slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ηλεκτρονική ταυτότητα σε όλα τα κτίρια εντός 10ετίας


Τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το Προεδρικό Διάταγμα
Όλα τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια θα πρέπει υποχρεωτικά, εντός 10 ετών, να αποκτήσουν ηλεκτρονική ταυτότητα, που αποτελεί μία αναλυτική καταγραφή της κατάστασης του κτιρίου, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Περιβάλλοντος, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.
Όσα κτίρια δεν δηλωθούν, θα χαρακτηρίζονται αυθαίρετα και θα επιβάλλονται στους ιδιοκτήτες οι ....

Πανεπιστημιακό Σεμινάριο για μνημεία της Νάξου


Πανεπιστημιακό Σεμινάριο  με θέμα τα μνημεία της Νάξου πραγματοποιήθηκε στη Νάξο από 22 έως 26 Μαΐου 2013. Το σεμινάριο αυτό για μεταπτυχιακούς φοιτητές εντασσόταν στα πλαίσια του διετούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Αρχαιολογία, Πόλη και Αρχιτεκτονική” που λειτουργεί με συνεργασία των Τμημάτων Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών και Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με μάθημα που ....

"Εμφύλιος" Μιχαλολιάκου-Κασιδιάρη στη Χρυσή Αυγή!


Τι σχέση μπορεί να έχει ο Νίκος Μιχαλολιάκος με τον Αλέκο Αλαβάνο; Ο Ηλίας Κασιδιάρης με τον Αλέξη Τσίπρα; Η προφανής και εύλογη απάντηση είναι… καμία, σύμφωνα ωστόσο με τη Real News, σχέση υπάρχει, και μάλιστα την παραδέχεται σε κατ' ιδίαν συζητήσεις του ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα δημοσιεύει η ναυαρχίδα του.....

ν

Παναγία Πελαγινή

Ένα οδοιπορικό στα νησιά των Κυκλάδων Σίφνο, Πάρο, Νάξο, Αμοργό, αφιερωμένο στα μοναστήρια και τις εκκλησίες της Παναγίας: Χρυσοπηγή, Εκατονταπυλιανή, Δροσιανή, Πρωτόθρονη, Απεραθίτισσα, Φιλοτίτισσα, Χοζοβιώτισσα, αλλά και στα λατρευτικά δρώμενα και τις γιορτές του Δεκαπενταύγουστου με εσπερινούς, λιτανείες και το σπάνιο έθιμο του "Επιταφίου της Παναγίας" στο Φιλώτι της Νάξου.

 Κεφαλογιάννης: Η Ελλάδα θα βγει από τη δύσκολη θέση


kefalogiannhs-ma1

«Είμαστε πραγματικά αισιόδοξοι ότι η Ελλάδα σύντομα θα βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται και θα παραδώσουμε στις νέες γενιές, μια χώρα αντάξια των προσδοκιών του ελληνικού λαού».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στην Πάτρα, με αφορμή τη....

Πανναξιακός ΑΟΝ: Προκήρυξη εκλογών - Υποβολή υποψηφιοτήτων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το ΔΣ του Πανναξιακού Αθλητικού Ομίλου  Νάξου(volley - basket)  καλεί τα μέλη του  στις  εκλογές που θα πραγματοποιηθούν, για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, το Σάββατο 8 Ιουνίου και ώρα 10πμ - 19μμ   στο  Πνευματικό  Κέντρο του  Ιερού Ναού Παντάνασσας.
Ο  Πανναξιακός  ΑΟΝ  μετά τις πρόσφατες,  μεγάλες,   επιτυχίες  της γυναικείας ομάδας βόλεϊ και  της ομάδας μπάσκετ των ανδρών,  βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική πρόκληση.
Σ’  αυτή τη   σημαντική   στιγμή,   λοιπόν,  ο φίλαθλος  κόσμος  της Νάξου καλείται  να φανεί  αντάξιος των περιστάσεων,  να αγκαλιάσει  το σωματείο της καρδιάς του   και να στηρίξει   με κάθε τρόπο  την προσπάθεια  των  ομάδων  του στις.........

Γιαννάκου: Και ο Σαμαράς… καραμανλικός είναι


Marietta-Giannakou-Kostas-Karamanlis

Την άποψη ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα ανοικτό κόμμα, διατυπώνει με συνέντευξή της στην εβδομαδιαία εφημερίδα “Παραπολιτικά” και τη δημοσιογράφο Πηνελόπη Γαβρά, η Μαριέττα Γιαννάκου.
Η επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, στέλεχος με διαδρομή ετών στην Κεντροδεξιά και πρώην υπουργός Παιδείας, αναφέρεται στις εξελίξεις στη ΝΔ, με εφαλτήριο το Συνέδριο του Ιουνίου, την ενδεχόμενη αλλαγή ονόματος, και τις… προσθήκες στελεχών από άλλους πολιτικούς χώρους που ακούγονται, ενώ δεν παραλείπει να μιλήσει για τον Αντώνη Σαμαρά, τον Κώστα Καραμανλή και την....

ΚΑΛΗΜΕΡΑ , ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Συμφωνία του Δημάρχου Μάνολη Μαργαρίτη για την παραχώρηση στο Δήμο της έκτασης του ΚΕΓΕ

Μετά από αλλεπάλληλες επαφές και επισκέψεις του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι δύο πλευρές συμφώνησαν και προχωρούν στην πλήρη παραχώρηση της έκτασης του ΚΕΓΕ στο Δήμο.

   Κατά τις διαπραγματεύσεις, μέλημα του Δημάρχου ήταν η παραχώρηση της έκτασης, όπου στεγάζεται το Κέντρο Γεωργικής Εκπαίδευσης (ΚΕΓΕ), στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, η διατήρηση του Κέντρου Εκπαίδευσης, καθώς και η αξιοποίηση χώρου στο Σαγκρί, προκειμένου να επαναλειτουργήσει η.....