slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η μεγάλη καλοκαιρινή αθλιότητα έχει και ... τηλεοπτικό σποτ!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Όλοι ξέρουμε ότι διαχρονικά οι κυβερνώντες τις νομοθετικές και κοινοβουλευτικές τους "μαιμουδιές" τις έκαναν εν μέσω θέρους όπου ο λαός συνήθως βρίσκεται σε κατάσταση χαλάρωσης έως και ύπνωσης λόγω των καλοκαιρινών του διακοπών.
Λειτουργώντας με την ψυχολογία και την νοοτροπία των κοινών κλεπτών που ...

Γαμώ την τρέλα μου!!! Η Μιμή έχει τρεις "αποσπασμένους" υπαλλήλους να την "προσέχουν"... επειδή έτσι είπε ο Ανδρέας!!

"Δεν έχω τρεις υπαλλήλους για να με...υπηρετούν. Έχω τρείς σπουδαίους συνεργάτες που υποσχέθηκαν στον Ανδρέα Παπανδρέου να με προσέχουν".
Με αυτή τη δήλωση, η Δήμητρα Λιάνη απαντά στο άρθρο της εφημερίδας "Ημερησία", που αναφέρεται στην ίδια και τους αποσπασμένους υπαλλήλους της Βουλής που έχουν τεθεί στην υπηρεσία της

Αναφορά του βουλευτή Κυκλάδων Ν. Συρμαλένιου για τον αποκλεισμό χρηματοδότησης των δημοτικών δομών φύλαξης παιδιών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.


Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά το Δελτίο Τύπου του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου στο οποίο παρατίθεται απόσπασμα της επιστολής του Προέδρου της με την οποία απευθύνει έκκληση για «επανεξέταση της σχετικής απόφασης και την ένταξη των δημοτικών δομών φύλαξης Νοτίου Αιγαίου στη χρηματοδότηση της Δράσης “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής’’ 2012-2013. Ζητείται δε «να εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησης των δομών αυτών, είτε με δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού, είτε μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) της Αυτοδιοίκησης» .
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.
Αθήνα, 23.08.2012
Ο καταθέτων Βουλευτής
Νικόλαος Συρμαλένιος
Επισυνάπτεται η Επιστολή.

Απάντηση του ΥΠΕΚΑ σε αναφορά του βουλευτή Κυκλάδων Ν. Συρμαλένιου με θέμα "Μη καταβολή ασφαλιστικού και σμυριδικού επιδόματος προς ΙΚΑ και Σμυριδεργάτες το 2011".


Απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος σε αναφορά του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου με θέμα "Μη καταβολή ασφαλιστικού και σμυριδικού επιδόματος προς ΙΚΑ και Σμυριδεργάτες το 2011".

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με το να μη διορίζονται συγγενείς στη Βουλή!!

Την ανακοίνωση του Σαμαρά ότι θα προωθηθεί νομοθετική πρωτοβουλία που να απαγορεύει διορισμούς συγγενικών προσώπων στη Βουλή επικρίνει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Σκουρλέτης.
Ο Σκουρλέτης αφού λέει ότι πρόκειται για «κινήσεις του Σαμαρά για να δημιουργήσει κλίμα εντυπώσεων ενώ υπάρχουν πολλά θέματα που έχουν να κάνουν με την αξιοκρατία και δεν...

Ξεκίνησε η «Μάχη του Βερολίνου»


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ 24.08.2012 ΚΑΙ ώρα 14.50

Όχι στην "πώληση" ακατοίκητων νησιών, ναι στην "εκμετάλλευση"

Της Μαρίνας Μάνη
Η «είδηση» που μετέφερε το Reuters χθες ότι ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε στη γαλλική Le Monde για πώληση μικρών ακατοίκητων νησιών, προκάλεσε πανικό στο Μαξίμου. Αμέσως δόθηκε εντολή να δημοσιοποιηθεί το μεταφρασμένο στα ελληνικά κείμενο της συνέντευξης και να συνοδευτεί από την επισήμανση «όχι, δεν υπάρχει θέμα πώλησης βραχονησίδων».
Το επίμαχο σημείο που παρερμηνεύθηκε είναι το εξής: «Δεν υπάρχουν ιδιωτικά νησιά, αλλά μόνο ...

Με παρέμβαση Βρούτση ολοταχώς για λύση το θέμα των παιδικών σταθμών

Σε μείζον θέμα εξελίχθηκαν οι παιδικοί σταθμοί των δήμων αλλά και οι ιδιωτικοί.
Και δικαίως κατά τη γνώμη μου.
Άμεση αλλά και καταλυτική ήταν η παρέμβαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση σε συνάντηση που είχε με τους δημάρχους.
Δημοσιεύουμε κάποια από τα ....

Ο Βενιζέλος διόρισε στη Βουλή τον διευθυντή του γραφείου του, μέλος του Δ.Σ της Τρ. Αττικής και πρώην μέλος Δ.Σ. ΟΠΑΠ

Δείτε το ΦΕΚ του διορισμού του κολλητού του Μπένυ στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Βουλής Γρηγοράκου... προσέξτε ότι ο 5ος Αντιπρόεδρος που είναι ο Γρηγοράκος του ΠΑΣΟΚ δικαιούται 5 υπαλλήλους και διορίζει 2 αποφοίτους Πανεπιστημίου (μπορεί να είναι και από ΤΕΙ...) 2 αποφοίτους Λυκείου (ΔΕ-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης)και έναν...
Απόφοιτο Γυμνασίου (ΥΕ-Υποχρεωτικής εκπαίδευσης)!!!! Απόφοιτος Γυμνασίου διορισμένος στη Βουλή των Ελλήνων!!! Όχι ρε κερατάδες!! Αν είναι δυνατόν! Δείτε το ΦΕΚ με τον κολλητό του Μπένυ:

Στις ΔΟΥ Αιγάλεω και Πειραιά είχαν... ξεχάσει να εισπράξουν 13,5 εκ. ευρώ από φοροφυγάδες


Δεν έχουν τέλος όπως φαίνεται οι υποθέσεις διαφθοράς και φοροδιαφυγής εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες αντί να παίρνουν το δρόμο της Δικαιοσύνης παραμένουν στα αραχνιασμένα ράφια των εφοριών. Κάτι ανάλογα συμβαίνει και σε δυο υποθέσεις, όπως αποκαλύπτει tovima.gr. Την ώρα που τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας έχουν μειωθεί δραματικά και η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει και άλλα επώδυνα μέτρα, κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα.
Πρόκειται για δύο περιπτώσεις που αφορούν φορολογικές εκκρεμότητες εκατομμυρίων ευρώ και στις ...

Κανείς δε χάνεται - Τι απέγιναν πρώην υπουργοί και βουλευτές

Μπορεί η ανεργία να χτυπάει κόκκινο στη χώρα μας όμως για τους πρώην υπουργούς και βουλευτές αυτό δεν είναι πρόβλημα. Οι περισσότεροι πολιτικοί που δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν έχουν ήδη βρει δουλειά.

Η συνέχεια στο alexpolisonline.blogspot.gr

Επίσκεψη / Συναντήσεις στην Πάρο του Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου

xrysogelos11111
Ποια θέματα που απασχολούν το νησί συζήτησαν οι δυο πλευρές
 Η ανάγκη πρωτοβουλιών από τις τοπικές κοινωνίες για να προωθηθούν λύσεις στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που δημιουργούν τόσο η βαθιά κρίση, που βιώνει η ελληνική κοινωνία, όσο και οι ακολουθούμενες σήμερα πολιτικές, ήταν το βασικό θέμα συζήτησης κατά τη συνάντηση του Νίκου Χρυσόγελου, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο και Περιφερειακού Συμβούλου Νοτίου Αιγαίου με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ, με αντιπροσωπεία του...

e-Επιλογές της 23/08/2012

Εξηγήσεις Τραγάκη για το βόλεμα της οικογένειας, αντί να τους πει να παραιτηθούνε!!


Εξηγήσεις για το πέος από τον Τραγάκη για το βόλεμα της οικογένειας, αντί να τους πει να παραιτηθούνε!!
[Ρε Αντώνη, είναι δυνατόν αυτό το νούμερο να είναι Πρόεδρος επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος και να κρίνει άλλους; Πότε θα τον σουτάρεις;]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ για το ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  για το

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Η συνοπτική παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου παραδόθηκε από το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 1ηςΣεπτεμβρίου 2012, μετά την αξιοποίηση και των οδηγιών της Επιτροπής Παρακολούθησης και τις εισηγήσεις των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Στις βασικές ενότητες περιλαμβάνονται η Στρατηγική της Περιφέρειας που περιέχει τη διατύπωση του αναπτυξιακού οράματος και ακολουθεί ο Επιχειρησιακός Σχεδιασμός, που αφορά την εξειδίκευση των στρατηγικών στόχων σε Άξονες και την ...