slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δεκτές οι προτάσεις του Φίλιππου Φόρτωμα για τους δασικούς χάρτες

Δεκτές έγιναν οι προτάσεις του βουλευτή Κυκλάδων κ. Φίλιππου Φόρτωμα, για τους δασικούς χάρτες και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εν λόγω εκτάσεων. Οι προτάσεις ενσωματώθηκαν σε Υπουργική Τροπολογία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορά τη διαχείριση των αποβλήτων, τον τομέα της ανακύκλωσης, ειδικότερα περιβαλλοντικά ζητήματα, αλλά και θέματα πολεοδομικού και χωροταξικού χαρακτήρα και το οποίο συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Φόρτωμας, με προσωπικές του ενέργειες και παρεμβάσεις και σε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες, είχε προωθήσει τον Δεκέμβριο του 2020 προτάσεις νομοθετικών βελτιώσεων προς την ηγεσία του Υπουργείου, με σκοπό τον ορθότερο χαρακτηρισμό των εκτάσεων και την επίλυση των ζητημάτων αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Με την ενσωμάτωση των προτάσεων του βουλευτή στην εν λόγω τροπολογία, επιλύονται τα προβλήματα ιδιοκτησιακού καθεστώτος, διαφυλάσσονται οι ιδιοκτησίες των Κυκλαδιτών, διαχωρίζονται οι δασικές από τις χορτολιβαδικές εκτάσεις, απαγκιστρώνεται η διαδικασία αναγνώρισης της κυριότητας από τα πολιτικά δικαστήρια και διαχωρίζονται οι μεικτές εκτάσεις.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής ανέφερε ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αποτελεί μία εθνική μεταρρύθμιση, καθώς καλύπτει σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό όλο το φάσμα, αναφορικά με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά φέρνει και εξίσου σημαντικές ρυθμίσεις σε πολεοδομικά και χωροταξικά ζητήματα, ενώ τόνισε ιδιαίτερα τη διάταξη, δυνάμει της οποίας ισχυροποιείται  ο ρόλος των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής στο Νομό των Κυκλάδων.

 «Χαιρετίζω τη νομοθετική πρωτοβουλία της ηγεσίας του Υπουργείου, που ενσωματώνει προτάσεις που εγώ ο ίδιος προσωπικά, σε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες, είχα προωθήσει από τον Δεκέμβριο του 2020. Μέσα από αυτές τις αλλαγές διαφυλάσσονται οι ιδιοκτησίες όλων των Κυκλαδιτών, απομακρύνεται ο κίνδυνος απώλειάς τους και αποσαφηνίζεται ο χαρακτηρισμός τους! Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, είναι υπόθεση όλων μας. Ευχαριστώ προσωπικά και την Έπαρχο Μήλου κ. Έλλη Χωριανοπούλου για τη σημαντική συμβολή της»,  δήλωσε  ο κ. Φόρτωμας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ

δασικοί χάρτεςΝομοσχέδιο Υπουργείου Περιβάλλοντος

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΡΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΚΩΒΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ COVID-19 ΣΤΟ ΝΗΣΙ




Αγαπητοί μου συμπολίτες,


Από την έναρξη της πανδημίας η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν περιορίστηκε σε διεκπεραιωτικές λογικές και σε μια τυπική διαχειρίση της καθημερινότητας, αλλά ανέλαβε πρωτοβουλίες, διεκδικώντας συνεχώς από την Πολιτεία περαιτέρω μέτρα για τη θωράκιση του νησιού μας έναντι του covid-19 και των μεταλλάξεών του. 

Σε αυτό το πλαίσιο, προχωράμε καθημερινά σε ενέργειες και δράσεις. Ειδικότερα:

  • Βρισκόμαστε σε ανοιχτή γραμμή με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη τόσο μέσω γραπτών επιστολών όσο και τηλεφωνικώς, ώστε να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη στο νησί με σκοπό τη διενέργεια περισσότερων ελέγχων τήρησης των μέτρων. Πράγματι, περαιτέρω κλιμάκια της αστυνομίας αναμένονται από στιγμή σε στιγμή στο νησί μας προς τον σκοπό αυτό.

  • Ομοίως και με τον Υπουργό Τουρισμού, ο οποίος ζήτησε τη βοήθειά μας για την εξεύρεση δεύτερου ξενοδοχείου αναφοράς που θα φιλοξενεί τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Μετά από ενέργειές μας, ανευρέθη ξενοδοχειακή μονάδα 130 δωματίων και σήμερα υπεγράφη η σχετική σύμβαση. Έτσι, το νησί μας αποκτά μία ακόμα δικλείδα ασφαλείας για τους πολίτες και τους επισκέπτες του.

  • Υπάρχει καθημερινή αλληλοενημέρωση με τον ΕΟΔΥ από τον οποίο επανειλημμένα ζητήσαμε και τελικά λάβαμε την ενίσχυση των κλιμακίων του στην Πάρο για τη διενέργεια τεστ.

  • Πραγματοποιούμε συνεχείς εκτεταμένες απολυμάνσεις στο Κέντρο Υγείας, συνδράμοντας σε οτιδήποτε άλλο μας ζητηθεί από τη Διοικούσα Επιτροπή. 

  • Σε συνέχεια των παραπάνω, έχω συγκαλέσει την Επιτροπή Κρίσεων ώστε να έχω την ευκαιρία να λάβω προτάσεις από τους συμμετέχοντες για το τι εισηγούνται από την πλευρά τους.

  • Σε εμφανίσεις μου σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας, επικοινωνώ πάντα στους δυνητικούς επισκέπτες την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων όταν αυτοί βρεθούν στο νησί μας. 

  • Τέλος, στην τοπική κοινωνία, τονίζουμε με κάθε ευκαιρία και με κάθε μέσο, την αναγκαιότητα να προβαίνουν οι κάτοικοι σε εμβολιασμό και να τηρούν οι επιχειρηματίες όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.  


Μέχρι τώρα, η Πάρος βρίσκεται ψηλά στις θέσεις των νησιών αλλά και της χώρας, όσον αφορά τα ποσοστά του εμβολιασμού στον ντόπιο πληθυσμό. Παράλληλα, οι επιχειρηματίες τηρούν με προσήλωση όλα τα μέτρα προστασίας, όπως όλοι έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώνουμε. 

Όμως η εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα και ο ταχύτατος τρόπος με τον οποίο αυτή μεταδίδεται στον πληθυσμό, αλλά και η υψηλή επισκεψιμότητα στο νησί που βρίσκεται και φέτος στην κορυφή της προτίμησης των ξένων και Ελλήνων επισκεπτών, δεν μας επιτρέπει να εφησυχάζουμε.  

Ως πατέρας, ως επαγγελματίας του νησιού και ως Δήμαρχος, σας καλώ όλους στην κοινή προσπάθεια να εφαρμόζουμε πιστά τα μέτρα προστασίας τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική μας ζωή. Παράλληλα, κάνω έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, να σπεύσουν να το κάνουν.

Ας δείξουμε με το παράδειγμά μας στους επισκέπτες μας ότι όπως εμείς προστατεύουμε την υγεία τη δική μας και των δικών μας ανθρώπων, έτσι απαιτούμε κι από εκείνους να κάνουν το ίδιο. 

Είναι υποχρέωση όλων μας να εξασφαλίσουμε μια ομαλή συνέχιση της τρέχουσας τουριστικής περιόδου στο νησί μας και μάλιστα λίγο πριν την κορύφωση της σεζόν, να διαφυλάξουμε το κύρος της Πάρου και των κατοίκων της και να προστατεύσουμε την οικονομία του τόπου, το εισόδημα των επαγγελματιών, αλλά και τη ποιότητα της ζωής μας.


Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης: «Η Τουρκία σε πλήρη αντίθεση με την ΕΕ, τις αποφάσεις του ΟΗΕ και τη διεθνή κοινότητα απεργάζεται την ουσιαστική διχοτόμηση της Κύπρου»


 


 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει την συνεχιζόμενη προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας που με διαρκείς δηλώσεις και ενέργειες απεργάζεται την ουσιαστική διχοτόμηση της Κύπρου σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις και τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ, το ενωσιακό δίκαιο, τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας. Μία προκλητική και παράνομη συμπεριφορά που αποσταθεροποιεί την περιοχή.

 

Αναλυτικά η ερώτηση:

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δήλωση της τομεάρχη Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης Κ. Νοτοπούλου: "Κατά φαντασίαν Υπουργός ο κ. Θεοχάρης;"




Τρεις μέρες μετά το lockdown της Μυκόνου, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης εμφανίστηκε τελικά στη Βουλή και αντί συγγνώμης, αρκέστηκε στο να δηλώσει πως «δεν υπάρχουν ακυρώσεις στην Μύκονο» κι ενώ εγκαταλείπουν ήδη το νησί κατά εκατοντάδες οι ξένοι τουρίστες.

Την ώρα που η Μύκονος μετατρέπεται σε «νησί της σιωπής», όπως σχολιάζουν τα ΜΜΕ, την ώρα που οι επαγγελματίες του νησιού μετρούν ήδη χιλιάδες ακυρώσεις σε κρατήσεις από το εξωτερικό, ο κ. Θεοχάρης είτε αποδεικνύεται «κατά φαντασίαν υπουργός», είτε θέλει να μας πείσει ότι η γη είναι τετράγωνη, για να καλύψει τους «αυτοκτονικούς» χειρισμούς της κυβέρνησής του.

Μύλος στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τόσκας ζητάει "να μας ψηφίζουν οι εθνικιστές και οι δεξιοί αρκεί να είναι έντιμοι"


Ττο 40% των πολιτών ψήφισε Ν.Δ. Μπορούμε να νικήσουμε χωρίς να πάρουμε ένα μέρος από αυτούς τους πολίτες; Φυσικά όχι", λέει ο Νίκος Τόσκας (ΣΥΡΙΖΑ). Αντιδράσεις, γκρίνιες και δυσφορία προκαλεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ άλλη μια παρέμβαση ενός κορυφαίου στελέχους του, του Νίκου Τόσκα, πυροδοτώντας νέο κύκλο εσωστρέφειας.
Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης της κυβέρνησης Τσίπρα, ούτε λίγο ούτε πολύ, προτείνει δημοσίως μέσω της κομματικής "Αυγής" να επιχειρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να προσελκύσει ψηφοφόρους της ΝΔ και της Δεξιάς, λέγοντας το πρωτοφανές για κόμμα... ριζοσπαστικής Αριστεράς: "Ας είναι συντηρητικοί, θρησκευόμενοι, εθνικιστές. Αρκεί να είναι έντιμοι".
Ο κ. Τόσκας δεν φείδεται χαρακτηρισμών κατά συντρόφων του, ειδικά κατά των "53" και της "Ομπρέλλας" που εκπροσωπούν τον λεγόμενο ΣΥΡΙΖΑ του 4%, μιλώντας για "παιδιάστικα "αριστερά συνθήματα", για "αφελείς αριστερούς" και για "μεγάλα λόγια ή τα κούφια μισόλογα (αριστερά ή όχι)".
Όπως λέει χαρακτηριστικά με αναφορές σε Δον Κιχώτη και Αρη Βελουχιώτη, αν συνεχίσουν έτσι, "δεν βλέπεις εξουσία ποτέ και επόμενα δεν μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα".

Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου γράφει στον Τσίπρα: "Πρόεδρε μήπως δεν αρέσουμε πλέον;"

Ο ευρωβουλευτής και πρώην δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου έστειλε ανοιχτή επιστολή- άρθρο στον Αλέξη Τσίπρα

Με ένα άρθρο που απευθύνεται στον Αλέξη Τσίπρα, ο ευρωβουλευτής και πρώην δημοσιογράρος Στέλιος Κούλογλου γράφει για τις αιτίες της δημοσκοπικής υστέρησης του ΣΥΡΙΖΑ. Από τα πυρά του και την κριτική του δεν εξαιρεί ούτε τον επικεφαλής του κόμματος, αν και σημειώνει ότι χωρίς αυτόν, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχε δει ποτέ του την εξουσία.

Η προειδοποίηση είναι ηχηρή, καθώς όπως γράφει ο κ. Κούλογλου, "η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη" και αν δεν υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ "μπορεί σταδιακά να απολέσει τη θέση του, ως εναλλακτική λύση. Είτε θα προχωρήσει σε ριζική επανεκκίνηση ή αναπόφευκτα κάποιος άλλος σχηματισμός θα καλύψει το κενό, συμπληρώνει.

Αποκλειστικό L&O: Με την Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α συνδικαλίζονταν ο αστυνομικός που εξέδιδε την 19χρονη στην Ηλιούπολη (φωτογραφία)

Η παράταξή του είχε διαμάχη με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας
Σε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί προχωράει σήμερα το L&O, καθώς φέρνει στην δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο της συνδικαλιστικού οργάνου της Μαχιμης Προοδευτικής Συσπείρωσης Των Αστυνομικών Αθήνας, ( Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α) του 2019 και μεταξύ των ονομάτων που κατέβηκαν υποψήφιοι στις εκλογές ήταν και ο Δημήτρης Μπουγιούκος, ο αστυνομικός που συνελήφθη και προφυλακίστηκε με την κατηγορία πως εξέδιδε μια 19χρονη στην Ηλιούπολη.
Η παράταξή του είχε διαμάχη με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας
Μάλιστα ο συγκεκριμένος αστυνομικός, είναι μεταξύ των ατόμων που είχαν στείλει εξώδικο και είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, καθώς τους κατηγορούσαν πως «δεν τηρούνταν οι προβλεπόμενες διαδικασίες».

Η καλοκαιρινή εγρήγορση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα συνεπή ραντεβού με τις τοπικές κοινωνίες

Η διαρκής κινητικότητα του Πρωθυπουργού μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες και η αποφασιστικότητα του να τηρήσει την υπόσχεση για άμεση επικοινωνία με τους πολίτες στην περιφέρεια (τουλάχιστον μια φορά το μήνα), συνιστούν ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του ιδίου και -για πολλούς- την κύρια αιτία που του διασφαλίζει την πολιτική κυριαρχία έως σήμερα.

18 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

…«ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» που συζητείται από αύριο, Τρίτη 20/7, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

1) Ποιες είναι οι πιο σημαντικές ρυθμίσεις του Νομοσχεδίου για την Αναβάθμιση του Σχολείου και την Ενδυνάμωση των Εκπαιδευτικών:

Ελευθερία – Αυτονομία σχολείου:

Επτά σύγχρονες παιδικές χαρές κατασκευάζονται στη Νάξο

Επτά σύγχρονες παιδικές χαρές θα είναι στη διάθεση των παιδιών τους επόμενους μήνες, καθώς υπεγράφη από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό και τον ανάδοχο του έργου η σχετική σύμβαση για την κατασκευή τους.

Καινούριες παιδικές χαρές θα κατασκευαστούν σε δημοτικούς χώρους, στην Απείρανθο, στο Φιλώτι, στις Μέλανες και στο Αγερσανί, ενώ θα ανακατασκευαστούν οι υφιστάμενες στο Άλσος της Έλλης, στον Άγιο Μηνά και έναντι του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

Η ορθή, λειτουργική διαμόρφωση των επτά παιδικών χαρών, πληρώντας τις προδιαγραφές ασφαλείας όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία, θα συμβάλειστην  παροχή ίσων ευκαιριών αναψυχής και ψυχαγωγίαςσε ασφαλές περιβάλλον τόσο στην πόλη της Νάξου αλλά και .......

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Κοινή δήλωση Χρήστου Σπίρτζη, Κατερίνας Νοτοπούλου & Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου: Εκθέτουν την χώρα και ταλαιπωρούν τους πολίτες, με την απόλυτη ανευθυνότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

 

 

Εκθέτουν την χώρα και ταλαιπωρούν τους πολίτες, με την απόλυτη ανευθυνότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη 

Συνεχίζουν τα επιτελικά ψέματα στη διαχείριση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Ναυαγούν τον τουρισμό και Βυθίζουν τον ελληνικό λαό
σε νέο γύρο υγειονομικών μέτρων

 

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος θα θυμίζουν ένα φυσιολογικό καλοκαίρι. Η πραγματικότητα, όμως, κακώς για την πραγματικότητα, είναι εντελώς διαφορετική…

Το επιτελικό μπάχαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα, εκθέτοντας παγκοσμίως τη χώρα, προαναγγέλλοντας το μοντέλο Μυκόνου σε πολλά νησιά της χώρας, μέσα στην τουριστική περίοδο.

Η Περιφέρεια συνδιοργανωτής του Aphetor Colossus στη Ρόδο



33 influencers από όλο τον κόσμο δημιούργησαν περιεχόμενο γύρω από τη Ρόδο και τα «Aegean Islands» στα 65 εκατομμύρια ακολούθους τους (followers)


 

Εισάγοντας ό,τι πιο φρέσκο και σύγχρονο στην στρατηγική της για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργάνωσε το Aphetor Colossus, που πραγματοποιήθηκε στο νησί της Ρόδου, από τις 10 έως τις 16 Ιουλίου

 

To Aphetor Colossus αποτελεί μια διοργάνωση με διαγωνιστικά παιχνίδια που συνδυάζουν αθλητικό, διασκεδαστικό και ταξιδιωτικό περιεχομένο. Τριάντα influences από όλο τον κόσμο αγωνίζονται

Το "κόκκινο" της Μυκόνου απαιτεί ΑΜΕΣΑ μέτρα.... πριν είναι αργά για το Νότιο Αιγαίο!

Τα πρόσφατα  περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν για το νησί της Μυκόνου  που χαρακτηριστηκε "κόκκινο "στον covid, το "πορτοκαλί" της Πάρου, η αύξηση κρουσμάτων σε Σαντορίνη, Πάρο, Κάλυμνο και Ρόδο δημιουργούν προβληματισμό, αιφνιδιασμό και έντονη ανησυχία στους εργαζόμενους και στον επιχειρηματικό κόσμο των νησιών του Νότιου Αιγαίου που παλεύει να ορθοποδήσει,  στηρίζει και στηρίζεται στην" τουριστική μας βιομηχανία" και αντιμετωπίζει έντονα τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας!  

                   Καλούμε
 και πάλι - έστω και τώρα - την πολιτεία  να πάρει ΑΜΕΣΑ μέτρα πρόληψης διότι αν οδηγηθούμε σε τοπικά ή διευρυμένο lockdown τα αποτελέσματα για το μέλλον και την επιβίωση των νησιωτων μας  θα είναι τραγικά! 
Ο εκτεταμένος και σωστός υγειονομικός  έλεγχος στις πύλες εισόδου των νησιών επιβάλλεται και... δεν αναβάλλεται! 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τη κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας

 

Από το «κανονικό καλοκαίρι» που υποσχόταν ο κ. Μητσοτάκης, πανηγυρίζοντας πάλι πως νίκησε την πανδημία, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά λειτουργεί ως σαμποτέρ και με την ανευθυνότητα, την ανεμελιά και τα ίδια λάθη ετοιμάζεται να τινάξει στον αέρα τόσο τη δημόσια Υγεία όσο και τον τουρισμό.

Αντί για υγειονομική θωράκιση των νησιών, εκτεταμένο testing, αξιόπιστη ιχνηλάτηση, επιτάχυνση εμβολιασμών που ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης:
- Αγνόησε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από τον Απρίλιο για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό όσων εργάζονται στον τουρισμό.
- Με τις παλινωδίες του με το AstraZeneca και τα «χαρτζιλίκια» απέτυχε να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αλ. Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμέτοχη την αύξηση του κόστους ζωής – Να σταματήσει η μετακύλιση των αυξήσεων στον τελικό καταναλωτή»

Δήλωση (on camera) του Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Χαρίτση

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμέτοχη την αύξηση του κόστους ζωής – Να σταματήσει η μετακύλιση των αυξήσεων στον τελικό καταναλωτή»

«Την ανάγκη για εντατικούς ελέγχους στην αγορά για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας, μείωση του κόστους ρεύματος και πετρελαίου για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής και αυστηρή εποπτεία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας», επισημαίνουν σε επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν 56 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αύξηση του κόστους ζωής, με πρωτοβουλία του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Μεσσηνίας, Αλέξη Χαρίτση.

Γ. Χατζημάρκος στον Χ. Σταϊκούρα: «Μόνιμο, πάγιο και δίκαιο το αίτημα επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε όλα να νησιά»

Κοινό το αίτημα των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, όπως διατυπώθηκε στη συνάντηση εργασίας υπό τον Υπουργό Οικονομικών, στο γραφείο του Περιφερειάρχη
Την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ως προϋπόθεση για την ανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητας των νησιών, επανέφερε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, πλαισιωμένος από τους βουλευτές Δωδεκανήσου του κυβερνώντος κόμματος, τον δήμαρχο Ρόδου και τους εκπροσώπους των τοπικών παραγωγικών και επιστημονικών φορέων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ


  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας εξ αφορμής της προβολής στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ (12) της 18ης Ιουλίου 2021 του γεγονότος της μεγάλης ταλαιπωρίας έξι 18χρονων παιδιών στην Πάρο που βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό και δεν μπορούσαν να βρουν κατάλυμα στο νησί για να απομονωθούν, συνοδευόμενου από σχολιασμό τόσο από την κεντρική εκφωνήτρια του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ με την φράση «χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας από πουθενά ακόμη και από την Εκκλησία» όσο και από την ανταποκρίτρια με τη φράση «ούτε στα ξενοδοχεία του νησιού ούτε στα δωμάτια ούτε πουθενά, ακόμη ούτε η Εκκλησία είχε την δυνατότητα όπως είπαν όλοι να δώσουν ένα δωμάτιο και τέσσερα κρεβάτια ….» θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα εξής: