slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Υπεγράφη η Υ. Α. για το πρόγραμμα «Κατ΄οίκον φροντίδα συνταξιούχων»

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση καθορίζονται οι λεπτομέρειες για την υλοποίηση του προγράμματος «Κατ' οίκον φροντίδας συνταξιούχων», το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2012Το εν λόγω πρόγραμμα, αφορά συνταξιούχους λόγω γήρατος, αναπηρίας και θανάτου ασφαλιστικών ταμείων κύριας ασφάλισης. Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η κατοχύρωση συνθηκών αυτόνομης διαβίωσης των ηλικιωμένων και των ανάπηρων συνταξιούχων στην κατοικία τους, με ένα ολοκληρωμένο εύρος παροχής υπηρεσιών κοινωνικής εργασίας. Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν ψυχοκοινωνική στήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, οικιακή βοήθεια καθώς και διευκόλυνση για την συμμετοχή τους σε πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, κοινωνικές και θρησκευτικές δραστηριότητες.

Δίκαια και ηπιότερα μέτρα

Για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο Εργασίας και την περιστολή των δαπανών, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο αρμόδιος υπουργός.
Ο κ. Βρούτσης τόνισε πως στην κρίσιμη στιγμή που περνά η Ελλάδα, θα ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις και ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει με δίκαιο τρόπο, καθώς, όπως τόνισε, όταν υπάρχει δικαιοσύνη τα μέτρα είναι πιο ήπια.
Υπενθύμισε πως το υπουργείο του έχει αναλάβει το 44% του συνολικού πακέτου των 11,5 δισ. που πρέπει να περικοπούν και εμφανίστηκε σίγουρος πως με τις κατάλληλες αποφάσεις η χώρα θα βγει από την κρίση.

Πηγή: ΑΠΕ

Θα τρελαθούμε τελείως κοντά ΛΕΕΙ στην εξαγορά της ΑΤΕ η «υποψήφια για χρεωκοπία »Πειραιώς

Κοντά στην εξαγορά της ΑΤΕ η Πειραιώς

Το μεγάλο ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών
 ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης που είχαν χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, με τον αναπληρωτή του Χρήστο Σταϊκούρα και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο. Παράλληλα εξετάστηκαν τα ζητήματα της πώλησης της Αγροτικής Τράπεζας, όπου διαπιστώθηκε ότι η πρόταση της Πειραιώς της δίνει προβάδισμα.

Επιδεινώθηκε η κατάσταση της 15χρονης που τραυματίστηκε σοβαρά στην Πάρο

Επιδείνωση παρουσίασε η υγεία της 15χρονης κοπέλας που βρέθηκε χτυπημένη στην Πάρο. Οι γιατροί που την παρακολουθούν στο Αττικό Νοσκομείο όπου και νοσηλεύεται αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε νέα επέμβαση σήμερα, αφού η κοπέλα δεν αντέδρασε όπως ήλπιζαν....

Την ίδια ώρα η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά την υπόθεση χωρίς όμως να έχει προκύψει κάτι νεότερο αφού τα αποτελέσματα από την έρευνα στο κινητό της δεν έδειξαν κάτι «ύποπτο». Στην Πάρο μεταβαίνει και κλιμάκιο αστυνομικών από τη Σύρο, ωστόσο τα στοιχεία που υπάρχουν είναι ελάχιστα.

Άρχισε πάλι την κλάψα ο Πάνος ο Έλληνας

Μαμά δεν με παίζουν στο Mega

Ενοχλημένος ο Πάνος Καμμένος για την ακύρωση  της συμμετοχής του στην πρωινή εκπoμπή του Mega αύριο το πρωί έγραψε πριν από λίγο στο λογαριασμό του στο Twitter.

Ό, τι δεν έκαναν οι προκάτοχοί του…


Η χθεσινή πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά να βγάλει… στη σέντρα τους διεθνείς παράγοντες που, σε μόνιμη σχεδόν βάση, «παπαγαλίζουν» την προοπτική χρεοκοπίας της Ελλάδας, εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και επιστροφής στο καθεστώς της δραχμής, δείχνει τη διαφορά στρατηγικής του Πρωθυπουργού από τους προκατόχους του.

Οι αποφάσεις των Χαλυβουργών

Ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση των εργαζομένων στη Χαλυβουργία.

Οι χαλυβουργοί αποφάσισαν να δώσουν το παρών στη συνάντηση των απεργών με τον υπουργό Εργασίας Ιωάννη Βρούτση, την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, αποφάσισαν ακόμη ότι το Σάββατο θα συναντηθούν στις 11 το πρωί, στο εργατικό κέντρο της Ελευσίνας, όπου και θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν περεταίρω κινητοποιήσεις.

Ανακοίνωση για γέλια το κόμμα του Πάνου του Έλληνα υπερασπίζετε τον κολλητό του κηπουρού Μπεγλίτη τον «άξιο Αρχηγό Στρατού» Mεσιέ Ζαζιά

«Η Δίχρωμη Πολιτική Ηγεσία του ΥΕΘΑ προσπαθώντας προφανώς να «βολέψει ημετέρους» συνεχίζει να επενδύει στην «κομματική αξιοκρατία» αναγκάζοντας σε παραίτηση τον άξιο Αρχηγό Στρατού Στρατηγό Ζιαζιά». Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο υπεύθυνος τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Εθνικής Άμυνας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιώργος Ντάβρης.
Αναλυτικά η δήλωση:
«Παρά του ότι η ΠΑΤΡΙΔΑ βιώνει μία μοναδική κρίση στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα. Αν και η Περιοχή της Μεσογείου βρίσκεται στο κόκκινο.
Η Δίχρωμη Πολιτική Ηγεσία του ΥΕΘΑ προσπαθώντας προφανώς να «βολέψει ημετέρους» συνεχίζει να επενδύει στην «κομματική αξιοκρατία» αναγκάζοντας σε παραίτηση τον άξιο Αρχηγό Στρατού Στρατηγό Ζιαζιά.
Δηλώνουμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας που σκοπό έχουν να προασπίζουν την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ πρέπει να πάψουν να λειτουργούν κάτω από καθεστώς κομματοκρατίας ώστε η ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΚΑ στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων να πάψει να παράγει νέους «ΑΚΗΔΕΣ» και να ΚΡΥΒΕΙ τους γνωστούς ΣΥΝΔΑΙΤΗΜΟΝΕΣ του.
Ζητάμε από την Πολιτική Ηγεσία του ΥΕΘΑ εξηγήσεις αλλά και συζήτηση για το εν λόγω θέμα στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας».

Περιγραφή: http://www.real.gr/img/trans.gif

O πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ Τάκης Αθανασόπουλος στο τιμόνι των αποκρατικοποιήσεων!

Aνακοινώθηκε ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ταμείου αποκρατικοποιήσεων, ο οποίος είναι ο Τάκης Αθανασόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ επί ΝΔ.
Πριν από λίγες μέρες είχε παραιτηθεί από το πόστο αυτό ο Κωνσταντίνος Μητρόπουλος και έτσι ο Αρκάς καθηγητής -καταγόμενος από το παράλιο Άστρος- θα ηγηθεί της δύσκολης προσπάθειας του ταμείου για αποκρατικοποιήσεις.
Η ανακοίνωση:
"Πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΥΠΕΔ) αναλαμβάνει το πρώην στέλεχος επιχειρήσεων και καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Τάκης Αθανασόπουλος.
Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της Επενδυτικής Τραπεζικής του Ομίλου ALPHA BANK κ. Γιάννης Εμίρης."

Νέος αρχηγός ΓΕΣ ο Κωνσταντίνος Γκίνης

Ολοκληρώθηκε η συνεδίαση του ΚΥΣΕΑ και νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, όπως ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους πριν από λίγο ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, είναι ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης.
Ο κ. Γκίνης ήταν μέχρι πρότινος Διοικητής Στρατιάς και Γενικός Επιθεωρητής Στρατού.
Κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος διέψευσε τα περί επαναφοράς αποστράτων.

Συνάντηση υπουργού Γ. Βρούτση με εργαζομένους της Χαλυβουργίας

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο των αρχών της συμφιλιωτικής διαδικασίας με σκοπό την δημιουργία ομαλού εργασιακού κλίματος και κοινωνικής συναίνεσης, όρισε συνάντηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων στην Χαλυβουργία Ελλάδος την Παρασκευή 27 Ιουλίου και ώρα 15.00 μ.μ.

Δύο εκ. φορολογούμενοι δεν έχουν κάνει ακόμα δήλωση

Στο έπακρο φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκαν περίπου 2 εκατομμύρια φορολογούμενοι την παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στην κατάθεση φορολογικών δηλώσεων και ακόμα δεν έχουν υποβάλει δήλωση.

Η προθεσμία εκπνέει σε έξι μέρες, στις 31 Ιουλίου και σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία» στο υπουργείο Οικονομικών επικρατεί έντονη ανησυχία, καθώς εκφράζονται φόβοι για το αν θα αντέξει το σύστημα μια ενδεχόμενη μαζική υποβολή δηλώσεων.

Μάλιστα είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να καταρρεύσει το ηλεκτρονικό σύστημα ΤΑΧΙSnet, το οποίο αυτή την περίοδο αναβαθμίζεται. 

Σχέδια για εθελούσια έξοδο 185 υπαλλήλων

Σχέδιο για εθελούσια έξοδο που θα αφορά περίπου 185 υπαλλήλους εκπονεί η Λαϊκή Τράπεζα, με την κίνηση αυτή να εντάσσεται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της τράπεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες του StockWatch, οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις αφορούν υπαλλήλους που κανονικά θα έβγαιναν στην σύνταξη το 2017. Η τράπεζα απασχολεί σήμερα 2.500 υπαλλήλους στην Κύπρο και εκτιμά ότι...

Συνάντηση Γ.Βρούτση με τον πρωθυπουργό εν όψει έλευσης της τρόικας

Το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα που αναμένεται να επισκεφτεί το υπουργείο Εργασίας, την ερχόμενη Δευτέρα θα τεθεί στη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γ.Βρούτση με τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά το μεσημέρι της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου.
Υπενθυμίζεται ότι βάσει του σχεδιασμού το υπουργείο Εργασίας πρόκειται να σηκώσει το κύριο βάρος της προσπάθειας για την ...

Παραιτήθηκε, αιφνιδίως, ο αρχηγός ΓΕΣ... επειδή δεν του έκατσαν τα ρουσφετάκια του

Ερωτήματα δημιουργούνται από την ξαφνική παραίτηση του αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Ζιαζιά, του μέχρι σήμερα αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Ο αντιστράτηγος Ζιαζιάς υπέβαλλε την παραίτησή του στις δύο τα ξημερώματα της Τετάρτης(!) στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο, λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και....

Δεν έχει πάτο ο ξεπεσμός της Βουλής! Διαβάστε ποιοι συμμετέχουν στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων για να ξέρετε που πάει η παιδεία!

Δεν θέλει περαιτέρω ανάλυση η επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων. Διαβάστε απλά ποιοι θα κληθούν να συνεννοηθούν στην συγκεκριμένη επιτροπή και βγάλτε τα συμπεράσματα σας:

-H Μαρία Ρεπούση του συνωστισμού
-Ο «ποιητής των αιδοίων» Τάσος Κουράκης,
-Ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Πάντζας που σκάει στη Βουλή με το.....

Κρούσματα φυματίωσης σε παιδικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη

Κρούσμα φυματίωσης εντοπίστηκε σε ενήλικο σε παιδικό σταθμό του Δήμου Θεσσαλονίκης. Αμέσως ενημερώθηκαν οι γονείς των παιδιών τα οποία υποβλήθηκαν σε εξέταση και βρέθηκαν θετικά πέντε από αυτά.

Στην εξέταση που υποβλήθηκαν 5 παιδιά βρέθηκαν θετικά, και ξεκίνησαν θεραπευτική αγωγή.

Καθησυχαστική είναι η αντιδήμαρχος κοινωνικής αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα. δηλώνοντας πως το Σεπτέμβριο θα υποβληθούν σε νέα εξέταση.

Anonymous: Του κώλου η ιστοσελίδα του ΙΚΑ που στοίχισε 2,2 εκ ευρώ


Συγκεκριμένα η ανακοίνωσή τους λέει:
Ο ελληνικός λαός πλήρωσε 2,2 εκ "γαμημέ@@" ευρώ για την ιστοσελίδα ika.gr. Μετά από χαλαρή ανάλυση βρήκαμε ελλείψεις (που επιτρέπουν την υποκλοπή στοιχείων ασφαλισμένων).
Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να αισθάνεται ασφαλής για τα προσωπικά του δεδομένα. Η ελληνική κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται καθόλου. Την επόμενη φορά που θα χρειάζεστε μια ασφαλή σελίδα να μας φωνάξετε. Ενδιαφερόμαστε για τον ελληνικό λαό και επιπλέον θα κάνουμε τη δουλειά τζάμπα.                                            
Στη συνέχεια αναφέρουν όλες τις ελλείψεις που διαπίστωσαν στη σελίδα...
 Δείτε το μήνυμα των Anonymous:

Ποιοι είναι οι πρώτοι 21 φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται (βίντεο)

 Στην ανακοίνωση των πρώτων 21 φορέων που συγχωνεύονται ή καταργούνται προχώρησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πρόκειται για 21 φορείς ή ομάδες φορέων αποτελούμενες από 213 νομικά πρόσωπα ανά την επικράτεια. Από τη συγχώνευση προκύπτουν εννέα ομάδες φορέων, αποτελούμενες από 34 νομικά πρόσωπα. Στους οργανισμούς αυτούς απασχολούνται συνολικά 5.256 εργαζόμενοι.

Οι οργανισμοί, σύμφωνα με "Τα Νέα", που συγχωνεύονται είναι οργανισμοί που παρέχουν ομοειδείς υπηρεσίες.

Πώς ο Βρούτσης "σώζει" 25 εκατομμύρια ευρώ και μειώνει τη γραφειοκρατία;

Πρόκειται για την εφαρμογή ενός μέτρου που αποζητούσαν εδώ και καιρό οι επιχειρήσεις προκειμένου να μην τρέχουν σε 10 υπηρεσίες για να κάνουν τη δουλειά τους. Απ' ότι αποδείχθηκε ήταν θέμα λίγων ημερών και ο Γ. Βρούτσης ασχολήθηκε προκειμένου να το λύσει επιτυχώς:

ΤΟΝ ΕΔΕΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!

Ένα περίεργο και ταυτόχρονα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Σύρου περιστατικό συνέβη πριν λίγα 24ωρα στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Ένα γεγονός που σαφώς παραπέμπει σε άλλες περιοχές που επικρατεί ο νόμος της νύχτας, έχουν υψηλή εγκληματικότητα και φυσικά που δεν συνάδει με τη συριανή κοινωνία. Συγκεκριμένα ένας 30χρονος (τα στοιχεία του είναι γνωστά στο syrosnews) μεταφέρθηκε ξημερώματα, σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο της Σύρου, μετά από ξυλοδαρμό. Στο Νοσοκομείο αναφέρθηκε ότι ήταν μεθυσμένος και ότι τα χτυπήματα του προήλθαν από πτώση. Οι γιατροί που τον εξέτασαν φυσικά κατάλαβαν ότι τα χτυπήματα στο κεφάλι αλλά και οι μώλωπες στο λαιμό ήταν από ξυλοδαρμό και του πρόσφεραν αμέσως τις πρώτες βοήθειες, αφού η κατάστασή του ήταν σοβαρή. Το απίστευτο της υπόθεσης δεν ήταν πάντως ο ξυλοδαρμός αλλά το σημείο που βρέθηκε ο παθόντας. Βρέθηκε λοιπόν σε λιπόθυμη κατάσταση και αιμόφυρτος από συνεργείο απορριματοφόρου του Δήμου Ερμούπολης δίπλα σε κάδους σκουπιδιών που βρίσκονται κοντά σε νυχτερινό μαγαζί της Σύρου! Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Μεταφορά στην Αθήνα

Η σοβαρότητα της κατάστασής του οδήγησε τους γιατρούς να ζητήσουν μεταφορά στην Αθήνα. Έτσι μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου παραμένει κλινήρης σε σοβαρή κατάσταση καθώς διαπιστώθηκε μετά την αξονική τομογραφία που υποβλήθηκε ότι έχει αιμάτωμα στον εγκέφαλο, κάταγμα στο κρανίο και ρήξη τυμπάνου. Η σύζυγός του προέβη σε καταγγελία στο Αστυνομικό τμήμα Σύρου, ενώ της υπόθεσης έχει επιληφθεί ήδη ο εισαγγελέας Σύρου, που πήρε κατάθεση από τη σύζυγο του θύματος, ενώ σειρά θα πάρουν τόσο ο ιδιοκτήτης, όσο και εργαζόμενοι του νυχτερινού κέντρου κοντά στο οποίο βρέθηκε χτυπημένος ο 30χρονος, η κατάσταση του οποίου εξακολουθεί να παραμένει σοβαρή.

Πηγή: syrosnews.gr

e-Επιλογές της 24/07/2012