slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Ε.Α.Σ. Νάξου συνεχίζει την προβολή των προϊόντων της και της Νάξου!


 


Παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου θα συνεχίσει να πρωτοπορεί στην προβολή των προϊόντων της αλλά και της Νάξου, υποστηρίζοντας τον Παραγωγό, την παραγωγή και την οικονομία του νησιού μας!

Δείτε το βίντεο:

Πρόσκληση Συμμετοχής στην Παρουσίαση Εκπαιδευτικού Προγράμματος που διοργανώνει το Δημοτικό Σχολείο Βίβλου

 
Το Δημοτικό Σχολείο Βίβλου διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης του Erasmus+ Εκπαιδευτικού προγράμματος «EnvStories: Environmental storytelling for all!”, με συντονιστή το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Επιστημονική Υπεύθυνη τη Καθηγήτρια Δρ. Δρ. Νίκη Ευελπίδου .
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα, ο σχεδιασμός και τα στάδια υλοποίησής του, αλλά πάνω απ’ όλα τα αποτελέσματα και οι ψηφιακές ιστορίες που έγραψαν και ψηφιοποίησαν οι μαθητές/τριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων.
Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση κάντε κλικ στον σύνδεσμο:

Με παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού δόθηκε παράταση προθεσμίας για τις περιοχές που κηρύχθηκαν υπό κτηματογράφηση έως 31/12/2021

Δεκτό έγινε το αίτημα της Κ. Μονογυιού όπως είχε τεθεί από τους Δικηγορικούς Συλλόγους Σύρου και Νάξου, τον Δήμο Μυκόνου, τον Σύλλογο Μηχανικών Κυκλάδων και άλλους φορείς για παράταση της προθεσμίας για τις περιοχές που κηρύχθηκαν υπό κτηματογράφηση του άρθρου 102 παρ 2 του ν 4623/2019 μέχρι την 31/12/2021, δηλαδή δίνεται παράταση ενός επιπλέον έτους. Η κ. Μονογυιού είχε καταθέσει το αίτημα ως αναφορά στη βουλή των Ελλήνων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος με αριθμό πρ. 2753 στις 16/09/2020 και το υπέβαλε ξανά στις 16/11/2020 λόγω του δεύτερου lockdown για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας 'Εκσυγχρονισμός της χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας. Πιο συγκεκριμένα, προθεσμία που προβλέπεται στην παρ. 2 του άρθρου 102 του ν. 4673/2019 (Α' 134) παρατείνεται κατά ένα έτος και διαμορφώνεται ως εξής: «2. Για τις περιοχές που κηρύχθηκαν υπό κτηματογράφηση πριν την έναρξη ισχύος του ν. 3481/2006 (Α' 162), η αποκλειστική προθεσμία της περίπτωσης α' της παραγράφου 2 του άρθρου 6 του ν. 2664/1998, εαν δεν είχε λήξει η ίδια ή οι παρατάσεις της μέχρι τις 30.11.2018, λήγει στις 31.12.2021.». Η ανταπόκριση του

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θήρας: Ερωτηματικά για την έφεση της ΑΕΜΥ στην επαναπρόσληψη των τεσσάρων απολυμένων του Γ.Ν. Θήρας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΘΗΡΑΣ

Ερωτηματικά για την έφεση της ΑΕΜΥ στην επαναπρόσληψη

των τεσσάρων απολυμένων του Γ.Ν. Θήρας

 

 

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση της Διοίκησης της Α.Ε.Μ.Υ. να προσβάλλει την πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου για την επαναπρόσληψη τεσσάρων απολυμένων, επί κυβέρνησης της Ν.Δ. υπάλληλων του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας εν μέσω της πανδημίας.

Η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης και η παραπομπή της υπόθεσης στο Εφετείο γεννά εύλογα ερωτήματα για το μέλλον και των υπολοίπων υπαλλήλων στην καθαριότητα του Γ.Ν. Θήρας.   

Νίκος Συρμαλένιος: «Προϋπολογισμός επιφανειακά αισιόδοξος και μηδενικής κάλυψης της δημόσιας υγείας, των μικρών επιχειρήσεων και των εργαζομένων »  


 


 Ομιλία στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων με θέμα τον προϋπολογισμό του 2021

 

 Μηδενική είναι η κάλυψη σημαντικών τομέων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας στον Προϋπολογισμό του 2021, όπως ανέφερε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2021.

Συλλυπητήρια για την απώλεια του Σπύρου Παγκα

Ο Σπύρος Παγκας δραστήριος άνθρωπος που υπηρέτησε με πάθος τη δημοσιογραφία έφυγε απο κοντά μας.Με ήθος και μαχητικότητα υπηρέτησε την αντικειμενικη ενημέρωση πιστός σε αρχές και αξίες.

Κατερίνα Μονογυιού: Ενισχύεται η ασφάλεια των πολιτών καιεπισκεπτών στις Κυκλάδες με το Π.Δ 93/2020

Ευχαριστώ τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρυσοχοίδη Μιχάλη
τον Υφυπουργό Οικονόμου Ελευθέριο και την ηγεσία της Ελληνικής
Αστυνομίας οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με χαρακτηριστική
αποφασιστικότητα διότι στο Π.Δ 93/2020 Φ.ΕΚ Α΄/219 «Ρύθμιση
Θεμάτων Προσωπικού και Οργάνωσης» τροποποιείται το άρθρο 51 του

Tέσσερις αλήθειες για το ΕΣΥ που παραποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ


Τις 4 αλήθειες για το ΕΣΥ που παραποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει η Νέα Δημοκρατία.

«Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει, στην κορύφωση της υγειονομικής μάχης, να πολεμάει την αλήθεια αντί για την πανδημία, τόσο θα υπενθυμίζουμε τα πραγματικά στοιχεία:
– Αυξήθηκαν οι ΜΕΘ κατά 123% (από 557 σε 1242).
– Αυξήθηκε ο προϋπολογισμός για το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατά 25% (από τα 3,8 δις πριν την πανδημία στα 4,8 δις σήμερα).
– Αυξήθηκε το προσωπικό που υπηρετεί στο ΕΣΥ κατά 14%, μέσα με μερικούς μήνες (από 88.690 σε 100.984).
– Θα μονιμοποιηθούν, ύστερα από κρίση, περισσότεροι από 4000 γιατροί και νοσηλευτές.

Φίλιππος Φόρτωμας: «Το Νεώριο Σύρου πυξίδα για την ανασυγκρότηση της ναυπηγικής βιομηχανίας στην Ελλάδα»

Στην online συζήτηση που συνδιοργάνωσαν το Forum «ΑΓΟΡΑ ΙΔΕΩΝ» και το Ideas Lab με θέμα τους όρους και τις προϋποθέσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ναυπηγικής βιομηχανίας στη χώρα μας, συμμετείχε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, ο οποίος ήταν ένας εκ των ομιλητών.

Ν. Σαντορινιός: Σκανδαλώδεις αναθέσεις άγονων γραμμών με 2,3 εκ. € για ταχύπλοα πλοία, μέσα στο χειμώνα, που δεν υπήρξαν ποτέ άλλοτε

 Δήλωση του τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ

 

Για μία ακόμη φορά το «επιτελικό κράτος», επιβεβαιώνει τον κανόνα της διακυβέρνησής της ΝΔ: η πανδημία είναι μια ευκαιρία για να εξυπηρετηθούν οι κολλητοί.

Έτσι, μετά τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης επιδότησης των άγονων γραμμών, για το διάστημα μέχρι το τέλος του 2020,από το Υπουργείο Ναυτιλίας, με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Ακτοπλοΐας, επιδοτούνται τον χειμώνα, ταχύπλοα πλοία για τη

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Την ερώτηση συνυπογράφει ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος: «Ποια ανταλλάγματα λαμβάνει το ελληνικό δημόσιο για την ενίσχυση της Aegean με 120 εκατ. ευρώ;»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΑθήνα, 26 Νοεμβρίου 2020


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κκ. Υπουργούς

Υποδομών και Μεταφορών

Οικονομικών

Ανάπτυξης και Επενδύσεων

 

Θέμα: «Ποια ανταλλάγματα λαμβάνει το ελληνικό δημόσιο για την ενίσχυση της Aegean με 120 εκατ. ευρώ;»

Τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων των πολιτών, με στόχο την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού είχε πολλαπλές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κλάδος των αερομεταφορών επλήγη, επίσης, σημαντικά. Η πλειονότητα των χωρών έχει προχωρήσει στη λήψη μέτρων για τη στήριξη του εν λόγω κλάδου και των εργαζομένων του, αλλά και για τη διασφάλιση του πτητικού έργου. Σε αντάλλαγμα της κρατικής ενίσχυσης, οι επιχειρήσεις του κλάδου και ειδικώς οι αεροπορικές εταιρείες παραχωρούν στο δημόσιο μερίδια των μετοχών τους, θέσεις στα διοικητικά τους συμβούλια και άλλα δικαιώματα.