slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : Η ανατροπή είναι μονόδρομος το ίδιο και η ενότητα


Ζούμε ίσως την πιο δυστοπική πραγματικότητα από την εποχή της μεταπολίτευσης, μια πραγματικότητα που διαφαίνεται πιο ζοφερή ακόμα και από την περίοδο της κρίσης των μνημονίων. Δεν είναι μόνο η βιαιότητα με την οποία έπεσε πάνω στη ζωή μας η πανδημία του Covid-19, αλλά η στυγνή και αρπακτική βία που χωρίς σταματημό ασκεί πάνω στις ζωές μας η ακροδεξιά και κυνικά αντιλαϊκή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με καθημερινά χτυπήματα στο κοινωνικό κράτος, το ξεπούλημα της ΔΕΗ, τα δώρα στους πολύ πλούσιους, τη διάλυση του ΕΣΥ, την αδιαφορία για την ακρίβεια, την αστυνομική βία και καταστολή, τη διαπλοκή και τη διαφθορά, την απορρύθμιση και την κατάργηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων και την εργασιακή γαλέρα για όλο και περισσότερους, την προσπάθεια εξαφάνισης των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων.

Ο Γ. Βρούτσης στη Σύρο για την πρώτη Συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Κυκλάδων Ν.Δ.



Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, τo Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 παραβρέθηκε και συμμετείχε στην πρώτη –μετά τις εσωκομματικές εκλογές της 24ης Οκτωβρίου- Συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Ν.Δ. Κυκλάδων, που πραγματοποιήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου.

Στην Συνεδρίαση που διεξήχθη σε κλίμα ενότητας και ενθουσιασμού, συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Χρήστος Καφτηράνης, καθώς και όλα τα νεοεκλεγέντα στελέχη από όλα τα νησιά των Κυκλάδων, τα οποία δήλωσαν ετοιμότητα και αφοσίωση στις διακηρυγμένες αρχές και αξίες της παράταξης μας.

Στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη η Δήμαρχος Φολεγάνδρου κ. Ευθαλία Παπαδοπούλου

Τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 5-11-2021, η Δήμαρχος Φολεγάνδρου κ. Ευθαλία Παπαδοπούλου.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα θέματα που αφορούν το νησί.
Δεδομένου ότι το έργο της επισκευής όλων των σχολείων έχει ήδη δρομολογηθεί, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 και γι' αυτό το λόγο θα συνέλθει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου την Τρίτη 9-11-2021, προκειμένου να εγκρίνει τη μελέτη, τη Διακήρυξη και τα μέλη της Επιτροπής του διαγωνισμού για το έργο.

Ορισμός Αντιδημάρχων Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και οι 9 έγιναν 10




Αρχική Ενημέρωση Πολιτών Δελτία Τύπου Ορισμός Αντιδημάρχων Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                Νάξος, 4-11-2021
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΘΕΜΑ: Ορισμός Αντιδημάρχων Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
ΑΠΟΦΑΣΗ με αρ. 1433

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Έχοντας υπόψη:

Φίλιππος Φόρτωμας: Λύση στο πρόβλημα του ηλεκτρονικού ημερολογίου των αλιέων


Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αλιείς των Κυκλάδων, αναφορικά με την υποχρέωση εγκατάστασης συσκευής ηλεκτρονικού ημερολογίου (ERS), ανέδειξε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, με σχετική αναφορά την οποία κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιο Λιβανό.

Γ. Χατζημάρκος: Τα νησιά μας στέλνουν το δικό τους μήνυμα απέναντι στην τεράστια απειλή της κλιματικής αλλαγής


«Η πολιτική που σε βγάζει μέσα από την καταιγίδα όχι απλώς αρτιμελή αλλά και έτοιμο να κερδίσεις ένα αύριο πολύ καλύτερο, πολύ φωτεινότερο και πολύ ποιο αισιόδοξο είναι η πολιτική που θέλω να υπηρετώ. Ναι, θέλουμε να βελτιώσουμε την ταυτότητα μας την προσωπικότητα μας, να την εμπλουτίσουμε με νέα χαρακτηριστικά , αυτά της καινοτομίας, της πρωτοπορίας , του σεβασμού του περιβάλλοντος . Το δικό μας μήνυμα απέναντι στην τεράστια απειλή της κλιματικής αλλαγής».

Συμμαχία Ν. Αιγαίου: «Η λειτουργία μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στα Κολύμπια θα έχει πολλές οικονομικές και περιβαλλοντικές συνέπειες»

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η παράταξη "Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου" με επικεφαλής τον κ. Μανώλη Γλυνό αναφέρει τα εξής:

Πολλά έχουν αναφερθεί τον τελευταίο καιρό, για την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων στην περιοχή «Θεοτόκος» στα Κολύμπια.

Γίναμε και εμείς δέκτες καταγγελιών, επιχειρηματιών και κατοίκων της περιοχής, που διαμαρτύρονται γιατί δεν επιθυμούν να δημιουργηθεί μια οχλούσα δραστηριότητα στον τόπο τους.

Και δεν έχουν άδικο, καθώς προγραμματίζεται να χωροθετηθεί σε μια όμορφη περιοχή, που κάθε καλοκαίρι συγκεντρώνει πλήθος ξένων επισκεπτών. Λειτουργούν εκεί πολλές επιχειρήσεις και δραστηριοποιούνται πολλοί επιχειρηματίες και εργαζόμενοι.

Οι υποψήφιοι για τις εκλογές του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης Νάξου

Τo Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» πραγματοποιεί αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού συμβουλίου και των μελών στο Δευτεροβάθμιο όργανο (ΠΟΕΣΕ) .
Μέλη του Σωματείου είναι όλοι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων καταστημάτων Μαζικής Εστίασης-Υγειονομικού ενδιαφέροντος ή μέλη εταιρειών αυτών (Εστιατόρια, Καφέ, Μπαρ, Ουζερί, Καφενεία, Ζαχαροπλαστεία. Ταβέρνες, Σνακ Μπαρ, Κέντρα Διασκέδασης, Αναψυκτήρια κλπ) τα οποία δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι παραπάνω με την επίδειξη της ταυτότητάς τους. Το Σωματείο διοικείται από 7μελές συμβούλιο τριετούς θητείας όπως ορίζεται από το καταστατικό περί επαγγελματικών συνδικαλιστικών Σωματείων.
Οι εκλογές θα διεξαχθούν στα γραφεία του Συλλόγου (στον Περιφερειακό Χώρας-Εγγαρών μετά το Επιμελητήριο πριν το κατάστημα Ηλεκτρικών ειδών Μαρούλη) την ερχόμενη Κυριακή 07/11/2021 από τις 10:00-18:00 παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου όπως ο νόμος ορίζει. . Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα ..

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ.

1)Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

2)Προς τους Προέδρους των Συμβουλίων των Κοινοτήτων Νάξου, Αγίου Αρσενίου, Κουφονησίων, Βίβλου, Δαμαριώνα και Χαλκείου Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
) Προς τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γαλήνης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Έχοντας υπόψη:

ISLAND CONNECT : Παρουσίαση καλλιτεχνικών έργων στη Νάξο

Στo πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ρroject ISLAND CONNECT που προωθεί τις ανταλλαγές και τις διαμονές (Residency) καλλιτεχνών των Performing Arts σε ευρωπαϊκά νησιά, η Εταιρεία ΕΝΤΡΟΠΙΑ σε συνεργασία με το Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων παρουσιάζουν το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021, στις 4 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο της πρώην Σχολής των Ουρσουλινών, τα αποτελέσματα των δύο πρώτων Διαμονών στο νησί της Νάξου.
Πρόκειται για τη χορεύτρια Ζωή Μαστροθεοδώρου και την .........

Με πρόεδρο την Φιλόλογο Χάιδω Μουστάκη - Παπαγιάννη και 9 γυναίκες το νέο Δ.Σ του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου

Μέσα από τις δυσμενείς συνθήκες του κορωνοϊού ο ιστορικός ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΤΙΤΩΝ ΝΑΞΟΥ ύψωσε για άλλη μια φορά το ανάστημά του! Η παρουσία των συγχωριανών μας για την εκλογική διαδικασία, στο κτήριο μας στου Ψυρρή, υπήρξε μεγάλη και συγκινητική .

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τις ευχαριστίες για την εκπληκτική, εν μέσω πανδημίας, συμμετοχή των συγχωριανών μας . Είναι αυτό που δείχνει την μεγάλη ψυχή του Φιλωτίτη σε ό,τι είναι εκείνο που συνεπάγεται το συμφέρον του αγαπημένου πατρογονικού μας τόπου .            Σας θέλουμε όλους κοντά μας !!!!                       Στις  25 Οκτωβρίου 2021 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00 συνήλθε στα.....γραφεία του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου στου Ψυρρή, Χριστοκοπίδου 9, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου το οποίο προήλθε από τις εκλογές της Κυριακής 24 Οκτωβρίου 2021 για να συγκροτηθεί σε σώμα και να εκλέξει το νέο του Προεδρείο.