slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ Α.Ο.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Διεξήχθησαν κανονικά και εν μέσω των σημαντικών πολιτικών εξελίξεων της χώρας, οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Πανναξιακού Α.Ο. Ψήφισαν συνολικά 113 μέλη, αριθμός μικρότερος απο κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με το καταστατικό ο πλειοψηφών σε ψήφους κύριος Ιωάννης Ζαφείρης θα συγκαλέσει εντός των επομένων ημερών τους νεοεκλεγέντες προκειμένου να συγκροτηθούν σε σώμα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής κ. Ιωάννης Γιοσμάς εκλέγονται κατα σειρά οι κάτωθι:

Δήλωση Φώφης Γεννηματά Προέδρου του ΠΑΣΟΚ


Eπιστολή- δημόσια έκκληση έστειλε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προς τους ηγέτες των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων που συμμετέχουν σε κυβερνήσεις και σε θεσμικά όργανα της Ε.Ε.


  1.  Σε αυτή την ύστατη και οριακή στιγμή και τα δραματικά διλήμματα τόσο για την Ελλάδα και τους Έλληνες όσο και για την Ευρώπη, το ΕΥΡΩ και τους Ευρωπαίους έχω χρέος να απευθύνω μια έκκληση προς όλους τους Ηγέτες των χωρών της Ευρώπης και ασφαλώς και προς τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα. 
  1. Η δημόσια έκκλησή μου έχει τρεις κρίσιμες και χρήσιμες προτάσεις: 

Tο σημερινό tweet του Γιουνκερ εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ενημερώνει τον Ελληνικό Λαό για την απάτη της κυβέρνησης.


Επίσημη ανακοίνωση της Κομισιόν: Έλληνες, ο Τσίπρας φέρνει σε δημοψήφισμα μια πρόταση που δεν υπάρχει 

Με επίσημη ανακοίνωση της(!), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απευθύνεται στον ελληνικό λαό, διαψεύδει τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας περί τελεσιγράφου και αποκαλύπτει ότι η ελληνική κυβέρνηση έφυγε μόνη της από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Με ακόμα λιγότερα λόγια, οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν υπέρ ή κατά μιας συμφωνίας που δεν υπάρχει καθώς δεν πρόλαβε ποτέ να ολοκληρωθεί και να λάβει την τελική μορφή της, καθώς ουδέποτε είχε τη μορφή τελεσιγράφου.
Κοινώς, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ψεύτης και πολιτικός απατεώνας!

Οι 12 καταστροφικές συνέπειες της επιστροφής στη δραχμή


Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε να καλλιεργείται εντέχνως από διάφορους κύκλους το κλίμα υπέρ της επιστροφής στη δραχμή. Έχει στηθεί μία ενορχηστρωμένη προπαγάνδα επηρεασμού της κοινής γνώμης από επιχειρηματικά κέντρα με ιδιοτελείς σκοπούς και κερδοσκοπικά κίνητρα, εκμεταλλευόμενα τη δυσαρέσκεια του κόσμου από την 6ετή ύφεση και την ανυπαρξία συγκεκριμένου σχεδίου εξόδου από την κρίση.
Το κλίμα αυτό ενισχύεται κι από το γεγονός ότι ένα σημαντικό ποσοστό στελεχών των 2 συγκυβερνώντων κομμάτων τάσσεται ανοιχτά υπέρ της δραχμής και ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή μεταρρύθμισης που κινείται σε αντίθετη φιλοσοφία.
Παρότι η πλειοψηφία των πολιτών παραμένει σταθερά θετική στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και επιθυμεί να έχει το Ευρώ για νόμισμα, έχει αυξηθεί το ποσοστό των ανθρώπων που δηλώνει αδιάφορο σε μια πιθανή μετάβαση στη δραχμή και πιστεύει ότι δε θα μεταβληθεί το βιοτικό του επίπεδο. Αναλύοντας όμως όλα τα οικονομικά δεδομένα μιας τέτοιας εξέλιξης, καταλήγουμε ότι οι επιπτώσεις θα είναι ιδιαίτερα σκληρές και επίπονες.
Πιο συγκεκριμένα, οι συνέπειες της επιστροφής στη δραχμή θα είναι οι εξής:

Στα ιδια επίπεδα η χρηματοδοτηση της ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες


H Eυρωπαϊκή Kεντρική Τράπεζα αποφάσισε να «παγώσει» τη χρηματοδότηση στις ελληνικές τράπεζες καθώς ανακοίνωσε ότι ο ELA παραμένει στα ίδια επίπεδα. Η κυβέρνηση συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως Πόντιος Πιλάτος και να αποφεύγει το κόστος να λάβει η ίδια την απόφαση επιβολής Κεφαλαιακών ελέγχων και μεταφέρει το βάρος αυτό στους τραπεζίτες που δεν μπορεί να πάρουν να κάνουν διαφορετικά παρά να μη λειτουργήσουν αύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΚΤ πρότεινε στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη capital controls. Μία πρόταση όμως που έπεσε στο κενό καθώς έπειτα από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο υπουργός εμφανίστηκε αρνητικός στην επιβολή capital controls και μάλιστα διέψευσε με γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών τη δήλωση που είχε κάνει στο ραδιόφωνο του BBC σύμφωνα με την οποία «η ελληνική κυβέρνηση θα εξέταζε σήμερα το ενδεχόμενο επιβολής capital controls ή ακόμα και τραπεζικής αργίας».
Έπειτα από την εξέλιξη αυτή οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται χωρίς χρηματοδότηση αντιμέτωπες με το ερώτημα πώς θα λειτουργήσουν αύριο. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση δια του κ. Βαρουφάκη αρνείται να προχωρήσει στην επιβολή ελέγχων στη διακίνηση Κεφαλαίων η «μπάλα» περνάει στο γήπεδο των Διοικητικών Συμβουλίων των τραπεζών, τα οποία τώρα θα κληθούν να αποφασίσουν με δική τους ευθύνη να κηρύξουν «τραπεζική αργία».

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αλλάζουν τις προθεσμίες για το δημοψήφισμα!

Πραξικοπηματική αλλαγή του νόμου


Θα υπογραφεί εντός των επόμενων ωρών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Ενώπιον των ευθυνών του έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς τον Προκόπη Παυλόπουλο

Με πραξικοπηματική μεθόδευση η κυβέρνηση επιχειρεί εν κρυπτώ την αλλαγή των όρων του νόμου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος προκειμένου, να προλάβει τις ασφυκτικές προθεσμίες έως την επόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το απόγευμα η κυβέρνηση σκοπεύει να καταρτίσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που να αλλάζει τις προϋποθέσεις και τις χρονικές προθεσμίες, ώστε το δημοψήφισμα να οργανωθεί με συνοπτικές διαδικασίες. 

Αντ. Σαμαράς: Η πρόταση για το δημοψήφισμα σέρνει τη χώρα εκτός της Ευρώπης


Μετά από μία διαπραγμάτευση θέατρο του παραλόγου, η κυβέρνηση πηγαίνει σε δημοψήφισμα παρωδία. Αυτό που θα κληθεί να αποφασίσει ο λαός είναι το ναι ή το όχι στην Ευρώπη και στο ευρώ. Θέλουμε οι Έλληνες να είμαστε σταθερά στην καρδιά της Ευρώπης.

Η πρόταση για δημοψήφισμα σέρνει τη χώρα έξω από την Ευρώπη. Ποιο δημοψήφισμα; Η διαπραγμάτευση τελείωσε. Την Τρίτη θα είμαστε χωρίς πρόγραμμα. Τι ακριβώς θα μπει σε

Φωτογραφίες: «Πηγαδάκια» με Καραμανλή στο επίκεντρο στο εντευκτήριο της Βουλής


Νωρίτερα παρενέβη στο θέμα του δημοψηφίσματος με επικριτικό τρόπο για την επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα Στο εντευκτήριο της Βουλής βρέθηκε μετά από πάρα πολύ καιρό ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, έχοντας μαζί του παρέα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Μάλλον δεν ήταν τυχαίο ότι ο κ. Καραμανλής επέλεξε να κάνει μια τέτοια εμφάνιση στο χώρο του εντευκτηρίου, την ημέρα που για πρώτη φορά προχώρησε σε δημόσια δήλωση μετά από έξι χρόνια. Ο πρώην πρωθυπουργός φαινόταν χαλαρός, ενώ σχεδόν δεν μίλησε

Ενταση στη Βουλή με Θεοδωράκη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

 
Οξύτατη επίθεση εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι με την επιλογή της να προχωρήσει αιφνιδιαστικά σε δημοψήφισμα «δίχασε» την κοινωνία στην κρισιμότερη φάση για το μέλλον της χώρας.
Ωστόσο, οι σκληρές αναφορές του επικεφαλής του Ποταμιού προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τους χαρακτήρισε «κομματικούς υπάλληλους» προκάλεσε θερμό επεισόδιο και

Δ. Κουτσούμπας: Το κάλπικο «όχι», ισούται με «ναι» στο μνημόνιο Τσίπρα

 
Να φέρει τις δικές της προτάσεις στη Βουλή κάλεσε την κυβέρνηση ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής για το δημοψήφισμα, ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν τολμάει να φέρει στη Βουλή τη δική της πρόταση, καθώς προτείνει βάρβαρα μέτρα.

Τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση οδηγούν σε μείωση συντάξεων και μισθών, σημείωσε εν

Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων: «Κανένα νησί του Αιγαίου να μη γίνει ορμητήριο του ΝΑΤΟ»Ως «εμπλοκή της χώρας μας στα φιλοπόλεμα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.» χαρακτηρίζει την ενδεχόμενη δημιουργία νέας ΝΑΤΟϊκής βάσης σε νησί του ανατολικού Αιγαίου το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, υποστηρίζει ότι αυτή η βάση θα εξυπηρετήσει ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις, ενώ την ίδια στιγμή θα καταστήσει την περιοχή στρατιωτικό στόχο ανά πάσα στιγμή.

Και τελική σύγκρουση Τσίπρα με Κουτσούμπα για την πρόταση του δημοψηφίσματος


«Εμείς εδώ θα είμαστε την Κυριακή. Εσείς δεν ξέρω πού θα είσαστε τη Δευτέρα», είπε ο κύριος Κουτσούμπας προς τον πρωθυπουργόΞαφνική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και ΚΚΕ προέκυψε στο φινάλε της συνεδρίασης αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και λίγο πριν ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία.
Ο κ. Τσίπρας και ο γ.γ. Δημήτρης Κουτσούμπας αντάλλαξαν αιχμηρά σχόλια με τον τελευταίο να επισημαίνει στον πρωθυπουργό «εμείς ξέρουμε πού θα είμαστε την Κυριακή του δημοψηφίσματος. Εσείς δεν ξέρω πού θα είστε την

Eurogroup: Αυτή θα είναι η τραπεζική καραντίνα της Ελλάδας με τα capital controlsΔείτε αναλυτικά ποια μέτρα θα λάβουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, για να «απομονώσουν» την ΕλλάδαΜέτρα προφύλαξης του ευρωπαϊκού οικονομικού συστήματος, αλλά και σε δεύτερη φάση της Ελλάδος έχουν πέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των συζητήσεων του Eurogroup με την Ευρωζώνη να επιδιώκει απομόνωση του ελληνικού προβλήματος και μη διάδοση του. Ειδικότερα, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, οι 18 υπουργοί Οικονομικών διερευνούν δέσμη μέτρων η οποία θα κινηθεί σε τέσσερις κατευθύνσεις:

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Νάξου: "Λέμε όχι στην υποταγή"


Ανακοίνωση εξέδωσε το Συντονιστικό Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Νάξου, που καλεί τους φίλους του κόμματος σε συνάντηση-συζήτηση σχετικά με τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το μέλλον της χώρας μας.
Η ανακοίνωση:

Το θεσμικό ατόπημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου που προκάλεσε θύελλα στη Βουλή


Σε ένα σοβαρότατο θεσμικό ατόπημα υπέπεσε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στη Βουλή, με το Αντώνη Σαμαρά να διακόπτει την ομιλία του και να αποχωρεί, όπως έκαναν Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ.
Η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να μιλήσει από το βήμα και όχι από την έδρα της για το δημοψήφισμα.
Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής και το άρθρο 66 ο Πρόεδρος της Βουλής μιλά από την έδρα του. Εάν θέλει να

Ομιλία Φώφης Γεννηματά Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Ολομέλεια της Βουλής για την απόφαση Διεξαγωγής Δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα


Ζητώ από τους νέους και τις νέες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να διεκδικήσουν, να απαιτήσουν, να επιβάλλουν το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας.

Κύριε Τσίπρα,
Με την επικίνδυνη πολιτική σας την αμετροεπή σας στάση, την κρυφή σας ατζέντα, οδηγήσατε την Ελλάδα στο περιθώριο της Ευρώπης.
Αυτή τη στιγμή στο Εurogroup οι εταίροι μας, χωρίς τον κ. Βαρουφάκη, χωρίς την Ελλάδα, συζητούν για τη θωράκιση του ευρώ ενόψει ελληνικής χρεωκοπίας. Τι έχετε να μας πείτε για αυτή τη τραγική εξέλιξη;
Δυστυχώς από την Τρίτη το βράδυ, η Ελλάδα και οι ελληνικές τράπεζες δεν θα έχουν καμία κάλυψη. Η χώρα θα απειλείται ευθέως με χρεωκοπία και ο ελληνικός λαός θα εξαναγκαστεί να υποστεί τις συνέπειες της εθνικά εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Ερωτώ ευθέως τον κ. Τσίπρα: έχετε συναίσθηση της ευθύνης σας απέναντι στον λαό και τη χώρα ή απλά είχατε προσχεδιάσει αυτή τη στάση; Θα κληθείτε να λογοδοτήσετε, ως ο μοιραίος άνθρωπος για την Ελλάδα.
Το δημοψήφισμα δεν μπορεί πια να γίνει.
Το Eurogroup ενημέρωσε ότι η πρόταση δεν υπάρχει πια στο τραπέζι, αλλά και το ανυπόγραφο κείμενο που μας φέρατε δεν ήταν το τελικό.
Επί ποιου κειμένου τελικά καλείτε τον ελληνικό λαό να αποφασίσει;
Σοβαρευτείτε, ανακαλέστε την πρότασή σας και προχωρήστε σε εκλογές ΤΩΡΑ!