slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΚΤΑΚΤΟ

Μόλις πριν 5 λεπτά ανακοινώθηκαν από το Μαξίμου όλοι οι νέοι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων.
Ιδού τα ονόματα των νέων γραμματέων στα υπουργεία:

Κατά 23,36% μειώθηκαν οι μισθοί!

Στις 109.000 ανήλθαν οι ατομικές συμβάσεις εργασίας, το τελευταίο τετράμηνο, με μειώσεις μισθών κατά 23,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Την ίδια στιγμή το τελευταίο τετράμηνο, δηλαδή από τις 14 Φεβρουαρίου, το 56% των νέων προσλήψεων ήταν πλήρους απασχόλησης,  ενώ το 44% ελαστικής εργασίας ( μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής). Δηλαδή, σχεδόν μία στις δύο νέες συμβάσεις είναι μερικής απασχόλησης. 

Παράλληλα, υπάρχει αύξηση κατά 45% σε μετατροπές συμβάσεων από πλήρους απασχόληση σε ελαστική εργασία.

ΟΝΝΕΔ ΚΥΚΛΑΔΩΝ] Νέος Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς ο Παναγιώτης...

Νέος Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς ο...
Philip Fortomas 18 Ιουλίου 1:51 μ.μ.
Νέος Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος! Ο προηγούμενος Υπεύθυνος Οργανώσεων Αττικής ΟΝΝΕΔ.. Πολλά Συγχαρητήρια, σιδεροκέφαλος!! Ευχόμαστε καλή αρχή στα νέα καθήκοντα!!Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ &
ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ταχ. Δ/νση : Ηράκλεια Κυκλάδων Ταχ. Κώδικας : 843 00 Τηλέφωνο :2285074184 Fax : 2285071545 ,77004Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης πυρκαγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας , οι Κυκλάδες την Πέμπτη 19/7 παρουσιάζουν πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Ετοιμότητα και επιφυλακή για τυχόν ενέργειες.


Ο Αντιδήμαρχος
Στέλιος Ζούλης

ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

Στα χέρια της Παναθηναϊκής Συμμαχίας πέρασε και τυπικά από το πρωί της Τετάρτης το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Η μεταβίβαση των μετοχών της οικογένειας Βαρδινογιάννη στο σωματείο που θα υπηρετήσει το μοντέλο λαϊκής βάσης ολοκληρώθηκε απρόσκοπτα. Οι εκπρόσωποι του Γιάννη Βαρδινογιάννη παρέδωσαν όλα τα σχετικά έγγραφα, οι υπογραφές έπεσαν και το εγχείρημα ολοκληρώθηκε.
Ακολούθως, ο Γιάννης Αλαφούζος δήλωσε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο για την προσπάθεια και την στήριξή του. Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Η συνεισφορά όσων στάθηκαν στον Παναθηναϊκό πρέπει να επισημανθεί. Μόνη λύση ήταν το μοντέλο της λαϊκής βάσης. Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της Συμμαχίας. Ακόμη και όσοι έδωσαν 20 ευρώ, είναι από το υστέρημά τους.
Πρέπει να δούμε πως θα χτίσουμε τον νέο Παναθηναϊκό. Ευχαριστώ τους παίκτες που δέχθηκαν να καθυστερήσουν οι πληρωμές τους. Είμαστε τραυματισμένοι, αλλά είμαστε ζωντανοί. Από δω και πέρα ο Παναθηναϊκός ανήκει στο λαό του».

Οι νέοι γενικοί γραμματείς του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Νέος Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας, ορίσθηκε ο πρώην αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αθανάσιος Μπούσιος.

Τη Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, Κώστας Μουτζούρης, στη Γενική Γραμματεία Ασφάλειας Ναυσιπλοίας παραμένει ο νυν γραμματέας, Αθανάσιος Χριστόπουλος, ενώ τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, αναλαμβάνει ο Γιάννης Σπιλάνης. Με άλλα λόγια αποχωρούν οι μέχρι τώρα γενικοί γραμματείς Ν. Λίτινας, Θάνος Πάλλης και Δ. Χαλκιώτης.

Τώρα μάλιστα «Δεν θα επαναληφθεί το κλείσιμο της Ακρόπολης» λέει ο Κώστας Τζαβάρας

Κώστας Τζαβάρας: «Δεν θα επαναληφθεί το κλείσιμο της Ακρόπολης»

Λήξαν θα πρέπει να θεωρείται το θέμα που ανέκυψε μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων, εξαιτίας της απόφασής της να κλείσει το μεσημέρι της Δευτέρας την Ακρόπολη λόγω του καύσωνα.

Όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, στη συνάντηση που είχε με τους συνδικαλιστές στο γραφείο του την Τρίτη «δόθηκαν εξηγήσεις και μπήκαν κάποιες βάσεις ώστε να μην επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο».

«Ήταν μία αυθαιρεσία από πλευράς των συνδικαλιστών και κυρίως όταν είχαν γνωστοποιηθεί εγκαίρως σε αυτούς από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, από τον Ιούνιο, οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα υπάρξει – όπως προβλέπει η ισχύουσα εργατική νομοθεσία – η διαδικασία για την προστασία των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση» τόνισε ο κ. Τζαβάρας.

Σημείωσε επίσης ότι «είναι λυπηρό πως στην άσκηση των καθηκόντων τους οι συνδικαλιστές δεν λαμβάνουν γενικότερης σημασίας εθνικά συμφέροντα και κυρίως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν διστάζουν να πάρουν αποφάσεις οι οποίες μας εκθέτουν διεθνώς και από τις οποίες το κύρος της χώρας, αλλά κυρίως η ακτινοβολία των συμβόλων της, όπως είναι η Ακρόπολη, σκιάζεται από τέτοιες ενέργειες».

Αναφορικά με τις καταγγελίες των συνδικαλιστών ότι δεν υπάρχει γιατρός στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και ότι τα φυλάκια είναι χωρίς κλιματισμό, με αποτέλεσμα οι συνθήκες εργασίας τους θερινούς μήνες να είναι άσχημες, ο κ. Τζαβάρας είπε ότι θα διερευνήσει ο ίδιος γιατί δεν υπάρχει πλέον σταθμευμένο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έξω από τον χώρο.

Όσο για τα φυλάκια, ο κ. Τζαβάρας ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή για την προμήθεια κλιματιστικών που θα τοποθετηθούν μέσα σε αυτά, αναφέρει tovima.gr.

Υποψήφιοι βουλευτές της Δημοκρατής Αριστεράς οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων που πρότεινε ο Κουβέλης

Με έξι γενικούς γραμματείς ενισχύει το κυβερνητικό σχήμα η ΔΗΜΑΡ, η οποία αναμένεται να τοποθετήσει και άλλα πρόσωπα, προερχόμενα από τον πολιτικό της χώρο, σε ειδικές γραμματείες αλλά και σε μία από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις περιφερειών.

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων κατέληξαν ήδη στην τοποθέτηση στελεχών που ανήκουν ή πρόσκεινται στη ΔΗΜΑΡ σε γενικές γραμματείες υπουργείων, χωρίς όμως – με ελάχιστες εξαιρέσεις – να είναι στην αιχμή του κυβερνητικού δόρατος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τοποθέτηση του κ. Δημήτρη Στεφάνου στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ήταν προσωπική επιλογή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντ. Μανιτάκη.

Στην κατανομή η οποία έγινε, κατά τις διαβουλεύσεις, σε μια προσπάθεια αναλογικής εκπροσώπησης των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, «χρεώθηκε» στη ΔΗΜΑΡ ο κ. Στεφάνου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει υπάρξει κριτική από ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ γι' αυτή την επιλογή, καθώς ο κ. Στεφάνου υπήρξε γενικός γραμματέας επί υπουργίας κ. Γιάννη Ραγκούση.

Πάντως, στο ίδιο υπουργείο, τοποθετήθηκε επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης η κυρία Αννα Αναγνωστοπούλου, η οποία είναι μέλος της ΔΗΜΑΡ.

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδει η ΔΗΜΑΡ στο γεγονός ότι γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) ανέλαβε η πολεοδόμος - χωροτάκτης κυρία Μάρω Ευαγγελίδου, η οποία είναι μέλος του Τομέα Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας της ΔΗΜΑΡ.

Γνωστή για τη δράση της στα κινήματα πόλης και σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος (υπήρξε μέλος του Παναττικού Δικτύου), η κυρία Ευαγελίδου είναι επί χρόνια στέλεχος στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (προϊσταμένη του Τμήματος Αστικής Ανασυγκρότησης και Μητροπολιτικών Παρεμβάσεων).

Επίσης, γενικός γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας στο υπουργείο Ανάπτυξης ανέλαβε ο καθηγητής ΕΜΠ (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών - Τομέας Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής) κ. Βασίλης Μάγκλαρης, ο οποίος πρόσκειται στη ΔΗΜΑΡ και δραστηριοποιείται πολιτικά στον χώρο των ΑΕΙ με την παράταξη της Αριστερής Μεταρρύθμισης (ΑΡΜΕ).

Ο 60χρονος κ. Μάγκλαρης έχει πλούσια διδακτική, ερευνητική και επαγγελματική δραστηριότητα που καλύπτει περιοχές τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

Στο υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, επελέγη ως γενική γραμματέας Διά Βίου Μάθησης το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, κυρία Ελένη Καραντζόλα, η οποία είναι επίκουρη καθηγήτρια στην Ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας, στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γενικός γραμματέας νησιωτικής Πολιτικής και Αιγαίου (υπουργείο Ναυτιλίας) αναλαμβάνει ο οικονομολόγος, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Γιάννης Σπιλάνης, ο οποίος είναι μέλος της ΔΗΜΑΡ και στις εθνικές εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής Λέσβου της ΔΗΜΑΡ .

Ο κ. Σπιλάνης είχε διατελέσει ειδικός επιστήμονας υπουργείου Αιγαίου, την περίοδο 1988-90, και έχει διδακτική και ερευνητική δραστηριότητα ιδιαίτερα σε θέματα περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης, σε ζητήματα ανάπτυξης νησιωτικών οικοσυστημάτων, όπως επίσης και τουριστικής ανάπτυξης και πολιτικής.

Επίσης, αναμένεται να αναλάβει την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας ο κ. Ηλίας Θεοδωρίδης, ο οποίος είναι από τους πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν διαφωνήσει με την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου και προσχώρησαν στη ΔΗΜΑΡ.

Με πληροφορίες απο tovima.g

Πληρώνουμε 170 εκ. σε ενοίκια υπουργείων!

Τεράστια ποσά πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος προκειμένου να στεγαστούν οι υπηρεσίες των υπουργείων.

Εκτιμάται ότι κάθε μήνα το δημόσιο πληρώνει περίπου 170 εκ. ευρώ σε ενοίκια...

Το Real.gr παρουσιάζει τον κατάλογο με τα τεράστια ποσά που δαπανώνται για ενοίκια υπουργείων.

Ο κατάλογος με τα «υπουργικά ενοίκια»

• Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη 35,2 εκ. σε ενοίκια
• Υπουργείο Οικονομικών 21 εκ. ευρώ
• Υπουργείο Άμυνας 18 εκ. ευρώ
• Υπουργείο Δικαιοσύνης 9,5 εκ. ευρώ
• Υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού 8.5 εκ. ευρώ
• Υπουργείο Περιβάλλοντος 7,6 εκ. ευρώ
• Υπουργείο Εσωτερικών 7 εκ. ευρώ
• Υπουργείο Εργασίας 4,6 εκ. ευρώ
• Υπουργείου Παιδείας 4 εκ. ευρώ
• Υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών 3,5 εκ. ευρώ
• Υπουργείο Υγείας 1,7 εκ. ευρώ
• Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 1,5 εκ. ευρώ

Ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο να ζητήσει από όλους τους υπουργούς τα ποσά των ενοικίων που πληρώνουν για την στέγαση των δημόσιων υπηρεσιών.

Ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει τα υπέρογκα ποσά που δίνονται στα ενοίκια την ώρα που υπάρχουν ανεκμετάλλευτα δημόσια κτίρια.

Αφιερωμένο στου ΑΕροψεκασμένους: Και ο Πάνος Καμμένος στο ημερολόγιο του Άκη (έγγραφο)

Όταν το πολυσέλιδο ημερολόγιο του Άκη Τσοχατζόπουλου δόθηκε στη δημοσιότητα προκάλεσε πολλές αντιδράσεις όχι μόνο από τις συναλλαγές εκατομμυρίων τις οποίες είχε καταγράψει ο πρώην υπουργός αλλά κυρίως εξαιτίας των ονομάτων που υπήρχαν σε αυτό.

Σύμφωνα με τα «Νέα», μάλιστα, μεταξύ των ονομάτων, που υπάρχουν στην ατζέντα είναι και αυτό του Πάνου Καμμένου, με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου του 2010, προκαλώντας ποικίλλα ερωτήματα.

Πολλά από αυτά τα ονόματα, ωστόσο, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, αναφέρονται στο ημερολόγιο χωρίς να έχουν πραγματική σχέση με τον προφυλακισμένο Άκη Τσοχατζόπουλο.

Αυτά είνα τα 21 Ταμεία στα οποία θα κοπεί έως 40% το εφάπαξ-Δείτε πόσα παίρνουν

[Σημειώστε πως αν ρωτήσεις όλους αυτούς πόσο παίρνουν το μήνα, τα μαζεμένα που θα πάρουν με το εφάπαξ δεν τα υπολογίζουν, όπως δεν υπολογίζουν και άλλες παροχές... αποτέλεσμα να μιλάνε για μισθό 1000 ευρώ αναφέροντας μόνο τον βασικό και θεωρώντας ηλίθιους όλους τους άλλους που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα και παίρνουν πραγματικά 1000 ευρώ χωρίς παροχές και χωρίς εφάπαξ...]

450 τυφλούς έχει η Χίος! Τουλάχιστον 52 είναι "μαϊμού"

450 τυφλούς έχει η Χίος! Τουλάχιστον 52 είναι μαϊμού (video)

Στη Χίο βρίσκονται οι ελεγκτές του ΙΚΑ προκειμένου να επανεξετάσουν τους 450 που λάμβαναν επίδομα τυφλότητας. Ήδη έχουν εντοπιστεί 52 τυφλοί μαϊμού. Δεκάδες περιστατικά έχουν καταγραφεί και στον Δήμο Αθηναίων, όπου άτομα έπαιρναν για χρόνια επιδόματα νεκρών συγγενών τους.

Πανηγύρι Αγίας Μαρίνας σε Αντίπαρο και Πάρο

Πανηγύρι Αγίας Μαρίνας σε Αντίπαρο και ΠάροΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα και τιμές γιορτάστηκε και φέτος η γιορτή της Αγίας Μαρίνας σε Αντίπαρο και Πάρο...
Περισσότερα...

Ο Ν. Συρμαλένιος σε Νάξο, Πάρο και Αντίπαρο


sirmalenios
Στη Νάξο, Πάρο και Αντίπαρο βρέθηκε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος από 14-16/7.

Στη Νάξο παρευρέθηκε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Αγίου Νικοδήμου, ενώ επισκέφθηκε την Κόρωνο, όπου ενημερώθηκε διεξοδικά από τον πρόεδρο κ. Σιδερή και αντιπροσωπεία των σμυριδεργατών για το θέμα της σμύριδας, για τις καθυστερήσεις καταβολής των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, καθώς και για τις σχετικές προτάσεις που θα μπορούσαν να δρομολογηθούν για την αξιοποίηση της ορεινής Νάξου. Επίσης επισκέφθηκε το Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας και ενημερώθηκε από τον αναπληρωτή υποδιοικητή κ. Β. Ραπτάκη, καθώς και την Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Μ. Κοντοπούλου για τα επείγοντα ζητήματα λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη λειτουργία του αιματολογικού ως προϋπόθεση για τη λειτουργία και της μονάδας του τεχνητού νεφρού, στη μεγάλη μείωση του προϋπολογισμού, στις περικοπές των εφημεριών, στην περικοπή των ήδη εγκεκριμένων προσλήψεων 11 ειδικευμένων γιατρών. Ο Ν. Συρμαλένιος δεσμεύτηκε ότι για όλα τα κρίσιμα θέματα του νησιού, θα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες, έτσι ώστε η κυβέρνηση – παρά τις μνημονιακές δεσμεύσεις της – να αναγκασθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα από τη σκοπιά της νησιωτικής ιδιαιτερότητας.

Στην Πάρο, στην εισηγητική του τοποθέτηση στην πρώτη μετεκλογική ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Πάρου-Αντιπάρου, τόνισε ότι με το αποτέλεσμα των εκλογών, χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία για το λαό μας, αλλά δεν πρέπει να είμαστε απογοητευμένοι, γιατί τώρα είμαστε ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, που με τους αγώνες μας μέσα και έξω από τη Βουλή, μπορούμε σύντομα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια αριστερή διακυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον με τις ανοιχτές συνελεύσεις του σε όλη τη χώρα, επιδιώκει τη συνεχή παρουσία του μέσα στο λαό, με προοπτική μέχρι την επόμενη άνοιξη, να δημιουργηθεί. με λειτουργίες άμεσης δημοκρατίας, ο ενιαίος δημοκρατικός, πλουραλιστικός φορέας της Αριστεράς.

Τέλος στην Αντίπαρο, προσκεκλημένος από το Δήμο του νησιού, παρευρέθηκε στο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΑΡΓΥΡΑ ΑΧΑΪΑΣ-ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Ο ΝΟΜΟΣ

Το πύρινο μέτωπο συνεχίζει το καταστροφικό του έργο στην Αχαϊα με το νόμο να κηρύσσεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Υπάρχει μάλιστα το ενδεχόμενο εκκένωσης χωριών, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Οι κάτοικοι δίνουν μάχη με τις φλόγες και κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις.
Δεν απειλείται το νοσοκομείο, ούτε και η Πανεπιστημιούπολη.

Σε εξέλιξη είναι από τα ξημερώματα της Τετάρτης η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στα Αργυρά Αχαΐας και έχει πλησιάσει τις κοινότητες Σελλά και Πλατάνι. Στην επιχείρηση κατάσβεσης παίρνουν μέρος ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ώστε, αν παραστεί ανάγκη, να εκκενωθούν κατοικημένες περιοχές.

Στην περιοχή επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 30 οχήματα και 45 άτομα πεζοπόρο τμήμα, πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ αναμένεται να προστεθούν άλλα δύο αεροσκάφη κι ακόμη ένα ελικόπτερο.

Για τη διευκόλυνση των οχημάτων της Πυροσβεστικής έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το Πλατάνι προς τα Σελλά και τα Αργυρά.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου.

Για τρίτη ημέρα μαίνεται επίσης η πυρκαγιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Η φωτιά, που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας, καίει δασική έκταση και οι ισχυροί άνεμοι δεν βοηθούν στο έργο της κατάσβεσης.


Στην περιοχή επιχειρούν 87 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 66 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στην περιοχή κατευθύνονται δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Με λιγότερο από 51% στις ΔΕΚΟ

H κυβέρνηση «οχυρώνεται» και θεσμικά σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των πρώτων νομοσχεδίων που θα καταθέσει στην Ολομέλεια είναι η κατάργηση δύο σημαντικών διατάξεων: αυτής που λέει ότι στις ΔΕΚΟ στρατηγικής σημασίας το Δημόσιο κατέχει τουλάχιστον το 51%, και της άλλης, που ψηφίστηκε την περίοδο πώλησης του ΟΤΕ, η οποία αναφέρει ότι ένας ιδιώτης δεν μπορεί να κατέχει πάνω από το 20% των μετοχών μιας ΔΕΚΟ στρατηγικής σημασίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι επίμαχες διατάξεις όπως και άλλα «τεχνικά θέματα» είναι απαραίτητο να αλλάξουν τάχιστα για να περάσει η κυβέρνηση ένα σαφές μήνυμα στο εξωτερικό ότι όταν μιλάει για ιδιωτικοποιήσεις, το εννοεί.

Οι ίδιες πηγές άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει προώθησή των διατάξεων αυτών για ψήφισή τους στη Βουλή ακόμα και πριν αυτή κλείσει για ολιγοήμερες διακοπές, δηλαδή πριν από τις 5 Αυγούστου.

Από τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, το Δημόσιο έχει ποσοστό πάνω από 51% σε ΕΥΔΑΠ (61,3%), ΕΥΑΘ (74%), ΔΕΗ (51%), ΔΕΠΑ (65%), ΔΕΣΦΑ (65%), ΕΛΤΑ (90%), ΤΡΑΙΝΟΣΕ (100%).

Πόσα εισέπραξαν οι σύμβουλοι του ΓΑΠ;

Να που βρέθηκε επιτέλους κάτι να συμφωνήσουμε απόλυτα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Απίστευτο, αλλά αληθινό.

Σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου, ζητούν να μάθουν πόσο επιβαρύνθηκαν τα δημόσια ταμεία από τους συμβούλους που έφερνε ο Γ. Παπανδρέου από κάθε χώρα της γης. Η ερώτηση γίνεται προς τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ειδικότερα οι δύο βουλευτές ζητούν στοιχεία «Περί του αριθμού των συμβούλων του πρώην πρωθυπουργού  κ.  Γ.Α. Παπανδρέου (π.χ  αρχιτέκτων κ. Αθεμπίγιο, καθηγητής Οικονομικών κ. Στίγκλιτς κ.α), των αμοιβών τους κατ΄ άτομο, καθώς και του συνολικού κόστους στον Δημόσιο Προϋπολογισμό από την λειτουργία του επιτελείου του στην διάρκεια της πρωθυπουργίας  του».

Συγκεκριμένα στην ερώτησή τους αναφέρουν:

«Α) Ο ακριβής αριθμός των συμβούλων του κ. Γ.Α. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, ο προσδιορισμός του τομέα στον οποίο προσέφεραν τις υπηρεσίες τους καθώς και η συνολική αμοιβή τους.

Β) Να κατατεθούν στη Βουλή οι σχετικές εκθέσεις-συμβουλές, των περί ου ο λόγος συμβούλων, ώστε να εμφανιστεί  το μέγεθος των υπηρεσιών τους προς  το Ελληνικό Κράτος και η ανταπόκριση του έργου τους  στο μέγεθος των αμοιβών τους».

Εχουμε ξαναγράψει για τους συμβούλους του ΓΑΠ αλλά ποτέ δεν ξέραμε πόσο πληρώθηκαν εκτός από τη μελέτη του Αθεμπίγιο για το Ελληνικό που ποτέ δε χρησιμοποιήθηκε.

Καιρός λοιπόν να μάθουμε αν ξοδεύτηκαν λεφτά για τους φίλους – συμβούλους του κ. Παπανδρέου. Αν και απ' ότι φανταζόμαστε, θα έχουν κάνει θραύση τα… μυστικά κονδύλια.

Γελάει ο κόσμος με τον Μεϊμαράκη που ανοιγοκλείνει το γυμναστήριο-Δείτε τι είπε ο Γιακουμάτος

Γελάει ο κόσμος με τον Μεϊμαράκη που μια λέει ότι θα κλείσει και μια ότι δεν θα κλείσει το γυμναστήριο της Βουλής. Ακόμα πιο αστείες οι δικαιολογίες ότι οι γυμναστές είναι υπάλληλοι της Βουλής και θα πληρώνονται ούτως ή άλλως!!! Σοβαροί είστε ρε;; Να τσακιστούνε να πάνε σε κανα σχολείο τα ρεμάλια που τα ξύνουν στη Βουλή... Δείτε τι του έγραψε του Μεϊμαράκη ο Γιακουμάτος:


Τσιρίζει ο "αντιμνημονιακός καραγκιόζης" γιατί είναι αβάσταχτος ο πόνος που μοιράζει ο Βρούτσης στους βολεμένους


Ευρισκόμενος σε πλήρη απαξίωση ο Γιάννης Μανώλης, μετά την κλωτσιά από τη Βουλή και το φτύσιμο από όλα τα ΜΜΕ καθώς τέτοια νούμερα δεν πουλάνε στην αντιπολίτευση, το έχει ρίξει τελευταία στο twitter. Σε πλήρη υστερία λοιπόν ο γνωστός αντιμνημονιακός καραγκιόζης, Γιάννης Μανώλης, επειδή θα περικοπούν οι υψηλές συντάξεις στα μαγαζιά του συνδικαλισμού και θα κοπούν και οι διπλές συντάξεις σε κάτι απατεώνες συνδικαλιστές...
που χωρίς ποτέ να δουλέψουν παίρνουν σύνταξη τόσο από τον ΟΤΕ όσο και από το βουλευτιλίκι... έγραψε στο twitter:

Ώρα γενικών γραμματέων - Όλα τα ονόματα από Θεσσαλονίκη


Σήμερα όπως λέγεται θα γίνει η ανακοίνωση των ονομάτων που θα αναλάβουν τις θέσεις των γενικών γραμματέων των υπουργείων, με πολλά κομματικά στελέχη της Β. Ελλάδας να μπαίνουν στην πρώτη γραμμή του κυβερνητικού έργου....

e-Επιλογές της 17/07/2012