slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ. Χατζημάρκος: «Από αυτή την κρίση, θα βγούμε νικητές με το κεφάλι ψηλά, με σχέδιο και υπευθυνότητα»

  
Ρόδος, Κως, Κάλυμνος, Λέρος, Κάρπαθος, Σύρος, Σαντορίνη, Νάξος, Μύκονος, Πάρος, Τήνος, Μήλος, τα πρώτα νησιά που παραλαμβάνουν σύγχρονους αναπνευστήρες από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου    
Παρελήφθησαν σήμερα, Δευτέρα 11 Μαΐου, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σύγχρονοι αναπνευστήρες, με τους οποίους θα εξοπλίσει όλα τα Νοσοκομεία και πολλά Κέντρα Υγείας των νησιών, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για την έμπρακτη θωράκιση του υγειονομικού συστήματος και

Δωρεά αναπνευστήρων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας των Κυκλάδων


Παρελήφθησαν σήμερα από την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων επτά (7) αναπνευστήρες όγκου και πίεσης Venti Logic LS στο πλαίσιο της προσπάθειας θωράκισης των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του Νομού για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.
Οι αναπνευστήρες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σταθερή και φορητή λειτουργία σύμφωνα με ISO 80601-2-72, κατόπιν συγκεκριμένων προδιαγραφών που υποδείχθηκαν στην Περιφέρεια από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, θα αποσταλούν άμεσα στα Νοσοκομεία, Σύρου, Νάξου και Θήρας και στα Κέντρα Υγείας Τήνου, Μυκόνου, Πάρου και Μήλου.
"Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, από την πρώτη στιγμή της κρίσης, στάθηκε δίπλα στον αγώνα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενισχύοντας το έργο τους με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και

3η θέση στον διαγωνισμό εικονικής επιχείρησης ΒΙΝΤΕΟ





Η εικονική επιχείρηση ELEPHANT, σύμπραξη μαθητών του Λυκείου Φιλοθέης & του Λυκείου Τραγαίας Νάξου κατέκτησε την 3η θέση στον διαγωνισμό του Junior Achievement Greece.

Ευχαριστούμε το Λύκειο Φιλοθέης για την συνεργασία και συγχαίρουμε τους μαθητές για το έργο τους.

Tην απονομή πραγματοποίησε η

Μείωση των ενοικίων - Χωρίς προστασία ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Προσθήκη λεζάντας
 Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε ερώτηση με θέμα: "Μείωση των ενοικίων - Χωρίς προστασία ιδιοκτήτες και ενοικιαστές" 


Στην ερώτηση αναφέρεται ότι με την υγειονομική κρίση να μαστίζει τη χώρα και την επερχόμενη ύφεση προ των πυλών, πληθαίνουν τα φαινόμενα οικονομικής δυσπραγίας των πολιτών και μη δυνατότητας ανταπόκρισης στις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης. Τα άτολμα κυβερνητικά μέτρα και οι αναβλητικές εξαγγελίες των Υπουργών σε συνδυασμό με διαρροές «προθέσεων» κυβερνητικών κύκλων, αντί να δώσουν λύσεις περιπλέκουν τα πράγματα.

Μανώλης Μπαρδάνης: «Είμαστε όλοι μετέωροι»

 
«Το τοπίο είναι θολό και είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τι θα συμβεί φέτος το καλοκαίρι» σημειώνει στο naxostimes.gr ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου Μανώλης Μπαρδάνης.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαρδάνη τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου είναι καθημερινά σε επαφή και συζητούν τις εξελίξεις που υπάρχουν για τον κλάδο. «Αυτό που όλοι μας περιμένουμε είναι τα πρωτόκολλα, ο τρόπος με τον οποίο θα μπορέσουμε να δουλέψουμε και εάν κάποια από τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν. Είμαστε όλοι μας μετέωροι. Τα μικρότερα ξενοδοχεία ενδεχομένως να λειτουργήσουν ως οικογενειακές επιχειρήσεις με λίγο ή χωρίς προσωπικό. Όλοι μας είμαστε προβληματισμένοι» σημείωσε.

Τι κρύβεται πίσω από το «όχι» Μητσοτάκη στα δάνεια του ESM


Στην πολιτική απαιτούνται «καθαρές» αποφάσεις παρότι οι συνέπειες της κάθε επιλογής μπορεί να αργήσουν να εμφανιστούν. 
Σε κάθε περίπτωση η ξεκάθαρη στόχευση είναι πάντοτε πιο χρήσιμη από την τακτική του «λίγο από όλα».
Στην περίπτωση της πρόσφατης απόφασης του Eurogroup περί χαμηλότοκων δανείων στις πληγείσες χώρες από τον κορονοϊό, η επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου ήταν άμεση και ξεκάθαρη: 
“Ευχαριστούμε αλλά δε θα πάρουμε” θα μπορούσε να είναι η φράση της χώρας μας προς... τις Βρυξέλλες. Πρόκειται για μία κίνηση διόλου τυχαία ,μια και στο σκεπτικό της κρύβεται ολόκληρη η φιλοσοφία που διέπει αυτή την περίοδο το Μέγαρο Μαξίμου.
Ο βασικός άξονας είναι ο εξής

Όλα όσα αναφέρει η ΚΥΑ για εργοδότες και υπαλλήλους


Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Εργασίας, με θέμα τα «περαιτέρω μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων-εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και τη σταδιακή επαναλειτουργία της αγοράς εργασίας».
Η ΚΥΑ προβλέπει:

Μήνυμα της Κατερίνας Μονογυιού για την Γιορτή της Μητέρας

Κατερίνα Μονογυιού: Νιώθω δέος απέναντι στα όσα μπορούν να καταφέρουν όλες οι μανάδες βάζοντας πάνω απ όλα την απεριόριστη αγάπη που τρέφουν για τα παιδιά τους.
Κάθε χρόνο, τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, τιμάται παγκοσμίως η μέρα της μητέρας, λόγω του πολυδιάστατου ρόλου που καλείται να αντεπεξέλθει και την ανιδιοτελή προσφορά της σε όλους και όλες μας από τη στιγμή της γέννησης μας και καθ'όλη τη διάρκεια της ζωής μας.
Η μητέρα προσπαθεί καθημερινά και με μεγάλο αγώνα να φέρει εις πέρας τους πολλαπλούς απαιτούμενους ρόλους της καθημερινότητας, επωμιζόμενη την ανατροφή των παιδιών της οικογένειας και ισορροπώντας ανάμεσα στον επαγγελματικό και οικογενειακό στίβο. Την ίδια στιγμή , δεν είναι λίγες και οι μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών, για τις οποίες οι προκλήσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες.
Αναλογιζόμενη τα όσα προσφέρει και καλείται να αντεπεξέλθει η σύγχρονη μητέρα, αλλά σκεπτόμενη πάντα και τις μητέρες του παρελθόντος νιώθω δέος απέναντι στα

Σύσσωμος ο ξένος Τύπος συμφωνεί: Η Ελλάδα ελκυστικός προορισμός εν μέσω πανδημίας

Σύμφωνα με τη γερμανική «Bild», «η ελπίδα για τις φετινές διακοπές έρχεται από την Ελλάδα».
Η Ελλάδα, υιοθετώντας κάποια από τα αυστηρότερα μέτρα στην Ευρώπη, περιόρισε μέχρι τώρα με επιτυχία την πανδημία και διεκδικεί ήδη τουρίστες, αναφέρει η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», επισημαίνοντας ότι τα ξενοδοχεία θα είναι ανοιχτά από τον Ιούλιο και ότι υπάρχουν σκέψεις και για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέχρι τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.

«Στην Ελλάδα τα κρούσματα είναι λιγότερα σε σχέση με .....

Οδοιπορικό ΕΡΤ σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες

Ολοκληρώθηκε σήμερα το οδοιπορικό της ΕΡΤ και του ρεπόρτερ της, Μάριου Κωνσταντινίδη, στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες, όπου, θυμίζουμε, βρέθηκαν ως προσκεκλημένοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.
Στη διάρκεια της παραμονής του Μ. Κωνσταντινίδη στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες, μέσω των αρκετών lives και ρεπορτάζ που εκείνος έκανε, οι ομορφιές του τόπου μας βρέθηκαν εκ νέου στο προσκήνιο (και σε κάθε ελληνικό σπίτι) και μάλιστα για περισσότερο από μία ώρα τηλεοπτικού χρόνου!
Ο Μ. Κωνσταντινίδης και το κρατικό κανάλι μας αποχαιρέτησαν με…

Ο Μιχάλης Μαργαρίτης και η... Γραβιέρα Νάξου στο «Μαζί σου» με την Τατιάνα Στεφανίδου!


Ο Ναξιώτης, Μιχάλης Μαργαρίτης, λατρεύει τα μαθηματικά και σπούδασε μαθηματικός. Ωστόσο, αφού πήρε το πτυχίο του, επέλεξε να γυρίσει πίσω στο νησί του και να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα: έγινε ψαράς!
Σήμερα, λοιπόν, πριν πάει με το καΐκι του για ψάρεμα, βγήκε live, περιτριγυρισμένος από το καταγάλανο Αιγαίο μπροστά από την υπέροχη παραλία του Αλυκού και με παρέα του τη... Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., στην εκπομπή «Μαζί σου» του ΣΚΑΪ με την Τατιάνα Στεφανίδου και μας είπε την ιστορία του (ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που.......

Γιάννης Κωνσταντάκης : Να ανοίξουν τα ορυχεία σμύριδας της ορεινής Νάξου.

Αξιότιμοι κύριοι υπουργοί, ένα από τα κυρίαρχα θέματα και ζωτικής σημασίας για την ορεινή Νάξο είναι η σμύριδα. Η τοπική οικονομία και κυρίως η ασφάλιση των κατοίκων είναι εξαρτημένη από την σμύριδα. Ως εκ τούτου, σας παρακαλούμε να δίνετε την πρέπουσα σημασία. Είναι Μάιος μήνας και πρέπει να επισπεύσετε τις διαδικασίες για το άνοιγμα των ορυχείων, εξάλλου έχουμε λάβει την δέσμευσή σας, ότι τον Ιούνιο μήνα θα ανοίγετε τα ορυχεία. Όπως σας έχουμε κάνει γνωστό από τέλη Μαΐου και μετά λόγω της ξηρασίας που υπάρχει στις Κυκλάδες, όλες οι εργασίες της .....

Fwd: Μήνυμα της Κατερίνας Μονογυιού για την Γιορτή της Μητέρας

 
 


Κατερίνα Μονογυιού: Νιώθω δέος απέναντι στα όσα μπορούν  να καταφέρουν όλες οι μανάδες βάζοντας πάνω απ όλα την απεριόριστη αγάπη που τρέφουν για τα παιδιά τους.


Κάθε χρόνο, τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου,  τιμάται παγκοσμίως η μέρα της μητέρας, λόγω του πολυδιάστατου ρόλου που καλείται να
 αντεπεξέλθει και την ανιδιοτελή προσφορά της σε όλους και όλες μας από τη στιγμή της γέννησης μας και καθ'όλη τη διάρκεια της ζωής μας.

Η μητέρα προσπαθεί καθημερινά και με μεγάλο αγώνα να φέρει εις πέρας τους πολλαπλούς απαιτούμενους ρόλους της καθημερινότητας, επωμιζόμενη την ανατροφή των παιδιών της οικογένειας και ισορροπώντας ανάμεσα στον επαγγελματικό και οικογενειακό στίβο. Την ίδια στιγμή , δεν είναι λίγες και οι μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών, για τις οποίες οι προκλήσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες. 

Αναλογιζόμενη τα όσα προσφέρει και καλείται να αντεπεξέλθει η σύγχρονη μητέρα, αλλά σκεπτόμενη πάντα και τις μητέρες του παρελθόντος νιώθω δέος απέναντι στα όσα μπορούν  να καταφέρουν όλες οι μανάδες βάζοντας πάνω απ όλα την απεριόριστη αγάπη που τρέφουν για τα παιδιά τους. Κάπου εδώ σκέφτομαι και τη δική μου μητέρα και την ευχαριστώ για όσα με τόσο κόπο προσέφερε , έχοντας πάντα ως γνώμονα να βγάλει στη κοινωνία σωστούς και δίκαιους  ανθρώπους. Την έχω ως πρότυπο και θα ήθελα με τις ίδιες αρχές και αξίες που με μεγάλωσε να μεγαλώσω και εγώ τα παιδιά μου. 


Κατερίνα Μονογυιού 

Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας 



Κατερίνα Μονογυιού

Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Email : katerinamonogiou@gmail.com
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2103709461
Μητροπόλεως 1, Σύνταγμα
http://www.katerinamonogiou.gr