slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επίδομα 800 ευρώ: Άνοιξε η Εργάνη για δηλώσεις αναστολών Νοεμβρίου - Αναλυτικές οδηγίες

Γιάννης Φώσκολος
Αναλυτικές οδηγίες από το υπουργείο Εργασίας για τον τρόπο με τον οποίο θα δηλωθούν οι αναστολές Νοεμβρίου από εργοδότες και εργαζόμενους.
Άνοιξε το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» πριν από λίγο, σήμερα Κυριακή 15 Νοεμβρίου το απόγευμα, για τις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας του μηνός Νοεμβρίου για το επίδομα των 800 ευρώ. Εργοδότες κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις των αναστολών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους :

Δήλωση Μ. Πολυκρέτη για το έργο προμήθειας και εγκατάστασης συστήματος τηλεμετρίας και τηλεχειρισμού πόσιμου ύδατος

 


Σε συνέχεια της υπογραφής της σύμβασης του έργου προμήθειας και εγκατάστασης συστήματος τηλεμετρίας, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μανόλης Πολυκρέτης, χάρη στις ενέργειες του οποίου υλοποιείται σήμερα το έργο, δήλωσε τα εξής:

Δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα - Απάντηση στην ανάρτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα

 

 

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για την ανάρτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας και τηλεχειρισμού πόσιμου ύδατος



Ένα σύγχρονο σύστημα συλλογής και διαχείρισης πληροφοριών για το δίκτυο ύδρευσης, μέσω του οποίου θα γίνεται η απεικόνιση σε πραγματικό χρόνο της τρέχουσας κατάστασης του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης θα αποκτήσει ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθώς υπεγράφη η σύμβαση του έργου από τον Δήμαρχο και την Ανάδοχο Εταιρεία. 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με την απαγόρευση των συναθροίσεων


Με απόλυτο σεβασμό στις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Νοέμβρη δεν μπορεί και δε πρέπει να γίνει όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή με τη μαζική συμμετοχή πολιτών και την διεξαγωγή της πορείας προς την πρεσβεία των Η.Π.Α.

Η Δέσποινα Βανδή και το «My Greece» αυτή την Κυριακή στη Νάξο

  Η Δέσποινα Βανδή συνεχίζει το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα. Αυτή την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στις 20:00 ρίχνει άγκυρα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, τη Νάξο.

Η Δέσποινα Βανδή μας προσκαλεί να την ακολουθήσουμε σε ένα συναρπαστικό ταξίδι. Ένα πολιτιστικό και γαστρονομικό οδοιπορικό σε κάθε γωνιά της χώρας μας, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο.

Στο «My Greece» η Δέσποινα μας συστήνει κάθε φορά διαφορετικά μέρη, αναδεικνύοντας την ιστορία και το πολιτιστικό τους αποτύπωμα. Εξερευνά τις παραδόσεις, δοκιμάζει τα τοπικά προϊόντα και γνωρίζει τους ανθρώπους του τόπου.

Συνοδοιπόρος της, ο chef & culinary expert Βαγγέλης Δρίσκας που.....

Περί ΟΛΜΕ και άλλων δαιμονίων


Διάλογος με τον φίλο μου τον Γρηγόρη

Άρθρο του Παναγιώτη Ν. Κρητικού*

Με τις απορίες του φίλου μου του Γρηγόρη έχω βρει το μπελά μου. Η απορία του, στον πρωινό καφέ ήταν:

- Γρηγόρης: Τί σημαίνει πρόεδρε ΟΛΜΕ;

Κ. Μονογυιού: Έχουμε μόνο μια επιλογή, να δώσουμε αυτή τη μάχη και...

Τις τελευταίες μέρες διανύουμε τις πιο δύσκολες στιγμές για όλους μας με την πανδημία που ταλανίζει όλο τον πλανήτη. Τον κορωνοιό θα τον αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί εφαρμόζοντας υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας όπως το αποδείξαμε τον Μάρτιο γιατί η υγεία είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε.
Οι ήρωες σήμερα είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας πού δίνουν τη μαχη σώζοντας ανθρώπινες ζωές. Σύντομα θα τελειώσει αυτός ο εφιάλτης με το

Δημοσκόπηση GPO: Καθαρό προβάδισμα Ν.Δ. (κάρτες)

 Καθαρό προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.


Η έρευνα της GPO για τα «Παραπολιτικά» δίνει στις 13,1 μονάδες τη διαφορά του κυβερνώντος κόμματος έναντι εκείνου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

😂😂Χαμός στη Γερμανία: Ελλείψει προσωπικού νοσηλευτές θετικοί στον κορονοϊό θα εργάζονται κανονικά

Στην πιο ακραία λύση προχώρησε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν αναδεικνύοντας έτσι το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα σε έλλειψη προσωπικού στις υγειονομικές δομές.


Όπως ο ίδιος ανέφερε, ακόμα και αν υπάρχουν νοσηλευτές που είναι θετικοί στον κορονοϊό, αλλά παραμένουν ασυμπτωματικοί, θα εξακολουθούν να εργάζονται, ενώ όσοι δεν είναι νοσούντες δεν θα τίθενται σε καραντίνα, αλλά θα συνεχίσουν να εργάζονται και αυτοί και να υποβάλλονται σε καθημερινό τεστ, χρησιμοποιώντας πάντα μάσκες τύπου FFP-2.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας BILD, κάτι παρόμοιο έχει συμβεί στην Βαυαρία και την Βρέμη από τον Οκτώβριο, όπου νοσηλευτές θετικοί στον ιό οι οποίοι ήταν και ασυμπτωματικοί, είχαν αναλάβει να φροντίζουν ασθενείς με Covid-19.


Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου για την Προστασία των Ασθενών Όιγκεν Μπρις μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), έκανε λόγο για «πολιτική ομολογία αποτυχίας», ενώ ο Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης είπε η απασχόληση υγειονομικών μολυσμένων από κορονοϊό, θα πρέπει να αποτελεί έσχατη λύση

Καμία πρωτοβουλία για την στήριξη των περιφερειακών ΜΜΕ. Δώστε εκατομμύρια ευρώ στα Περιφερειακά Μέσα για να τα λέμε Πετσομενα


O βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε ερώτηση προς τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Στ. Πέτσα, μαζί με άλλους 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ανυπαρξία κυβερνητικών πρωτοβουλιών για τη στήριξη των περιφερειακών ΜΜΕ.
Στην ερώτηση αναφέρεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εμπράκτως μεριμνήσει ειδικά για τη στήριξη των Περιφερειακών Μέσων με μια σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες που