slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

8 Μαΐου 2011 ΓΑΠ-1991: συμμετέχει στο κλείσιμο Εθνικής Οδού μαζί με εργαζόμενους της ΕΒΟ. Τώρα η κυβέρνησή του την ξεπουλάει... http://kolotoubes.blogspot.com/2011/05/video-1991-o.html

Μήνυμα για τη Γιορτή της Μητέρας από το Σίμο Ορφανό «Τήνος Δημιουργική Πορεία»

Μήνυμα για τη Γιορτή της Μητέρας έστειλε εκ μέρους της Δημοτικής παράταξης «Τήνος Δημιουργική Πορεία» ο αρχηγός της κ. Σίμος Ορφανός. Αναφέρει: «Γιορτή της Μητέρας σήμερα. Η Μάννα είναι ότι πιο πολύτιμο ότι πιο αγαπητό έχουμε στον κόσμο. Η Μάννα είναι η πηγή της δημιουργίας. Είναι αυτή που μας κρατά ενωμένους με τις ρίζες μας, με την ταυτότητά μας. Οφείλουμε στην κάθε Μάνα σεβασμό και ευγνωμοσύνη. Ειδικά σήμερα, που ο θεσμός της οικογένειας αλλάζει μέσα από τις τόσες εξελίξεις,

''ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ''

«Η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από το κοινό νόμισμα», δηλώνει στην Κυριακάτικη έκδοση της Frankfurter Allgemeine, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (Ifo), με έδρα το Μόναχο Χανς Βέρνερ Ζιν.Σημειώνει χαρακτηριστικά πως «εάν η Ελλάδα φύγει από το ενιαίο νόμισμα, θα μπορούσε...

να κάνει υποτίμηση και ως εκ τούτου θα γίνει πιο ανταγωνιστική».
Ο Χανς Βέρνερ Ζιν, επισημαίνει πως αν η Ελλάδα αποφασίσει μια λεγόμενη «εσωτερική υποτίμηση» κόβοντας μισθούς και συντάξεις θα οδηγηθεί σε έναν εσωτερικό εμφύλιο.
Εξηγεί πως θα ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας, να ζητήσει να λάβει άδεια από τη ζώνη του ευρώ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το πρόγραμμα λιτότητας θα είναι πολύ πιο....

Το τραγικότερο «σφάλμα» Παπανδρέου, το οποίο μάλιστα συνεχίζει κανονικά!!!!

Ευθύς εξ αρχής σπεύδουμε να πούμε πως, το τραγικότερο για τη χώρα «σφάλμα» του κ. Παπανδρέου και εκείνο για το οποίο θα τον τιμωρήσει ο λαός και η ιστορία, είναι ότι μετέτρεψε τα ιδιωτικά χρέη του ελληνικού κράτους σε χρέη διακρατικά. Δηλαδή τα χρέη προς ιδιώτες τοκογλύφους, για τα οποία θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα, αφού είχαμε πλήρη κυριαρχία, τα μετέτρεψε σε χρέη διακρατικά και μάλιστα με ταυτόχρονη παραίτηση από την Εθνική μας Κυριαρχία, για τα οποία χρέη δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε τίποτα. Έκανε τη χώρα υπόδουλη στους ευρωπαϊκούς λαούς και μάλιστα έτσι “χωρίς λόγο”. Για όποιον ακόμα (φορώντα παρωπίδες) δεν το έχει αντιληφθεί, το δάνειο της τρόϊκας των 110 δις ευρώ, από το οποίο μέχρι στιγμής έχουμε πάρει περίπου 53 δις, αντικαθιστά απευθείας τα χρέη που είχαμε προς τους ιδιώτες τοκογλύφους, με αντίστοιχο χρέος (και μάλιστα με μεγαλύτερο επιτόκιο) προς τα κράτη της ΕΕ και το ΔΝΤ.
Δεν φτάνει μόνο αυτό. Όχι μόνο δεν λέει STOP, μέχρις εδώ, δηλαδή μέχρι τα 53 δις, το πείραμα απέτυχε, ας δούμε κάτι άλλο, το πρόγραμμα δεν βγαίνει πλέον, ο λαός εξαθλιώνεται και υποδουλώνεται για πάντα. Όχι μόνο θα πάρει κανονικά και τα υπόλοιπα….

Αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό στη Λευκάδα

Εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ σημειώθηκαν στη Λευκάδα, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί.
Μέλη του ΠΑΜΕ αποδοκίμασαν έντονα τον Γιώργο Παπανδρέου όταν επισκέφθηκε το δημαρχείο Λευκάδας.
Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους διαδηλωτές, πολλοί εκ των οποίων εξαγριωμένοι προσπάθησαν να πλησιάσουν τον πρωθυπουργό, που βρισκόταν στο δημαρχείο.
Μάλιστα τον χαρακτήρισαν ανεπιθύμητο στη Λευκάδα και φώναξαν συνθήματα τόσο κατά του ιδίου όσο και εναντίον του μνημονίου ενώ σύντομα ο χώρος γύρω από το δημαρχειακό μέγαρο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.
 ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το vagoni ξεκινάει το ταξίδι του...
...Με έναυσμα τον προβληματισμό για τα επίκαιρα και διαχρονικά θέματα της πολυδιάστατης εποχής μας, μια παρέα δημιουργικών ανθρώπων,αφήνει το αποτύπωμά της και δίνει το στίγμα της στα ζητήματα της κοινωνίας μας.Πυρήνας της ενασχόλησης τους είναι η προβολή των προβλημάτων των σύγχρονων ανθρώπων με απώτερο σκοπό την εξυγίανση τους.Δημοσιεύοντας τις τοποθετήσεις τους παρεμβαίνουν,ασκούν κριτική,διεκδικούν και αποκτούν ενεργό ρόλο μέσα από την έντονη δραστηριότητα τους. Τέλος δίνουν βήμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να εκφράσουν τις απόψεις τους αναδεικνύοντας την προσωπικότητα τους.
Το vagoni δεν δίνει σημασία μόνο στο ταξίδι αλλά και στον προορισμό του

Αύριο η Γενική συνέλευση του Πανναξιακού


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανναξιακού καλεί τα μέλη και τους φίλους του σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 8 Μαΐου 2011 στις 11:30 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο της Παντάνασσας στη Χώρα της Νάξου.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
1.Προυπολογισμός 2009-2010 και 2010-2011.
2.Διενέργεια εκλογών για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο(κατάθεση υποψηφιοτήτων). 3.Άνοδος στην Δ΄ εθνική κατηγορία (προϋπολογισμός και σχεδιασμός για την πορεία της ομάδας στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα)
Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη για την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση της ομάδας μας.
Από το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Μα αν τσ’ η μιτζίθρα μου έχει ασήμια ή μαλάματα…”

“ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΚ ΝΑΞΟΥ” (Αξιά. 15 του Απρίλη 1889)

Παράξενα κι ακόμα άγνωστα τα νερά της Νάξου !!!
Πολλά δεν ξέρουμε για το νησί μας.

Ανακάλυψη Σταύρος Σπηλιάκος

Τα Αναπάντητα «Γιατί»

Οι δηλώσεις του Στρος Καν δεν αφήνουν πλέον καμία αμφιβολία. Ο πρωθυπουργός ήταν αυτός που ζήτησε την εμπλοκή του ΔΝΤ στον ελληνικό δανεισμό, και μάλιστα σχεδόν αμέσως μετά τις εκλογές του 2009. Και ήταν αυτός που παραπλάνησε τους πολίτες αποκρύπτοντας την αλήθεια για τις «υπόγειες» επαφές του.

Ευρ. Στυλιανίδης: "Δέσμη πολιτικών εκτάκτου ανάγκης για την έξοδο από την ύφεση", θα προτείνει ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς

Για συνειδητή εκχώρηση εθνικής αρμοδιότητας από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στα διεθνή οικονομικά διευθυντήρια, μιλά ο γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε συνέντευξή του στη Real News.