slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επιτέλους ο Καμμένος έριξε τη μάσκα: "Εθνικός μαλάκ@ς ο Άδωνις"


ΗΘΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ
Μία ερώτηση από ΑΕροψεκασμένο του προέδρου των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένου προκάλεσε την αυθόρμητη απάντηση του τελευταίου. Γιατί για όσους δεν τον ξέρουν αυτός είναι ο πραγματικός Καμμένος.'''΄΄Η αφορμή βέβαια ήταν φυσικά η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη, ότι ο Πάνος Καμμένος είναι "ο μεγαλύτερος καραγκιόζης των τελευταίων δέκα χρόνων στην πολιτική", αλλά ο Καμμένος δεν ήθελε πολύ να περάσει από το καραγκιόζης στο μαλάκ@@

3η Εθελοντική Αιμοδοσία ΟΝΝΕΔ δίνουμε αίμα, δίνουμε ζωή

Ως  Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας, διοργανώνουμε την 3η εθελοντική αιμοδοσία, τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012, με σκοπό την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος , η οποία δημιουργήθηκε πριν δύο χρόνια.
Η Ελλάδα χρειάζεται άμεση ενίσχυση του εθελοντικού αιμοδοτικού κινήματος, ώστε νακαλύπτονται οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες αλλά και συνολικότερα να υπάρξει ευαισθητοποίηση της κοινωνίας
για τέτοια ζητήματα.
Με την πρωτοβουλία μας αυτή, καλούμε τα μέλη των Οργανώσεων μας σε όλη τη χώρα, αλλά και κάθε νέο που το επιθυμεί, να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία ώστε να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα της ενεργής συμμετοχής σε κοινωνικά αναγκαίες δράσεις.

Αναλυτικά, οι αιμοδοσίες θα πραγματοποιηθούν στις ακόλουθες πόλεις και σημεία :

Πάρος: Ξεσηκωμός για το Κέντρο Υγείας του Νησιού

Πραγματοποιήθηκε στην Παροικία στις 11 το πρωί της Παρασκευής 14/12 η προγραμματισμένη αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας του παριανού λαού για τις ελλιπέστατες έως και ανύπαρκτες υπηρεσίες δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης που επικρατούν εδώ και καιρό σε Πάρο και Αντίπαρο. 



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ, 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ  ΣΤΙΣ 11:30 
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ
Η συγκυβέρνηση του κεφαλαίου, με τη φασιστική λογική της «συλλογικής ευθύνης» και  με πρακτικές που παραπέμπουν  σε πολιτική συμμορία, επιδιώκει να εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική της.  Η συγκυβέρνηση και ο "αριστερός  συνταγματολόγος" Α. Μανιτάκης από το βράδυ της Δευτέρας (10/12/12), θέτοντας σε εφαρμογή τις εκβιαστικές τους.......
προειδοποιήσεις, αντλούν τα στοιχεία των υπαλλήλων από τη βάση δεδομένων της απογραφής και θέτουν, αδιακρίτως, σε διαθεσιμότητα και επικείμενη απόλυση όλους τους υπαλλήλους του διοικητικού κλάδου, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δήμους, στα πανεπιστήμια, στις περιφέρειες και σε άλλους φορείς βρίσκονται ξαφνικά στο δρόμο, αφού διαγράφονται από τον κατάλογο της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών. Σε τοπικό επίπεδο 21 εργαζόμενοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, 18 στην Περιφέρεια  Νοτίου Αιγαίου και 2 από το Πανεπιστημιακό τμήμα που εδρεύει στη Σύρο.



Με  τη συγκεκριμένη αυταρχική μεθόδευση, παρακάμπτοντας ακόμη και τις υφιστάμενες συνταγματικές ρυθμίσεις, προσπαθούν να κάμψουν την αντίσταση των εργαζομένων που είχαν μπλοκάρει, με τη πάλη τους, την υλοποίηση του άθλιου μέτρου της διαθεσιμότητας-απόλυσης. Κουρελιάζουν το αυτοδιοίκητο των δήμων και των πανεπιστημίων και ποδοπατούν κάθε δημοκρατικό και κοινωνικό δικαίωμα που έχει κατακτηθεί με τους αγώνες του λαϊκού κινήματος.



Με το νέο  πειθαρχικό, που αναπαράγει τις χειρότερες στιγμές της μετεμφυλιακής Ελλάδας  των εθνικοφρόνων και των ταγματασφαλιτών, οδηγούν σε αργία εκπαιδευτικούς με μοναδικό παράπτωμα τη δικαιολόγηση απουσιών μαθητών τους, οι οποίοι αντιμετώπιζαν οξύτατα κοινωνικά προβλήματα και σοβαρά προβλήματα υγείας. Αυτοί είναι οι επίορκοι  υπάλληλοι, στην Ελλάδα του ευρώ, οι οποίοι πρέπει να απομακρυνθούν για να λειτουργεί το δημόσιο με βάση τα κριτήρια της «δημοσιονομικής εξυγίανσης και της ανταγωνιστικότητας». Την ίδια στιγμή, οι κέρβεροι της ενημέρωσης καλλιεργούν σκόπιμα τον κοινωνικό κανιβαλισμό, προετοιμάζοντας το επόμενο κύμα των απολύσεων. Βαφτίζουν έναν στους δέκα δασκάλους ψυχικά ασθενείς και όλους τους δημόσιους υπάλληλους τεμπέληδες και επίορκους, προκειμένου να συνθλίψουν τον κόσμο της εργασίας και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Διαμορφώνουν ένα κλίμα εκφοβισμού όλων με σκοπό την υποταγή του κόσμου της εργασίας στη φτώχεια και την εξαθλίωση.



Συναδέλφισσα/ ε



Η τρομοκρατική επίθεση της συγκυβέρνησης στους  εργαζόμενους στους ΟΤΑ, το πανεπιστήμιο και σε άλλους δημόσιους φορείς είναι  υπόθεση όλης της εργατικής τάξης. Κανένας εργαζόμενος δε μπορεί να είναι σίγουρος για την εργασιακή του θέση, κανένας άνεργος δε μπορεί να ελπίζει σε σταθερή και μόνιμη θέση εργασίας, όσο εφαρμόζεται η πολιτική της συγκυβέρνησης, της Ε.Ε και του ΔΝΤ. Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα : υποταγή στην εξαθλίωση ή πάλη για την ανατροπή της σύγχρονης βαρβαρότητας; Με το ευρώ και τα μνημόνια ή με τις σύγχρονες εργασιακές, μορφωτικές και κοινωνικές ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας;



Ξεπερνώντας τις συμβιβασμένες ηγεσίες των ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ, ήρθε η ώρα της κλιμάκωσης του εργατικού αγώνα. Για να μην περάσει η πολιτική των απολύσεων, των περικοπών και της ανεργίας. Διακλαδικός –πανεργατικός ξεσηκωμός σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με αγώνες στα χέρια των εργαζομένων, για την ανατροπή της χούντας του κεφαλαίου.



ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ  ΣΤΙΣ 11:30 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ









sidonistiko.blogspot.com

Η  διαχειριστική  ομάδα  του naxios.blogspot.com

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

● 
Τα παιδιά διάβασαν Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, Χριστουγεννιάτικα Διηγήματα, και εικονογράφησαν το εξώφυλλο του δικού τους Βιβλίου.
●Η Ηθοποιός Δάφνη Δαυίδ, ειδικευμένη στη θεατρική αγωγή, εκπαιδεύτρια και μόνιμο στέλεχος του Εργαστηρίου Θεάτρου Πόρτα─ Ξένια Καλογεροπούλου, θα μας διαβάσει κείμενα Παπαδιαμάντη, στην δική του γραφή με τη συνοδεία Άρπας από την μουσικό Ελλισάβετ Λεοντιάδου.
Στο εργαστήριο Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις...

Κυριακάτικα πρωτοσέλιδα


Δείτε τα:

Χριστούγεννα Αλληλεγγύης στην Παλιά Χώρα με τη συν+Αξία

Αγαπητοί  συν+Αξιοι
Χριστούγεννα Αλληλεγγύης στην Παλιά Χώρα με τη συν+Αξία.
Στην όμορφη πλατεία της Ελεούσας δίπλα από τη Μητρόπολη Νάξου, οργανώνουμε φέτος ένα διήμερο αλληλεγγύης.
Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, μαζεύουμε και προσφέρουμε τρόφιμα, ρουχισμό και παιχνίδια για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.
Η προσφορά αλληλεγγύης συνεχίζεται και την ...