slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΜΗΧΑΝΟ ΤΣΙΠΡΑ - ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΑΣΟΥΛΑ Απίστευτη δήλωση Καμμένου: Ο στρατός διασφαλίζει τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας! [βίντεο]

Μια αναφορά του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου, σχετικά με τον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, που πέρασε στο... ντούκου από τον Πρωθυπουργό, προκάλεσε σάλο.

Εντονες ανησυχίες προκαλούν στους πολίτες τα όσα ανέφερε στη δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση που είχε στο Πεντάγωνο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος οι ένοπλες δυνάμεις της

Οι ποινικές ευθύνες του κ. Τσίπρα και των συνεργών του



Όταν διάβαζα τα πρακτικά της «δίκης των έξι» για τη Μικρασιατική καταστροφή -ήρθε κι αυτή μετά από δημοψήφισμα-  αντιμετώπιζα τους κατηγορούμενους, ως τραγικά πρόσωπα. Μάλιστα, παρ’ ότι ήξερα το αποτέλεσμα της δίκης, ήλπιζα στο τέλος να τους απαλλάξει το δικαστήριο.
Όταν οι χουντικοί άνοιξαν την κερκόπορτα για να μπουν οι Τούρκοι στην Κύπρο, ούτε που μου πέρασε από το μυαλό ότι ήταν «εθνικοί μειοδότες». Σκεφτόμουν μόνον πως ήταν απλώς παρανοϊκοί.
Και μία προσωπική εξομολόγηση: Όταν, μετά την πτώση της δικτατορίας, μου κοινοποιήθηκε η κλήση να παραστώ ως μάρτυρας κατηγορίας σε δίκη κατά του αρχιβασανιστή της Θεσσαλονίκης Τετραδάκου -με είχε «στείλει» στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ»-   αρνήθηκα να εμφανιστώ. (Στην απόφασή μου αυτή με επηρέασε μία από τις ευγενέστερες μορφές της εθνικής αντίστασης, που επέμενε πως δεν πρέπει να γίνουμε σαν κι αυτούς. Κι αν δεν του είχαν ρημάξει τη ζωή. Αυτός ήταν ο πατέρας μου).

Πρώτη φορά αριστερά και στη Νάξο άρχισαν τα συσσίτια για τα ζώα λόγω ελλείψεως ζωοτροφών


Δεν άδειασαν μόνο τα ράφια των σούπερ μάρκετς, αλλά και οι αποθήκες ζωοτροφών, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη αρχίσει να παρουσιάζονται προβλήματα και με τη σίτιση των ζώων. 
Στη Νησί μας ήδη ο αγροτικός συνεταιρισμός αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή ένα... capital control στις ζωοτροφές προκειμένου να αποτραπεί η εξάντλησή τους από τους λίγους και οικονομικά ισχυρούς ζωοτρόφους. Ολα αυτά σε μια προσπάθεια να μην προκύψει έλλειψη αφού το μέλλον τόσο στις εισαγωγές όσο και στις συναλλαγές είναι αβέβαιο.
«Εμείς σαν νησί παίρνουμε επιδοτούμενες ζωοτροφές κάθε μονό μήνα. Και περιμέναμε τον μονό μήνα για να κάνουμε παραγγελίες να γεμίσουμε τις αποθήκες. Οι αποθήκες ήταν σχεδόν άδειες και είναι και αναγκαστήκαμε να δίνουμε στον παραγωγό λίγες ποσότητες για να ταΐσει τα ζώα του. Δεν υπάρχει ρευστότητα. Οι εταιρείες ζωοτροφών ζητούν ρευστό και εμείς δεν έχουμε», τόνισε στην Κοινωνία Ώρα Mega, ο Δημήτρης Καπούνης, Πρόεδρος Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάξου.

19 συνταγματολόγοι εξηγούν γιατί η Ελλάδα πρέπει να πει «Ναι» την Κυριακή


Με κείμενο που υπογράφουν 19 καθηγητές Συνταγματικού Δίκαιου εξηγούν πως την Κυριακή το μοναδικό ερώτημα που τίθεται είναι «εντός ή εκτός Ευρώπης» και η απάντηση πρέπει να είναι «Ναι». 

Δήλωση καθηγητών Συνταγματικού Δικαίου:
Την Κυριακή η ψήφος μας θα είναι υπέρ της συμμαχίας, στην οποία ανήκουμε. Δεν διανοούμαστε να αναζητήσουμε άλλους συμμάχους.Οποιαδήποτε σκέψη για σφάλματα δικά μας και των εταίρων μας καθώς και οποιαδήποτε ερμηνεία του ερωτήματος που τέθηκε προς τον Ελληνικό Λαό δεν κλονίζει το σαφές και απερίφραστο «Ναι» που θα ψηφίσουμε. Παραμερίζουμε πολιτικές διαφορές και συνταγματικές ενστάσεις σε σχέση με το δημοψήφισμα. Συμμετέχουμε για να απαντήσουμε στο ένα και μοναδικό ερώτημα: «Εντός» ή «εκτός Ευρώπης»; Η απάντησή μας είναι καθαρή: «ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ».

Πληροφορίες για παραίτηση Σαγιά -Καβγάς κορυφής στο Μέγαρο Μαξίμου

 
Τρικυμία στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την έντονη φημολογία για παραίτηση του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Σπύρου Σαγιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαγιάς δεν έχει πάει στο γραφείο του από την 29η Ιουνίου, μετά τον άγριο καβγά που είχε με τους υπουργούς Γιάνη Βαρουφάκη, Νίκο Παππά και Νίκο Βούτση.

Ο κ. Σαγιάς ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε δημοψήφισμα.

Μάλιστα, πληροφορίες λένε πως είχε πει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: «Διαισθάνομαι πως με

Τετραπλό «χτύπημα» στον Καμμένο: Τέσσερις βουλευτές ΑΝΕΛ ψηφίζουν «Ναι» στο δημοψήφισμα -Διεγράφη ο Δαμαβολίτης

ΔΑΜΑΒΟΛΙΤΗΣ, ΚΟΚΚΑΛΗΣ,
ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ, Δ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ διαφοροποιούνται από τη γραμμή του κόμματος και στηρίζουν το «Ναι» στο δημοψήφισμα με δηλώσεις-βόμβες. «Νόθο δημοψήφισμα» δήλωσε πριν απο λίγο ο βουλευτής Νίκος Μαυραγάνης.

«Η παραμονή της χώρας στο ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτη» δήλωσε ο Νίκος Μαυραγάνης, ρίχνοντας την τέταρτη βόμβα στο στρατόπεδο του Πάνου Καμμένου.

Λίγο νωρίτερα, με δήλωσή του ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος ζήτησε «άμεση απόσυρση του δημοψηφίσματος και επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του Δημήτρη Καμμένου:

ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Κείμενο-παρέμβαση του Ιδρύματος Καραμανλή υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα



Σε κείμενο-παρέμβαση για το δημοψήφισμα της Κυριακής προχώρησε το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν «ναι», για να «εξασφαλίσουν το μέλλον της χώρας μέσα στην Ευρώπη».
«Σήμερα, είτε ηθελημένα, είτε άθελα, είτε σκόπιμα, είτε από λάθος, αμφισβητείται η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και υπονομεύεται η ένταξή μας στην Ευρωζώνη» αναφέρεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ιδρύματος.
Ολόκληρη η ανακοίνωση

Τηλεοπτικό μήνυμα του Καραμανλή το μεσημέρι

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ετοιμάζει ηχηρή παρέμβαση σήμερα το μεσημέρι 

προκειμένου να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό.

Στην πιο δύσκολη στιγμή της χώρας και μετά τις δραματικές εξελίξεις, ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε να παρέμβει με δημόσια δήλωσή του, που θα απευθύνει στους Έλληνες μέσα από το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» στη Φιλοθέη.

Δημόσια παρέμβαση ευθέως επικριτική για

Την ώρα που η χώρα οδεύει στη χρεοκοπία όμορφα και αριστερά . ο σύζυγος της Δουρου διορίζετε στην ΕΥΔΑΠ και η επιλογή του Λαφαζάνη ως πρόεδρος των ΕΛΠΕ Στάθης Τσοτσορός , αυξάνει τις ετήσιες αποδοχές του κατά 110.000€ φτάνοντας στο ευτελές ποσών των 280.000€

Προσθήκη λεζάντας

Ενώ η ελληνική οικονομία βυθίζεται και η χώρα σταδιακά οδηγείται στη χρεοκοπία, ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ Στάθης Τσοτσορός αύξησε τις ετήσιες αποδοχές του στις 280.000 ευρώ.
Πρόκειται για μία απόφαση-πρόκληση, αφού με τα δραματικά οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας εκείνος προχώρησε στην αύξηση των ετήσιων αποδοχών του κατά

Ανεύθυνος επικίνδυνος και ψεύτης

Τσίπρας: Επιμένω σε δημοψήφισμα, οι θεσμοί φταίνε για τις κλειστές τράπεζες

 Τσίπρας:  Οι θεσμοί φταίνε για τις κλειστές τράπεζες. Δεν έχει το θάρρος  ο ανεύθυνος επικίνδυνος και ψεύτης να παραδεχτεί ούτε ότι οι τράπεζες έκλεισαν με την υπογραφή του , εκτός αν δεν ξέρει τι υπογράφει.

5 Ιουλίου 2015 στείλτε το σωστό μήνυμά και βάλτε τέλος στο διχασμό!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
email: prevejohn@yahoo.gr

Στην μέχρι τώρα ενήλικη ζωή μου θεωρούσα υποχρέωση και καθήκον μου να συμμετέχω σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για να έχω το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στον καθένα μας για τις εκάστοτε επιλογές μας ως προς τους πολιτικούς και τις πολιτικές. 
Στο προηγούμενο δημοψήφισμα που έγινε στην χώρα μας δηλ. σε αυτό του 1974 για το θέμα του πολιτεύματος δεν συμμετείχα λόγω ηλικίας οπότε όπως και στους περισσότερους από εσάς είναι ...