slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βίντεο από την ομιλία Γ. Βρούτση στην ολομέλεια της Βουλής 22.01.2021. "Στην πρώτη γραμμή της μάχης στη βουλή, με υπευθυνότητα και πάντα τεκμηριωμένα!

  Απάντηση στις αντιφάσεις και τις ακοστολόγητες προτάσεις του ΚΙΝ.ΑΛ." από τον  Κοινοβουλευτικό  Εκπροσωπό
  της Ν.Δ. Γ. Βρούτση στην Επίκαιρη Επερώτηση της Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. για το ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των 73 + 19,5 δισ. ευρώ από την Ε.Ε., που αφορά την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη της χώρας μετά την πανδημία.

Φίλιππος Φόρτωμας: «Σύγχρονες αναπτυξιακές πολιτικές στο νησιωτικό χώρο»Στις νέες αναπτυξιακές προοπτικές που δημιουργούνται για τη νησιωτική Ελλάδα, μέσα από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με αντικείμενο την εφαρμογή ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής στο νησιωτικό χώρο, αναφέρθηκε σήμερα στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας.

Τίποτα

Πρετεντέρης η ιστορική αποτυχία της ιδέας ότι υπάρχει ένας κομμουνισμός «αλλιώς» κατέδειξε ότι δεν υπάρχει κομμουνισμός «αλλιώς». Όπου ο κομμουνισμός πήγε να αλλάξει κατέρρευσε

Η Φλώρα Μαλασίδη, Γραμματέας ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ

 

Ορισμός Εκτελεστικού Γραφείου ΟΝΝΕΔ

 

 

Στον ανασχηματισμό του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ που πραγματοποιήθηκε 20.1.21 ορίστηκε Αναπληρώτρια Υπεύθυνη Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων η Φλώρα Μαλασίδη, Γραμματέας ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ.

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή της ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

Στα μικρά νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ο πρώτος μαζικός εμβολιασμός στη χώρα

 

Στο στάδιο εκπόνησης το σχέδιο του εμβολιασμού του συνόλου του πληθυσμού των νησιών κάτω των 1000 κατοίκων

 

Εντός του Φεβρουαρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού, όλων των κατοίκων των μικρών νησιών του Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με το σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη από Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ και στόχο έχει τη θωράκιση τους έναντι της πανδημίας Covid-19.

Τηλεδιάσκεψη γνωριμίας του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και των αντιπεριφερειαρχών

Τηλεδιάσκεψη γνωριμίας του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και των αντιπεριφερειαρχών

Τηλεδιάσκεψη γνωριμίας πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των αντιπεριφερειαρχών πρωτογενή τομέα. Μία τηλεδιάσκεψη στην οποία μπήκαν οι βάσεις συνεργασίας με τον υπουργό κ. Λιβανό να ζητά μία φορά τον μήνα τηλεδιάσκεψη, εκτός από τις κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους αντιπεριφερειάρχες. Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν οι υφυπουργοί Φωτεινή Αραμπατζή και Γιάννης Οικονόμου, καθώς και οι ΓΓ  Γιώργος Στρατάκος και Κώστας Μπαγινέτας.

Στη συνάντηση μετείχαν οι εξής Αντιπεριφερειάρχες:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΗΘΗ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΩΡΙΟΥΜε επιστολή του το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων του Νεωρίου και με αφορμή την κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή από πλευράς 26 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Μέτρα προστασίας του λιμένα της Ερμούπολης από την επικάθηση βαρέων μετάλλων», εξαπολύει αήθη και χυδαία επίθεση εναντίον του υπογράφοντος, με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς όπως «καθυστερημένος», «άμαθος», «κοντό και διπρόσωπο ανθρωπάκι», ενώ διανθίζει το κείμενο με φαντασιώσεις του τύπου ότι με ενοχλεί η εργασία, η πρόοδος, η ανάπτυξη, ότι είπα ψέμματα και απέκρυψα την αλήθεια για τη σημασία του Νεωρίου κλπ, κλπ.

Καταρχήν θέλω να δηλώσω ότι η ιστορική μου διαδρομή και ο πολιτικός μου πολιτισμός, θα μου επέβαλλαν να μην δώσω καν σημασία σε τέτοιες χυδαιότητες, όμως επειδή η επιστολή έτυχε ευρύτερης δημοσιοποίησης μέσα από τοπικά μέσα της Σύρου και των Κυκλάδων, υποχρεούμαι να αποκαταστήσω την αλήθεια γιατί η σιωπή πολλές φορές μπορεί να εκληφθεί και ως ενοχή.

Παρακαλώ λοιπόν και προκαλώ όλους τους καλόπιστους πολίτες που ενδιαφέρονται για την υπόθεση, να διαβάσουν με προσοχή το κείμενο όλης της Ερώτησης που καταθέσαμε (είμαι βέβαιος ότι πολλοί που μας κατηγορούν δεν έχουν διαβάσει καν την Ερώτηση) και την οποία επισυνάπτω.

Πρωταρχικό μέλημα στο κείμενο μας αναδεικνύεται η ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης των στοιχείων ενδεχόμενης ρύπανσης του λιμένα της Ερμούπολης, αλλά ταυτόχρονα όμως και η διασφάλιση της βιωσιμότητας και ανάπτυξης του ναυπηγείου του Νεωρίου, του οποίου η λειτουργία αποτελεί ζωτικής σημασίας θέμα τόσο για τη Σύρο και την τοπική κοινωνία, όσο και για την εθνική οικονομία.

Ούτε συμπαράσταση λοιπόν στο σύλλογο «Παρατηρητήριο Περιβάλλοντος» που θέτει το ζήτημα της διερεύνησης ύπαρξης βαρέων μετάλλων στο λιμένα της Ερμούπολης, ούτε όμως και απόκρυψη δεδομένων στα οποία άλλωστε έχουν εμπλακεί το ΥΠΕΝ, το ΕΛΚΕΘΕ, ενώ αναζητούνται τρόποι οριστικής μελέτης με τη συνδρομή είτε του Δήμου, είτε της Περιφέρειας.

Αυτή είναι η τόσο απλή αλήθεια και η πραγματικότητα. Δυστυχώς η διοίκηση του σωματείου ψάχνει παντού φανταστικούς εχθρούς που επιβουλεύονται την εργασία τους και θέλουν το κλείσιμο του ναυπηγείου. Στην φαντασίωση τους αυτή μεταχειρίζονται απίστευτους τρόπους κατατρομοκράτησης και τραμπουκισμού εναντίον όσων αυτοί θεωρούν ότι είναι εχθροί του ναυπηγείου.

Αλήθεια κύριοι της διοίκησης του σωματείου, ξεχνάτε ποια κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως και προχώρησε όλη τη διαδικασία για να αναλάβει το ναυπηγείο η νέα του ιδιοκτησία; Ξεχνάτε τις επανειλημμένες καθόδους των υπουργών και του Α. Τσίπρα στο Νεώριο; Ξεχνάτε τον αγώνα και των τριών  βουλευτών των Κυκλάδων από τις πρώτες μέρες του 2015 όταν αποφάσισε το ΚΕΑΟ τη διεκδίκηση είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών για χρέη της προηγούμενης ιδιοκτησίας που μαζί με τις λοιπές οφειλές ( εφορία, τράπεζες, ΔΕΗ, Δήμος, οφειλές προς εργαζόμενους και συνταξιούχους) συνολικά είχαν φθάσει κάποιες δεκάδες εκατομμύρια; Ξεχνάτε τις άοκνες καθημερινές προσπάθειες μας στο ενδιάμεσο διάστημα μέχρι τις αρχές του 2018, για λύσεις συμβιβασμού στο Υπουργείο Εργασίας, για τη νομοθέτηση διατάξεων με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας  με τις οποίες επισκευάστηκαν δεξαμενές του πολεμικού ναυτικού, για τη συνεχή προσπάθεια επανασύνδεσης του κομμένου ηλεκτρικού ρεύματος, για τις καθημερινές παρεμβάσεις προς όλες τις κατευθύνσεις με μόνο στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας;

Ποιοι λοιπόν, αγαπητοί φίλοι, επιβουλεύονται και θέλουν να βλάψουν το Νεώριο και τις θέσεις εργασίας;;;;

Και φυσικά αν δεν υπήρχε πρωτίστως ο αγώνας και η αγωνία των εργαζομένων, δεν θα γινόταν τίποτα. Αλλά ας μην παραγράφουμε και πολύ περισσότερο ας μην  διαγράφουμε την πραγματικότητα και την αλήθεια. Και ας σταματήσει επιτέλους το κυνήγι μαγισσών εναντίον κάθε ενέργειας που επιδιώκει τη συνολική, πολύπλευρη και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της Σύρου, φυσικά με επίκεντρο και το ναυπηγείο.

Κύριοι της διοίκησης του σωματείου, σας καλώ να πάρετε πίσω τους αήθεις χαρακτηρισμούς που εκτοξεύσατε. Σας καλώ να μην υπονομεύετε την άριστη σχέση που οικοδομήθηκε με την προηγούμενη κυβέρνηση και νυν αξιωματική αντιπολίτευση. Αλήθεια, η Διοίκηση του Νεωρίου συμφωνεί άραγε με το πνεύμα και το γράμμα της επιστολής του σωματείου;

Καλώ όλους τους φορείς της Σύρου, Περιφέρεια, Δήμο, Επιμελητήριο, στους οποίους άλλωστε κοινοποιήθηκε η επιστολή του σωματείου και με αφορμή το κλίμα που πυροδότησε, να συμβάλλουν στην αποκατάσταση κλίματος διαλόγου και πολιτικού πολιτισμού. Είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε σε λύσεις για την πρόοδο και την ευημερία της Σύρου και των Κυκλάδων και όχι για να εξαπολύουμε πολεμικές και αναθέματα που οδηγούν σε άγονες αντιπαραθέσεις και τυφλές συγκρούσεις.

22/01/2021

Νίκος Συρμαλένιος

 

Επισυνάπτεται η ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή

20210114_ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ_ΒΑΡΕΑ_ΜΕΤΑΛΛΑ_ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ_ΣΥΡΟΥ

Ξεκινάνε οι εμβολιασμοί για τον Covid-19 στο Κέντρο Υγείας Πάρου

               
                                                                                                                                                                                                                                                                                      Μετά από σχετική ενημέρωση από τον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ κ. Χρήστο Ροϊλό, ο Δήμος Πάρου και η Διοικούσα Επιτροπή του Κ.Υ. Πάρου, θέλουμε να ενημερώσουμε τους κατοίκους του νησιού ότι το Κέντρο Υγείας έχει οριστεί ως εμβολιαστικό κέντρο για τον Covid-19 και οι εμβολιασμοί του γενικού πληθυσμού έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 28-01-2021.

Όσοι πολίτες επιθυμούν τον εμβολιασμό τους στην Πάρο και δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους είτε μέσω της της ειδικής πλατφόρμας http://emvolio.gov.gr,  είτε με επίσκεψή τους στα ΚΕΠ ή τα Φαρμακεία.

Για την εγγραφή τους, απαραίτητα στοιχεία είναι οι κωδικοί TAXIS, το ΑΜΚΑ και  το ΑΦΜ τους, ενώ η επιβεβαίωση του προτεινόμενου ραντεβού γίνεται μέσω γραπτού μηνύματος sms στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.

Επίσης, αν πολίτης εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση δεν επιβεβαιώσει ή δεν αποδεχθεί το ραντεβού, δεν χάνει τη σειρά του και μπορεί να κλείσει ραντεβού, με την παραπάνω διαδικασία.

Στην περίπτωση που κάποιος αναζητά ραντεβού μέσω της πλατφόρμας και δεν εμφανίζεται το εμβολιαστικό κέντρο της Πάρου, μπορεί να το επιλέξει   αλλάζοντας τον ταχυδρομικό κωδικό.

Για τις ανάγκες του εμβολιασμού, το Κέντρο Υγείας Πάρου έχει εξασφαλίσει την προμήθεια του απαιτούμενου ειδικού εξοπλισμού και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει πραγματοποιήσει την παρακολούθηση σεμιναρίων εμβολιασμού.

Τέλος την περίοδο αυτή  τα ραντεβού κλείνονται για τις ηλικιακές ομάδες 85+ και 80-84 ετών.                                           

Μήνυση Αρκουμανέα κατά της εφημερίδας «Δημοκρατία»: Απαράδεκτο κάποιοι να πασχίζουν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για τη χώρα

 Μήνυση κατά της εφημερίδας «Δημοκρατία» κατέθεσε την σήμερα ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτης Αρκουμανέας, σχετικά με το προσβλητικό, όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος, δημοσίευμα της περασμένης Πέμπτης, το οποίο ισχυριζόταν ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε λανθασμένα επιδημιολογικά στοιχεία, με βάση τα οποία επιβλήθηκε αυστηρό lockdown στην

Νομίζουν ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου🤣🤣ΒΙΝΤΕΟ


Νομίζουν οτι μπορούν να λένε ό,τι θέλουν αλλά για αυτό είμαστε εμείς εδώ. Πριν 1 χρόνο έλεγαν ότι δεν επέκτειναν τα χωρικά ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια γιατί δεν ήθελαν να προκαλέσουν και τώρα λένε ότι η επέκταση αυτή αποτελεί στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ.

To δικαίωμα των εργαζομένων στην αποσύνδεση: Οι άνθρωποι δεν είναι μηχανές!


Tο δικαίωμα στην αποσύνδεση είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία της ψυχικής και σωματικής υγείας των εργαζομένων.
View this email in your browser

Δελτίο Τύπου - Ψηφιακής Εκδήλωσης - Αστεγία και ΕθελοντισμόςΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Αστεγία, Πολιτικές, Εθελοντισμός» από το Μητρώο Στελεχών Ν.Δ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Μητρώα Στελεχών Ν. Αιγαίου και Ηπείρου. 


Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Γεώργιος Στύλιος, η επικεφαλής του Μητρώου της Ν.Δ., κ. Ρεβέκκα Πιτσίκα, ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού και Γραμματέας Οργανωτικού, κ. Στέλιος Κονταδάκης και ο Συντονιστής του Μητρώου Ηπείρου, κ. Gianluca Ματσίρας.


Εξαιρετικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας χάνει τον έλεγχο από τις τάσεις - Ίντριγκα και παρασκήνιο από τις ομάδες

Γιώργος Κατσίγιαννης
Οι συνθήκες πόλωσης και απροκάλυπτου διχασμού παραπέμπουν σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών. Επαναφέρουν στο προσκήνιο τον εφιάλτη μιας νέας διάσπασης στον χώρο της Αριστεράς, είτε ως απότοκο της «αποσκίρτησης» μη ελεγχόμενων από τον Αλέξη Τσίπρα δυνάμεων, που δρομολογούν την εκπαραθύρωσή του από την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, είτε ως αποτέλεσμα της επίδειξης ισχύος εκ μέρους του με διαγραφές των αντιφρονούντων και εξοβελισμό κάθε φωνής που υψώνει ανάστημα για να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία του.

ΕΛΛΕΤ - ΔΤ - Πρωθυπουργική σύσκεψη για το Τατόι με τη συμμετοχή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού


Με την συμμετοχή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19/1ου τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη, με θέμα την παρουσίαση της μελέτης βιωσιμότητας του Τατοΐου την οποία εκπόνησε η εταιρεία ΚΜGB.

 

Ο ιστορικός του Κτήματος και αντιπρόεδρος της ΕΛΛΕΤ κ. Κώστας Σταματόπουλος εκπροσώπησε την Εταιρεία. Αμέσως μετά την παρουσίαση της μελέτης και κατόπιν προσκλήσεως του πρωθυπουργού, ο κ. Σταματόπουλος αφού ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για την πρωτοβουλία του, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την μελέτη, καθώς αυτή δεν αποκλίνει σε τίποτε –πηγαίνοντας ωστόσο σε μεγαλύτερο βάθος– από την μελέτη βιωσιμότητας που είχε εκπονήσει το 2013 η ΕΛΛΕΤ δαπάναις της Europa Nostra. Διετύπωσε ωστόσο την ευχή η συνεργασία Δημοσίου, Ιδιωτικής πρωτοβουλίας και κοινωνίας των πολιτών, εμφανής στην μελέτη, να αποτυπώνεται ευκρινώς και με τις σωστές αναλογίες στο οριστικό διοικητικό σχήμα του Κτήματος, ώστε η διοίκηση να αυξήσει την αποτελεσματικότητά της και το Τατόι να μπορεί να προσελκύσει χορηγούς. Στο σημείο αυτό ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι συμφωνεί με τις θέσεις του κ. Σταματόπουλου και της ΕΛΛΕΤ για μεικτή διαχείριση.  

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δολοφονεί το κυνήγιΩΡΙΩΝ - Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ
Κρήτης 2,  15127, Μελίσσια-Αθήνα
www.orion.net.gr   orion@orion.net.gr

Αθήνα, 21/01/2021

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δολοφονεί το κυνήγι

Έπεσαν οι μάσκες. Όχι οι μάσκες του Covid-19 αλλά οι πολιτικές μάσκες που φορούσαν κάποιοι βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας όταν παρίσταναν τους φίλους των κυνηγών για να υφαρπάξουν την ψήφο μας. Και μόλις το κατόρθωσαν, έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. «Αρχή άνδρα δείκνυσι» έλεγαν οι σοφοί μας πρόγονοι. Δεν χρειάστηκε παρά να δοθεί μία αφορμή για να ξεδιπλωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για το κυνήγι και τους κυνηγούς.