slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών εκπαιδευτικών, εφαρμόζοντας για μια ακόμη φορά το δόγμα «νόμος και τάξη», που στρέφεται εναντίον των αγώνων του εργαζόμενου λαού.  Η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει με τις απειλές και τους εκβιασμούς την πολιτική, που υποβαθμίζει τα .....

Φαντάρε που πάς ;;;

Απείρανθος Νάξου, " το πρώτο πολιτιστικό χωριό της Ελλάδας " Αξίζει να το επισκεφθούμε.

Κείμενο - φωτογραφίες : Δημήτρης Καραγεωργίου- Μανώλης Χατζηπέτρος
Η Νάξος δεν γνωρίζει τι θα πει η μονοτονία, αφού ο επισκέπτης είτε περιπλέοντας είτε ταξιδεύοντας στο εσωτερικό θα γνωρίσει τις αμέτρητες ομορφιές της...

Οι Νάξιοι Κρήτης ζητούν Ακτοπλοϊκή σύνδεση Κρήτης-Νάξου

Με την ευκαιρία που σε  λίγες ημέρες στη Νάξο θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, "Ο σύλλογος Ναξίων Κρήτης απέστειλε επιστολή που έχει αποδέκτες, τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Περιφερειάρχες και τους δημάρχους, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και Θεσσαλονίκης. 

με την επιστολή ΑΥΤΗ "Ο σύλλογος Ναξίων Κρήτης ζητεί τη επιδότηση γραμμής εθνικής σημασίας, που θα συνδέει την Κρήτη με τη Νάξο και περαιτέρω με τη Θεσσαλονίκη με οχηματαγωγό πλοίο.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνονται:

Μια αξιέπαινη οικολογική δράση.


Του Φιλόλογου Γιάννη Λογαρά
Χτες 11-5-2013 με πρωτοβουλία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και της συμπολίτισσας δημοσιογράφου κ. Τόνιας Αγιοπετρίτου (μητέρας του γνωστού δημοσιογράφου κ. Κώστα Μπογδάνου) με τη συνδρομή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (με την παρουσία και του Δημάρχου κ. Μανόλη Μαργαρίτη), του πρόεδρου της κοινότητας Σαγκρίου (κ. Στ. Σκορδιαλού) και των Συλλόγων ΠΝΟΕΣ Σαγκρίου και Συλλόγου Σαγκριωτών (Αθήνας) και πολλών εθελοντών διαφόρων ηλικιών πραγματοποιήθηκε ο....

το αφιέρωμα της εκπομπής "Του νερού τα παραμύθια" στην ΕΤ3 για την Νάξο

Λαφαζάνης: Δεν θέτω θέμα προέδρου... απλά θέλω τον Τσίπρα γλάστρα



Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάσσεται κατά της εκλογής προέδρου από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ , υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι θέλει να αλλάξει «ουσιώδεις πλευρές της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και όχι τον πρόεδρό του», ενώ αρνείται συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Real news», ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δηλώνει κατά της εκλογής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τα μέλη του κόμματος, θεωρώντας ότι μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να περιπέσει «σε ένα αρχηγικό και προεδροκεντρικό καθεστώς».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως το «Αριστερό Ρεύμα» συνεχίζει να στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Το αριστερό Ρεύμα δεν έθεσε ούτε θέτει θέμα προέδρου του κόμματος. Κάθε άλλο! Αυτό που εμείς θέλουμε να αλλάξουμε είναι ουσιώδεις πλευρές της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και όχι τον πρόεδρό του».

«Επιμένω να λέω ότι ο τόπος χρειάζεται μία κυβέρνηση της Αριστεράς και όχι μια κυβέρνηση της Κεντροαριστεροδεξιάς», είπε αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μιας συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.  

O Βασίλης Γρηγορόπουλος με το συνεργείο -ΒΙΝΤΕΟ - του Alpha στον Απόλλωνα

Τον Απόλλωνα επισκέφτηκε το συνεργείο του Alpha και της εκπομπής της Ναταλίας Γερμανού «Μες στην καλή χαρά», με επικεφαλής τον Ναξιώτη δημοσιογράφο Βασίλη Γρηγορόπουλο, στο πλαίσιο των γυρισμάτων που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στο νησί από τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής. Δείτε ένα απόσπασμα: 

Κύριοι της ΝΔ δεν είναι αρκετή η επιστράτευση της ΟΛΜΕ ...

Πολύ καλά κάνει και επιστρατεύει τους καθηγητές η κυβέρνηση... 
Ούτως η άλλως οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ δρουν σαν Στρατός Κατοχής(όρος που αποδίδεται στους συνδικαλΗστες από τον μεγάλο Γ. Μαρίνο)  που φτάνουν στο σημείο να κρατούν ΟΜΗΡΟΥΣ παιδιά που με το ΑΙΣΧΡΟ σύστημα παιδείας που εφαρμόζεται στην....

Καραμανλής: Δεν ξέρω αν ήθελαν να με σκοτώσουν, ήθελαν πάντως να με πιέσουν-Μέχρι τέλους θα πάει η κυβέρνηση


Πεπεισμένος ότι οι ΗΠΑ είχαν ενοχληθεί σφόδρα από το άνοιγμα που ήθελε να κάνει της ενέργειας υπογράφοντας τη συμφωνία με τη Ρωσία για το South Stream είναι πλέον ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
«Δεν ξέρω αν ήθελαν να απειλήσουν τη ζωή μου αλλά σίγουρα ήθελαν να μου ασκήσουν πίεση και το....

Διαχείριση Σύγχρονου Οδοντιατρείου στις 18/05/2013

Αγαπητή/τε συνάδελφε,
    Σας υπενθυμίζουμε την δωρεάν προσφερόμενη από τον Ο.Σ.Δ. ημερίδα «Διαχείριση Σύγχρονου Οδοντιατρείου », το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 στις 9:00 π.μ. στο RodosPalace.
   Αναμένεται η παρουσία σας λόγω της σπουδαιότητας και επικαιρότητας της θεματολογίας που θα αναπτύξει ο Αν.Καθ. κος Ιωάννης Τζούτζας και της τιμητικής παρουσίας του Προέδρου της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κου Αθανασίου Κατσίκη ο οποίος θα μας ενημερώσει επί των φλεγόντων θεμάτων του κλάδου.
 Σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα της Ημερίδας

Στον «αέρα» οι πανελλαδικές και στις Κυκλάδες;

Σε απεργία διαρκείας καλεί τα μέλη της η Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων. Παρά την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους εκπαιδευτικούς (διαβάστε εδώ) για να διεξαχθούν κανονικά οι πανελλαδικές εξετάσεις, η Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων έχει προγραμματίσει Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 13 Μαΐου κατά την οποία θα υπάρξει εισήγηση για απεργία διαρκείας των εκπαιδευτικών, υιοθετώντας τη θέση της ΟΛΜΕ.
Αυτό σημαίνει ότι είναι αμφίβολο αν θα....

Δήλωση Μανώλη Γλέζου :ΚΑΤΑΡΓΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΗΘΙΣΗΣ


Αφού τόσα χρόνια βασανίζετε τα παιδιά με το άχρηστο και αντιπαιδαγωγικό σύστημα των εξετάσεων της παπαγαλίας, τώρα χρησιμοποιείτε και τον προληπτικό βούρδουλα σε αυτούς που έχετε την αξίωση και έχουν την υποχρέωση, να διδάξουν, να μορφώσουν και να δημιουργήσουν ανθρώπους ικανούς και άξιους και για την κοινωνία και για τον εαυτό τους.
Βασανίστε λίγο το μυαλό σας και θα ανακαλύψετε συστήματα που
πραγματικά προωθούν  και αναβαθμίζουν την προσωπικότητα και....

Προς όλους τους εκπαιδευτικούς και τις Γενικες Συνελευσεις των ΕΛΜΕ



Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στην πρότασή του προς όλους τους εκπαιδευτικούς και τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ τονίζει:
«1. Την Πέμπτη 9 Μάη συνεδρίασε το ΔΣ της ΟΛΜΕ όπου τέθηκε εκ νέου το ζήτημα της απεργίας διαρκείας στις πανελλαδικές εξετάσεις (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ), εστιάζοντας κυρίως στην αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, μέτρο που ψηφίστηκε στο....

ΝΟΔΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Καταδικαστέο και μεμονωμένο το περιστατικού βίας εναντίον του Βουλευτή Μ. Κόνσολα



Η καταδίκη του  απαράδεκτου περιστατικού βίας εναντίον του Βουλευτή της Ν.Δ κ.Μάνου  Κόνσολα, είναι καθολική.
Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, η αντίδραση του πολιτικού κόσμου πρέπει να είναι ομόθυμη και ενιαία.
Η κοινωνία μας  δεν πρέπει να εκφασιστεί, δεν πρέπει να γίνει μία κοινωνία βίας και  φόβου.
Από το 1974 ζήσαμε και ζούμε την πιο μακρά  περίοδο δημοκρατικής ομαλότητας στη  χώρα, οφείλουμε να προασπίσουμε τη........

Οι Μακεδόνες ζητούν σύνδεση με Κυκλάδες

tsessaloniki.jpg
Κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, δημιούργησαν σελίδα στο Facebook και ζητούν η συμπρωτεύουσα να έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με Κυκλάδες και Κρήτη.
Το κείμενο της σελίδας ξεκινάει με τους στοίχους γνωστού ποιήματος του Νίκου Καββαδία, για να συγκινήσει τους κατοίκους της πόλης, προκειμένου με τη σειρά τους να ασκήσουν πιέσεις στους αρμοδίους. Οι στοίχοι του Ν. Καββαδία στην ηλεκτρονική σελίδα είναι οι εξής:

Το non paper... για την πολιτική επιστράτευση των καθηγητών


Η απάντηση της κυβέρνησης στην ΟΛΜΕ..

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ υποστηρίζει ότι η απόφαση της κυβέρνησης για προληπτική επιστράτευση των καθηγητών είναι αντισυνταγματική, όμως, ο Αντώνης Σαμαράς υπογραμμίζει ότι οποιαδήποτε απεργιακή κινητοποίηση μέσα στις πανελλήνιες εξετάσεις εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των .....

Μήνυμα του Εμποροεπαγγελματικού Σύλλόγου Νάξου για την Ημέρα της Μητέρας


Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου εξέδωσε μήνυμα για την γιορτή  της Μητέρας. Παράλληλα, καλεί τους γονείς στο ΚΕΓΕ την Κυριακή 12 Μαΐου στις 11 το πρωί για να γιορτάσουν την Ημέρα της Μητέρας...
Το μήνυμα του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου:

Τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής (12 Μαίου 2013)


Δείτε τα: