slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η τραμπούκικη επίθεση Πρωτούλη στον Τζήμερο-Να πάρει θέση ο Περισσός(Video)


Άγρια ήταν η σύγκρουση του Θάνου Τζήμερου με τον Γιάννη Πρωτούλη στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβούλιου Αττικής.

Τη σύγκρουση αποτυπώνει το βίντεο που δημοσιοποίησε ο Θάνος Τζήμερος, στο οποίο καταγράφονται οι κινήσεις του Γιάννη Πρωτούλη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Θάνος Τζήμερος κατηγόρησε τον Γιάννη Πρωτούλη ως «σταλινοφασίστα»,«άνεργο που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζόμενων» και

Γ. Βρούτσης: Από λάθος πιστώθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ 27.6 εκ ευρώ σε 8000 συνταξιούχους



Μαίρη Λαμπαδίτη,
Την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών συνολικού ύψους 27.619.682 ευρώ ζητά το υπουργείο εργασίας και ο ΕΦΚΑ από περίπου 8.000 συνταξιούχους στους οποίους πιστώθηκαν λανθασμένα ποσά.

Πρόκειται για ποσά τα οποία καταβλήθηκαν σε συνταξιούχους από σφάλματα στην επεξεργασία των αρχείων πληρωμής σε δύο χρονικές στιγμές, το Δεκέμβριο του 2018 και τον Μάιο του 2019.

Ειδικότερα το Δεκέμβριο του 2018 πιστώθηκαν επιπλέον ποσά ύψους 19.362.673 ευρώ σε 6.410 συνταξιούχους στρατιωτικούς και το Μάιο του 2019 ποσά ύψους 8.257.009 ευρώ σε 1.567 συνταξιούχους του ΕΦΚΑ.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στα βραβεία Bravo 2019


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υποψήφια στα βραβεία Bravo  SUSTAINABILITY  Dialogue & Awards 2019H Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είναι για ακόμα μια φορά, υποψήφια για τα βραβεία BRAVO 2019 που αφορούν στις καλές πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης στους τομείς της Γαστρονομίας του Πολιτισμού, του Περιβάλλοντος και της Κοινωνίας και υλοποιούνται από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επιχειρήσεις και φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών. Φέτος η συμμετοχή στα βραβεία γίνεται με την δράση Aegean Mamas Know Best που υλοποιείται στο

"Ασκός του Αιόλου" - Προβολή Ντοκιμαντέρ - Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 21.00




Την Παρασκευή 29/11 στην αίθουσα του Αγ Αντωνίου στην Παλλάδα, στη Χώρα της Τήνου στις 21.00
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ **"Ο Ασκός του Αιόλου"**
ένα ντοκιμαντέρ που ερευνά το θέμα της Αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα. Σκοπός του είναι να δώσει πληροφορίες στον μη μυημένο θεατή για τις ανεμογεννήτριες, τη λειτουργία τους και το ρόλο τους σε αυτό που ονομάζουμε "Πράσινη Ανάπτυξη".

Πρόγραμμα κουνουποκτονιών στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων για τα έτη 2020-2023, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου



Πρόγραμμα κουνουποκτονιών στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων για τα έτη 2020-2023, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνου Μπιζά, το Περιφερειακό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της 26ης Νοεμβρίου, ενέκρινε τετραετές πρόγραμμα κουνουποκτονιών στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων για τα έτη 2020-2023, το οποίο θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνολικού ύψους 694.000,00 ευρώ, μέσω Προγραμματικών Συμβάσεων με 17 Δήμους.

Στην εισήγησή του ο κ. Μπιζάς ανέφερε τα εξής:

«Ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προκλητική επιστολή της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη περί οριοθέτησης ΑΟΖ που παραβιάζει κατάφωρα το Δίκαιο της Θάλασσας»



«Ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προκλητική επιστολή της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη περί οριοθέτησης ΑΟΖ που παραβιάζει κατάφωρα το Δίκαιο της Θάλασσας»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή την επιστολή που απέστειλε η Τουρκία στα Ηνωμένα Έθνη και ζητά οριοθέτηση ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο κόντρα σε κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου και τη σημερινή συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας που παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Αναλυτικά η ερώτηση:

"Η κυβέρνηση προωθεί μεγάλα αιολικά πάρκα στις Κυκλάδες"

Ομιλία του Βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Συρμαλένιου στην Ολομέλεια της Βουλής, με θέμα το νομοσχέδιο του Υπ. Ανάπτυξης για τη ΔΕΗ.
Αποκαλύφθηκαν πλέον τα σχέδια της ΝΔ για τη ΔΕΗ, αλλά και γενικότερα για τον τομέα της Ενέργειας, τόνισε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ. Ο Ν. Συρμαλένιος επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση λειτουργεί σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος, απορρυθμίζει την ενεργειακή αγορά, ξεπουλά τις υποδομές της ΔΕΗ και του φυσικού αερίου, απαξιώνει τη ΔΕΗ, για να την ιδιωτικοποιήσει, εξυπηρετεί «ημέτερα» συμφέροντα με αδιαφάνεια και ανοίγει έναν δρόμο για ρουσφετολογικές προσλήψεις χωρίς ΑΣΕΠ για τους νέους εργαζόμενους, δημιουργώντας εργαζόμενους δύο ταχυτήτων, ενώ καταργεί ταυτόχρονα και τη συλλογική σύμβαση εργασίας για τους ήδη

Σαντορίνη - ΑΟ Θήρας: Η απαίτηση για αφαίρεση σημαίας (Σερβικής) και ο αετός της Μεγάλης Αλβανίας

Πολιτική και αθλητισμός.. Δυστυχώς αλληλένδετες έννοιες καθότι ο αθλητισμός λειτουργεί τις περισσότερες φορές ως πολιορκητικός κριός όταν θέλει η πολιτική κάτι να πετύχει… Και οι αθλητές – άνθρωποι με πάθη, άνθρωποι που η αδρεναλίνη είναι στα ύψη τις περισσότερες φορές – αποτελούν συνήθως τον ιδανικό στόχο για να μπορέσει να περάσει ένα πολιτικό μήνυμα.. Και γιατί το αναφέρουμε αυτό; Μα γιατί τις τρεις τελευταίες ημέρες, στη Σαντορίνη είχαμε τη παρουσία της ομάδας Ντρίτα Γκλίζαν από το Κόσσοβο για την φάση των «32» του Challenge Cup, αντίπαλος του ΑΟ Θήρας… Η ομάδα της Σαντορίνης επικράτησε και

Ο Δήμαρχος Σύρου, Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Τη θέση του Αντιπροέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου κατέλαβε ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας, κατά τις χθεσινές διεργασίες για τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ.