slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Σε ΦΕΚ εκδόθηκε η άδεια ίδρυσης του Υδατοδρομίου Ρεθύμνου»

           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2132/Β/21-5-2021 η  Κοινή Υπουργική Απόφαση Υποδομών & Μεταφορών, Οικονομικών και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για την χορήγηση άδειας ίδρυσης Υδατοδρομίου στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνης. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνης είναι ο πρώτος φορέας διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένα στην Κρήτη που οραματίστηκε, σχεδίασε και πλέον διαθέτει άδεια ίδρυσης Υδατοδρομίου. 

Κοινή δήλωση του Νεκτάριου Σαντορινιού, τομεάρχη Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και του Ανδρέα Μιχαηλίδη, αν. τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: «Επιζήμιο για τη νησιωτικότητα το νομοσχέδιο για τις εκλογές στους ΟΤΑ»

 




«Επιζήμιο για τη νησιωτικότητα το νομοσχέδιο για τις εκλογές στους ΟΤΑ»

 

Το υπό συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής νομοσχέδιο του Υπουργείο Εσωτερικών με τίτλο «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών» αποτελεί ένα αντιδημοκρατικό και αναχρονιστικό νομοσχέδιο, το οποίο μέσω της επιβολής ενός ακραίου πλειοψηφικού εκλογικού συστήματος επιδιώκει να περιορίσει δραματικά  την πολυφωνία στα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και να τορπιλίσει την κουλτούρα συμπράξεων και συνεννοήσεων.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε ήδη λάβει θέση απέναντι στο απαράδεκτο νομοσχέδιο και τις επόμενες μέρες η επιχειρηματολογία μας και η αντίδρασή μας θα αναδειχθεί πλήρως.

Δημοπραττείται από την Περιφέρεια η κατασκευή δικτύου ύδρευσης οικισμού Αγίου Γεωργίου, στην Αντίπαρο












--
Το έργο χρηματοδοτείται με 0,91 εκ. ευρώ, από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή Δικτύου Ύδρευσης Οικισμού Αγίου Γεωργίου Αντιπάρου (Α φάση)», προϋπολογισμού 915.000,00 €

ΤΕΕ: Αναβάθμιση του ηλεκτρονικού συστήματος e-adeies και νέες λειτουργίες



Αναβάθμιση του ηλεκτρονικού συστήματος e-adeies και νέες λειτουργίες

Με την έκδοση διαπιστωτικής πράξης του Προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού, ολοκληρώθηκε η νέα αναβάθμιση στο ηλεκτρονικό σύστημα «e-Άδειες» και τέθηκε ήδη από χθες, 24/5/2021 σε παραγωγική λειτουργία, προκειμένου η διαδικασία έκδοσης Οικοδομικών Αδειών να προσαρμοστεί στις διατάξεις του Ν. 4759/2020.

Οι νέες διατάξεις του Ν. 4759/2020 που τροποποιούν τον Ν. 4495/2017 και η υπουργική απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/47319/1946/20.05.2021 του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκου Ταγαρά, θέτουν νέες διαδικασίες και απαιτήσεις στην έκδοση οικοδομικών αδειών.

Νέα «όπλα» για να μειωθούν οι ανεμβολίαστοι - Ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατ' οίκον

Που βρίσκεται τώρα η κάλυψη όλων των ηλικιακών κατηγοριών - ΠΙΝΑΚΑΣΒασίλης Βενιζέλος
Εντός του επομένου χρονικού διαστήματος αναμένονται οι ανακοινώσεις σχετικά με την έναρξη της κατ’ οίκον χορήγησης του μονοδοσικού εμβολίου της φαρμακευτικής εταιρείας Johnson & Johnson στους συνανθρώπους μας οι οποίοι αδυνατούν για λόγους υγείας να προσέλθουν στα οικεία εμβολιαστικά κέντρα.
Με την κατ’ οίκον χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson αναμένεται να αυξηθούν αισθητά τα ποσοστά της εμβολιαστικής κάλυψης για τις ηλικιακές κατηγορίες των 60 ετών και άνω, τα οποία κρίνονται ως μη ικανοποιητικά για την ώρα.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τα ποσοστά της εμβολιαστικής κάλυψης ανά ηλικιακή κατηγορία έχουν μέχρι στιγμής ως εξής:

Εξαίρεση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από την μείωση των περιφερειακών συμβούλων, ζητά ο Περιφερειάρχης από τον Υπουργό Εσωτερικών

"Η προαγωγή της ενδοπεριφερειακής συνοχής και το χτίσιμο της περιφερειακής συνείδησης, προϋποθέτει την ισότιμη αντιμετώπιση των νησιών της Περιφέρειας στο Περιφερειακό Συμβούλιο", τονίζει ο Γιώργος Χατζημάρκος
Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη απέστειλε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με την οποία ζητά την εξαίρεση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από την προβλεπόμενη στο κατατεθέν στη Βουλή νομοσχέδιο για το νέο εκλογικό σύστημα, μείωση του αριθμού των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ο Περιφερειάρχης, τάσσεται υπέρ της αναβάθμισης της δημοκρατικής λειτουργίας των

Η «ΑΛΛΕΡΓΙΑ» ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…. ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


 
Η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου του κ. Χατζημάρκου παραμένει «αλλεργική» σε συνεργασίες με επιστημονικούς φορείς των νησιών μας. Το νέο κρούσμα αποκλεισμών εμφανίστηκε στην πολύπαθη από COVID - 19 Κάλυμνο. Στην πρόσφατη παρουσία στο νησί του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά με θέμα την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο Προέδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καλύμνου κ. Μάκης Αποστολάτος δεν προσκλήθηκε στην σύσκεψη που διοργάνωσε το Επαρχείο Καλύμνου….! Δηλαδή άνθρωποι που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του COVID – 19 δεν ήταν απαραίτητοι να εκφράσουν τις προτάσεις τους, τις απόψεις τους και τις εμπειρίες τους και να συμβάλλουν με την επιστημονική τους σκέψη στην αντιμετώπιση της πανδημίας….

Μιχάλης Μιχαήλ: Στάχτη πάνω στην στάχτη η «πράσινη» ανάπτυξή τους!


Για να γίνουν προληπτικές παρεμβάσεις σε εκατομμύρια στρέμματα δασικής γης η πολιτεία «ξοδεύει» μόνο 1.700.000 ευρώ !!!
Πόση αλήθεια καταστροφή μπορεί να αντέξει ακόμη τούτος ο μικρός τόπος, αυτός ο πολύπαθος λαός;
Κοντά τρις δεκαετίες έχει γίνει σύνηθες φαινόμενο πλέον, κάθε αντιπυρική περίοδο να κατακλύζονται οι τηλεοπτικοί μας δέκτες με αποκαΐδια και θρήνο και κάθε φθινόπωρο με πλημυρισμένες περιουσίες και πνιγμένους συνανθρώπους μας και η λαϊκή αγανάκτηση για το ανάλγητο και «ανίκανο» κράτος, να καταλαγιάζει κάπου εκεί με τα πρώτα κρύα, μέχρι να έλθει πάλι η επόμενη αντιπυρική περίοδο για να γίνουμε θεατές σε ίδιες και χειρότερες καταστροφές.
Τα τραγικά αποτελέσματα της μεγάλης πυρκαγιάς που ξεκίνησε από τον Σχίνο Κορινθίας προϊδεάζει για το τι θα συμβεί στην συνέχεια και αυτό το καλοκαίρι. Άλλωστε για όσους γνωρίζουν πως έχει διαμορφωθεί εδώ και μία 25ετία τουλάχιστον, η πραγματική κατάσταση στην πυροπροστασία της χώρας και ποια είναι η στρατηγική όλων των κυβερνήσεων που κυβέρνησαν μέσα σ αυτό το διάστημα, για να στρώσουν το έδαφος στο επενδυτικό «πράσινο» γιουρούσι των επιχειρηματικών συμφερόντων, αποσαθρώνοντας προς διευκόλυνσή τους συστηματικά όλο το πλέγμα της πυρασφάλειας και της δασοπροστασία της χώρας, δεν προκαλεί έκπληξή η καταστροφή τέτοιου μεγέθους Μάη μήνα, αλλά αντιθέτως χαρακτηρίζεται ως προδιαγεγραμμένο και αναμενόμενο γεγονός !