slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δείτε φώτο από τη φονική φοτοβολίδα που παρολίγο να σκοτώσει τον Αστυνομικό

Είναι οι φωτογραφίες, που απεικονίζουν φωτοβολίδα να έχει διαπεράσει προστατευτικό εξοπλισμό αστυνομικού από τα πρόσφατα επεισόδια στην Αθήνα. Η φωτοβολίδα εκτοξεύτηκε με ειδική συσκευή, κατά τη διάρκεια των επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, προχθές (12-02-2012) το απόγευμα στον περίβολο της Βουλής:




Ο συγκεκριμένος αστυνομικός υπέστη συντριπτικό κάταγμα επιγονατίδας και νοσηλεύεται σε Νοσοκομείο, ενώ θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Δεξί X-Trem(i)

Τον Δεκέμβρη του ’08 ήταν “εξεγερμένοι νέοι”. Το 2012 έγιναν μαφιόζοι, νταβατζήδες και νονοί.

 Σε λίγο θα μας πείτε πως είναι και δουλέμποροι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ (BINTEO) ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.....

ΔΑΚΕ: «Φτάνει πια η τρομοκρατία»

Φωτογραφίζοντας τον Πρόεδρο της ΝΔ για την στάση που τήρησε κατά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα Ν. Κιουτσούκης τονίζει με νόημα πως ο λαός δεν ξεχνά:
«Αντιλαμβάνομαι την αγωνία κάποιων να δικαιολογήσουν την θετική τους ψήφο υπέρ της καταστροφής της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας. Εάν λοιπόν συντάσσονται δεν έχουν παρά να το πουν ευθαρσώς!!! Ας μας επιτρέψουν όμως εμάς να παραμείνουμε ρομαντικοί σε αυτά που πιστεύουμε και να σταματήσουν να προσπαθούν να αλλάξουμε τις ιδέες και τις θέσεις μας, γιατί για εμάς αυτές δεν είναι πουκάμισα. Έχουμε αρχές, αξίες και ιδέες που θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε χωρίς να τρομοκρατούμαστε από τα άκρως επικίνδυνα, διλήμματα τους. Να γνωρίζουν όμως ότι ο λαός δεν ξεχνά» καταλήγει ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥ ΜΑΣ

ΣΗΜΕΡΑ 14/2/2012 ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ, Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΑΝΑΝΗΣ), ΠΕΦΤΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΘΑΛΛΑΣΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ.αναρτηθηκε απο komiaki.ning.com

Αποκριές με το Σύλλογο Κορωνίδας Νάξου

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων την περίοδο της Αποκριάς

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση
Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

«Χοιροσφάγια 2012» στο Φιλώτι
Η καθιερωμένη εκδήλωση της Τσικνοπέμπτης (16 Φεβρουαρίου) με νόστιμους μεζέδες, καλό κρασί και παραδοσιακή μουσική.
Συνδιοργάνωση με τον Αθλητικό Μορφωτικό Σύλλογο Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ»
 «Αποκριάτικο Οδοιπορικό στην ορεινή Νάξο»
Εκδρομή καρναβαλιού....

Ένα email στον Σαμαρά

κ. Σαμαρά,
Κανονικά θα έπρεπε να είχα στείλει την επιστολή αυτή από τον Νοέμβριο όταν κι έκανες την συγκυβέρνηση αλλά τότε απεφάσισα να παραμείνω ψύχραιμος. Σήμερα όμως δεν απομένει κάτι άλλο πια.

Ας ξεκινήσω με το ποιος είμαι γιατί σιγά μην θυμάσαι. Με λένε Ηλιόπουλο Θωμά και ήμουν μέχρι χτες μέλος του κόμματος σου.Τον Οκτώβριο του 2009, μια περίοδο που μετά την συντριπτική ήττα των εκλογών, όλοι ήταν με την Ντόρα, εγώ μαζί με άλλους 28 οννεδίτες με επικεφαλής τον Κώστα Χατζή υπογράψαμε ένα κείμενο με τίτλο ‘‘ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΝΝΕΔΙΤΗ’’. Μας απείλησαν, μας λοιδόρησαν, μας κυνήγησαν γιατί τολμήσαμε να εκδηλώσουμε την στήριξη μας σε σένα και δεν δεχτήκαμε να γίνουμε υποτελείς του συστήματος της μαφίας Μητσοτάκη. Εμείς όμως δώσαμε με πείσμα και αυταπάρνηση τον καλό αγώνα. Πολλοί από αυτούς που μας κυνήγησαν τότε, βρίσκονται σήμερα δίπλα σου, σε εκλεκτές κομματικές θέσεις.
Η συνέχεια στο rizospastikhdexia.blogspot.com

Να πως καίγονται τα μαγαζιά στην Αθήνα......

Το βίντεο είναι από τις 28-6-11. Στο βίντεο φαίνεται η προσπάθεια μιας ομάδας, να βάλουν φωτιά στα McDonalds στο Σύνταγμα. Η προσπάθεια αυτή ξεκινάει στο 1.10.

Ένας από τους "νεαρούς" με σακίδιο προσπαθεί, μαζί με άλλους να βάλει φωτιά. Στο 2.10 έχουμε την επέμβαση των ΜΑΤ. Ο νεαρός πηγαίνει πίσω από μια κολόνα. Ο ΜΑΤατζής τον πιάνει και τον πετάει κάτω. Ο νεαρός κάτι του λέει. Ο ΜΑΤατζής, τον βοηθάει να σηκωθεί., αυτός ξεσκονίζεται...... και φεύγει με την ησυχία του..... Να τους χαίρεστε κύριε Παπουτσή.

Αναλυτικά γιατί οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ είναι κατά της δανειακής σύμβασης

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ εξ αρχής τοποθετήθηκαν κατά της νέας δανειακής σύμβασης και καλούσαν σε εκλογές, οι οποίες θα αναδείκνυαν την νέα κυβέρνηση που θα διαπραγματευόταν με λαϊκή εντολή και νομιμοποίηση το μέλλον της χώρας.
Στη χθεσινή έκτακτη σύγκλιση του Πανελλαδικού Συμβουλίου τους (αρκετές ώρες πριν την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή) έλαβαν και την παρακάτω απόφαση πολιτικής τοποθέτησης, όπου αναλύουν γιατί είναι κατά της δανειακής σύμβασης και τι προτείνουν στη θέση της.
Σας παρακαλώ για τη δημοσίευση της απόφασης.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Βασιλική Νάκου

Επώνυμη απάντηση στους ανωνύμους ... επικριτές!

 Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός                     e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Τις τελευταίες ημέρες και μετά από τα επώνυμα άρθρα μου Ξεπουλημένοι και δοτοί … ηγέτες! αλλά και Δεν είναι μα(κ)άκες ... είναι προδότες! δέχομαι σε πολλά Blogs ανώνυμες κατηγορίες οι οποίες λένε ότι είμαι υπέρ της χρεοκοπίας γιατί είμαι τάχατε Αριστερός! Για να τελειώνω λοιπόν μια και καλή με όλους αυτούς τους “ύποπτους” πολλές φορές ανωνυμοσχολιαστές.

Η αλήθεια για τον ΦΠΑ των νησιών και τις αντικειμενικές αξίες

Εν αρχή θέλω να απευθυνθώ στην κ. Ιατρίδου (βουλευτής ΝΔ Δωδεκανήσου) και στον κ. Γαληνό (βουλευτή ΝΔ Μυτιλήνης).
Τους αποκαλώ βουλευτές της ΝΔ,γιατί για μένα παραμένουν βουλευτές της ΝΔ παρά τη διαγραφή τους.
Δήλωσαν ότι είπαν ΟΧΙ στο μνημόνιο εξαιτίας της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.
Δηλαδή για να καταλάβω.
Στα υπόλοιπα που περιλαμβάνει το μνημόνιο συμφωνούν και η μόνη διαφωνία τους είναι ο ΦΠΑ των νησιών;;;
Αν αυτό συμβαίνει, τότε θα τους πω ότι κακώς, κάκιστα ψήφισαν ΟΧΙ.
Δεν παλεύεις κάτι απ' έξω. Παραμένεις μέσα και παλεύεις για ότι πιστεύεις.
Ψηφίζεις τα υπόλοιπα και αγωνίζεσαι να μην έρθει ποτέ αυτή η διάταξη.

Ας δούμε όμως ποιά τελικά είναι η αλήθεια.

Ο ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ.
ΟΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΤΩΡΑ.


Δεν το λέω εγώ. Το λέει ο νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή.
Και για του λόγου το αληθές παραθέτω αυτούσιο το κείμενο από το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ V του ψηφισθέντος νόμου....

2.3 Φορολογική πολιτική

Η Κυβέρνηση θα προετοιμάσει μία φορολογική μεταρρύθμιση η οποία αποσκοπεί στην απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, στην εξάλειψη των απαλλαγών και των προνομιακών καθεστώτων, συμπεριλαμβανομένης και της διευρύνσεως των βάσεων, πράγμα το οποίο θα επιτρέψει μία βαθμιαία μείωση των φορολογικών συντελεστών καθώς θα βελτιώνεται η απόδοση των εσόδων. Αυτή η μεταρρύθμιση σχετίζεται με τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, τον φόρο εισοδήματος εταιριών και τον ΦΠΑ, τους φόρους επί της ακίνητης περιουσίας καθώς και τις κοινωνικές εισφορές και θα διατηρήσει τη σχετική φορολογική επιβάρυνση από εμμέσους φόρους. Η μεταρρύθμιση θα θεσπισθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2012, η Κυβέρνηση θα αναγγείλει το πλήρες χρονοδιάγραμμα των ενδιαμέσων σταδίων μέχρις ότου κατατεθεί η μεταρρύθμιση. Αυτά τα ενδιάμεσα στάδια θα περιλαμβάνουν δημόσια διαβούλευση και τον δέοντα έλεγχο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Προσωπικό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Μέχρι τον Ιούνιο του 2012 η Κυβέρνηση θα αναθεωρήσει τις αντικειμενικές αξίες της ακίνητης περιουσίας για να τις ευθυγραμμίσει σε μεγαλύτερο βαθμό προς τις τιμές της αγοράς.

Ολόκληρο το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ V του ψηφισθέντος νόμουΕΔΩ

Αυτή είναι η αλήθεια και ότι ακούγεται πέραν τούτου είναι ανούσιο.



Και από την αιτία του ΟΧΙ της κ. Ιατρίδου και του κ. Γαληνού, προτιμώ την εξήγηση του Γιάννη του Βρούτση που δήλωσε στο syrostoday.gr
ότι..."δηλώνω κατηγορηματικά ότι ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά δεν καταργήθηκε και ότι εάν τέτοια διάταξη νόμου έρθει στη Βουλή των Ελλήνων, όποτε και αν έρθει, δεν θα την ψηφίσω"

Αυτά προς αποκατάσταση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

Μανώλης εξ Απειράνθου

ΝΔ: Νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και τομεάρχες και επαναδραστηριοποίηση Bαγγεέη Μεϊμαράκη

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Μάριος Σαλμάς, και ο βουλευτής Χίου, Κώστας Μουσουρούλης, ορίστηκαν νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ με απόφαση του προέδρου Αντώνη Σαμαρά.
Αναλυτικά με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ορίζονται νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, τομεάρχες και επικεφαλής γραμματειών, οι παρακάτω βουλευτές:

- Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι, μαζί με το βουλευτή Κερκύρας κ. Νίκο Δένδια, ορίζονται ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Μάριος Σαλμάς και ο βουλευτής Χίου κ. Κώστας Μουσουρούλης.

- Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο βουλευτής Β' Αθηνών κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

- Αναπληρωτής του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο βουλευτής Ημαθίας κ. Μιχάλης Χαλκίδης.

- Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής 'Αμυνας, ο βουλευτής Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος. 

- Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου, ο βουλευτής Β' Αθηνών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

- Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιφερειακής Πολιτικής, ο βουλευτής Ξάνθης κ. Αλέξανδρος Κοντός.

- Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών, ο βουλευτής Αχαΐας κ. Μιχάλης Μπεκίρης.

- Επικεφαλής της Γραμματείας Αγροτικού, ο βουλευτής Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας.

- Επικεφαλής της Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης, η βουλευτής Επικρατείας κα Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα.

Πιέσεις, εκβιασμοί αλλά και πλήρης δικαίωση Σαμαρά

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει σήμερα ότι «η καχύποπτη Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ζητήσει από τους ηγέτες των δύο κομμάτων που έμειναν να στηρίζουν την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου να δώσουν γραπτές δεσμεύσεις ώς την Τετάρτη ότι οι αποφάσεις για περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και θέσεις εργασίας θα εφαρμοστούν και μετά τις εκλογές που προγραμματίζονται για τον Απρίλιο».

Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, που αναφέρει αποσπάσματα από την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην Βουλή, «οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά δεν καθησυχάζουν την Ευρώπη», επειδή «ζήτησε από τους βουλευτές του να ψηφίσουν τη συμφωνία, αλλά ταυτόχρονα κατέστησε σαφές ότι θα ζητήσει να γίνουν αλλαγές μόλις η Ελλάδα ξεπεράσει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η  Wall Street Journal, σύμφωνα με την οποία ο Σαμαράς ψήφισε αλλά δεν στήριξε τα μέτρα. «Ο Αντώνης Σαμαράς, ο άνθρωπος που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα είναι πιθανότατα ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, προχώρησε σε δημόσιες δηλώσεις που δείχνουν κάθε άλλο παρά ολόθερμη στήριξη του προγράμματος» γράφει συγκεκριμένα σε αφιέρωμά της για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Και τα δύο δημοσιεύματα δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να δικαιώνουν την στάση του Σαμαρά για την επαναδιαπραγμάτευση όπως την εξέφρασε εκ νέου στην ομιλία του στην Βουλή:

"Να κρατήσω τη χώρα να μην πέσει! Να κάνω λίγα βήματα μακριά από το άκρη του γκρεμού, να κερδίσω χρόνο, να αντιστρέψω την πορεία. Με τη σημερινή μας απόφαση κάνουμε λίγα βήματα μακριά από την άκρη και κερδίζουμε χρόνο.

Μετά τις εκλογές όλοι μαζί, αφού έχουμε πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό – την αλήθεια, όχι «λεφτά υπάρχουν, πάρε κόσμε» – κι αφού ο λαός έχει αποφασίσει κι έχει δώσει ισχυρή εντολή, θα αλλάξουμε την πορεία.
Αν αποφύγουμε τώρα τα χειρότερα, η χώρα μπορεί.
Αν θωρακιστούμε απέναντι στις διεθνείς επιπτώσεις που έρχονται, θα τα καταφέρουμε.
Αν προλάβουμε να αξιοποιήσουμε το μεγάλο πλούτο του υπεδάφους μας και του υποθαλάσσιου χώρου μας, της ΑΟΖ, σίγουρα θα τα καταφέρουμε.
Σήμερα, με την απόφασή μας κερδίζουμε χρόνο και περιθώρια, για να αλλάξουμε την πορεία της χώρας.…"

Επιβεβαιώνει και ο … Σόιμπλε

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σε σημερινές του δηλώσεις και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας …. επιβεβαιώνει όσα είπε ο Σαμαρά στην Βουλή, εξηγώντας την στάση του.

Είπε λοιπόν ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι ZDF, ότι η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σήμερα καλύτερα προετοιμασμένες από ό,τι πριν από δύο χρόνια για μια ενδεχόμενη αποτυχία της Ελλάδας.

Είπε δηλαδή, με άλλα λόγια, ο Σόιμπλε  ότι η Γερμανία και η ΕΕ μπορούν να αντιμετωπίσουν σήμερα μια ελληνική χρεοκοπία, ενώ πριν από δύο χρόνια όταν ο Παπανδρέου έφερνε το Μνημόνιο και το ΔΝΤ στην Ελλάδα δεν ήταν.

Μετά τις παλαιότερες δηλώσεις του Στρος Καν ότι ο Παπανδρέου κάλεσε το ΔΝΤ στην Ελλάδα οι δηλώσεις αυτές του Σόιμπλε αποτελούν μέχρι στιγμής το …δεύτερο πιο ισχυρό διεθνές επιχείρημα για το Ειδικό Δικαστήριο που θα εξετάσει πως και γιατί μας έβαλαν στο Μνημόνιο.

Και επιβεβαιώνουν πλήρως όσα είπε στην Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς:

"Ρωτάνε επίσης: Αν δεν έχουμε αλλάξει στάση για το Μνημόνιο, τότε γιατί σήμερα ψηφίζουμε τη νέα δανειακή συμφωνία, ενώ τότε καταψηφίζαμε το Μνημόνιο;

 Απαντώ: Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Γιατί σήμερα έχουν αλλάξει τελείως τα δεδομένα. Όχι η άποψή μας, όχι η θέση μας, αλλά τα δεδομένα.  Τώρα η χώρα βρέθηκε δεμένη χειροπόδαρα.  Τότε ήταν στριμωγμένη, αλλά δεν ήταν δεμένη χειροπόδαρα.  Τώρα το χρέος μας έγινε μη βιώσιμο.  Τότε ήταν μεγάλο, αλλά κανείς τότε δεν το χαρακτήριζε «μη βιώσιμο».  Κι ούτε κανείς προέβλεπε ότι θα καταλήξει μη βιώσιμο.  Μόνον εμείς τους προειδοποιούσαμε. Αλλά όπως αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας σε όλα τα άλλα, τις αγνόησαν και σε αυτό. Κι όπως έπεσαν έξω σε όλα τα άλλα, έπεσαν έξω και σε αυτό.
Τώρα αμφισβητείται ευθέως η παραμονή μας στην ευρωζώνη.  Τότε δεν έμπαινε από κανένα τέτοιο θέμα.
Τώρα μιλούν ευθέως για χρεοκοπία της χώρας.  Τότε δεν έθετε κανένας τέτοιο θέμα. Μόνον εμείς προειδοποιούσαμε ότι αυτή η πολιτική οδηγεί στη χρεοκοπία, δεν την αποτρέπει. Αλλά ήμασταν μόνοι μας…"

Εντείνονται οι πιέσεις

Στο μεταξύ σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο το αυριανό Eurogroup είναι στον αέρα καθώς κάποιες χώρες – δορυφόροι της Γερμανίας όπως η Ολλανδία και η Φιλανδία, απειλούν να μην ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση στα κοινοβούλιά τους αν πρώτα η Ελλάδα δεν.. σκύψει να παρακαλέσει. Ζητούν γραπτές εγγυήσεις και άμεσα μέτρα ώστε να βρεθούν πάνω από 300 εκατ. ευρώ για να μην κοπούν κι άλλο οι συντάξεις.

Υπάρχει, όμως, κι ένας ακόμη πιο σκληρός όρος που ακούγεται τις τελευταίες ώρες. Πρόκειται για την πρόβλεψη στη νέα σύμβαση, να αποβληθεί η Ελλάδα από το ευρώ αν δεν επιτύχει τους στόχους της σε ένα αυστηρό και ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο.

Αν δηλαδή το χρέος δεν καταστεί βιώσιμο μετά το κούρεμα η Ελλάδα να χρεοκοπήσει μετά βαίων και κλάδων.

Πάντως, στους κόλπους της ΕΕ ήδη έχει αρχίσει να γίνεται κουβέντα για τη σκληρή στάση της Γερμανίας και κυρίως του Σόιμπλε. Πολλοί εκλαμβάνουν όλη αυτή τη στάση ως επιχείρηση κυριαρχίας σε όλη την Ευρώπη και κάποιοι εμφανίζονται οργισμένοι με τη Μέρκελ και την κυβέρνησή της που έχει δυναμιτίσει το όραμα της ενωμένης και αλληλέγγυας ΕΕ.

http://www.antinews.gr/2012/02/14/147878

Δύο εκατ. πήραν οι Δήμοι για τις φωτοτυπίες των σχολικών βιβλίων

Δύο εκατομμύρια ευρώ κατανεμήθηκαν στους δήμους για την κάλυψη της δαπάνης των φωτοτυπιών των σχολικών βιβλίων, όπως επιβεβαιώνεται από έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών, Τάσου Γιαννίτση, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο υπουργός, τον περασμένο Σεπτέμβριο, το υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε όλους του δήμους της χώρας, προκειμένου να συνεργαστούν άμεσα με τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, βάσει των οδηγιών τους, ώστε να καταστεί δυνατή η έγκαιρη διανομή του απολύτως αναγκαίου εκπαιδευτικού υλικού σε όλα τα σχολεία.

«Κατόπιν αυτού και μετά την αποστολή των απαιτούμενων οικονομικών στοιχείων από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, το υπουργείο μας προέβη στην εφάπαξ κατανομή ποσού 2.000.000 ευρώ στους δικαιούχους δήμους», αναφέρει ο κ. Γιαννίτσης. Ενημερώνει, παράλληλα, ότι «το συγκεκριμένο ποσό εξασφαλίστηκε από μεταφορά πίστωσης στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών από το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και από το υπουργείο Οικονομικών».

Το έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών για την κάλυψη της δαπάνης των φωτοτυπιών των σχολικών βιβλίων, διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος. Ο βουλευτής έχει διατυπώσει την εκτίμηση ότι «ξοδέψαμε για να φωτοτυπήσουμε τα πρώτα κεφάλαια των βιβλίων, όσα χρήματα πήραμε από την Κύπρο, στην οποία πουλήσαμε, φέτος, για πρώτη φορά, τα κανονικά βιβλία, σε ποσοστό 40%». Ο βουλευτής της ΝΔ έχει απευθύνει την ίδια ερώτηση και στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο καλεί να διαβιβάσει στη Βουλή τα στοιχεία για «τα κεφάλαια της διδακτέας ύλης που καλύπτουν οι φωτοτυπίες», για το «πότε, επιτέλους, θα ολοκληρωθεί η διανομή των βιβλίων στα σχολεία» και «σε τι ποσοστό, πανελλαδικά, έχει γίνει η διανομή των σχολικών βιβλίων».

«Είναι ο Καραμανλής προδότης κι εσείς οι πατριώτες ... Ρε μαλ...ες τι πάτε να κάνετε;»

Πολύ τεντωμένα τα νεύρα στους κόλπους των βουλευτών της ΝΔ προχθες το βράδυ. Ανάλογη ένταση επικρατούσε στο γραφείο του Καραμανλή στη Βουλή όπου ο πρώην πρωθυπουργός προσπαθούσε να μεταπείσει αρκετούς βουλευτές να αλλάξουν την απόφαση τους και να υπερψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση.
Ένας από τους...
παλαιούς κοινοβουλευτικούς που μπήκε στο γραφείο του κάποια στιγμή λίγο πριν την ψηφοφορία ακούστηκε να λέει σε δύο από τους αμετανόητους :

«Ρε μαλ…ες τι πάτε να κάνετε; Δεν βλέπετε ότι καταστρέφετε ο κόσμος; Είναι ο Καραμανλής προδότης που θα ψηφίσει ΝΑΙ κι εσείς οι πατριώτες;»!
ΔΓ

Προσκλητήριο ενότητας στη ΝΔ από τον Κώστα Μαρκόπουλο

Να ενώσει την παράταξη καλεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ο διαγραφείς από το κόμμα βουλευτής, Κώστας Μαρκόπουλος. «Ένωσε την παράταξη Αντώνη και πάμε να πάρουμε την χώρα στην πλάτη μας», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στη ΝΕΤ.

Ο κ. Μαρκόπουλος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του και τη στήριξή του στον Αντώνη Σαμαρά και τόνισε ότι ο ίδιος «είναι και παραμένει ΝΔ».

Υπογράμμισε επίσης ότι «η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από ανθρώπους που έχουν ένσημα στη ζωή και δεν ζουν από χορηγίες».

Κ. Μητσοτάκης: Να πληρώνονται οι βουλευτές με τον κατώτατο μισθό

"Κυρία Πρόεδρε, εγώ εκφράζω τις επιφυλάξεις μου για το εάν η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας θα βελτιωθεί με μισθολογική μείωση στον ιδιωτικό τομέα. Θα πρέπει πάνω στον ιδιωτικό τομέα να πατήσουμε για να ανακάμψει αυτή η χώρα. Κοινωνικές συμμαχίες τις οποίες κάθε κυβέρνηση χρειάζεται πρέπει να τις στήσει με το ιδιωτικό τομέα.
Διότι δεν έχει μείνει και τίποτε άλλο. Εάν είναι να ξετινάξουμε και τον ιδιωτικό τομέα, δεν μπορώ να δω πως μπορεί να δημιουργηθεί κοινωνική δυναμική ανάταξης αυτής της χώρας. Με μισθό 400 ευρώ στους νέους οι οποίοι μπαίνουν στην αγορά εργασίας, φοβάμαι ότι αυτή τη δυναμική δεν θα την δημιουργήσουμε.

Κυρία πρόεδρε, εάν θέλουμε να βρούμε χρήματα, ας λάβουμε υπόψη το ζήτημα του πολιτικού συμβολισμού. Πρέπει να γίνουν παραπάνω περικοπές στον προϋπολογισμό της Βουλής. ΄Οσοι βουλευτές, το ανέφερε και ο κ. Γιακουμάτος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, από το πόθεν έσχες μιας χρονιάς έχουν σημαντικές καταθέσεις, να πάρουν και αυτοί τον κατώτατο μισθό, τουλάχιστον, για ένα χρόνο τον οποίο προβλέπουμε για όλους τους νέους που θα βγουν στην αγορά εργασίας. Είναι το στοιχειώδες που μπορούμε να κάνουμε για να μπορέσουμε έστω και στο ελάχιστο να διεκδικήσουμε ξανά την αξιοπιστία ως πολιτικό σύστημα."

Απόσπασμα ομιλίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή

http://www.kmitsotakis.gr

ΓΙΑΤΙ;


Γράφει ο Μίκης Πρωτοπαπαδάκης

Γιατί, την τελευταία στιγμή πριν εισπράξουμε μια δόση, προσπαθούμε βιαστικά να ‘‘διαπραγματευθούμε’’ με τους δανειστές μας;

Δεν θα ήταν προτιμότερο να έχουν τακτοποιηθεί νωρίτερα όλα τα σχετικά θέματα; Η έγκαιρη αντιμετώπισή θα μας επέτρεπε να μελετήσουμε τα πράγματα με ψυχραιμία, αντί να δεχόμαστε την τελευταία στιγμή την απειλή: αποδοχή ή χρεωκοπία.

Η τακτική αυτή του εκβιασμού θυμίζει τον τρόπο εργασίας κάποιων εργατών, που εργάζονται με αργό ρυθμό, ώστε η δουλειά να μην είναι έτοιμη εγκαίρως. Έτσι, προκαλούν πανικό στον εργοδότη και τον εκβιάζουν να τους απασχολήσει υπερωριακά – για το καλό της Πατρίδας!

Γιατί δεν μας λένε, ποιές είναι μία-μία οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα ; Δεσμεύσεις που, αν τις είχαμε τηρήσει, δεν θα ήταν ανάγκη να περικοπούν μισθοί και συντάξεις. Τα βάζουμε με ένα μνημόνιο που δεν γνωρίζουμε. Το μόνο που μάθαμε γι’ αυτό, είναι κάποια αποσπάσματα, τα οποία, μάλιστα, εφαρμόσθηκαν κακότεχνα και με απερίγραπτη προχειρότητα.

Γιατί δεν μας λένε, ποιοί έπρεπε να εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις και δεν το έκαναν;

Γιατί δεν τις βάζουν, έστω και καθυστερημένα, δυναμικά, με τρόπο σοβαρό, μελετημένο, στο τραπέζι των ‘‘διαπραγματεύσεων’’, ως εναλλακτικές λύσεις, ώστε να αποφύγουμε τα σκληρά μέτρα και να κερδίσουμε την αξιοπιστία απέναντι στους πιστωτές μας ;

Γιατί, όταν η κ. Μέρκελ μας κατηγόρησε πως είμαστε τεμπέληδες, δεν της κλείσαμε αμέσως το στόμα (στη βράση κολλάει το σίδερο), αφού και ψέματα είπε και, το χειρότερο, ξέφυγε από τα ήθη που θέσπισαν οι ιδρυτές της ένωσης της Ευρώπης;

Γιατί, έχουν καθιερώσει τους μισθούς και τις συντάξεις ως την πιο πρόσφορη πηγή χρηματοδότησης των αδηφάγων ταμείων του Δημοσίου;

Γιατί, αφού επιμένουν να βάζουν το χέρι τους στην τσέπη των πολιτών, δεν στοχεύουν για αρπαγή, εκεί που υπάρχει το πραγματικό ψαχνό; Υπάρχει μεγάλος αριθμός Διοικητών, μελών Διοικητικών Συμβουλίων διαφόρων φορέων του Δημοσίου, και πολλών άλλων αξιωματούχων, που λαμβάνουν απολαβές από 10000 έως και 45000 (!) ευρώ τον μήνα.

Υπάρχουν, ακόμη, συνταξιούχοι πρώην υψηλά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων των πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας, που κοστίζουν ακριβά στο Κράτος, επειδή εκτός από τις υψηλές αποδοχές τους, διαθέτουν και κρατικά αυτοκίνητα, οδηγούς, ασφάλειες και δεν ξέρω τι άλλο. Τι φοβούνται και δεν τους ενοχλούν, αφού αυτοί, εκτός από το ότι δεν θα πέσουν κάτω από το όριο της φτώχιας, ούτε διαδηλώσεις θα κάνουν, ούτε άλλου είδους διαμαρτυρίες.

Γιατί, όταν βλέπουμε να καταλύεται το Σύνταγμα από τις Κυβερνήσεις και την Βουλή με τους νόμους που θεσπίζουν, δεν ενοχλούμαστε; Μας απασχολεί μόνον η υλική ζημιά που οι πράξεις τους αυτές προκαλούν στον τόπο και στους πολίτες.

Τα παραπάνω ερωτήματα προκύπτουν από την παρακολούθηση όσων θλιβερών συνέβησαν στον τόπο μας τον τελευταίο καιρό. Ευχής έργο θα είναι, αν στο άμεσο μέλλον δεν προκύψουν οι ίδιες απορίες.

ΠΗΓΗ:http://www.elzoni.gr/html/ent/655/ent.18655.asp

Επαφές με διαγραφέντες βουλευτές της ΝΔ αποκαλύπτει η Ντ.Μπακογιάννη


Επαφές με βουλευτές που διαγράφηκαν από τη Νέα Δημοκρατία, επειδή καταψήφισαν το νέο Μνημόνιο, αποκάλυψε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

«Βεβαίως έχω έρθει» δήλωσε η κ. Μπακογιάννη, απαντώντας στο ερώτημα εάν έχει έρθει σε επαφή με κάποιους από τους διαγραφέντες, προκειμένου να προσχωρήσουν στη Δημοκρατική Συμμαχία.

Η κ. Μπακογιάννη, είπε επίσης, ότι «γίνεται μία ατελείωτη συζήτηση σε όλο το πολιτικό σκηνικό», καθώς «το πολιτικό σύστημα καταρρέει και πρέπει να ξαναφτιαχτεί με άλλες λογικές».

«Ελπίζω με τις λογικές ότι πήραμε τα μηνύματα και μάθαμε από τα λάθη μας» τόνισε.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα μπει στη Βουλή στις επόμενες εκλογές.

«Στόχος μας είναι να μπούμε δυνατά στη Βουλή» υπογράμμισε.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών της η κ. Μπακογιάννη επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι η ΝΔ πληρώνει τις πολιτικές αντιφάσεις των τελευταίων 2,5 ετών.

Σχολιάζοντας την κομματική γραμμή της ΝΔ κατά του πρώτου Μνημονίου -που οδήγησε και στη διαγραφή της- και την τωρινή υπέρ του νέου Μνημονίου, η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στον Βήμα 99,5 έκανε λόγο για «πολιτική σχιζοφρένεια».
Δεξί X-Trem(i) 

53 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ 26 ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Από τους εβδομήντα εννέα συνολικά συλληφθέντες των επεισοδίων της Κυριακές, οι οποίοι θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη, οι πενήντα τρεις είναι ημεδαποί ενώ οι υπόλοιποι είκοσι έξι είναι αλλοδαποί. Όσον αφορά στην ηλικία τους : Τρεις είναι...
ανήλικοι, ηλικίας 14 έως 17 ετών, σαράντα ένας είναι από 19 έως 29 ετών, Είκοσι επτά είναι από 31 έως 39 ετών και οι υπόλοιποι οκτώ είναι 40 και άνω.

Δεν είναι μα(κ)άκες ... είναι προδότες!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Σήμερα είναι μια άλλη μέρα για την Ελλάδα αφού οι "προδότες" ολοκλήρωσαν τα προσχεδιασμένα ξεπουλώντας την πατρίδα μας, τις ζωές μας αλλά και το μέλλον των παιδιών μας!
Μας γυρνούν σε πολιτικοοικονομικές και εργασιακές συνθήκες του 19ου αιώνα όπου μάλιστα αρμόδια για το δίκιο μας (όπως λέει η επαίσχυντη σύμβαση που κύρωσαν) θα είναι τα ...

Κοιμηθείται και απόψε ήσυχοι: Η Μίκα δεν παραιτείται από βουλευτής και θα τα φροντίσει όλα... μιλώντας για πρώτη φορά στη Βουλή

Τραγική περίπτωση η νεαρά πρώην βουλευτής της ΝΔ, η οποία όμως θα κρατήσει την έδρα για να σώσει τη χώρα. Μας εξηγεί γιατί δεν ψήφισε το μνημόνιο και λέει δεν το ψήφισε γιατί θα αυξήσει το ΦΠΑ στα νησιά. Που το είδε γραμμένο μόνο αυτή ξέρει.
Γιατί όπως είπαμε το μνημόνιο θέτει γενικούς κανόνες που πρέπει να εξειδικευθούν με εφαρμοστικούς νόμους και ως γνωστόν η ΝΔ έχει δεσμευθεί ότι δεν θα δεχθεί αύξηση ΦΠΑ στα νησιά.

Ρε Θέμο γιατί δεν μας λες με ποιον έπαιζε τένις ο Παπακωνσταντίνου;


Το χθεσινό πρωτοσέλιδο του φίλου μας του Θέμου στο Πρώτο θέμα σίγουρα το είδατε όλοι, την φωτογραφία και το ρεπορτάζ ότι την ώρα της κρίσιμης συνεδρίασης του eurogroup ο ανεπάγγελτος κος Παπακωσταντίνου έπαιζε τένις την είδαμε και την διαβάσαμε,τον αντίπαλο του Παπακωσταντίνου δεν μας είπατε όμως ρε παλουκάρια.

Θέλετε να μάθετε τον αντίπαλο;

Μόνιμο στασίδι στα κανάλια του συστήματος που καταγγέλλει η φίλη μας η Λιάνα του ΚΚΕ

Η   φίλη μας η  Λιάνα του ΚΚΕ από την μια καταγγέλλει το σύστημα και από την άλλη έχει μόνιμη  θέση στα κανάλια του συστήματος που κατηγορεί .
Και για του λόγου το αληθές την Δευτέρα , Τέταρτη και Παρασκευή την βλέπουμε στο Μέγκα των Ψυχάρη Μπόμπολα και Βαρδινογιάννη την   Τρίτη , Πέμπτη και Σάββατο στο κανάλι του μεγαλοεφοπλιστή Κυριακού και τα μεσημέρια στη  μόνιμη εκπομπή της στο ραδιόφωνο του άλλου πόλου του συστήματος που το εκπροσωπούν οι Χατζηνικολάου Κουρής . 

"Κούρεμα" στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια

Μειώνονται σημαντικά τα τοπικά ενδοκυκλαδικά ακτοπλοϊκά δρομολόγια για το υπόλοιπο του χειμώνα. Μέσα στην εβδομάδα και aqua_jewelσυγκεκριμένα, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, επιστρέφει μετά από εργασίες συντήρησης, το πλοίο Aqua Spirit της Nel Lines.


Ωστόσο, από τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου θα τεθεί εκτός δρομολογίων λόγω ετήσιας ακινησίας το Aqua Jewel της ίδιας εταιρίας. Το πλοίο θα απουσιάσει για περίπου ένα μηνά, αφού σύμφωνα με την Nel Lines, θα επιστρέψει στη γραμμή στις 18 Μαρτίου.

Έως τότε, τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια θα εκτελούνται ....