slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios


Ανεξάρτητη - Ασυμβίβαστη - Διεκδικητική πορεία. Στα πλαίσια των οργανωτικών δράσεων του Περιφερειακού συνδυασμού Νοτίου Αιγαίου «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014 το απόγευμα στη Σύρο αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Η σύσκεψη αυτή αποτελεί συνέχεια της Ολομέλειας του

Ομιλία Γ. Βρούτση στην ημερίδα του ΟΑΕΔ για τη μαθητεία

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μίλησε στην ημερίδα του ΟΑΕΔ με θέμα: «Ο θεσμός της Μαθητείας ως μέσο για την επίτευξη του στόχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ‘Εγγύηση για τη Νεολαία: Ο ρόλος και το πλαίσιο συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων». Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας του κ. Βρούτση.
Κυρίες και κύριοι,
Σας ευχαριστώ για την τιμητική πρόσκληση να απευθύνω ....

Νησιά χωρίς γιατρούς; Η διαμαρτυρόμενη Πάρος, η ταλαιπωρούμενη Σαντορίνη...


ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΟΙ ΠΑΡΙΑΝΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΕΛΩΜΑΤΑ . 
Το αυθόρμητο δημοψήφισμα σε Πάρο και Αντίπαρο για τη διαφύλαξη του συστήματος δημόσιας υγείας πρέπει να βάλει σε σκέψεις την κυβέρνηση και όλους μας. Οι μεταρρυθμίσεις οδήγησαν σε μερική εξυγίανση του ΕΣΥ, κυρίως ως προς την καταχρηστική φαρμακευτική δαπάνη, αλλά ταυτόχρονα συρρικνώνονται οι .......

Το ντέρμπι ΑΕΚ – Πανναξιακός δεσπόζει στη 17η αγωνιστική της Α1 Γυναικών


Με το ντέρμπι ΑΕΚ – Πανναξιακός (Ιωνικού, 19.00, Κυριοπούλου, Μενεσλής) συνεχίζεται αύριο η 17η αγωνιστική της Α1 Γυναικών. Η Ένωση που είναι πρωτοπόρος και η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα υποδέχεται τον 5ο της βαθμολογίας Πανναξιακό και τη σπουδαία αυτή αναμέτρηση θα μπορέσετε να την παρακολουθήσετε σε live streaming από το www.volleyball.gr, www.sportshero.gr, www.volleynews.gr.
Ο Αποστόλης Οικονόμου δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα ωστόσο ζήτησε από τις.....

Κυπελλούχος Κυκλάδων ο ΑΟ Σύρου(φωτο)


aos4
 Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να κρατούν ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του Νίκου Βλησίδη που έφυγε από τη ζωή πρίν λίγες μέρες.
Ακόμα και το κύπελλο Κυκλάδων ήθελε… Α.Ο.Σ. Η ομάδα της Σύρου κατέκτησε το κύπελλο Κυκλάδων απέναντι στη θύελλα Καμαρίου πιο εύκολα και απ' ότι θα περίμεναν και οι ίδιοι οι παίκτες του. Το τελικό 2-0 παρουσιάζει την εικόνα της αναμέτρησης που έγινε στο γήπεδο της Νάξου.
Ο Α.Ο. Σύρου, μετά από 16 ολόκληρα χρόνια βρίσκεται και πάλι στην κορυφή των Κυκλάδων με....

Ναξιώτικη Αποκριά 2014 | 28 Φεβρουαρίου, 1-2 Μαρτίου | Καρναβάλι





Για 4η συνεχόμενη χρονιά η καρδιά του Καρναβαλιού χτυπάει στην Νάξο & τις Μικρές Κυκλάδες !
Το 3ημέρο 28 Φεβρουαρίου, 1& 2 Μαρτίου σας προσκαλούμε να ζήσετε από κοντά τη νησιώτικη φιλοξενία σε συνδυασμό με το απόλυτο Αποκριάτικο ξεφάντωμα !
Στη Χώρα της Νάξου, αλλά και σε ολόκληρο το νησί , όπως κάθε χρόνο , έτσι και φέτος γιορτάζουμε την Αποκριά , με το δικό μας μοναδικό τρόπο :
Αναβίωση τοπικών εθίμων, Αναπαράσταση αρχαίων μυθολογικών δρώμενων, Λαμπαδηφορίες και φυσικά η Παρέλαση του Βασιλιά Καρνάβαλου, με τη συμμετοχή πλειάδας αρμάτων !
Δηλώστε Συμμετοχή στο τηλέφωνο:

Σεμινάριο παραδοσιακών χορών των Κυκλάδων από το Σύλλογο Κορωνιδιατών Χώρας Νάξου και το Χορευτικό Όμιλος Φοιτητών με εισηγητή το δάσκαλο της ομάδας Ψαρρό Αποστόλη


Ο Χορευτικός Όμιλος Φοιτητών, σε συνεργασία με το Σύλλογο Κορωνιδιατών Χώρας Νάξου, θα πραγματοποιήσει σεμινάριο παραδοσιακών χορών των Κυκλάδων με εισηγητή το δάσκαλο της ομάδας Ψαρρό Αποστόλη.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της παλιάς μονής Ουρσουλινών, στο κάστρο της Νάξου. Η διδασκαλία θα ξεκινήσει στις 3μμ και θα περατωθεί στις 9μμ. Η συμμετοχή στο σεμινάριο δεν απαιτεί προγενέστερη γνώση χορού, ούτε υφίστανται ηλικιακά κριτήρια. Στο τέλος του σεμιναρίου θα .....

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ: Κλειστή η «Κοντολέοντος» το Σαββατοκύριακο λόγω εργασιών

Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου «Αποκατάσταση – επέκταση υφιστάμενων δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης και αντικατάσταση χαλασμένων δικλείδων Δ.Κ. Νάξου», η δημοτική οδός, κάθοδος «Νικολάου Κοντολέοντος» (περιφερειακός δρόμος Χώρας, από διασταύρωση super market Βιδάλη έως τα γραφεία ΟΑΕΔ), θα πρέπει να παραμείνει κλειστός για την διέλευση μεγάλων οχημάτων (νταλίκες, φορτηγά, λεωφορεία), λόγω απαραίτητων εργασιών αντικατάστασης των.....

Η κλήρωση στέλνει τον Πανναξιακό στο final 4 της Πύλου!



Ολοκληρώθηκε η κλήρωση της 2ης αγωνιστικής της Γ’ φάσης του Κυπέλλου Γυναικών (προημιτελική φάση) και από τα ζευγάρια που προέκυψαν ξεχωρίζει το πολύ μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ.
Η τύχη χαμογέλασε στον  Πανναξιακό που  σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα βγαίνει διπλά κερδισμένος. Πρώτον γιατί κληρώθηκε να   να αντιμετωπίσει τον  ΟΠΕ Ρεθύμνου, έναν γνώριμο αντίπαλο τον οποίο έχει  κερδίσει  φέτος στον πρώτο γύρο   του πρωταθλήματος  μέσα στην Κρήτη. Και δεύτερον....

Ψήφισμα του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Τραγαίας

Το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Τραγαίας εκφράζει τη θλίψη του για τον πρόωρο χαμό του Νίκου Βλησίδη, φίλου και επί σειρά ετών μέλους του συλλόγου μας, καθώς και τα πιο θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Η προσφορά του και οι αγώνες του για τον τόπο μας θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη όλων μας.

Χαλκί, 13 Φεβρουαρίου 2014
το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Τραγαίας Νάξου