slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κλειστά τη Δευτέρα το 2ο και το 4ο Δημοτικό σχολείο Νάξου


Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου το 2ο και το 4ο Δημοτικό σχολείο Νάξου σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω των εργασιών κατεδάφισης του παλιού κτίσματος του 2ου Δημοτικου σχολείου το οποίο ανακαινίζεται.
Η παραπάνω απόφαση ελήφθη από τον κ. Μαργαρίτη για την προστασία και ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΝΝΕΔ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΑΚΤΟΠΛΟΪΑΣ & ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ & ΕΠΑΡΧΟ ΝΑΞΟΥ, ΑΜΟΡΓΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Η ΟΝΝΕΔ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων την 1/12/2017 συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη και Έπαρχο Νάξου, Αμοργού & Μικρών Κυκλάδων κ. Μαργαρίτη Ιωάννη στα γραφεία της Περιφέρειας στην Νάξο.
Ο κ. Μαργαρίτης μας ενημέρωσε σχετικά με την λειτουργία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καθώς και για τις προσπάθειες τις οποίες καταβάλει τόσο ο ίδιος από την θέση ευθύνης και επίβλεψης του

Μακάριος Λαζαρίδης: «Έχουμε στόχο να έρθουμε και να ενώσουμε τους Έλληνες»«Τον κ Τσίπρα και τον  κ. Καμμένο τους ενώνει μόνο η καρέκλα και τίποτε άλλο. Ό κ. Τσίπρας έχει επιλέξει να διχάσει τους Έλληνες. Εμείς, αντίθετα, έχουμε επιλέξει τον ήπιο πολιτικό λόγο. Έχουμε επιλέξει να είμαστε μια Αξιωματική Αντιπολίτευση που καταθέτει προτάσεις». Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Focus» ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης, Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.
Και πρόσθεσε: «Εμείς θέλουμε πολιτική αλλαγή και στόχος μας είναι να έρθουμε και να ενώσουμε τους Έλληνες. Εμείς δεν θέλουμε να τους  ακολουθήσουμε  -αν και θα μπορούσαμε να το κάνουμε -  στο δρόμο του διχασμού. Ο ποιοτικός και πολιτικός λόγος του Κυριάκου Μητσοτάκη και συνολικά της Νέας Δημοκρατίας δεν μας επιτρέπει να κάνουμε κάτι τέτοιο».

Κρίση και Ένδεια … και Θεσμών και Αξιών και Ηθών και Ήθους.Βρισκόμαστε λίγες ημέρες μετά την συζήτηση στην Βουλή, του θέματος της πώλησης πυρομαχικών, σε άλλο κράτος. Η αποτίμηση της συζήτησης, δεν κολακεύει κανέναν. Μάλλον, αποτελεί ντροπή και όνειδος για όλους μας.
Κοκορομαχία σε ζωοπανήγυρη, επαρχιώτικης κωμόπολης.
Φτερά πούπουλα, κρωξίματα, ξεπουπουλιάσματα, ντόρος, κουρνιαχτό! Χειροκροτητές, φωνές, πονταρίσματα!..Αποτέλεσμα Μηδέν!..
Δεν υπήρξαν νέα στοιχεία. Παράλληλοι μονόλογοι κωφών. Διαβάζουν το ίδιο έγγραφο, και θέλουν να καταλάβουμε διαφορετικά πράγματα. Και τελικά δεν βγάζουν κανένα συμπέρασμα.
Το άρθρο, δεν έχει αντιπολιτευτική διάθεση και σκοπιμότητα. Θέλει να εκφράσει την Θλίψη, και την Οργή του Λαού για το παρόν και την Αγωνία για το μέλλον. Τον απογοήτευσαν. Η παρουσία τους, ήταν μάλλον τραγική.
Και της αντιπολιτεύσεως, αλλά κυρίως του Πρωθυπουργού, και συγκεκριμένα:
α. Η δήλωση του Πρωθυπουργού: δεν ξέρω ποιος είναι ο Jon Σφακιανάκης. Ποιος το λέει αυτό; Ο Αρχηγός της διακυβερνήσεως του Κράτους, ο πολιτικός Προϊστάμενος:

Προσφορα του Πολιτευτή Κυκλάδων Γιώργου Βακόνδιου στο Κέντρο Υγείας Πάρου εις μνήμη του Βουλευτή-Γιατρού Ιωάννη Χωματά

Μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Κέντρου Υγείας Πάρου κ. Σπύρου Λάβδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις 02/11/2017, όπου παρευρισκόταν και η Προϊσταμένη των Νοσηλευτριών Κ.Υ., κ. Μαρία Τριανταφύλλου. Μού ζήτησαν να φροντίσουμε μέσω χορηγιών για την προμήθεια ιματισμού και υπόδεσης των Νοσηλευτριών του Κ.Υ.
Στις 05/11/2017 απηύθυνα, μέσω επιστολής, το αίτημα (για προμήθεια ιματισμού και υπόδεσης στις νοσηλεύτριες του Κ.Υ. Πάρου) προς τον

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ GRECKA PANORAMA

GRECKA PANORAMΑ 2017: Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εδραιώνει τη θέση της στην ραγδαία αναπτυσσόμενη, τουριστική αγορά της Πολωνίας


Ξεχωριστή η παρουσία του Νοτίου Αιγαίου, ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019 και στο 2o GREEK FOOD SHOW

Με δικό της περίπτερο όπου φιλοξενούνται τα νησιά της Ρόδου, της Ίου, της Μήλου, της Αμοργού, της Πάρου και της Άνδρου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει  στην 3η Αποκλειστική Έκθεση για την Ελλάδα "GRECKA PANORAMΑ 2017", που πραγματοποιείται στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας, PGE Narodowy, το διήμερο 2 και 3 Δεκεμβρίου, με σημαντικές συμμετοχές από τον κλάδο του τουρισμού όσο και των εξαγωγών.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,στο 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας,

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,  στο πλαίσιο της ανάδειξης και προώθησης των τοπικών προϊόντων,  συμμετέχει με δικό της περίπτερο στο 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά στις 1, 2 και 3 Δεκεμβρίου 2017.

"Πολίτες για τα Νησιά μας": Γενική συνέλευση μελών στις 6 Δεκεμβρίου στη Νάξο

Η Γραμματεία της Δημοτικής Κίνησης "Πολίτες για τα Νησιά μας" καλεί τα μέλη της σε τακτική Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στις 17:00 στα νέα γραφεία της Κίνησης στη Νάξο (κάθετη οδού Παπαβασιλείου, πίσω από το κατάστημα «Σκλαβούνος»)...

Τα θέματα που θα συζητηθούν, είναι: