slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Χρόνια Πολλά για ένα λαμπερό, δημιουργικό 2022 από το Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου


Μήνυμα του Δημάρχου Πάρου για τους εμβολιασμούς και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ
 


Αγαπητές συνδημότισσες, Αγαπητοί συνδημότες,
Οι αριθμοί ρεκόρ στα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες από τον ΕΟΔΥ, επιβεβαιώνουν αυτά για τα οποία μας έχει ήδη ενημερώσει η ιατρική κοινότητα, ότι δηλαδή οι μεταλλάξεις Δέλτα και Όμικρον είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή δίδυμες απειλές για την ανθρωπότητα, που οδηγούν τα κρούσματα σε πρωτοφανή μεγέθη, πλήττοντας ιδιαίτερα το ανεμβολίαστο κομμάτι των συμπολιτών μας.
Είναι ανάγκη να σκεφτούμε ώριμα και να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας έναντι των δικών μας και της κοινωνίας. Η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, θα σημάνει αφόρητη πίεση για το Εθνικό Σύστημα Υγείας από τις καθημερινές εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό. Η εμπειρία των δύο χρόνων πανδημίας μας ωστόσο έχει δείξει ότι πλέον δεν είμαστε απροστάτευτοι, υπάρχει ο τρόπος και τα μέσα, αλλά και η υπεύθυνη συμπεριφορά που οφείλουμε να ακολουθούμε, για να είμαστε ασφαλείς.

Στο πλαίσιο αυτό, κάνω έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα, να σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα και να κάνουν το εμβόλιο, καθώς και σε εκείνους που έχουν ολοκληρώσει τις δύο πρώτες δόσεις να προχωρήσουν στην επαναληπτική δόση, έτσι ώστε να είμαστε όλοι ασφαλείς. Παράλληλα, συνιστώ σε όλους να εφαρμόζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν και να τηρούν τα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω στους ταξιδιώτες που πρόκειται να επισκεφθούν το νησί μας, καθώς και όσους πρόκειται να φύγουν και να επιστρέψουν στη συνέχεια στην Πάρο, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν περιορισμένες επαφές, να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας (χρήση μάσκας, υγιεινή των χεριών, τήρηση αποστάσεων) και να αποφεύγουν οποιαδήποτε σωματική επαφή με άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες.

Είναι σημαντικό να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα τις άγιες τούτες μέρες, έτσι ώστε να μας βρει όλους μαζί, η νέα χρονιά.

Οι συστάσεις προς τους συμπολίτες μας για άλλη μια φορά είναι σαφείς: Εμβολιαζόμαστε άμεσα, και τηρούμε απαρέγκλιτα τους υγειονομικούς κανόνες και τα πρωτόκολλα που θεσπίζει η Πολιτεία για να κερδίσουμε τη μάχη το συντομότερο δυνατό.

Μάρκος Κωβαίος
Δήμαρχος Πάρου
 

Ευχές από την Ομοσπονδία Μικρών Κυκλαδονήσων

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Μικρών Κυκλαδονήσων εύχεται το 2022 να είναι λαμπερό, δημιουργικό και να φέρει σε όλους υγεία, αγάπη και αισιοδοξία!!!

Ευχές από τον Γιάννη Βρούτση

  Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης   καλοτάξιδο κι ευτυχισμένο το 2022

Ευχαριστήριο Ιδρύματος Στήριξης Κέντρου Υγείας - Νοσοκομείου Νάξου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το Ίδρυμα Στήριξης Κέντρου Υγείας – Νοσοκομείου Νάξου, σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεών του, θερμότατα ευχαριστεί τον κύριο Στράτο Ευαγ. Φουτάκογλου, που το

Ευχές από το Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Εμπορικός Σύλλογος Τήνου: Περί... Κοινωνικής Ευθύνης

C:\Users\User\Documents\Λουκία\Εμπορικός Σύλλογος Τήνου\6}  Λογότυπα Εμπορικού Συλλόγου Τήνου\ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΝΟΥ\ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ.pdf (2).jpg


Σε λίγο καιρό συμπληρώνονται δύο χρόνια που ο κορωνοϊός μπήκε στη ζωή μας. Κανείς δεν φανταζόταν πως ο ιός αυτός θα μεταμορφωνόταν σε έναν τόσο επικίνδυνο εχθρό, όπως και την εξέλιξή του και κυρίως τη μεγάλη αλλαγή και ανατροπή που θα έφερνε στη ζωή όλων, μικρών και μεγάλων, πλούσιων και φτωχών σε όλη την οικουμένη.


ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ  ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ  μετά από δύο χρόνια ζωής σε καταστολή, με νοσηλείες, διασωληνώσεις, θανάτους, οικονομική καταστροφή όλων των κλάδων ;;;

Οι αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας το 2022

Του ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤ . ΦΛΕΒΑΡΗΣ*
Η γεωπολιτική είναι η ανάλυση των γεωγραφικών επιρροών στις σχέσεις εξουσίας στον κλάδο των διεθνών σχέσεων. Στην παγκόσμια σκακιέρα, τα πεδία ανταγωνισμού που αναδύθηκαν μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου είναι αρκετά και διαταράσσουν δυνεχώς τις διεθνείς σχέσεις και τις ισορροπίες ισχύος. Η Ελλάδα γεωγραφικά ριζωμένη στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης, αποτελεί «ενδιάμεσο χώρο», σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολή και είναι σημείο συνάντησης τριών ηπείρων. Η συμμετοχή της χώρας στους δυτικούς θεσμούς (ΕΕ, ΝΑΤΟ) τής προσδίδει ένα ισχυρόπλεονέκτημα.

Στην ανατολή του έτους 2022, σημείο αναφοράς και δείκτη γεωστρατηγικής και γεωπολιτικήςεπιρροήςαποτελούν οι αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με ΗΠΑ, Γαλλία, ΗΑΕ και τα τριμερή γεωοικονομικά σχήματα Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ.

Fwd: ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΑΠΟ ΙΩΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ



 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ
Βουλευτής Κυκλάδων – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Kαραγιώργη Σερβίας 7, 10563, Αθήνα
Τηλ: 210 3211200, 3213333 φαξ:210 3211300
e-mail:
vroutsis@ivroutsis.gr
site: www.ivroutsis.gr

Εαν επιθυμείτε να διαγραφείτε από τη λίστα μας, παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

 Unsubscribe / Διαγραφή

 

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του Μανώλη Γλυνού

1

Μανώλης Γλυνός: Υποδεχόμαστε με χαμόγελο και αισιοδοξία το 2022

Είμαστε πλέον, στο κατώφλι του 2022 μιας νέας χρονιάς που ανατέλλει γεμάτη ερωτηματικά αλλά και προκλήσεις, για τη Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

(ΒΙΝΤΕΟ): Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα με τον Α.Μ.Σ. Φιλωτίου και η ευχή του Δ. Καπούνη για το 2022!

Παραμονή Πρωτοχρονιάς και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου έψαλε, στον «αέρα» της εκπομπής «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα παρέα με τα παιδιά του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου «Ο Ζευς», τα παραδοσιακά ναξιώτικα μουσικά όργανα (τζαμπούνα και ντουμπάκι), τα... κοτσάκια των οργανοπαικτών καθώς και την εκλεκτή Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.!