slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το Ίδρυμα Στήριξης Κέντρου Υγείας – Νοσοκομείου Νάξου ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

                      

    Το Ίδρυμα Στήριξης Κέντρου Υγείας – Νοσοκομείου Νάξου, σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεών του, θερμά ευχαριστεί όλους όσοι το ενίσχυσαν οικονομικά, για την περαιτέρω βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου, τη δύσκολη αυτή περίοδο και συγκεκριμένα τους: Σύλλογο Κυνηδαριωτών Νάξου, Μανόλη Θ. Κορρέ, Κατερίνα Σιδερή και Φανή Ρόδα.        

Λέμε όχι στα αιολικά πάρκα στο νησί μας 31 Μάη, 11πμ στην κεντρική πλατεία της παραλίαςΑγωνιζόμαστε για να προστατέψουμε τον τόπο μας 
Το οφείλουμε  στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας και στις μελλοντικές γενιές!

Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για τις ανεμογεννήτριες  στα νησιά μας αλλά και σε άλλα μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας που γίνονται στο όνομα της «πράσινης ενέργειας», εντάσσονται στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της ενέργειας. Της γενικότερης ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ και όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων της Ελλάδας, βάζοντας στο επίκεντρο την κερδοφορία των ενεργειακών επιχειρηματικών ομίλων.

Πρόκειται για σχεδιασμούς που βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τις λαϊκές ανάγκες, τα δικαιώματα των εργαζομένων, την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, τις ανάγκες για επαρκή και φθηνή κατανάλωση. Δεν καλύπτουν καμία ενεργειακή ανάγκη των νησιών μας . Θα προκληθεί μάλιστα μη αναστρέψιμη περιβαλλοντική υποβάθμιση.


Ως Λαϊκή Συσπείρωση είμαστε απέναντι στη πολιτική που ξεπουλά και δεν αξιοποιεί όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές ενέργειας. Διεκδικούμε:

Γ. Βρούτσης: Ρεκόρ ελέγχων το 2019 για την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας – Με τις πολιτικές που καθιερώσαμε, μειώσαμε την αδήλωτη εργασία από το 40,27% στο 5,11%


Ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία: Τα αποτελέσματα του επιχειρησιακού σχεδίου ΑΡΤΕΜΙΣ για το 2019.
Ρεκόρ ελέγχων στην αγορά εργασίας πραγματοποιήθηκε το έτος 2019, σύμφωνα με την έκθεση του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων (δείτε εδώ).

Το σχέδιο «ΑΡΤΕΜΙΣ» εγκαινιάστηκε το 2013 και ήταν ένα συνεκτικό σχέδιο δράσης των ελεγκτικών σωμάτων του Υπουργείου Εργασίας, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης του e-EΦΚΑ για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης και της αδήλωτης εργασίας.
Σημεία αναφοράς του συνεκτικού επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» ήταν:

Στο πολύ σοβαρό θέμα στελέχωσης του ΕΚΑΒ προωθείται λάθος λύση από τη Περιφέρεια με μεταφορά της ευθύνης και του κόστους στη Τοπική Διοίκηση

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΝΙΑΔΑΚΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της 29ης Μαΐου ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΒ
«Το πρόβλημα λειτουργίας του ΕΚΑΒ στην ΠΝΑΙ είναι σημαντικό. Συζητάμε όμως στο Περιφερειακό Συμβούλιο να γίνει προσπάθεια για επίλυσή του , αλλά με λάθος τρόπο, όπως η χρηματοδότηση της μισθοδοσίας προσωπικού του ΕΚΑΒ από τη περιφέρεια. 
Η κυβέρνηση με πρωτοπόρο τη Περιφερειακή Αρχή φορτώνει την Τοπική Διοίκηση με επιπλέον υποχρεώσεις. Πρέπει να βγάλει ο νησιωτικός λαός κάποια συμπεράσματα αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας αναδείχθηκε η τεράστια σημασία του δημόσιου συστήματος υγείας για την προστασία της υγείας του πληθυσμού, αλλά και από την άλλη αποκαλύφθηκε η ανεπάρκειά του λόγω των πολιτικών της σημερινής κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων.
Διαπιστώθηκε το μέγεθος, οι τεράστιες ελλείψεις σε απλά υλικά, οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό. 

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Κάλεσμα Διαμαρτυρίας για τα αιολικά πάρκα

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων συμμετέχει στη διαδημοτική διαμαρτυρία, κατά της εγκατάστασης αιολικών πάρκων στα νησιά Νάξο, Πάρο, Τήνο και Άνδρο!
Σας καλούμε όλους την Κυριακή 31 Μαΐου και ώρα 11:00, στην κεντρική πλατεία της παραλίας, να διαδηλώσουμε για το μέλλον το οποίο επιθυμούμε για τον τόπο μας!
Παρακαλούμε για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας και αποστάσεων.

Την Κυριακή 31/5 ο εορτασμός της Αργοκοιλιώτισσας


Δήλωση Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη

 Γενναία πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ελλάδα θα εισπράξει 1,7 δις ευρώ από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης αντί 294 εκ ευρώ που προέβλεπε η αρχική πρόταση. Οι πόροι του ΤΔΜ αυξάνονται από 7,5 σε 44 δις ευρώ.

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης γενικός εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης με αφορμή την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ταμείο Ανάκαμψης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κατερίνα Μονογυιού: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Σοφία Ζαχαράκη


Κατερίνα Μονογυιού :Υπεγράφη η απόφαση για προσθήκη της ειδικότητας «Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού» στο ΕΠΑΛ Άνδρου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην υφυπουργό Παιδείας κ.Σοφία Ζαχαράκη που αποδέχτηκε την προτασή μου και υπέγραψε την απόφαση για προσθήκη της ειδικότητας «Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού» του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στο ΕΠΑΛ Άνδρου.

Η προσπάθεια έγινε με πρωτοβουλία της Ναυτιλιακής Ένωσης Ανδριωτών, (Andros Maritime Association) η οποία και θα συνεισφέρει για την μετατροπή και διαμόρφωση του κτηριακού συγκροτήματος του ΕΠΑΛ Άνδρου.
Επίσης η δημιουργία του τμήματος Μηχανικών ήταν ένα διαχρονικό αίτημα της Δ/θμιας  Εκπαίδευσης Κυκλάδων, και Δήμου Άνδρου.

Οικονομική ενίσχυση του ΕΚΑΒ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, για επιπλέον θέσεις οδηγών και νοσηλευτών στα νησιά

Προϋπόθεση η κατά προτεραιότητα και άμεση κάλυψη των περιοχών όπου καταγράφονται οι μεγαλύτερες ανάγκες 

Την  οικονομική ενίσχυση του ΕΚΑΒ για την άμεση κάλυψη επιπλέον θέσεων οδηγών και νοσηλευτών στις δομές του στο Νότιο Αιγαίο, αποφάσισε εκ νέου σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη. 
Στην εισήγησή του ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος έθεσε το ζήτημα στη λογική της

Ολοκληρώθηκε το οδοιπορικό του ΣΚΑΪ σε Νάξο-Μικρές Κυκλάδες: Σχεδόν 3 ώρες στις οθόνες μας η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες!

Προσθήκη λεζάντας

Ολοκληρώθηκε σήμερα το οδοιπορικό του ΣΚΑΪ στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες, όπου βρέθηκε ως προσκεκλημένος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου!

Υπενθυμίζεται, ότι τις τελευταίες εβδομάδες η «Ένωση» υλοποιεί μεγάλη δική της πρωτοβουλία για την προβολή του νησιού μας, σε τούτη την πολύ δύσκολη περίοδο για την οικονομία, την κοινωνία και τον τουρισμό μας. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας είχε καλέσει τις προηγούμενες εβδομάδας στα… μέρη μας, κατά σειρά, τον Alpha, την ΕΡΤ, το Star Channel, το Mega, ενώ τώρα κάλεσε τον ΣΚΑΪ.
Όπως και τα προηγούμενα κανάλια που βρέθηκαν στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες, έτσι και ο ΣΚΑΪ πραγματοπ

Πρόσκληση και αφίσα τηλε-ημερίδας 3ης Ιουνίου 2020


Συνάδελφοι/ισσες, καλημέρα.
Σας προωθώ την πρόσκληση και την αφίσα της τηλε-ημερίδας που διοργανώνει το 1ο ΠΕΚΕΣ ν. Αιγαίου σε συνεργασία με τα ΚΕΣΥ Κυκλάδων, προκειμένου να το αποστείλετε σε όλους τους γονείς και εκπαιδευτικούς του σχολείου σας. Παρακινήστε τους για τη συμμετοχή τους, λόγω της προφανούς χρησιμότητας του.
Καλό θα ήταν να το αναρτήστε το και στις ιστοσελίδες των σχολείων σας και να το διαδώσετε όπως μπορείτε στην τοπική κοινωνία.

ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ Λεονάρδος Χατζηανδρέου Η παράταξη μας σύντομα θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να ενημερώσει διεξοδικά τους δημότες σχετικά με τα «Έργα Ανάπτυξης του Λιμένα Νάξου» κάτι που δεν έκανε ως όφειλε η Δημοτική Αρχή.


Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα τη «Γνωμοδότηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) που αφορά: «Έργα Ανάπτυξης Λιμένα Νάξου» η παράταξη μας έπραξε το χρέος της απέναντι στο ναξιακό λαό και το μέλλον του.

Με αίσθημα ευθύνης

📺 Δημοσκόπηση της Metron Analysis στο κανάλι του Μαλελη: Ξανά «νταμπλ σκορ» για τη Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου-ΒΙΝΤΕΟ

Γκάλοπ της Metron Analysis για το Mega - Θετικό είναι το ισοζύγιο για την κυβέρνηση για κορωνοϊό 84%, ψηφιακό μετασχηματισμό 73%, εγκληματικότητα 56% και ελληνοτουρκικά με 52% θετικές αξιολογήσεις - Με 35 μονάδες προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός

Τεράστια εξακολουθεί να παραμένει η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα και με τη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis.