slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι εκλογές τα… έλυσαν όλα !!!

Έφεραν… θετικές εξελίξεις σε ακτοπλοϊκό και άγονες γραμμές.

Για την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί η συνάντηση της αντιπροσωπείας των επαγγελματικών φορέων και του δημάρχου Νάξου με τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιέιας, Γιάννη Διαμαντίδη, προκειμένου να κατατεθούν οι προτάσεις της Νάξου για το ακτοπλοϊκό. Είναι μια θετική εξέλιξη στο πιο σημαντικό πρόβλημα του νησιού που δείχνει ότι όταν λειτουργούμε ομαδικά και οργανωμένα μπορούμε να πετύχουμε πολλά.
Το μεγάλο στοίχημα όμως για τους εφοπλιστές αλλά και για τα νησιά μας παραμένει η μείωση των εισιτηρίων . Οι μεγάλες αυξήσεις σε καύσιμα και λιπαντικά τον τελευταίο χρόνο σε συνδυασμό με του υψηλούς φόρους και τις.....
επιβαρύνσεις προς τρίτους(αχθοφορικά δικαιώματα κ.λ.π) εκτοξεύουν την τιμή του εισιτηρίου σε απαγορευτικά επίπεδα. Ιδιαίτερα σε νησιά, όπως είναι η Νάξος, που το πλοίο είναι το μοναδικό μέσο μεταφοράς και η οικονομία τους εξαρτάται από τον τουρισμό, το ακριβό εισιτήριο αποτελεί αρνητικό παράγοντα στην ανάπτυξή τους.
Σήμερα αναμένεται επίσης να κατατεθούν και οι προσφορές από τις ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις για 15 άγονες γραμμές. Το μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται στη γραμμή Πειραιάς-Καστελόριζο αφού εξυπηρετείται μόνο με ένα δρομολόγιο από το ε/γ-ο/γ Διαγόρας της Blue Star Ferries , όμως από κει και πέρα υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα το οποίο καλείται να λύσει το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων.
Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες είναι κυρίως:
1) η Blue Star για τις γραμμές Πειραιάς - Αστυπάλαια - Κάλυμνος -Κως - Νίσυρος - Τήλος – Ρόδος, Πειραιάς - Κάλυμνος -Κως - Νίσυρος - Τήλος – Ρόδος, Πειραιάς - Νάξος – Δονούσα και Πειραιάς - Πάρος - Νάξος - Ηρακλειά - Σχοινούσα - Κουφονήσια – Κατάπολα.
2) η ΑΝΕΚ με το Νήσος Μύκονος σε ένα δρομολόγιο Πειραιάς - Σύρος - Αγ. Κήρυκος -Φούρνοι - Καρλόβασι - Βαθύ Σάμου
Οι επαγγελματικοί φορείς της Νάξου εξέδωσαν το εξής Δελτίο Τύπου:
Την Τετάρτη το μεσημέρι 03/11/2010 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση αντιπροσωπείας των επαγγελματικών και άλλων φορέων και του Δημάρχου Νάξου με τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη προκειμένου να κατατεθούν οι προτάσεις της Νάξου για το ακτοπλοϊκό. Ο Δήμαρχος Νάξου κ. Νίκος Μαράκης τηρώντας την δέσμευσή του και εκμεταλλευόμενος και την προσωπική του σχέση με τον Υπουργό πέτυχε την άμεση συνάντηση αυτή προκειμένου να διεκδικηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι προτάσεις των φορέων και του Νησιού γενικότερα για το τόσο σημαντικό αυτό ζήτημα καθοριστικής σημασίας το ακτοπλοϊκό.

ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 31/10 ο Μανόλης Μαργαρίτης με πλήθος συνεργατών του, μίλησε στους ετεροδημότες της Αθήνας, σε μια κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Γαλατσίου, όπου ο ενθουσιασμός και η βεβαιότητα για τη νίκη στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είχαν πρωτεύουσα θέση ανάμεσα στους παρευρισκόμενους.

Ο Μανόλης Μαργαρίτης έκανε αναφορά στις θέσεις και το πρόγραμμα του συνδυασμού και παρουσίασε το ψηφοδέλτιό του, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του διακόπτονταν από τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες του κοινού.

Τον πανηγυρικό χαρακτήρα της εκδήλωσης επισφράγισαν με το χαιρετισμό τους, ο βουλευτής των Κυκλάδων κος Ιωάννης Βρούτσης, ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κος Μιχάλης Δέτσης και ο Δήμαρχος Γαλατσίου κος Κυριάκος Τσίρος.




Όλοι έδωσαν τη στήριξη στο Συνδυασμό και εξήραν την προσωπικότητα του επικεφαλής. Ο κος Δέτσης δε, αν και “παλιός Βενιζελικός και υποστηρικτής του αριστερού χώρου” όπως δήλωσε, τόνισε τον ισχυρό χαρακτήρα του Μανόλη Μαργαρίτη και κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους να τον να τον ανακηρύξουν αυριανό Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Ευχαριστούμε το πολυπληθές κοινό για την ενθουσιώδη συμμετοχή του και το καλούμε, για μια ακόμα φορά, στις 7 του Νοέμβρη να δώσει μαζί μας το μήνυμα της ελπίδας, της σταθερότητας και της αλλαγής.

Όλοι μαζί για μια νίκη ισχυρή

Όλοι μαζί για μια νίκη των νησιών μας.

Kακοδιαχείριση καταγγέλλουν οι κάτοικοι του Σαγκρίου

Oλα τα blog της Νάξου λάβαμε σήμερα ένα mail από κατοίκους του Σαγκρίου οι οποίοι καταγγέλλουν την αμέλεια των υπευθύνων και την κακοδιαχείρισης χρημάτων που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο χωριό για την περίφραξη του άλσους.
Η συγκεκριμένη περίφραξη έγινε το 2002 επί δημαρχίας του κ. Κόκοτα με Αντιδήμαρχο Νίκο Μαράκη και από τότε, σύμφωνα πα ντα με την καταγγελία, αφέθηκε στο έλεος του Θεού παρα τις επανειλημμένες και έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων του χωριού για την άμεση συντήρηση της (βάψιμο, αναστύλωση), λόγω της κόντρας που είχαν οι προηγούμενοι πρόεδροι μεταξύ τους. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κάποιοι ανεγκέφαλοι απέσπασαν ξύλα από την περίφραξη για να.....
χρησιμοποιήσουν στο τζάκι τους!!!!
Ο δήμος Νάξου πρόσφατα κήρυξε διαγωνισμό για αγορά ξυλείας που θα χρησιμοποιηθεί για την αντικατάσταση της περίφραξης του άλσους ύψους 25000 ευρώ.
Είναι εύλογα λοιπόν τα ερωτήματα που θέτουν οι κάτοικοι του χωριού προς όλους του υπευθύνους:
" -Θα δίναμε σήμερα αυτά τα χρήματα αν ο πρόεδρος και ο δήμος είχαν επιληφθεί την συντήρηση της περίφραξης;
-Τα χρήματα αυτά δεν θα ήταν καλύτερο να πηγαίναν στη διαγράμμιση της νεοστρωμένης ασφάλτου που περνάει από το χωριό μιας και έχει επισημανθεί η επικινδυνότητα στην οδήγηση ειδικά τα βράδια?
-Τα χρήματα αυτά δεν θα ήταν καλύτερο να πηγαίναν σε ένα σχολείο;
-Αυτή είναι η σωστή διαχείριση των χρημάτων των Ναξιωτών;
-Η σωστή συντήρηση θα είχε σώσει σήμερα αυτά τα 25000 ευρώ και δεν θα πλήρωνε ο δημότης Νάξου δυο φόρες το ίδιο έργο.

ΟΙ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" ΣΤΟ ΡΑΚΙΤΖΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 30 /10ου η υποψήφια δήμαρχος Θέκλα Κίζη – Χατζηανδρέου με μέλη του συνδυασμού ‘πολίτες για τα νησιά μας’ πηραν μέρος σενα παραδοσιακό δρώμενο στο Φιλώτι. Οργανωμένο από τους ίδιους τους πολίτες το ρακιτζό, το φαγοπότι με την βραστή ζούλα στα καζάνια και τα ψητά, στο Φιλώτι, γέμισε τις καρδιές μας από την αυθεντικότητα και το πηγαίο κέφι της στιγμής. Η παραδοσιακή παρασκευή της ρακής, οι διονυσιακοί ήχοι του ντουμπακιού και της τσαμπούνας από τους ντόπιους οργανοπαίκτες, ο χορός της βλάχας, παρέπεμπε σε προαιώνιους πολιτισμούς,τέτοιους που μόνον το αυθεντικό βίωμα των ίδιων των κατοίκων μπορεί να διαιωνίσει, μπορεί να δημιουργήσει παράδοση, χωρίς την ανάγκη των ψευδεπίγραφων πολιτιστικών οργανισμών και των χορηγών τους.

Εναλλακτικη δημοτική κίνηση ‘πολίτες για τα νησιά μας’

Οι ‘πολίτες για τα νησιά μας’ την Κυριακή 31 /10ου το απόγευμα βρέθηκαν στην Κόρωνο, όπου συζήτησαν με τους κατοίκους τους στόχους του προγράμματός τους

Περιοδεία Βρούτση σε Σύρο, Πάρο, και Νάξο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Συντονιστή Εκλογών Κρήτης, Υπεύθυνου Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ., Βουλευτή Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση
Στο πλαίσιο των προεκλογικών δραστηριοτήτων ο Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, θα πραγματοποιήσει τις ακόλουθες επισκέψεις :
Σάββατο 30 Οκτωβρίου - Αθήνα:
* 18.30: Κεντρική Εκδήλωση του..... Υποψήφιου Δημάρχου Νάξου, κ. Μανώλη Μαργαρίτη στο Πνευματικό Κέντρο Γαλατσίου.
Δευτέρα 1 Νοεμβρίου - Αθήνα:
* 19.30: Κεντρική Εκδήλωση του Υποψήφιου Δημάρχου Τήνου, κ. Σίμου Ορφανού στο Auditorium, Σίνα 2-4.
Τρίτη 2 Νοεμβρίου - Βουλή:
* 10.00: Εισηγητής της Ν.Δ., σχετικά με την Έγκριση του Απολογισμού Δαπανών της Βουλής για το οικονομικό έτος 2009, καθώς και για την ψήφιση του Σχεδίου Προϋπολογισμού Δαπανών της Βουλής για το οικονομικό έτος 2011.
Τετάρτη 3 Νοεμβρίου – Επίσκεψη στα Χανιά:
Το Πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει:
* 14.30: Συνάντηση με τον Πρόεδρο, κ. Εμμανουήλ Αλιφιεράκη και τα στελέχη της ΝΟΔΕ Χανίων
* 19.30: Κεντρική Ομιλία του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και του Υπ. Αντιπεριφερειάρχη, κ. Κωνσταντίνου Γύπαρη. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πολιτευτής Χανίων, κ. Μανούσος Βολουδάκης.

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου – Σύρος

* 21.00: Κεντρική Ομιλία του Υποψήφιου Δημάρχου Σύρου, κ. Κωνσταντίνου Απέργη στο Πνευματικό Κέντρο Σύρου.

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου - Πάρος

* Περιοδεία σε χωριά του νησιού και συνάντηση με τα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ.

Σάββατο και Κυριακή 6-7 Νοεμβρίου - Νάξος

* Περιοδεία σε χωριά της Νάξου

Στον Πρόδρομο και τα Μάρμαρα μιλάει σήμερα ο κ. Βλαχογιάννης

Στον Πρόδρομο και τα Μάρμαρα μιλάει σήμερα Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010 ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάρου με τον συνδυασμό «ΕΝΙΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» Χρήστος Βλαχογιάννης.

Η πρώτη χρονικά ομιλία του κ. Βλαχογιάννη θα γίνει στις 19:00 στον Πρόδρομο στο καφενείο του Παυλάκη και μία ώρα αργότερα στις 20:00 ο υποψήφιος δήμαρχος Πάρου θα μιλήσει στους κατοίκους των Μαρμάρων στην πλατεία καφενείων.

Αλλαγή ώρας και τοποθεσίας

Άλλαξε η ώρα και η τοποθεσία της προεκλογικής ομιλίας του κ. Βλαχογιάννη στην Μάρπησσα την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου. Η ομιλία του κ. Βλαχογιάννη θα αρχίσει στις 19:30, αντί στις 20:00 και θα γίνει στην «Αγροτολέσχη» αντί του εστιατορίου «ΠΑΡΕΑ».

Ακολουθεί το πρόγραμμα των ομιλιών του κ. Βλαχογιάννη έως και την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010.


Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ώρα 19.00 Πρόδρομος: Καφενείο του Παυλάκη

Ώρα 20.00 Μάρμαρα: Πλατεία Καφενείων


Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Ώρα 20.00 Αλυκή: Εστιατόριο Σκανδάλη


Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ώρα 18.00 Κώστος: Αίθουσα Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου

Ώρα 19.00 Λεύκες: Κοινοτικό Κατάστημα


Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ώρα 19:30 Μάρπησσα: «Αγροτολέσχη».


Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ώρα 19.30 Νάουσα: Κεντρική πλατεία

Ώρα 20.30 Παροικιά: Εκλογικό Κέντρο πλατεία Αλυγαριάς

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΣΟ - ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΠΑΝΤΟΥ!!!

Ρόδος, 31 Οκτωβρίου 2010

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (2)

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

 


 

Ο κος ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ!!!

Ο «ΑΝΤ'ΑΥΤΟΥ» κος ΜΠΡΑΚΟΥΜΑΤΣΟΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Οκτωβρίου , ο κος Χαράλαμπος Κόκκινος συνοδευόμενος  από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους κο Λαχανά Ιωάννη και κα  Μπρουσιανου Ευαγγελία, περιόδευσε στην Κάρπαθο και στην Κάσο.

Είχε συναντήσεις με τους Δημάρχους  και με τους υποψηφίους για τους δήμους των νησιών. Συνομίλησε με κατοίκους οι όποιοι για άλλη μια φορά εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για την στασιμότητα, την εγκατάλειψη και την κυβερνητική αδιαφορία που παρατηρείται  τον τελευταίο χρόνο.

Τα έργα σταμάτησαν και απειλούνται με αποκλεισμό λογω μείωσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Ο κος Κόκκινος αναφέρθηκε στα έργα πνοής που υλοποιήθηκαν επί θητείας του (στη θέση του γ.γ της Π.Ν.Α.2004-2009) στην Κάρπαθο και στην Κάσο που ο προϋπολογισμός τους ξεπέρασε τα 100 εκ. ευρώ.

Στην Κάσο:

- Λιμάνι - Κτίριο Αεροσταθμού

- Φράγματα Ανάσχεσης και Οδικά Έργα

Στην Κάρπαθο:

- Τουριστικό καταφύγιο στα Πηγάδια

- Αλιευτικό Καταφύγιο στο Φοινίκι

- Νέο Δημαρχείο

- Κτίριο Αεροσταθμού

- Οδικά Έργα

- Αντιπλημμυρικά Έργα στο Μεσοχώρι κλπ

 

Κατήγγειλε για άλλη μια φορά τον κο Μαχαιρίδη που εξακολουθεί να κρύβεται και να αποφεύγει τον δημόσιο διάλογο και «χρησιμοποιεί» αντ΄ αυτού το κομματικό του φερέφωνο, τον κο Μπρακουμάτσο  ο οποίος για άλλη μια φορά παρεμβαίνει στις περιφερειακές εκλογές αγνοώντας τον θεσμικό του ρόλο. 

Ο «Οικολογικός Άνεμος» στη Σύρο 1-3 Νοεμβρίου

 

Με αφορμή τη διοργάνωση 2 τηλεμαχιών στη Σύρο, τόσο ο υποψήφιος περιφερειάρχης όσο και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης με τον «Οικολογικό Άνεμο» θα βρίσκονται στη Σύρο το πρώτο μισό της τελευταίας εβδομάδας πριν της εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο Οικολογικός Άνεμος ανησυχώντας για την ανυπαρξία προγραμματικού διαλόγου για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είχε πάρει την πρωτοβουλία να ζητήσει από τις 4/10 τη διοργάνωση τηλεμαχιών σε 6 νησιά. Ενώ οι κκ Συρμαλένιος και Κόκκινος απάντησαν θετικά, ο κ. Μαχαιρίδης και η κ. Καφαντάρη δεν απάντησαν και έτσι καμία τέτοια συζήτηση δεν πραγματοποιήθηκε. Μοιραία οι 2 τηλεμαχίες στη Σύρο θα είναι και οι μοναδικές ευκαιρίες που θα έχουν οι πολίτες του Νοτίου Αιγαίου να ακούσουν τις θέσεις των συνδυασμών πάνω στα προβλήματα του Νοτίου Αιγαίου και ιδιαίτερα στις λύσεις τους.    

 

Συγκεκριμένα, η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Χριστίνα Ευθυμιάτου-Καρυστιναίου θα συμμετέχει στην τηλεμαχία των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών που διοργανώνει το κανάλι TV1 στη Σύρο τη Δευτέρα 1/11/2010. Την ίδια ώρα ο Νίκος Χρυσόγελος θα συμμετέχει στη συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Την επόμενη μέρα θα περιοδεύσουν στο νησί μαζί με τους υποψήφιους του «Οικολογικού Ανέμου» στη Σύρο και το απόγευμα θα συμμετέχουν στην εκδήλωση διαλόγου που διοργανώνουν οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ με τον «Οικολογικό Άνεμο» στο Επιμελητήριο Κυκλάδων με θέμα "Οικονομική κρίση και πράσινες λύσεις για την οικονομία και την απασχόληση στο Ν. Αιγαίο: Η περίπτωση του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου". Τέλος, την Τετάρτη 3/11/2010 ο Νίκος Χρυσόγελος και η Χριστίνα Ευθυμιάτου-Καρυστιναίου θα περιοδεύσουν στην Τήνο και στη Μύκονο. Ο Ν. Χρυσόγελος θα επιστρέψει στη Σύρο για την παρουσίαση των υποψηφίων στη Σύρο, Νίκου Βαρθαλίτη, Κυριακής Κυρίτση, Στέφανου Λαρεντζάκη και Βασιλικής Νάκου, και τη συμμετοχή του στην τηλεμαχία των υποψήφιων περιφερειαρχών που θα διεξαχθεί και πάλι στο κανάλι TV1 της Σύρου στις 8.30 το βράδυ.

 

Καλούμε τους πολίτες να διαβάσουν το πρόγραμμά μας καθώς και των άλλων υποψηφίων συνδυασμών για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, να παρακολουθήσουν τις 2 τηλεμαχίες που διοργανώνει το κανάλι TV1 στη Σύρο και να αποφασίσουν την Κυριακή με γνώμονα το ποιος έχει τις καλύτερες ιδέες για την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων στα νησιά μας. Οι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες καθώς οι πολίτες στις 7 Νοεμβρίου θα εκλέξουν για πρώτη φορά Περιφερειακό Συμβούλιο με αρμοδιότητες, δυνατότητα διαχείρισης σημαντικών κονδυλίων και λήψης κρίσιμων αποφάσεων που θα διαμορφώσουν το μέλλον των νησιών μας για τις επόμενες δεκαετίες.



--
Οικολογικός Άνεμος Ν. Αιγαίου
ecoanemos@gmail.com
http://ecoanemos.wordpress.com

Ο Πρωθυπουργός κι ο Μήτσος

Σήμερα ελλείψει έμπνευσης και χρόνου είπα να "γράψω" δυο άσχετες μεταξύ τους ιστοριούλες η πρώτη – όπως θα δείτε- ένα εύκολο copy-paste ειδήσεων και η δεύτερη μια φανταστική ιστοριούλα,-για να "αυγατίσει" το κείμενο- παντελώς άσχετη με την πρώτη και μακριά από τα συνήθη ενδιαφέροντα του blog.

Ιστορία πρώτη

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

"Είναι τόσο ανόητος που δεν καταλαβαίνει ή τόσο ανεύθυνος που δεν τον νοιάζει το ότι η πανικόβλητη "διακαναλική" του έβλαψε – εκτός απο τον ίδιο- και την χώρα? (Είμαι περίεργος που πήγαν τα spreads)"[firiki2010-26/10 3-4ώρεςμετά τη διακαναλική]

"……Παρασκευή 22 Οκτωβρίου πριν την συνέντευξη Παπανδρέου το spread στα 10ετή ελληνικά ομόλογα στις 684 μονάδες βάσης και το CDS στις 680 μονάδες βάσης. Το CDS είναι το ασφάλιστρο έναντι ρίσκου χώρας το παράγωγο των ομολόγων.

Την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου πριν την διακαναλική (πραγματοποιήθηκε το βράδυ 9 ώρα Ελλάδος) το spread στα 10ετή ομόλογα 691 μονάδες και το CDS στις 680 μονάδες.

Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου μετά την διακαναλική συνέντευξη το spread στα 10ετή ομόλογα στις 720 μονάδες και το CDS στις 690 μονάδες βάσης.

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου μετά τις δηλώσεις στελεχών της Κυβέρνησης ότι ο Παπανδρέου δεν μπλοφάρει για τις πρόωρες εκλογές και την παρέμβαση αξιωματούχων της ΕΕ ότι δεν αντιμετωπίζουν θετικά τις πρόωρες εκλογές το spread στα 10ετή στις 785 μονάδες βάσης και τα CDS στις 775 μονάδες βάσης.

Δηλαδή από την προηγούμενη Παρασκευή άνοδος 100 μονάδων βάσης.

Για να μειωθεί το spread από τις 800 στις 684 μονάδες βάσης χρειάσθηκαν 26 μέρες και για να αυξηθεί 100 μονάδες βάσης χρειάσθηκαν 2 μέρες…." [Patras Blogs" 28/10]

"Μετά τις δηλώσεις Παπανδρέου στη διακαναλική για πρόωρες εκλογές το spread άρχισε να ανεβαίνει. Σήμερα εκτινάχθηκε στις 825 μονάδες βάσης,…" [atithaso 29/10]

Χθες ο κ Παπανδρέου εξήγησε το γεγονός:

"Ζήτησα ψήφο ευθύνης στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές για να έχουμε συνέπεια και σταθερότητα στην πορεία των μεγάλων αλλαγών. Το ότι ανέβηκαν τα spread δείχνει το πόσο ευάλωτη είναι η χώρα μας απέναντι σε κινήσεις που μπορούν να ερμηνευθούν ως αστάθεια".

Τέλος της πρώτης ιστορίας

Ιστορία δεύτερη

Ο ΜΗΤΣΟΣ

O Μήτσος αναρρώνει μετά από καρδιακό επεισόδιο. Ο καρδιολόγος που τον κουράρει διαβεβαιώνει ότι όλα (στο μέτρο του δυνατού) πάνε καλά και ότι ο ασθενής πρέπει να αποφεύγει τις συγκινήσεις. Οι οικείοι του Μήτσου όμως ανησυχούν για την πορεία της ανάρρωσης και κάποιοι θέλουν να αλλάξουν γιατρό. Ο κ καρδιολόγος το μαθαίνει και τους φωνάζει όλους στο δωματιο του επίσης αγωνιούντος Μήτσου. Με φωνή να πάλλεται από συγκίνηση ο καρδιολόγος λέει: "Αν αλλάξετε γιατρό ή αγωγή - όπως κάποιοι από εσάς θέλουν – ο Μήτσος θα πεθάνει" Ο Μήτσος με το που το ακούει παθαίνει νέο έμφραγμα. Ο καρδιολόγος στρέφεται προς την πανικόβλητη οικογένεια: "Καταλάβατε τώρα πόσο ευαίσθητος είναι ο καημένος ο Μήτσος?"

Τέλος και της δεύτερης ιστορίας. Πιθανώς και του Μήτσου.

http://firiki2010.wordpress.com/

Μήνυμα νίκης από τους Παριανούς της Αθήνας






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

31-10-2010

Μήνυμα νίκης από

τους Παριανούς της Αθήνας


Στην κατάμεστη «ζεστή» αίθουσα του ξενοδοχείου «ΑΚΡΟΠΟΛ» ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάρου με τον συνδυασμό «ΕΝΙΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» Χρήστος Βλαχογιάννης πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010 την ομιλία του προς τους ετεροδημότες της Αθήνας.

Ο κ. Βλαχογιάννης ανέπτυξε στο ακροατήριο, που τον άκουσε με προσοχή, για μια ώρα περίπου το έργο που έχει κάνει η δημοτική αρχή και τα έργα που θα γίνουν με βάση το πρόγραμμα του συνδυασμού που διανεμήθηκε στους ετεροδημότες.

Στην ομιλία του παραβρέθηκαν και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού.

Οι φωτογραφίες είναι από την ομιλία του κ. Βλαχογιάννη.

Το γραφείο Τύπου

του συνδυασμού

«ΕΝΙΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»