slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μικρές Κυκλάδες - Σχοινούσα: Μεταφορά φαρμάκων με drone στην πράξη


Στην επίδειξη μεταφοράς φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού μέσω drone για την κάλυψη των αναγκών σε υπηρεσίες υγείας των κατοίκων των μικρών νησιών του Αιγαίου συμμετείχε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Επίκεντρο η Σχοινούσα στην οποία πήγε το πρωί μέσω Νάξου... Ειδικότερα η εταιρεία Nova σε συνεργασία με την ελληνική start-up UCANDRONE μεταφέρουν ιατροφαρμακευτικό υλικό μέσω drone στις Μικρές Κυκλάδες.

Πλεύρης: Τα εγκαίνια του ΠΠΙ στη Σχοινούσα και οι παρεμβάσεις που έρχονται στο Νοσοκομείο Νάξου

https://www.naxospress.gr
Σήμερα παραδώσαμε  στην 2η Υ.ΠΕ. και στην τοπική κοινωνία ένα σύγχρονο ιατρείο, το οποίο ανεγέρθηκε χάρη στη διάθεση προσφοράς της Οικ. Κωνσταντίνου Μαρτίνου προς τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και ιδιαίτερα προς τη Σχοινούσα. Πρόκειται για ένα σπουδαίο, ζωτικής σημασίας έργο υποδομής, το οποίο αναβαθμίζει σημαντικά τη δημόσια υγεία σε ένα από τα μικρά νησιά του Δήμου μας.
Εκ μέρους των κατοίκων της Σχοινούσας ευχαριστώ θερμά τα μέλη της Οικ. Κων. Μαρτίνου για την έμπρακτη αγάπη τους προς το νησί, που τους καθιστά Ευεργέτες!"

Πανηγυρική εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου 2021- 2027 Και συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του τρέχοντος Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου 2014-2020

Με πρόσκληση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, με την ιδιότητα του Προέδρου των, συνεδριάζουν αύριο Παρασκευή 21/10/2022 στο Ξενοδοχείο Rodos Palace στη Ρόδο, η Επιτροπή Παρακολούθησης του Περιφερειακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου 2021- 2027 (1η Συνεδρίαση) και η Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου 2014-2020 (6η Συνεδρίαση).

Η ώρα έναρξης της πρωινής συνεδρίασης είναι στις  10:00 πμ.

Η ώρα έναρξης της απογευματινής  συνεδρίασης είναι  στις 17:00 μμ.

Την επόμενη μέρα (Σάββατο 22/10/2022), θα γίνει επίσκεψη σε έργα που έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται στη Ρόδο.

Θεωρείο: Βίοι παράλληλοι στο ΠΑΣΟΚ

Σταύρος Παπαντωνίου 
Το τζαρτζάρισμα, για να χρησιμοποιήσω έναν ποδοσφαιρικό όρο, μεταξύ Ανδρέα Λοβέρδου και Νίκου Ανδρουλάκη καλά κρατεί, καθώς ο πρώην υπουργός δεν χάνει ευκαιρία είτε να διαφοροποιείται από την κεντρική γραμμή είτε να βάζει… δύσκολα στον πρόεδρο του κόμματος. Συγκεκριμένα, μετά την αποθέωση που έκανε στον Αντώνη Σαμαρά στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην νομάρχη και βουλευτή Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Ηλία Βλαχογιάννη, κάτι που δεν το λες και εντός γραμμής, ο Λοβέρδος έχει επιλέξει να λέει κάτι ακόμη, δημιουργώντας το υπόστρωμα για το μέλλον: μιλάει διαρκώς για υπερδιπλασιασμό των ποσοστών του κόμματος. Το 2019, το ΚΙΝΑΛ πήρε 8,1%, άρα για τον πρώην υπουργό οτιδήποτε κάτω από το 16,2% θα θεωρηθεί μικρό ποσοστό. Κάτι που βεβαίως δεν είναι εφικτό, άρα εκ προοιμίου ο Ανδρουλάκης μετά τις εκλογές μπορεί να κριθεί αποτυχημένος.

Γιώργος Λεονταρίτης,: Η υγεία πρέπει να είναι προτεραιότητα κάθε ευνομούμενης πολιτείας

  

Nα ενδυναμωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας στα νησιά και να

ενισχυθούν άμεσα οι δομές και οι υγειονομικοί σχηματισμοί

(Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα και Αγροτικά Ιατρεία) με το

αναγκαίο προσωπικό σε κάθε ένα από αυτά, ζητά για μία ακόμη φορά

ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, με

αφορμή την αυριανή κινητοποίηση στη Σύρο.

Δημήτρης Καπούνης στη Ναυτεμπορική: «Η κτηνοτροφία αιμορραγεί, να εξειδικεύσουν τα μέτρα!».




Συνέντευξη στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και στην εκπομπή που παρουσιάζουν οι Νίκος Κατσαρός και Ανέστης Ντόκας παραχώρησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης.

Πρώτα, ο Δ. Καπούνης αναφέρθηκε στην εξάντληση του στοκ Πατάτας Νάξου Π.Γ.Ε. της Ε.Α.Σ. και στους λόγους για τους οποίους συνέβη αυτό.

Νίκος Συρμαλένιος: «Προσχέδιο Προϋπολογισμού 2023: Οι αριθμοί ευημερούν, οι ανισότητες διευρύνονται»


Ομιλία στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής κατά τη συζήτηση με θέμα το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2023

 

Παρά το γεγονός ότι ο Υπουργός Οικονομικών παρουσίασε μια σχεδόν ειδυλλιακή εικόνα της ελληνικής οικονομίας, η οποία, βεβαίως, αντανακλά την εικόνα της ευημερίας των ισχυρών, ο υπό συζήτηση προϋπολογισμός έρχεται να διευρύνει τις κοινωνικές ανιστότητες, τόνισε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής κατά τη συζήτηση με θέμα τον Προϋπολογισμό 2023.

Συρμαλένιος : Aνάγκη εξεύρεσης χρηματοδότησης της αποκατάστασης των όψεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ερμούπολης Σύρου

 


Aνάγκη εξεύρεσης χρηματοδότησης της αποκατάστασης των όψεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ερμούπολης Σύρου


Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε Αναφορά με επισυναπτόμενη την επιστολή του Δημάρχου Σύρου, κου Νικολάου Λειβαδάρα ο οποίος ζητά κατεπειγόντως για λόγους ασφαλείας αλλά και για λόγους προστασίας του εμβληματικού κτιρίου του 19ου αιώνα του σπουδαίου αρχιτέκτονα Τσίλλερ, να εξευρεθούν χρηματοδοτικοί πόροι για την αποκατάσταση των όψεών του.

Αύξηση της χρηματοδότησης για την ανέγερση του βρεφονηπιακού σταθμού Φιλωτίου Νάξου

Το έργο χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με 1,28 εκατ. €

--------------------------------------------------

Στο πλαίσιο της αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών στα νησιά της, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την απόφαση αύξησης της χρηματοδότησης για την κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού Φιλωτίου Νάξου, από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας.

Νέα Δημοκρατία: Η αγωνία των βουλευτών σε 12 περιφέρειες. Για ποιους υπαρχουν δυσκολίες Κυκλάδες, με τη νέα απογραφή;

Γιώργος Ευγενίδης Protothema.gr
Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι το πιο δυνατό χαρτί της Ν.Δ. στον δρόμο προς τις εκλογές του 2023, ο πρωθυπουργός βγαίνει μπροστά και στο κομματικό τερέν, καθώς το επόμενο διάστημα θα πρέπει να συνδυάσει τα πρωθυπουργικά με τα κομματικά καθήκοντα. Και αυτό γιατί ήδη έχουμε μπει ατύπως στην τελική εκλογική ευθεία, συνεπώς στο κυβερνών κόμμα θέλουν να απευθυνθούν σε κρίσιμα ακροατήρια που μπορούν να εξασφαλίσουν μια καλή πρώτη επίδοση της Ν.Δ. στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής, κόντρα στη χαλαρότητα και ένα αποτέλεσμα πάνω από τον πήχη της αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές.
Ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα τις περιοδείες εκτός Αθηνών, με έμφαση και σε περιφέρειες που συνδέονται με κυβερνητικά έργα, στη λογική «το είπαμε, το κάναμε» που ο πρωθυπουργός προτάσσει εδώ και καιρό. Κάπως έτσι, τις προηγούμενες μέρες βρέθηκε στην Πέλλα, ενώ το επόμενο διάστημα το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στην Πάτρα και σε νησιωτικές περιοχές. Σε όλες τις επισκέψεις, δε, ο πρωθυπουργός θέτει τα διλήμματα για τις επικείμενες εκλογές ενώπιον των πολιτών.Αρμόδια στελέχη, στο μεταξύ, είναι της άποψης ότι η