slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ενημέρωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την προγραμματική περίοδο 2014-2020


Η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΝΑΙ Εθελοντισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Χαρούλα Γιασιράνη πραγματοποίησε επίσκεψη στην έδρα της Ευρωπαϊκής 'Ένωσης,τις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο των Open Days που γίνεται κάθε χρόνο,στις αρχές Οκτωβρίου.Η κα Γιασιράνη, εκπροσώπησε την ΠΝΑΙ στα Open Days αλλά και σε σειρά τεχνικών συσκέψεων που έγιναν με πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτή κας Μαρίας Σπυράκη, μέλους της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης (Regio) της ΕΕ.

Για ελλείψεις και κενά στα σχολεία των Κυκλάδων επισημαίνει με ανακοίνωσή της Α΄ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων

Τις ελλείψεις και τα κενά που παρατηρούνται στα σχολεία των Κυκλάδων
επισημαίνει με ανακοίνωσή της ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων, που σημειώνει ότι δυο μήνες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς κάθε εβδομάδα χάνονται 500 διδακτικές ώρες, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών. Η ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων υπογραμμίζει ότι η έλλειψη εκπαιδευτικών από τα σχολεία του νομού δεν είναι αποτέλεσμα κακού σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας, αλλά πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και απαιτεί την άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις καθηγητών. Επίσης καλεί τις τοπικές κοινωνίες να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους για δημόσια και δωρεάν παιδεία…

Οι φύλακες άγγελοι των νησιών μας - Μια ακόμα μάχη με τα κύματα (βίντεο)

Το καλοκαίρι τα νησιά μας βρίσκονται στο κέντρο της προσοχής λόγω του τουρισμού, καθώς όλοι έρχονται σ' αυτά για να απολαύσουν τον ήλιο και την θάλασσα.
Για μας τους νησιώτες όμως, τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο... ειδυλλιακά. Ειδικά τον χειμώνα, όπου οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες είναι αισθητά μειωμένες και οι κάτοικοι των.....

Γ. Χατζημάρκος για την κρουαζιέρα: Αποτελεί εθνικό στόχο



Κύρια σημεία της συνέντευξης Τύπου του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014.

Ebola: Ο έλεγχος των λοιμώξεων δεν μπορεί να γίνει ούτε… κάτω από τα δένδρα ούτε στα μπαλκόνια των Αστυνομικών Τμημάτων
«Υψηλότερη εκδήλωση πατριωτισμού από την υπευθυνότητα δεν υπάρχει» δήλωσε με έμφαση ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χαζτημάρκος, ερωτηθείς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το κατά πόσον έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα στα νησιά για τον ιό Ebola.
O κ. Χατζημάρκος τόνισε πως « κανένας δεν δέχεται να συζητήσει πώς θα διαχειριστεί το θέμα των

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ απο το fonakla: Μετά το Νικολόπουλο νέα μεγάλη μεταγραφή στους ΑΝΕΛ



Μετά την προσχώρηση του προέδρου του Χριστιανοκοινωνικού Κινήματος Νίκου Νικολόπουλου στους ΑΝΕΛ, μια νέα μεγάλη μεταγραφή έρχεται να ταράξει τα νερά και να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό.
Η συμφωνία έκλεισε, τα χέρια δόθηκαν μεταξύ της....

Ζεσταίνει τις "μηχανές" η ΝΔ, με εκδηλώσεις συσπείρωσης


Συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας η Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ, με κύριο στόχο τη συσπείρωση του κόμματος. Ο γραμματέας της Π.Ε του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος στην εισήγησή του υπογράμμισε ότι είναι στρατηγική επιλογή οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 2016, καθώς αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον.
Ωστόσο τόνισε ότι «θα κάνουν λάθος όσοι νομίζουν πως μπορούν να βρουν τη ΝΔ απροετοίμαστη» και μιλώντας για το ρόλο των πολιτικών οργανισμών είπε ότι «δεν τους αντιλαμβανόμαστε ως

Ο Έπαρχος Πάρου για τον νέο Οργανισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου




Δήλωση του Επάρχου Πάρου κ. Κώστα Μπιζά σχετικά με τον νέο Οργανισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Π.Ν.Α.), που ψηφίστηκε στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Παρασκευή 10.10.2014.
"Το παραπάνω θέμα ήταν πάρα πολύ σοβαρό διότι ο σωστός σχεδιασμός και η εύστοχη διάρθρωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στους πολίτες των νησιών μας. Άρα ήταν αναγκαίο αφού λάβαμε υπόψη μας τις ελλείψεις και τις ανάγκες που παρουσιάζουν τα νησιά της Π.Ν.Α. να παρουσιάσουμε έναν Οργανισμό που θα αποκεντρώνει την Περιφέρεια, θα είναι συμπαραστάτης του νησιώτη και δεν θα τον αναγκάζει σε μετακινήσεις και έξοδα ιδιαίτερα στις σημερινές οικονομικές συγκυρίες.
Οι τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στον Οργανισμό της Π.Ν.Α. είναι στην....

Κατεδαφίσεις για αυθαίρετα μέσα σε αιγιαλούς ζητά το ΣτΕ

Η οριοθέτηση του αιγιαλού δεν δημιουργείται με νόμους και υπουργικές αποφάσεις, αλλά προκύπτει από φυσικά φαινόμενα. Αυτό ξεκαθαρίζει το Συμβούλιο της Επικρατείας χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τον τρόπο οριοθέτηση του αιγιαλού, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.
Παράλληλα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κάνει σαφές ότι τα....

Χιλιάδες παιδιά χωρίς παιδίατρο στις Κυκλάδες

Η κατάσταση της παρεχόμενης δημόσιας υγείας στα νησιά, παρά τις συνεχόμενες προσπάθειες και παρεμβάσεις πολιτών και συλλόγων, φθίνει μέρα με την ημέρα. Τα νησιά στις Κυκλάδες είναι στην κυριολεξία απογυμνωμένα από γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, και οι 120.000 μόνιμοι κάτοικοί τους εναποθέτουν πλέον τις ελπίδες τους στις ομάδων εθελοντών γιατρών που περιοδικά επισκέπτονται τα νησιά, υποκαθιστώντας τις ανύπαρκτες δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ή αναγκάζονται επί πληρωμή να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία.
Οι Κυκλάδες, που υποδέχονται περισσότερους από 1.000.000 επισκέπτες ετησίως, δεν.....

Απογραφή πληθυσμού της Νάξου 1928 , 1940 & 1945

Στους παρακάτω πίνακες θα δείτε :
Στον πρώτο την απογραφή του πληθυσμού των κοινοτήτων και των συνοικισμών της Νάξου που πραγματοποιήθηκε στις 15 & 16 Μαΐου 1928 .
Στον δεύτερο πίνακα την απογραφή του πληθυσμού (πραγματικού , νόμιμου και μόνιμου ) των κοινοτήτων της Νάξου που πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 1940 .
Ο τρίτος πίνακας είναι συγκριτικός τριών απογραφών 1928 , 1940 και 1945 , αξίζει προσοχής η αισθητή μείωση του....

Ο ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ

Του Γιώργου  Α. Βακόνδιου
Πολιτευτή  Κυκλάδων Ν.Δ.

Είναι αλήθεια ότι ο ΕΝΦΙΑ μπήκε απότομα στη ζωή μας. Μέχρι και την έναρξη της οικονομικής κρίσης ο φόρος επί της ακίνητης περιουσίας, (ΦΑΠ ή ΕΤΑΚ αναλόγως του έτους), ήταν από τους χαμηλότερους στην Ευρωζώνη.

Μεσολάβησε η ρήξη σχέσεων της κυβέρνησης Παπανδρέου με την τρόϊκα και η επιβολή έκτακτου φόρου επί της ακίνητης περιουσίας (χαράτσι) επί υπουργείας Βενιζέλου, ώστε να......

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΣΕ 72-100 ΔΟΣΕΙΣ. ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ-ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ Η ΟΧΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΧΙ .

ΤΟΥ - Γιώργου Φλωρά μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αθηνών.
  Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διεξήχθη από τις 3/10/2014 (ώρα 18:00) ως τις 7/10/2014 (ώρα 17:00). Συλλέχθηκαν ηλεκτρονικά 1123 απαντήσεις από οφειλέτες του ΟΑΕΕ από όλη την Ελλάδα.
Τα συμπεράσματα συντριπτικά υπέρ της αποτυχίας και της νέας, πολλά υποσχόμενης, ρύθμισης των 72-100 δόσεων.

 96% των ερωτηθέντων δεν θα μπορέσει να μπει στην......

Εντυπωσιακό 9 - 2 επί του Φιλωτίου οι παίδες του Πανναξιακού



Επαιξαν και οι 18 απο τους οποίους οι 15 για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα !!!!!
Στα εννέα μποφόρ ... σταμάτησε ο ανεμοδείκτης στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Νάξου όπου οι ταλαντούχοι παίδες του Γιάννη Ζαφείρη υπέταξαν τους αξιόμαχους Φιλωτίτες οι οποίοι άντεξαν ένα ημίχρονο κρατώντας το σκορ χαμηλά. Το Α΄ μέρος τελείωσε 2-0 με γκόλ που.....

Το σενάριο της απόσχισης των Λαφαζανιστών!


Η κρατούσα την περίοδο αυτή τάση, στο ευγενές σπορ της πρόβλεψης του πολιτικού μέλλοντος, είναι αυτή που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ «να έρχεται».
Από τον τρόπο που ακούω να εκθέτουν τους φόβους τους όσοι το προβλέπουν, καταλαβαίνω ότι φαντάζονται την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ σαν μια επανάληψη του 1981, ως προς τον ιδεοληπτικό φανατισμό της «επερχομένης ηγέτιδος τάξεως του τόπου», για να το πω με τον αρμόζοντα στόμφο – εντούτοις, όχι ως προς την ....

Ο ναξιώτης Μιχάλης Χάλαρης στα 32 στελέχη που θα οργανώσουν το συνέδριο της δημοκρατικής παράταξης


Ανακοινώνεται η Συντονιστική Γραμματεία της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Σε αυτή συμμετέχουν: Στελέχη - Βουλευτές και Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στελέχη των κινήσεων της Κεντροαριστεράς και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της ΕΛΙΑΣ.
Tα στελέχη που θα απαρτίζουν το νέο όργανο αποτελείται από τους παρακάτω: