slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιάννης Κωνσταντακης πρόεδρός Κοινότητα Κορώνου: Με αποτελεσματική παρέμβαση Βρούτση το ΑΤΜ να παραμείνει στην Κόρωνο!



πουργείο εργασίας: Πόσο θα ενισχυθούν συνταξιούχοι και ευάλωτοι - Δείτε παραδείγματα για αύξηση στις συντάξεις, κατάργηση εισφοράς, επίδομα 250 ευρώ και άδεια μητρότητας



Μαίρη Λαμπαδίτη
Αύξηση στο εισόδημά του θα δει το 2023 στην πράξη το 95% των συνταξιούχων είτε μέσω της αύξησης του 6%-7% είτε μέσω της κατάργησης δια παντός της εισφοράς αλληλεγγύης για 1 εκ. συνταξιούχους που δηλώνουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ. Το κόστος των μέτρων ανέρχεται σε 1,3 δισ. ευρώ και αφορά την πλειονότητα των 2,4 εκατομμυρίων συνταξιούχων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Κερδισμένοι βγαίνουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι με την κατάργηση της εισφοράς 1% υπέρ του ταμείου πρόνοιας , μέτρο που θα ενταχθεί μαζί με την επέκταση του επιδόματος μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα στο νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό του ασφαλιστικού συστήματος που θα αναρτηθεί σύντομα για δημόσια διαβούλευση.

« Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας 2022 »


                  



Από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου ανακοινώνεται  η έναρξη του 3ου  δολωματικού ψεκασμού των ελαιοδέντρων για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στις Τοπικές  Κοινότητες:

Χαλκείου και Μονής , από τις 19 Σεπτεμβρίου 2022, οι οποίοι θα διαρκέσουν 8 ημέρες και ολοκληρώνονται στις 27 Σεπτεμβρίου  2022  

Επισημαίνουμε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοιχτά τα αγροκτήματα τους αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά , όσοι το επιθυμούν, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Νάξου τηλ. 2285361464 -2285361462 .




                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

                                    

       


                                                                                                  Ε.Π.

       

              




                         

           

  

         

Ο Δ/ντής  Δακοκτονίας


                      Βορδάκης Κωνσταντίνος

                                γεωπόνος






Κοινή δήλωση Νίκου Συρμαλένιου και Ανδρέα Ξανθού και για ένταξη του νοσοκομείου Σαντορίνης στο ΕΣΥ

Την Κυριακή 11/9 πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη , με πρωτοβουλία του Συντονιστικού των κατοίκων και φορέων της Σαντορίνης, μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας - απαίτησης του Θηραϊκού λαού για στήριξη του νοσοκομείου και την ένταξη του στο ΕΣΥ, με στόχο τη διασφάλιση δωρεάν και ποιοτικής φροντίδας υγείας για όλους .

Γ. Κωνσταντάκης – Πρόεδρος Κοινότητας Κορώνου Νάξου: «Να παραμείνει το ΑΤΜ στην Κοινότητα μας»

Προς Πρόεδρο Τράπεζα Πειραιώς κ. Μεγάλου

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΩΝΟΥ ΝΑΞΟΥ Κοινοποίηση: 

Α) Βουλευτές Κυκλάδων

Β) Δήμαρχο Νάξου

Αίτημα: Να παραμείνει το ΑΤΜ στην Κοινότητα μας: στην Κόρωνο της Νάξου.


 Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, σας γνωρίζουμε ότι μας τηλεφώνησαν πως  κατόπιν εντολής από την Τράπεζα Πειραιώς θα έρθουν να ξηλώσουν και να πάρουν το ΑΤΜ το οποίο έχετε τοποθετήσει στο γραφείο της  Κοινότητας μας!
Σας θέτουμε υπόψη σας, ότι το ΑΤΜ, μας παρέχει τεράστια  εξυπηρέτηση όχι μόνο στην Κόρωνο αλλά και σε όλα τα χωριά της  Ορεινής Νάξου. Επίσης, σας γνωρίζουμε πως η Ορεινή Νάξος  ανέρχεται τουριστικά, διότι είναι ένας πολύ δυνατός τουριστικός  προορισμός με πολλά αξιοθέατα, μουσεία και άλλα με αποτέλεσμα  κάθε χρόνο να αυξάνονται οι επισκέπτες στα χωριά μας κι όπως καταλαβαίνετε κι αυτοί που χρησιμοποιούν το ΑΤΜ να γίνονται κάθε
χρόνο και περισσότεροι. Εκτός από τα παραπάνω, θέλουμε να ξέρετε
ότι επειδή τα χωριά μας είναι γύρω στα 40 χιλιόμετρα από την 
πρωτεύουσα, το ΑΤΜ είναι άκρως αναγκαίο για την εξυπηρέτησή  μας.
Κύριε πρόεδρε, για όλους τους προαναφερόμενους λόγους, αλλά και 
ένεκεν της Κοινωνικής Πολιτικής την οποία έχετε, σας παρακαλούμε
όπως αποδεχτείτε το αίτημά μας, το ΑΤΜ να παραμείνει στο χωριό  μας.

Με εκτίμηση:

Στρατηγική της Περιφερειακής Αρχής η επένδυση στην Γαστρονομία

Το Νότιο Αιγαίο έχει ως στρατηγική επιλογή την ανάδειξη της γαστρονομίας στο όλο εγχείρημα της τουριστικής του προβολής, και θα διεκδικήσει και πάλι την διάκριση στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό μαγειρικής «Young European Chef Award» που θα διεξαχθεί στην πόλη Trondheim της Νορβηγίας 10 με 13 Νοεμβρίου. Μετά από τους κατά τόπους διαγωνισμούς οι κριτές της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου – Κυκλάδων επέλεξαν τη νεαρά σεφ Αικατερίνη Γονιδάκη από την Πάτμο, που εργάζεται στην Κω, η οποία και θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια μας.

Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Διοργανωση αρχαιολογικής διημερίδας στην Σίφνο στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2022,

 
αφίσα, το πρόγραμμα και δελτίο τύπου για την αρχαιολογική διημερίδα
με τίτλο "Κυκλάδων αρχαίοι τόποι και τοπία. Συμβολές στη μελέτη του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος των νησιών υπό διαχρονική προοπτική "που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων στην Σίφνο στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2022,  στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος

Γ. Χατζημάρκος : "Ενωμένοι σε συλλογικό σχέδιο, θα δώσουμε την μάχη για όλες τις λύσεις" Συνάντηση του Περιφερειάρχη με το ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου


Η επιτυχία του 2022, η προετοιμασία για το 2023 και οι οικονομικές προκλήσεις της περιόδου, τα θέματα συζήτησης της πολύωρης συνάντησής τους

 

 Γ. Χατζημάρκος: «Ενωμένοι σε συλλογικό σχέδιο, θα δώσουμε την μάχη για όλες τις λύσεις»  

 

Με το Διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος. Κατά τη σύσκεψη, που εκτυλίχθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, δεδομένης και της εντυπωσιακής εξέλιξης της τουριστικής περιόδου, αναλύθηκαν εκτενώς οι προκλήσεις και εκδηλώθηκε η διάθεση των δύο πλευρών για συνέχιση της συνεργασίας σε ένα κοινό σχέδιο αντιμετώπισης όλων των προκλήσεων της περιόδου.