slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Φίλες και φίλοι
Πριν 40 περίπου ημέρες σας ανακοίνωσα την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Γνωρίζω πολύ καλά, ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε πολύ αργά, αλλά δεν είναι επί του παρόντος να εξηγήσω το πως και το γιατί.
Από εκείνη την ημέρα έως και σήμερα προσπάθησα με εντιμότητα και αξιοπρέπεια, σεβόμενος πάνω από όλα εσάς τους ίδιους και χωρίς να ασκήσω καμία μορφή πίεσης σε κανέναν, να πείσω νέους και ικανούς ανθρώπους να συστρατευθούν μαζί μου.
Η προσπάθεια μου αυτή βρήκε ανταπόκριση από αρκετούς, όχι όμως από όσους απαιτούνται, για να συγκροτηθεί ένα πλήρες και δυναμικό ψηφοδέλτιο.
Διαπίστωσα ότι οι νέοι άνθρωποι σήμερα δεν ασχολούνται με τα κοινά.Η γενικότερη απαξίωση της πολιτικής τους έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα να μην ενδιαφέρονται ή να αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικότητα κάθε προσπάθεια που έχει να κάνει με τα κοινά, έστω και εάν αυτή είναι ειλικρινής.
Σκοπός δικός μου ήταν η παρουσίαση ενός ψηφοδελτίου, με καινούργια πρόσωπα και νέους ανθρώπους με φρέσκιες ιδέες, που θα άλλαζε τα μέχρι σήμερα δεδομένα στο νησί.
Η πραγματικότητα όμως με διέψευσε, το κατεστημένο "κρατεί καλά", οι άνθρωποι είναι ευάλωτοι και χρειάζεται περισσότερη δύναμη, τόλμη και αποφασιστικότητα για να ανατραπεί.
Μετά από αυτήν την διαπίστωση και εφόσον η ποιοτική και αριθμητική πλήρωση ενός τέτοιου ψηφοδελτίου που οραματίστηκα δεν κατέστη δυνατή, αποφάσισα να αποσυρθώ από τον προεκλογικό αγώνα, παρά την αντίθετη άποψη των συνεργατών μου για συμμετοχή έστω και με μη πλήρες ψηφοδέλτιο.
Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, τους φίλους μου και τους συνεργάτες μου που συστρατεύθηκαν μαζί μου αγνοώντας κάθε άμεση ή έμμεση πίεση και τους απλούς και αγνούς πολίτες αυτού του νησιού, για την αγάπη και την στήριξή τους.
Να ευχαριστήσω τους μέχρι σήμερα συνυποψηφίους μου για την πολιτισμένη συμπεριφορά τους και αντιμετώπιση, απέναντί σ' εμένα και στους συνεργάτες μου.
Εύχομαι στον Χρήστο Βλαχογιάννη, την Γρηγορία Πρωτολάτη,τον Μανώλη Γλέζο και Κώστα Ροκονίδα, έναν δίκαιο και πολιτισμένο αγώνα και ικανοποίηση των προσδοκιών τους.
Απευθυνόμενος σε όλες τις Παριανές και όλους τους Παριανούς, τους καλώ, να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν αυτό που θεωρούν αυτοί καλύτερο για το μέλλον του νησιού, βάζοντας σταυρό στους νέους και άφθαρτους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και σ' αυτούς που δεν πρόδωσαν τις προσδοκίες, τις αξίες και τα ιδανικά τους με οποιοδήποτε αντάλλαγμα.
Αποδεσμεύω όλους τους φίλους και συνεργάτες από την δέσμευσή τους και τους δηλώνω ότι είναι ελεύθεροι να πράξουν κατά συνείδηση, ακόμη και εάν επιθυμούν να συμμετέχουν σε κάποιο ψηφοδέλτιο.
Αυτή την χρονική στιγμή δεν πρέπει κατά την άποψη μου να αναφερθώ σε τίποτα άλλο, σκοπός όλων πρέπει να είναι η διαφύλαξη του ήρεμου και πολιτισμένου κλίματος και μετά την 7η Νοεμβρίου να μιλήσω για το τι και πως έχει συμβεί.
Φίλες και φίλοι
Η Πάρος είναι "δώρο" του θεού, έχει φυσική ομορφιά αγνότητα και ηρεμία, έχει όμως και πολλά προβλήματα για την λύση των οποίων όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε.
Εγώ θα είμαι εδώ παρών και θα συνεχίσω να προσφέρω με όποιο τρόπο μπορώ.
Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου.
Με εκτίμηση και φιλία
Ηλίας Κουντρομιχάλης

«Η ξαφνική απώλεια του καλού μου φίλου και μαχητή της δημοσιογραφίας, Χρήστου Καραγιαννιώτη, χτύπησε ως κεραυνός εν αιθρία τις καρδιές όλων μας.


Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΩΤΗ

«Η ξαφνική απώλεια του καλού μου φίλου και μαχητή της δημοσιογραφίας, Χρήστου Καραγιαννιώτη, χτύπησε ως κεραυνός εν αιθρία τις καρδιές όλων μας.

Η απώλεια του Χρήστου, αφήνει ενα δυσαναπλήρωτο κενό στις ελεύθερες και ασυμβίστες φωνές της δημοσιογραφίας στο νομό μας, τις Κυκλάδες.

Ο Χρήστος για πολλά χρόνια έδινε με το δικό του μοναδικό τρόπο, με ανιδιοτέλεια και πάθος εναν ακάματο αγώνα για την ανάδειξη των προβλημάτων στα νησιά μας, ιδιαίτερα της Πάρου και της Αντιπάρου.

Τόσο ο τρόπος της δουλειάς του, όσο και η λειτουργία του, δημιούργησαν νέα δεδομένα στην τοπική δημοσιογραφία και ενημέρωση.

Άνοιξε δρόμους και έλυσε προβλήματα. Το κυριότερο, όμως, διοχέτευε συνεχώς το φως της αλήθειας παντού.

Αισθάνομαι απέραντη θλίψη.

Καταθέτω τα θερμά μου συλληπητήρια στη σύζυγο και στα παιδιά του.

Καλό ταξίδι φίλε μου Χρήστο».

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ



15-10-2010


Συγκλονισμένοι από τον ξαφνικό θάνατο του Χρήστου Καραγιαννιώτη, πενθούμε την απώλειά του και συμμετέχουμε στην θλίψη της οικογένειάς του.

Για πολλά χρόνια ο Χρήστος είχε καταφέρει να βρίσκεται σε κάθε σπίτι και να μας συντροφεύει από τον ραδιοφωνικό του σταθμό με τα νέα των νησιών μας. Παράλληλα με τις αναλύσεις, τις συζητήσεις και τις απόψεις που εξέφραζε τόσο ο ίδιος όσο και οι φιλοξενούμενοί του, μας έδινε την δυνατότητα για ενημέρωση και προβληματισμό.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην σύζυγο, τα παιδιά και τους γονείς του.