slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κατάθεση Αναφοράς στη Βουλή για τα σοβαρά προβλήματα στην Ακτοπλοϊκή Σύνδεση της Ανάφης
Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή αναφορά για θέμα που αφορά τη νήσο Ανάφη του Νομού Κυκλάδων.
Ειδικότερα:
Προς την Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δημάρχου Ανάφης κ. Ιάκωβου Ρούσσου (α.π. 299/07-03-2018), σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ανάφης.

Μακάριος Λαζαρίδης: «Άπλετο φως στο σκοτάδι που θέλει η παρέα των Τσίπρα – Καμμένου»
Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για προανακριτική Επιτροπή είναι μια ξεκάθαρη θέση ότι πρέπει να υπάρξει έλεγχος για τα πεπραγμένα όλων των Κυβερνήσεων μέχρι σήμερα. Αυτό τόνισε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας, σήμερα, Παρασκευή 9 Μαρτίου, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους κ. Σταμάτη Μαλέλη και Γιάννη Καντέλη.

Γιώργος Χατζημάρκος από το Βερολίνο: «Η μιζέρια στο εσωτερικό, δεν μπορεί να μας κρατά άλλο στάσιμους στο τέλμα. Η εξωστρέφεια είναι "όπλο" που μας οδηγεί μπροστά»

Με τα θετικότερα μηνύματα για το Νότιο Αιγαίο ολοκληρώνεται η διεθνής έκθεση ITB στο Βερολίνο, όπου η Περιφέρεια συμμετέχει με 22 νησιά στο περίπτερο της
 Με εξαιρετικά θετικές προοπτικές για την επερχόμενη τουριστική σαιζόν στο Νότιο Αιγαίο, ολοκληρώνεται στο Βερολίνο η 52η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού (ΙΤΒ).
Η διεθνώς σημαντικότερη έκθεση τουρισμού, που συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας και την προσοχή ολόκληρης της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας και στην οποία συμμετέχουν περί τους 10.000 εκθέτες από περισσότερες από 180 χώρες του κόσμου, άνοιξε την περασμένη Τετάρτη και για τρεις μέρες, για περίπου 110.000 ειδικούς του κλάδου, ενώ το Σαββατοκύριακο θα είναι ανοιχτή για το ευρύ κοινό.

Γ. Βρούτσης: Νέες αρνητικές επιδόσεις στην αγορά εργασίας με εκτόξευση της μερικής απασχόλησης


«Συνεχίζονται και το Φεβρουάριο οι αρνητικές επιδόσεις στην αγορά εργασίας. Στο 56,33% εκτοξεύτηκε η μερική απασχόληση στις νέες προσλήψεις για το μήνα Φεβρουάριο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Βρούτσης.

Από την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 θα εκτελούνται στο Γενικό Νοσοκομείο – ΚΥ Νάξου ενδοσκοπήσεις (γαστροσκοπήσεις και κολονοσκοπήσεις)

Το Γενικό Νοσοκομείο – ΚΥ Νάξου ενημερώνει τους πολίτες Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ότι στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή μας, από την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 θα εκτελούνται στο Νοσοκομείο μας ενδοσκοπήσεις (γαστροσκοπήσεις και κολονοσκοπήσεις) αφού προηγηθεί εξέταση των ενδιαφερομένων ασθενών στο τακτικό Γαστρεντερολογικό Ιατρείο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για ραντεβού από

Το πλάνο Μητσοτάκη για τη νησιωτική πολιτική


Τις πρωτοβουλίες και τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη νησιωτική πολιτική, παρουσίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε Ρόδο και Σύμη.

Δεν επανέρχεται ο μειωμένος ΦΠΑ

Καταρχάς, δεν αναφέρθηκε κουβέντα για επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, τα οποία αυξήθηκαν από τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά όπως όλα δείχνουν. δεν πρόκειται να υπάρξει καμία μεταβολή στο

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 (ώρα 19.00 μ.μ.) Επίσημη υποδοχή στην Ακαδημία Αθηνών του νέου Ακαδημαϊκού Ομότιμου Καθηγητή κ. Μανόλη Κορρέ.

      ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ - ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ
Ηλεκτρονικό Περιοδικό της πολιτιστικής Εταιρείας «Νικάνδρη»
Συντάκτης: Γιάννης Λογαράς
Ηλ/κό Ταχ/μείο: ioannis.logaras@hotmail.com
Κατά τη δημόσια συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών, την Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 και ώρα 7.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του  νέου Ακαδημαϊκού κ. Μανόλη Κορρέ, Ομότιμου Καθηγητού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
          Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Αντώνιος Ν. Κουνάδης θα προσφωνήσει το νέο μέλος και ο ακαδημαϊκός κ. Μιχάλης Τιβέριος θα παρουσιάσει το επιστημονικό του έργο.
         Θα ακολουθήσει ομιλία του κ. Μανόλη Κορρέ, με θέμα: «Η αρχιτεκτονική του Παρθενώνος».
Για περισσότερες πληροφορίες και

Η ΕΡΤ προβάλει τα Κρυμμένα τοπία της Νάξου


Στην ενδοχώρα των νησιών, μακριά από τη θέα της θάλασσας και την παραλία, κρύβονται τοπία οργανωμένα από τη φύση και σμιλεμένα από τους ανθρώπους για εκατοντάδες χρόνια. Τοπία και μνημεία της δραστηριότητας των κοινωνιών που πέρασαν από εκεί και που αν τα ρωτήσεις, θα σου πουν την ιστορία τους. Η ιστορία αυτή ξεδιπλώνεται στο ντοκιμαντέρ «Κρυμμένα τοπία της Νάξου», το οποίο βρίσκεται στα σκαριά και αναμένεται να προβληθεί τους επόμενους μήνες.

Με αφορμή τις έρευνες γύρω από το Κάστρο τ' Απαλίρου,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Με αφορμή την 8η Μάρτη, η Κ.Ο. ΝΑΞΟΥ  του ΚΚΕ χαιρετίζει αγωνιστικά όλες τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου που ζουν στο νησί μας, στις εργαζόμενες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τις αγρότισσες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις συνταξιούχους, τις νοικοκυρές, τις  άνεργες, τις μαθήτριες, τις σπουδάστριες, τις εργαζόμενες μητέρες.

ΝΔ Πάρου Αντιπάρου : «Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»Η 8η Μαρτίου είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που πάλεψαν, και συνεχίζουν να παλεύουν για μια αξιοπρεπή ζωή, για κοινωνική χειραφέτηση, ισότητα, ελευθερία.
Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μας παρέχει, λοιπόν, την ευκαιρία να αναστοχαστούμε τις ευθύνες μας, ατομικές και συλλογικές προκειμένου να γίνουν θετικά βήματα ως προς την πλήρη αξιοποίηση της Γυναίκας σε όλα τα επίπεδα.

8 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας


8 Μαρτίου΄ Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας΄

Η διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών στις 8 Μαρτίου έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών που διεκδικούσαν ίσα δικαιώματα στη ζωή και στην εργασία ,στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Αυτοί οι αγώνες των γυναικών εκείνης της εποχής είναι επίκαιρες σήμερα , ιδίως σε χώρες του τρίτου κόσμου.
Στις ανεπτυγμένες χώρες της Δύσης οι γυναίκες αισθάνονται πιο δυνατές στα δικαιωματά τους για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στις δύσκολες μέρες που ζούμε.
Η 8η Μαρτίου είναι η ημέρα μνήμης των αγώνων του γυναικείου κινήματος και των

Ειρήνη Μουστάκη, Πρώην Πρόεδρος ΔΣ. Καλλιθέας: Πολιτισμός και Ανάπτυξη

Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης αναδεικνύονται και νέες μορφές οικονομικής δραστηριότητας, οι οποίες στηρίζονται στον πολιτισμό, με σκοπό να συμβάλλουν στο αναπτυξιακό κλίμα.
Η πρόοδος στους τομείς της πληροφορίας και της επικοινωνίας αύξησε τη ζήτηση σε πολιτιστικά αγαθά και παράλληλα δημιούργησε ένα νέο κοινό, μια νέα δυναμική αγορά σε τομείς της οικονομίας, οι οποίες αφορούν τον χώρο του πολιτισμού και έτσι το πολιτιστικό μας απόθεμα μαζί με τη σύγχρονη πολιτιστική καλλιτεχνική κ πνευματική δημιουργία μπορούν να γίνουν η βάση μιας νέας οικονομικής δραστηριότητας, η οποία θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη. Απαιτείται βέβαια κατάλληλο επιχειρηματικό περιβάλλον, το οποίο θα χρειαστεί κίνητρα για την επένδυση σε αυτό.

Ο συνδυασμός πολιτισμού - τουρισμού θα μπορούσε να οδηγήσει στην θεαματική τουριστική ανάπτυξη της χώρας. Η συνέργεια φορέων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της δημιουργικής βιομηχανίας, μπορούν να γίνουν η βάση μιας ιδιαίτερα δυναμικής