slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τραγική η κατάσταση του ΕΦΚΑ - Ενισχύεται η ρύθμιση των 120 δόσεων


Για τη ρύθμιση των 120 δόσεων, την κατάσταση που επικρατεί στον ΕΦΚΑ, τις εκκρεμείς συντάξεις και το επίδομα γέννησης μίλησε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.
Όπως είπε ο υπουργός, η ρύθμιση των 120 δόσεων ενισχύεται και διευρύνεται, ενώ θα είναι η τελευταία ευκαιρία που δίνει το κράτος στον πολίτη την όποια δεν πρέπει να χάσει. Παράλληλα, διευκρίνισε πως η ρύθμιση μειώνει τα πρόστιμα του παρελθόντος μέχρι και 100% και τόνισε πως δέσμευση της κυβέρνησης είναι η μείωση των εισφορών που θα

Εκτός δρομολογίων για όλο το υπόλοιπο χρονικό διάστημα το τριμαράν ταχύπλοο Superspeed

 
Πρόωρα και άδοξα ολοκληρώνεται η φετινή θερινή τουριστική περίοδος, για το ταχύπλοο trimaran Superspeed, καθώς μία σοβαρή μηχανική βλάβη που διαπιστώθηκε χθες βράδυ στο λιμάνι της Νάξου, έδειξε ότι το πλοίο δεν θα προλάβει να επισκευαστεί ώστε να δρομολογηθεί ξανά φέτος στις Κυκλάδες, καθώς η γραμμή που εξυπηρετεί είναι η Αμοργός – Νάξος – Πάρος – Μύκονος – Σύρος – Ραφήνα.

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ


   Σας ενημερώνουμε ότι η Υπηρεσία μας ξεκίνησε, σύμφωνα με την Δ12α/ΓΠοικ.30754/822 /5-7-2019 διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,   τη χορήγηση και ανανέωση των δελτίων κυκλοφορίας των δικαιούχων αναπήρων, η οποία θα διαρκέσει έως και 31-10-2019.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

Συγχαρητήρια Λεονταρίτη στον Αστυνομικό Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου

 
Συγχαρητήρια επιστολή στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Δ/ντη Νοτίου Αιγαίου κ. Ιωσήφ Κανακουσάκη, επ’ ευκαιρία της πρόσφατης προαγωγής του στον βαθμό του Υποστράτηγου, έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ


Η  διαχειριστική  ομάδα  του naxios.blogspot.com

Φιλώτι : ΜΗΛΩΣΙΑ 2019

Αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες με γενικό τίτλο "ΜΗΛΩΣΙΑ 2019" θα διεξαχθούν από τις 27 Ιουλίου έως και τις 24 Αυγούστου, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Αθλητικό Μορφωτικό Σύλλογο Φιλωτίου « Ο ΖΕΥΣ». Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων...

ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΡΚΕΣΙΝΗΣ ΑΜΟΡΓΟΥ

Συγκεκριμένα, η ΕΥΔ προέβη στην προέγκριση των τευχών διακήρυξης και της διαδικασίας με την οποία θα προκηρυχθεί το έργο, «Κατασκευή δικτύου ύδρευσης περιοχής Αρκεσίνης Αμοργού»,    συνολικού προϋπολογισμού 950.000 ευρώ,  το οποίο, με  απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Περιλαμβάνει την κατασκευή εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου ύδρευσης συνολικού μήκους περίπου 10 χλμ για την περιοχή Αρκεσίνης Αμοργού. Ειδικότερα, προβλέπεται η

ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΙΟΥ - ΣΙΚΙΝΟΥ - ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ - ΑΝΑΦΗΣ

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων βελτίωσης επαρχιακού οδικού δικτύου Ίου, Σικίνου, Φολεγάνδρου και Ανάφης, από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Τα έργα χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου

Τη δημοπράτηση των έργων βελτίωσης και ασφάλειας του επαρχιακού οδικού δικτύου των νησιών Ίου, Σικίνου, Φολεγάνδρου και Ανάφης, συνολικού προϋπολογισμού 67.000,00 €, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Θερινού Σχολείου Νάξου


Ολοκληρώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία οι εργασίες του Θερινού Σχολείου Νάξου «Νησιωτικότητα, Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη και Εκπαίδευση: Θεωρία, Μέθοδοι και Τεχνικές», που διεξήχθη στη Χώρα της Νάξου από τις 08/7/2019 έως τις 21/7/2019.
Το Θερινό Σχολείο οργανώθηκε από το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου για 8η συνεχή χρονιά με την συμμετοχή 20 Καθηγητών από 11 Πανεπιστημιακά Τμήματα της Ελλάδας και του........

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Νάξου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ.
ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Αναβαθμίζεται η «ηλεκτρονική ασπίδα» για εργαζόμενους και συνεπείς επιχειρήσεις ΕΡΓΑΝΗ


Ξεκινάει άμεσα ανοικτή διαβούλευση με όλους τους κοινωνικούς εταίρους

Πρόσκληση για διαβούλευση και κατάθεση προτάσεων σχετικά με την αναβάθμιση και ολοκλήρωση του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ απέστειλε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης προς όλους τους κοινωνικούς εταίρους.
Το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ αποτελεί την σημαντικότερη ψηφιακή καινοτομία στο πεδίο της παρακολούθησης της αγοράς εργασίας και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση των κοινωνικών εταίρων, των ερευνητικών φορέων, της πανεπιστημιακής κοινότητας καθώς και του πολιτικού κόσμου.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΡΟΥ - ΝΑΞΟΥ - ΘΗΡΑΣ

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων βελτίωσης επαρχιακού οδικού δικτύου Πάρου, Νάξου και Θήρας, από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Τα έργα, προϋπολογισμού 0,8 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου

Τη δημοπράτηση των έργων βελτίωσης και ασφάλειας του επαρχιακού οδικού δικτύου των νησιών Ίου, Σικίνου, Φολεγάνδρου και Ανάφης, συνολικού προϋπολογισμού 805.000,00 €, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

«Δύναμη Δημιουργίας»: ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Για το θάνατο του πρώην αντιδημάρχου Στάθη Πιτταρά


Τα μέλη και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας», Βασίλης Βρούτσης,  εκφράζουν  την  θλίψη τους  για την απώλεια του Στάθη Πιτταρά, ο οποίος υπηρέτησε με συνέπεια το κοινωνικό σύνολο και με το ήθος του και τις δημοκρατικές του αρχές προσέφερε τις υπηρεσίες του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Νάξο.
Θερμά συλλυπητήρια  στην οικογένεια του .....

Δήμος Νάξου :Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του πρώην αντιδημάρχου Στάθη Πιτταρά

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο θλιβερό άγγελμα της εκδημίας του αγαπητού και εκλεκτού συνδημότη μας, επί σειρά ετών Αντιδημάρχου και Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Διευθυντή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και σπουδαίου ανθρώπου και οικογενειάρχη Ευστάθιου Πιτταρά, συνήλθε σήμερα εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

Σύσταση επιτροπής για στήριξη του στίβου και του ΔΣ του Πανναξιακού ΑΟ


Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 22/07/2019 συστήθηκε εθελοντική επιτροπή για την στήριξη του τμήματος στίβου και γενικά του Δ.Σ του συλλόγου.
Την επιτροπή απαρτίζουν οι.

Παρουσίαση βιβλίου «Η Σκάλα μου η Μαγική!»


 Τετάρτη, 7 Αυγούστου, 20:30, Πολιτιστικό Κέντρο Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου – Φιλώτι

Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 20:00, Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης»

Παρουσίαση βιβλίου

«Η Σκάλα μου η Μαγική!»

Διαδραστική αφήγηση του νέου μουσικού βιβλίου της Ελένης Κοντοπίδη

Διαγωνισμός μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής στη ΝάξοΚυριακή,  28 Ιουλίου,  20:00, Παλιό Σχολείο Φιλωτίου

«Διαγωνισμός μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής»

Ετοιμασία φαγητών, γλυκών, γευσιγνωσία από τους παρευρισκόμενους και βράβευση των πιο εύγευστων.Sunday 28th of July, 20:00, Old School of Filoti

«Cooking and baking contest»

Food and pastry preparation, food tasting and awards for the best participants.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ.

1) Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους  Δήμου  Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
2) Προς τους Προέδρους των Συμβουλίων  των  Δημοτικών Κοινοτήτων Νάξου, και  Αγίου Αρσενίου Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 65 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 και το με αρ. πρωτ. 46214/18-06-2019 διευκρινιστικό  έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, παρακαλούμε  να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα  στις  26 Ιουλίου 2019 ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:30μ.μ. με τα ...........

Μακρόν αλά ελληνικά; Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση του Γιώργου Καραμπελιά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Μια ραδιογραφία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Του Γιώργου Καραμπελιά, Κείμενο που δημοσιεύτηκε, ελαφρά συντομευμένο, στην ιστοσελίδα Liberal. gr
Ο οριστικός ενταφιασμός της μεταπολίτευσης αλλά και της παραδοσιακής εμφυλιοπολεμικής διαίρεσης, αριστεράς-δεξιάς, ολοκληρώθηκε με τις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019 και τη συγκρότηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχημάτισε μία κυβέρνηση που προσπαθεί να ανταποκριθεί στο αίτημα της υπέρβασης αριστεράς-δεξιάς, γεγονός που αντανακλάται τόσο στη σύνθεση της κυβέρνησής του όσο και στις προγραμματικές της δηλώσεις, και αυτό, παρ’ ότι εξελέγη επικεφαλής του παραδοσιακού πόλου της ελληνικής κεντροδεξιάς.