slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα καύσιμα βάζουν «φωτιά» στις ακτοπλοϊκές ενόψει διακοπών

Η τιμή των καυσίμων τραβάει την… ανηφόρα, δεδομένου ότι από 190 ευρώ που ήταν πέρσι διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο στα 365 ευρώ ο τόνος και αυτό έχει ήδη αποτυπωθεί στα οικονομικά αποτελέσματα των ακτοπλοϊκών εταιριών το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αν συνεχιστεί η αύξηση της τιμής των καυσίμων θα επηρεαστεί και ο χρόνος παραμονής των ταχύπλοων πλοίων στις εσωτερικές ακτοπλοϊκές γραμμές. Αυτό, βεβαίως, θα είναι συνάρτηση και της επιβατικής κίνησης, αλλά σίγουρα θα είναι καταλυτικό στοιχείο για τη διαμόρφωση της κερδοφορίας ή όχι των ακτοπλοϊκών εταιριών.

Το σχέδιο διάλυσης των δήμων από τον ΣΥΡΙΖΑ

Του Ανδρέα Ζαμπούκα
Ας συμφωνήσουμε σε μια τραγική διαπίστωση. Ωστόσο, πολύ χρήσιμη για να κατανοήσουμε το αδιέξοδο της χώρας.

Η Αριστερά έπρεπε να κερδίσει τον Εμφύλιο! Θα είχαμε ξεμπλέξει για πάντα. Η χώρα θα ξέφευγε από τη σοσιαλιστική φαντασίωση οριστικά. Θα μου πεις, μπορεί να χάναμε τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά…

Πρόεδρος των ξενοδόχων Νάξου Βαγγέλης Κατσαράς «Γέμισε» η Νάξος το τριήμερο -Eως και 80% οι προκρατήσεις για το καλοκαίρι [εικόνες]

 
 Θετικά είναι φέτος τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό, ο 
 του νησιού, οποίος όπως όλα δείχνουν θα καταγράψει ρεκόρ στις αφίξεις.
Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στις Κυκλάδες η πληρότητα στις ξενοδοχειακές μονάδες των νησιών μας ξεκινούσε από το 70% και έφτασε σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και το 100%. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Νάξος. Τα εισιτήρια των πλοίων του Σαββάτου εξαντλήθηκαν και μπήκε έξτρα δρομολόγιο και την

Χρήστος Τσελέντης, όλα καλά και απόψε ξεφαντώνουμε

Χρήστος Τσελέντης -Μάριος Κωσταντινιδης 
Κάθε χωριό έχει το δικό του πανηγύρι. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τα νησιά, όπου τα πανηγύρια διαδέχονται το ένα το άλλο και μάλιστα την καλοκαιρινή περίοδο. Και του Αγίου Πνεύματος στη Νάξο, τη τιμητική του έχει το Γαλανάδο, ένα πανέμορφο χωριό λίγο έξω από την πόλη της Χώρας Νάξου.
Παραδοσιακά η παραμονή της εορτής του Αγίου Πνεύματος αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για ξεφάντωμα με

Μανούσος Γρυλλάκης: Ο φύλακας-άγγελος του Κ. Μητσοτάκη ως το τέλος [εικόνες]


Ο Μανούσος

Ήταν πάντα εκεί. «Ο Μανούσος μου...»,
όπως συνήθιζε ο πρόεδρος να τον αποκαλεί.
Αν κάποιος άνθρωπος ήξερε τόσο καλά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αυτός ήταν ο Μανούσος Γρυλλάκης. Κοντά του σε κάθε στιγμή, ιδιωτική και μη. «Μαζί» μέχρι το τέλος.

Εκδήλωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Πάρου : Άλλοτε και Τώρα

Με εκτίμηση,
Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Πάρου


--

Η ΠΕΡΙΘAΛΨΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΝΟΣΕΙ ΣΟΒΑΡΑ.

Του Γιάννη Βλασερού*
Μπροστά στο τραγικό αλλά όχι πολύ σπάνιο γεγονός να πεθαίνει ασθενής σε νησί (αυτές τις ημέρες στην Φολέγανδρο) αναμένοντας να διακομισθεί σε κατάλληλη υγειονομική μονάδα έχοντας βαθειά καί παλιά γνώση τού προβλήματος ως παιδί στην Νάξο,ως αγροτικός γιατρός στον Υγειονομικό Σταθμό  Σαντορίνης καί τώρα ως νοσοκομειακός γιατρός στο Ιπποκράτειο Αθηνών αλλά καί βαρειά την ευθύνη ως πολιτικός στον χώρο των Κυκλάδων
έχω να δηλώσω ότι:

Βρούτσης : «ΕΦΚΑ: Ανικανότητα, σκοπιμότητα και τραγικά λάθη!»

ΑΡΘΡΟ  στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»  του Ιωάννη Βρούτση  
Η πρόσφατη δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΗΔΙΚΑ, ότι δηλαδή θα χρειαστούν 30 χρόνια για να διορθωθούν τα σφάλματα στην δημιουργία του μητρώου του ΕΦΚΑ, αποτελεί την κυνική παραδοχή της ανικανότητας ενός ακόμη ανευθυνο-υπεύθυνου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

ΝΔ: Καλά θα κάνει ο κ. Τσίπρας να είναι πιο προσεκτικός -Είναι εκτός τόπου και χρόνου


Εντονη ήταν η κριτική της Νέας Δημοκρατίας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
«Ο κ. Τσίπρας σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του επιβεβαιώνει, δυστυχώς, με τον πιο περίτρανο τρόπο, ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου» επισημαίνει με ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας τον Τσίπρα ότι ζει σε έναν δικό του κόσμου χωρίς να βλέπει την πραγματικότητα.
Τονίζοντας ότι δεν μπορεί να εξυπηρετήσει κανέναν εθνικό στόχο, η ΝΔ επιτίθεται στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: