slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΓΥΜΝΙΑ ΝΔ!! Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει τα μισά από ΝΔ για «ανθρωπιστική κρίση» αλλά σαρώνει τις εντυπώσεις


ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥΣ -ΛΑΖΑΡΙΔΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗ ΤΙ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ 27% ΠΟΛΥ ΗΤΑΝ
Του Χάρη Φλουδόπουλου
“Μέτρα την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης”. Το στέλεχος του Μαξίμου που είχε τη λαμπρή ιδέα, να ομαδοποιήσει σε ένα κοινό πακέτο τα πρώτα κοινωνικά μέτρα της νέας κυβέρνησης, υπό τον ομολογουμένως εντυπωσιακό αυτό τίτλο, είχε ήδη κερδίσει το ματς από τα... αποδυτήρια. Και το κυριότερο με σχεδόν τα μισά συγκριτικά με τα έκτακτα κοινωνικά μέτρα και κονδύλια που διέθεσε το 2014 η προηγούμενη κυβέρνηση (200,3 εκ. ευρώ έναντι 383,6 εκ. ευρώ). Εάν δε

Μαξίμου: Τέσσερα ψέματα και μία αλήθεια για τον Κατρούγκαλο

Μαξίμου
Το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε non paper σχετικά με το δημοσίευμα του Βήματος για τον Γιώργο Κατρούγκαλο και στηρίζει πλήρως τον υπουργό.

Συγκεκριμένα, από την κυβέρνηση σημειώνουν:

Συλλήψεις σε Νάξο και Μύκονο

Σύλληψη μη νόμιμου αλλοδαπού στη Νάξο
Στις 20-3-2015 το πρωί συνελήφθη στη Χώρα Νάξου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, γιατί είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη χώρα μας.
Σύλληψη ημεδαπού για ηχορύπανση στη Μύκονο
Στις 21-3-2015 πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθη στη

Τρία ερωτήματα για τον κ. Γ. Κατρούγκαλο

ΧΙΩΤΗΣ

ο κ. 12%
Παρά τις διευκρινίσεις που έδωσε για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αυτά παραμένουν ανοιχτά και τον αφήνουν πολιτικά εκτεθειμένο
Με το πρώτο σοβαρό ζήτημα ηθικής τάξεως βρίσκεται αντιμέτωπη από χθες η κυβέρνηση Τσίπρα, καθώς οι δηλώσεις στις οποίες προχώρησε ο αναπληρωτής Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος, προκάλεσαν περισσότερα ζητήματα, από αυτά που επιχείρησε να απαντήσει.
Η κυβέρνηση δηλώνει ικανοποιημένη από τις διευκρινίσεις του, αλλά το γεγονός ότι ο

«Χρειαζόμαστε ένα νέο κόμμα. Νέο κόμμα, νέα σχέση, νέα εμπιστοσύνη είναι ο δρόμος»


Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην κεντρική οργανωτική επιτροπή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανακοίνωσε την πρόθεση του να διεκδικήσει την θέση του προέδρου.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν μπορεί να αποτελέσει το νέο, ότι φέρνει μαζί του το παλιό ..ότι φέρνει μαζί του όλα

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ:Πολιτικό και ηθικό θέμα με τον Κατρούγκαλο Έπαιρνε αμοιβή 12% για την επαναπρόσληψη απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, φέρεται να είχε υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά με εκατοντάδες απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους - Εκτακτη συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό στις 7μμΠολιτικό και ηθικό ζήτημα ανέκυψε με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», «είχε υπογράψει εργολαβικά συμφωνητικά με υπαλλήλους που επαναπροσλαμβάνει στο Δημόσιο, οι οποίοι ήταν ή απολυμένοι ή σε διαθεσιμότητα». Στην ανακοίνωσή του προς το δημοσίευμα ο αναπληρωτής υπουργός σημειώνει ότι από τον Ιούνιο του 2014 έχει αναστείλει τη δικηγορική του δραστηριότητα και δεν ασχολείται με τις υποθέσεις επαναπρόσληψης υπαλλήλων, καθώς έφυγε και από τη δικηγορική εταιρεία με την

Σαν σήμερα: Ο Κώστας Καραμανλής γίνεται πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ΒΙΝΤΕΟ

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ 
Πριν από 18 χρόνια σαν σήμερα, το 1997, ο Κώστας Καραμανλής εκλέγεται πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από το συνέδριο του κόμματος παίρνοντας τα ηνία του κόμματος από τον Μιλτιάδη Έβερτ. Εκείνη την εποχή ο βετεράνος πολιτικός Γιάννης Βαρβιτσιώτης είχε ως ιδέα την υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή ως «τρίτη λύση» στο δίπολο Έβερτ – Μητσοτάκη και τις εσωκομματικές συγκρούσεις τους. Ο Καραμανλής φάνταζε ως η ιδανική επιλογή. Νέος, άφθαρτος και φέρει ένα ιστορικό όνομα για το

Τ ο πρόγραμμα του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στη Νάξο



Το πρόγραμμα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου ανακοίνωσε ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου θα ξεκινήσει την Τρίτη 24 Μαρτίου και θα κορυφωθεί με τη μαθητική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:15 το πρωί της 25ης Μαρτίου.Αναλυτικά το πρόγραμμα: 

21 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων


Aπό τον  Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μετανάστευσης του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (21 Μαρτίου) εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Ο αγώνας κατά των διακρίσεων κάθε είδους συνεχίζεται. Οι φυλετικές και θρησκευτικές διαφορές οδηγούν σε πράξεις παράλογης βίας που προσβάλλουν το σύγχρονο πολιτισμό.
Ομάδες φανατικών σπέρνουν τον τρόμο σε ολόκληρες περιοχές και άνθρωποι φεύγουν κυνηγημένοι για να σώσουν την ζωή τους. Στο περιθώριο των ευρωπαϊκών κοινωνιών αναπτύσσονται εξτρεμιστικές ρατσιστικές ομάδες που αποτελούν κίνδυνο για την κοινωνική συνοχή και ασφάλεια. Στόχος τους ακόμη και ο πρόσφυγες που αναζητούν ασφάλεια στην Ευρώπη. Οι ακραίες τρομοκρατικές ομάδες που λειτουργούν στο όνομα της θρησκείας και οι φασίστες και νεοναζί είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά τοποθετείται απέναντι στο ρατσισμό και τις διακρίσεις, αγωνίζεται για την εξάλειψή τους και την προστασία όσων κινδυνεύουν από αυτές.
Είμαστε περήφανοι γιατί η χώρα, με τη συνεπή και μεθοδική συνδρομή του ΠΑΣΟΚ, έχει πλέον σύγχρονη αντιρατσιστική νομοθεσία.
Ο αγώνας όμως για την εξάλειψη των διακρίσεων στη χώρα μας δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε σε θεσμικό ούτε σε πρακτικό επίπεδο.

Συνάντηση φορέων στη Μύκονο για την υποστελέχωση του τοπικού ΕΚΑΒ

Κατερίνα Μονογυιού
Την πρωτοβουλία να συγκαλέσει σύσκεψη φορέων για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ στη Μύκονο ανέλαβε η πολιτευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού.
Η πρωτοβουλία αυτή πρόεκυψε από τις επισκέψεις της κ. Μονογυιού στα νησιά τους τελευταίους μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων διαπίστωσε τόσο τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού (κυρίως διασωστών) στο ΕΚΑΒ, ιδιαίτερα στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, όσο και την ανάγκη ενίσχυσης των νησιών με