εκ νέου στην επιφάνεια το μείζον ζήτημα της ευθείας αντίθεσης πλειάδας διατάξεων νόμων, που ψηφίσθηκαν σ’ εκτέλεση των Μνημονίων, όχι μόνο προς το Σύνταγμα αλλά και προς αυτό τούτο το ευρωπαϊκό δίκαιο.
Βεβαίως ως προς ορισμένες διατάξεις των ως άνω νόμων υφίσταται ήδη αντίθετη νομολογία, με βάση την απόφαση 668/2012 της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Πράγμα που σημαίνει ότι, τελικώς, το όλο θέμα μάλλον θα κριθεί, κατά το άρθρο 100 του Συντάγματος, από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.
Πλην όμως το γεγονός ότι κοινή είναι πια η πεποίθηση, στο πλαίσιο νομικών και πολιτικών κύκλων εντός και εκτός Ελλάδας, ότι πολλές από τις απαιτήσεις της Τρόικας, όπως αποτυπώνονται στη νομοθεσία, παραβιάζουν και το ευρωπαϊκό δίκαιο, τούτο συνιστά κορυφαίο έρεισμα στην προσπάθεια της Κυβέρνησης Α. Σαμαρά για αναδιαπραγμάτευση κρίσιμων πολιτικών των Μνημονίων.
Πρωτίστως δε των πολιτικών εκείνων που πλήττουν τον πυρήνα του κοινωνικού κράτους. Ειδικότερα:

Η δευτερολογία Σαμαρά στη Βουλή

ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

e-Επιλογές της 08/07/2012