slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κατά 60% αυξήθηκαν μέσα στο 2021 οι φορείς του Δημοσίου οι οποίοι παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες μέσω του gov.gr (χρησιμοποιώντας ως διαπιστευτήρια τους κωδικούς Taxisnet)

Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2022

 

Κατά 60% αυξήθηκαν μέσα στο 2021 οι φορείς του Δημοσίου οι οποίοι παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες μέσω του gov.gr χρησιμοποιώντας ως διαπιστευτήρια τους κωδικούς Taxisnet. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους 91 φορείς απέκτησαν για πρώτη φορά τη δυνατότητα να παρέχουν σε πολίτες και επιχειρήσεις πρόσβαση στις ψηφιακές υπηρεσίες τους χρησιμοποιώντας ως «κλειδί» τους κωδικούς Taxisnet. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των φορέων (Υπουργεία, Δήμοι, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια κοκ) που ταυτοποιούν τους πολίτες μέσω του Taxisnet ανέρχεται πλέον σε 243, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός το 2020 ανερχόταν σε 152.

Παρουσία του Νίκου Συρμαλένιου στις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Χαραλάμπους στην Κέα

 Στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Πολιούχου της Κέας Αγίου Χαραλάμπους, παρέστη ο Νίκος Συρμαλένιος.

Μετά τη θρησκευτική λειτουργία στον ομώνυμο ναό, συμμετείχε στην καθιερωμένη σύσκεψη στο Δημαρχείο του νησιού στην Ιουλίδα, όπου μετά την εισήγηση της δημάρχου κ. Ρένας Βελισσαροπούλου ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των αντιδημάρχων και στη συνέχεια των βουλευτών, γύρω από τα φλέγοντα θέματα της Κέας.

Κώστας Μπιζάς: Περιμένω την πρόσκληση για να συζητήσουμε για τα χάλια του δημοτικού οδικού δικτύου Πάρου



Δήλωση του Επάρχου Πάρου, για την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Πάρου, σχετικά με το Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο του νησιού:


Με το έργο της τριετούς συντήρησης του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ν.ΑΙ., Νήσων Νάξου, Μικρών Κυκλάδων, Πάρου, Αντιπάρου και Αμοργού  δημοπρατημένο, καλούμαστε στο δημοτικό συμβούλιο Πάρου να δώσουμε εξηγήσεις (!), γιατί οι διαγωνιζόμενοι  άσκησαν τον από το νόμο προβλεπόμενο δικαίωμά τους να προσφύγει ο ένας εναντίον του άλλου!

Και αυτό μπορεί να είναι δυσνόητο για τους πολίτες, όμως δεν είναι, διότι δεν επιτρέπεται να είναι δυσνόητο για πολιτικά πρόσωπα που υπηρετούν μάλιστα την αυτοδιοίκηση από θέσεις ευθύνης.

Οι σχέσεις συναλληλίας μεταξύ α΄ και β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης κινδυνεύουν μόνο από συμπεριφορές ή πρακτικές στοχοποίησης, κάτι το οποίο από την πλευρά μας ουδέποτε έγινε και συνεχίζει να μας εκπλήσσει δυσάρεστα οποτεδήποτε το συναντάμε από την πλευρά του Δήμου Πάρου. 

Γ. Βρούτσης: «Ηθική, πολιτική υποχρέωση και δέσμευσή της κυβέρνησης μας παραμένει ο σεβασμός στα χρήματα του δημοσίου, η κοινωνική συνοχή και η δημιουργία θέσεων εργασίας, με όπλα τις μεταρρυθμίσεις και τη συνεχή ανάπτυξη»




Ομιλία στη Βουλή, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Κυκλάδων Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα: «Κύρωση της από 28.1.2022 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ''Επείγουσες φορολογικές, τελωνειακές και συναφείς ρυθμίσεις, επείγουσες διατάξεις για τη διασφάλιση του δικαιώματος αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας'' (Α΄14)».


Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του στον ακόλουθο σύνδεσμο: 

https://www.youtube.com/watch?v=4c4R1I30A3I






Με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου η προμήθεια μονάδας compact Βιολογικού Καθαρισμού Αιγιάλης Αμοργού




Στο πλαίσιο της συνεχούς υποστηρικτικής λειτουργίας της προς τους Δήμους  του Νοτίου Αιγαίου, για  την υλοποίηση τεχνικών έργων


Στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης  για την προμήθεια μονάδας compact βιολογικού καθαρισμού Αιγιάλης Αμοργού, προχώρησαν ο  Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος, στο πλαίσιο της συνεχούς υποστηρικτικής λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προς τους Δήμους  της περιοχής ευθύνης της, για  την υλοποίηση απαραίτητων τεχνικών έργων.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝΟΥ

C:\Users\User\Documents\Λουκία\Εμπορικός Σύλλογος Τήνου\6}  Λογότυπα Εμπορικού Συλλόγου Τήνου\ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΝΟΥ\ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ.pdf (2).jpg                              

    

Το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου σας ενημερώνει ότι θα διεξαχθούν οι Αρχαιρεσίες του Συλλόγου. 

Συγκεκριμένα, η πρώτη Σύγκληση ορίστηκε να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, η δεύτερη επαναληπτική την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 και η τρίτη επαναληπτική και οριστική :

την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 


Οι εκλογές γίνονται για την ανάδειξη :

  • του Διοικητικού Συμβουλίου για την τριετία 2022 – 2025

  • της Ελεγκτικής Επιτροπής

  • των Αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου


Τα μέλη μας φέτος θα μπορούν να ψηφίσουν είτε με φυσική παρουσία είτε με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Περισσότερες πληροφορίες για τον τόπο και την ώρα διεξαγωγής των εκλογών καθώς και για τον τρόπο εφαρμογής της ηλεκτρονικής ψήφου θα σας δοθούν σε άμεσο χρόνο.


Η προσέλευση στο χώρο διεξαγωγής των εκλογών θα γίνει σύμφωνα με τα ισχύοντα, εκείνη την χρονική περίοδο, μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.


ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

  • Υποψηφιότητα μπορεί να θέσουν όλα τα μέλη του Συλλόγου που είναι ταμειακώς ενήμερα για το έτος 2021

  • Οι υποψηφιότητες, σύμφωνα με το Νόμο πρέπει να υποβληθούν εγγράφως ή ηλεκτρονικά μέχρι και την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

  • Η υποβολή υποψηφιοτήτων  θα γίνεται στη γενική γραμματέα του Συλλόγου  

κ. Κολλάρου Λουκία (τηλ.6947522471) και στο email του Συλλόγου estinou@yahoo.gr 

  • Ο κάθε υποψήφιος έχει το δικαίωμα να συμμετέχει :

1) Μεμονωμένα ως μέλος του Δ.Σ., Μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής ή Αντιπρόσωπος στην Ο.Σ.Α.Ο.Ν.Ν.Α.

2)  Ως Μέλος Δ.Σ. και Αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία

3) Ως Μέλος Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία


Σας περιμένουμε όλους να συμμετέχετε στην εκλογική διαδικασία είτε με την υποψηφιότητάς σας είτε με την ψήφο σας για να συνεχίσουμε να έχουμε ένα Σύλλογο δραστήριο και δυναμικό, ιδιαίτερα στη δύσκολη αυτή περίοδο για όλους μας.  




Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ

ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝΟΥ

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

C:\Users\User\Documents\Λουκία\Εμπορικός Σύλλογος Τήνου\1}  Επιστολές - Έγγραφα Εμπορικού Συλλόγου Τήνου\1)ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ\6) ΣΦΡΑΓΙΔΑ.JPG

              ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΜΕΚΗΣ                                                             ΛΟΥΚΙΑ ΚΟΛΛΑΡΟΥ


Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων




Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Αντικατάσταση παλαιού δικτύου ύδρευσης από δεξαμενή Αγ. Χρυσοστόμου έως Φαρμακείο Δελλαρόκα και αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα του οδοστρώματος» απαιτείται η διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Μ. Μαργαρίτη (Ποτάμι) την Παρασκευή 11/02/2022, προκειμένου οι εργασίες να γίνουν απρόσκοπτα και με ασφάλεια για τους διερχόμενους οδηγούς. Η διέλευση οχημάτων και πεζών εναλλακτικά μπορεί να γίνεται μέσω του δημοτικού χώρου στάθμευσης.

Φίλιππος Φόρτωμας: «Μονόδρομος η μετατροπή των Κυκλάδων σε «Πράσινα» και βιώσιμα νησιά»


Για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του αλιευτικού τομέα, μέσω της νέας αλιευτικής πολιτικής 2021 – 2027, μίλησε στην Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη συνεδρίασή της με θέμα «Προτάσεις – Δράσεις στο πλαίσιο της νέας αλιευτικής πολιτικής περιόδου 2021- 2027».

Fwd: Ενεργοποιείται η ηλεκτρονική εξ αποστάσεως ψηφοφορία στις συνδικαλιστικές οργανώσεις

 

Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2022

 

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

 

Στο πλαίσιο της υποχρέωσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων να παρέχουν στα μέλη τους τη δυνατότητα για εξ αποστάσεως συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη νέων διοικήσεων, τα Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνουν τη δωρεάν διάθεση προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του συστήματος «ΖΕΥΣ».

 

Το λογισμικό «ΖΕΥΣ» διατίθεται μέσω του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. - GRNET), εποπτευόμενου φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Για την έγκαιρη προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας, οι ενδιαφερόμενοι συνδικαλιστικοί φορείς θα πρέπει να επικοινωνούν με το ΕΔΥΤΕ τουλάχιστον τρεις εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία εκλογών στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://zeus.grnet.gr/zeus/contact/

 

Υπενθυμίζεται ότι η παρ. 1 του άρ. 13 του ν. 1264/1982, όπως διαμορφώθηκε με το άρθρο 87 του ν. 4808/2021 προβλέπει ότι: «Η ψηφοφορία γίνεται είτε διά φυσικής παρουσίας είτε ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως, με διασφάλιση και στις δύο περιπτώσεις της ταυτοπροσωπίας των ψηφοφόρων. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις παρέχουν υποχρεωτικά στα μέλη τους τη δυνατότητα ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως ψηφοφορίας με διασφάλιση της μυστικότητας των ψήφων. Σχετικό λογισμικό διατίθεται χωρίς αντάλλαγμα από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η συνδικαλιστική οργάνωση μπορεί να επιλέξει την αξιοποίηση άλλου προγράμματος, υπό την προϋπόθεση ότι διασφαλίζει το αδιάβλητο και τη μυστικότητα της ψηφοφορίας».

 

Σε περίπτωση που η συνδικαλιστική οργάνωση δεν διασφαλίζει ότι η συμμετοχή στις εκλογές θα μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως και δεν αξιοποιείται προς τον σκοπό αυτό κατάλληλο λογισμικό πρόγραμμα το οποίο διασφαλίζει το αδιάβλητο και τη μυστικότητα της ψηφοφορίας, τότε οι εκλογές θα θεωρούνται άκυρες. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αναγνωρίζεται το Διοικητικό Συμβούλιο που έχει εκλεγεί, τα μέλη του δεν θα καλύπτονται από τις διατάξεις περί συνδικαλιστικής προστασίας και η συνδικαλιστική οργάνωση θα θεωρείται ότι δεν έχει διοίκηση, η οποία θα πρέπει να ορισθεί από το Δικαστήριο. Επίσης, για όσο διάστημα δεν υπάρχει διοίκηση, η συνδικαλιστική οργάνωση δεν θα μπορεί να συμμετέχει σε συλλογικές διαπραγματεύσεις και θα είναι προβληματική η καθημερινή λειτουργία της, η σύγκληση γενικών συνελεύσεων και η κήρυξη απεργίας.

 

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι υποχρεωμένες α παρέχουν στα μέλη τους τη δυνατότητα για εξ αποστάσεως συμμετοχή και ψηφοφορία και στις γενικές συνελεύσεις στις οποίες αποφασίζεται η κήρυξη απεργίας. Σε αυτό το πλαίσιο, το σύστημα «ΖΕΥΣ» διατίθεται προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και για τη συγκεκριμένη διαδικασία. Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρ. 8 του ν. 1264/1982 όπως διαμορφώθηκε με το άρθρο 86 του ν. 4808/2021, η κήρυξη απεργίας από γενική συνέλευση χωρίς τη δυνατότητα ψηφοφορίας εξ αποστάσεως θα θεωρείται άκυρη.

 

 

Γραφείο Τύπου

Διεύθυνση: Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου, ΤΚ: 101 63, Καλλιθέα

τηλ: (+30) 210 9098606 email: press@mindigital.gr

 

Φίλιππος Φόρτωμας: «Να δοθεί παράταση στην υποχρέωση των ξενοδοχείων ως προς τη διαχείριση των αποβλήτων»


Την ανάγκη παράτασης έναρξης ισχύος των διατάξεων του Ν. 4819/2021 αναφορικά με τις υποχρεώσεις των ξενοδοχείων σε σχέση με τη διαχείριση των αποβλήτων, ανέδειξε και έθεσε, με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα.