slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σκιώδη κυβέρνηση Μαράκη

Σκιώδη κυβέρνηση ετοιμάζει όπως μαθαίνουμε ο πρώην Δήμαρχος  κ. Νίκος Μαράκης για να παρακολουθεί  στενά κατά τομείς  την νέα Δημοτική Αρχή. Η Σκιώδη κυβέρνηση Μαράκη θα αποτελείται από  στελέχη που κινούνται στον στενό πυρήνα συνεργατών του και θα είναι πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του. Στα πρόσωπα της «σκιώδους κυβέρνησης» θα περιλαμβάνονται και μη εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι  όπως  ο κ. Ιάκωβος Γιακουμής που ανέλαβε εκπρόσωπος τύπου της Δημοτικής  Παράταξης και του πρώην Δημάρχου  Νίκου  Μαράκη. Για τα υπόλοιπα πρόσωπα της Σκιώδης  κυβέρνησης θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως.

Παρακαλώ αντίλογο! Η πτώση του ΠΑΣΟΚ...

Σήμερα κατατέθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα των βουλευτών της εξεταστικής της Siemens. Μα για ποιό πόρισμα μιλάμε; Για ένα πόρισμα που δεν περιλαμβάνει τον Τσουκάτο που παραδέχτηκε ότι πήρε τα 1000000 μάρκα και τα κατέθεσε στο κόμμα του.

Ένα πόρισμα που ενώ παραδέχτηκε ο Μαντέλης ότι είχε πάρει χρήματα για να τα στείλει στο γιο του δεν συμπεριλαμβάνεται αυτή η πράξη του. Ένα πόρισμα που φάσκει και αντιφάσκει γύρω από πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία όχι γιατί αερολογούσε γύρω από το περίφημο "λεφτά υπάρχουν" αλλά γιατί είχε ως λάβαρο την κάθαρση. Το Βατοπαίδι, τα ομόλογα τη Siemens...Τελικά αυτό το ντόμινο των εξεταστικών επιτροπών καταρρέει...Πρώτα έπεσε το Βατοπαίδι, μετά η Siemens και σε λίγο και το τελευταίο κομμάτι αυτού του ντόμινου, το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα πέσει γιατί ρεζίλεψε τη χώρα κάτι ανάλογο είχε γίνει πάλι επί Σημίτη (Οτσαλάν, Σολωμός Σωλομού). Δεν θα πέσει γιατί βγάζει νόμο για να προστατεύσει τους μεγαλοεκδότες που το στηρίζουν είχε και στηρίξει και επί Ανδρέα Παπανδρέου τον Κοσκωτά. Δεν θα πέσει γιατί θα έρθει σε ρήξη με την Εκκλησία (το χε ξανακάνει επί Σημίτη με τις ταυτότητες) ούτε επειδή θα υποβιβάσει την Εκκλησία και θα επικυρώσει την εκλογή των ψευτομουφτήδων στη Θράκη, άρα θα αναγνωρίσει την ύπαρξη τους. Βλέπουμε λοιπόν ότι οι Έλληνες αποδεικνύονται περίτρανα λωτοφάγοι. Γιατί όμως θα πέσει το ΠΑΣΟΚ;

Το ΠΑΣΟΚ θα πέσει γιατί έρχεται η αναδιάρθρωση του χρέους. Τα νούμερα των τεχνοκρατών(ΔΝΤ κτλ), που βλέπουν το λαό της Ελλάδας ως παραγωγικές μονάδες και το ελληνικό έθνος ως τον πλέον κατάλληλο "πελάτη" για να αποδείξουν τις τοκογλυφικές "αρέτες" τους, δεν "βγαίνουν". Έρχεται η χρεωκοπία...Ο Έλληνας δεν θα αντέξει ξαφνικά να τα χάσει όλα(τις οικονομίες του και την περιουσία του)...Ο Έλληνας δεν θα αντέξει άλλο ένα γεγονός παρόμοιο των Ιμίων...Γιατί εδώ δεν θα υπάρχουν οι Αμερικάνοι να τους ευχαριστήσει ο Σημίτης που μας βοήθησαν...Οι δανειστές μας θα απαιτήσουν να τους εκχωρήσουμε μεγάλο μέρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων...Άλλωστε το έχουμε υπογράψει κιόλας στο "πολυδιαφημισμένο" μνημόνιο..Η Ελλάδα θα ζήσει εποχές Αργεντινής.Όλοι οι Έλληνες ανεξαρτήτως κομματικών ταυτοτήτων θα ξεσηκωθούν...Και τότε θα καταρρεύσει όλο το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Μία προς μία η χώρες του ευρώ θα "ζηλέψουν" τα κατορθώματα των Ελλήνων και θα ξεσηκωθούν. Όπως γίνεται στην Αλγερία και Τυνησία τώρα...Στην Ευρώπη όμως τα αίτια θα είναι διαφορετικά. Όταν θα πτωχεύσει η Ελλάδα σηματοδοτείται η πτώχευση μία προς μία όλων των Ευρωπαϊκών χωρών που ανήκουν στη ζώνη του ευρώ. Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί δεν θα επιτρέψουν την κυριαρχία της Αγγλίας και της Ρωσίας στην Ευρώπη. Δεν θα επιτρέψουν να πτωχεύσουν οι χώρες τους. Άρα δεν θα επιτρέψουν να πτωχεύσει η Ελλάδα. Άρα δεν θα επιτρέψουν να συνεχίσει να κυβερνά η κυβέρνηση Παπανδρέου. Ετοιμαστείτε λοιπόν για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα.

Μαρκέτος Κωνσταντίνος
Ο Φιλελεύθερος

Συμπαράταξη Νάξου και Μικρών Κυκλάδων : «Δυστυχώς η πλειοψηφία του Δ.Σ. απέδειξε ότι σκοπεύει να αποκλείσει την Μείζονα Μειοψηφία…»


Από τη δημοτική κίνηση «Συμπαράταξη Νάξου και Μικρών Κυκλάδων» λάβαμε το παρακάτω δελτίο Τύπου με θέμα: «Διορισμός από την Δημοτική Αρχή Διοικητικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου και Επιτροπών Παραλαβής και Βεβαίωσης Καλής Εκτέλεσης Έργων και Εργασιών».

Στο Δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:«Νάξος, 24/1/2011

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21/1/2011 συζητήθηκαν και ορίστηκαν από την πλειοψηφία τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και μέλη διάφορων επιτροπών του Δήμου, ανάμεσα στις οποίες, οι πολύ σημαντικές (από πλευράς εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος) Επιτροπές Παραλαβής Έργων και Βεβαίωσης Καλής Εκτέλεσης Έργων και Εργασιών. Δυστυχώς η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις μεθοδεύσεις που χρησιμοποίησε για την συγκρότηση των παραπάνω οργάνων, απέδειξε ότι σκοπεύει να αποκλείσει την Μείζονα Μειοψηφία από τα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Προσώπων του Δήμου προκειμένου να μην έχουμε την κατάλληλη ενημέρωση ώστε να εκπληρώνουμε το αντιπολιτευτικό μας έργο. Επίσης, ερωτηματικά εγείρονται για τους λόγους που ο Αντιδήμαρχος και Εργολήπτης Δημοτικών Έργων κ. Απόστολος Ψαρράς επιλέχθηκε να συμμετέχει στις Επιτροπές Παραλαβής Έργων και Βεβαίωσης Καλής Εκτέλεσης Έργων και Εργασιών.
Αναλυτικότερα:
• Η πρόταση από την πλειοψηφία προς την επικεφαλής της Εναλλακτικής Δημοτικής Κίνησης «Πολίτες για τα Νησιά μας» κ. Θέκλα Κίζη να αναλάβει, είτε ως Πρόεδρος είτε ως Μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με ταυτόχρονο αποκλεισμό της Μείζονος Μειοψηφίας από το επταμελές Δ.Σ. του εν λόγω Νομικού Προσώπου του Δήμου, εκτός από την έμπρακτη απόδειξη της προεκλογικής και μετεκλογικής συνεργασίας των δύο Συνδυασμών, αποτελεί αντιδημοκρατική συμπεριφορά καθότι είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια απαξίωσης και φίμωσης του 43% του Ναξιώτικου λαού. Εμείς, αποδεικνύοντας την διάθεση συνεργασίας και εποικοδομητικής κριτικής προς τα πεπραγμένα της νέας δημοτικής αρχής, υπερψηφίσαμε τον προτεινόμενο από την πλειοψηφία για Πρόεδρο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης κ. Στέλιο Μαυρογιαννόπουλο, αλλά εισπράξαμε απαξίωση και αποκλεισμό για τα στελέχη του Συνδυασμού μας. Τέτοιες αντιδημοκρατικές πρακτικές δεν μπορεί να είναι ανεκτές και θα καταγγέλλονται οποτεδήποτε παρατηρούνται.
• Ο ορισμός του Αντιδημάρχου και Εργολήπτη Δημοτικών Έργων κ. Απόστολου Ψαρρά ως Πρόεδρου της Επιτροπής Παραλαβής Έργων και ως Μέλος της Επιτροπής Βεβαίωσης Καλής Εκτέλεσης Έργων και Εργασιών εγείρει σημαντικά ζητήματα ηθικής τάξης. Ερωτούμε την Νέα Δημοτική Αρχή με ποια διαδικασία θα διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δήμου όταν το έργο «Πλακοστρώσεις - Τσιμεντοστρώσεις δρόμων Τ.Δ. Γαλανάδου – Γλινάδου - Χώρας Νάξου έτους 2010» θα συνεχίσει να εκτελείται από τον κ. Ψαρρά (ως εργολήπτη) και ταυτόχρονα θα βεβαιώνεται η Καλή Εκτέλεσή του και εν τέλει θα παραληφθεί από τον ίδιο τον κ. Ψαρρά (ως μέλος των επιτροπών Βεβαίωσης Καλής Εκτέλεσης και Παραλαβής Έργων του Δήμου). Είναι ηθικό και σύννομο να αποφασίζεται η παράταση ολοκλήρωσης του εν λόγω έργου (εις βάρος των συμφερόντων του Δήμου και των Δημοτών) επειδή ο κ. Ψαρράς δεν πρόλαβε να το ολοκληρώσει καθότι διεξήγαγε τον προεκλογικό του αγώνα; Δεν γνωρίζει η Δημοτική Αρχή ότι, βάσει του Καλλικράτη άρθρο 14 Παράγραφος 3, δεν δύναται να είναι δημοτικός σύμβουλος όποιος συνδέεται με τον δήμο με σύμβαση εκτέλεσης δημοτικού έργου με αντικείμενο αξίας πάνω από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ ετησίως; Η Δημοτική μας Παράταξη δεν θέτει καταρχήν κώλυμα αλλά κώλυμα κατοχής του αξιώματος του δημοτικού συμβούλου, μετά την 1/1/2011, από τον κ. Ψαρρά, καθότι όντας δημοτικός σύμβουλος εκτελεί δημοτικό έργο με αντικείμενο αξίας πάνω από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. Επιπρόσθετα, εγείρεται και το ηθικό ζήτημα εάν ο κ. Ψαρράς μπορεί να είναι ταυτόχρονα ελεγκτής και ελεγχόμενος για το δημοτικό έργο που υλοποιεί.

Τέλος, θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας, καθότι η Νέα Δημοτική Αρχή δεν μας έχει παραχωρήσει ακόμη (ως όφειλε βάσει του άρθρου 66 παράγραφος 7 του Καλλικράτη) κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο καθώς και γραμματειακή υποστήριξη, παρότι έχουμε καταθέσει το αίτημά μας εγγράφως από τις 5/1/2011 (με αριθμό πρωτοκόλλου 37/2011).

Εκ του Γραφείου Τύπου».