slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΝΔ: Η κυβέρνηση κατηγοριοποιεί και διαχωρίζει τους Έλληνες απόστρατους αξιωματικούς

http://1.bp.blogspot.com/-wtBtzZOwYag/TghgWuWOx5I/AAAAAAAANIQ/jg7Mtjz06UA/s1600/%25CE%259D%25CE%2595%25CE%2591+%25CE%2594%25CE%2597%25CE%259C%25CE%259F%25CE%259A%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%25A4%25CE%2599%25CE%2591+logo+3.pngΜε τις δηλώσεις του ο αρμόδιος υπουργός, κατηγοριοποιεί και διαχωρίζει, με αντισυνταγματικό τρόπο, τους Έλληνες απόστρατους αξιωματικούς - προσδίδοντας μάλιστα στοιχεία ηλικιακού “ρατσισμού” - αφενός στους αποστρατευθέντες ευδόκιμα και αφετέρου στους αποστρατευθέντες μετά από αίτηση αποστρατείας τους.

το 16,7% η ανεργία στην Ελλάδα σύμφωνα με τη Eurostat

http://www.skai.gr/files/temp/30E786DCAC97F8966B67F2957C363F50.jpgΣτο 16,7% του ενεργού πληθυσμού ήταν η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνιο, παραμένοντας αμετάβλητη σε σχέση με το Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Η μέση ανεργία στην ευρωζώνη παρέμεινε αμετάβλητη στο 10,0% τον Αύγουστο. Το ίδιο ποσοστό παρουσιάζει η ανεργία στο σύνολο της ΕΕ (και στις χώρες εκτός ευρωζώνης).

Ωμή παρέμβαση της Τρόικας στον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης καταγγέλει ο Δ.Σ.Α


Για «ωμή παρέμβαση στον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης», κάνει λόγο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννης Αδαμόπουλος, σχολιάζοντας την επίσκεψη κλιμακίου της Τρόικας στο Πρωτοδικείο Αθηνών και τις επαφές που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
Ο Γιάννης Αδαμόπουλος τονίζει ότι αδυνατεί να αντιληφθεί το λόγο και την ιδιότητα «υπό την οποία οι εκπρόσωποι των δανειστών μας ενδιαφέρθηκαν να πληροφορηθούν στοιχεία για…

Αγωγή Πάγγκαλου σε επώνυμο blogger-Ζητάει 2 εκ ευρώ!!-Δείτε για ποιο γελοίο λόγο!

Η ιστορία, που αποδεικνύει το λόγο που οι ΠΑΣΟΚοι θέλουν κατάργηση της ανωνυμίας των blogs, έχει ως εξής:

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2010 (ένα χρόνο πριν), ο 26χρονος blogger Ευάγγελος Μυτιληναίος (συνωνυμία με τον γνωστό επιχειρηματία), έγραψε το εξής άρθρο, στο ιστολόγιό του με την επωνυμία "Εκκλησία του Δήμου":

ΚΥΡΙΑΚΉ, 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2010

Πίσω από τις γρίλιες...
Η συνέχεια στο taxalia.blogspot.com

Ξεκαθάρισε τη θέση της η ΝΔ, για το χαράτσι στα ακίνητα, μέσω του αν. τομεάρχη Ι. Βρούτση

http://troktiko.eu/wp-content/uploads/troktiko_121357_0.jpegΣε συνέντευξή του το μεσημέρι στο Ράδιο 9, ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, πήρε ξεκάθαρη θέση και σε ερώτηση τι θα κάνει η ΝΔ με το χαράτσι που επέβαλλε το ΠΑΣΟΚ στα ακίνητα, είπε:

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

του Ακη Πυρπιλιδη

15 χρόνια στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, εργαζόμενος σε όλους σχεδόν τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, εδώ στο νησί μας, ποτέ δεν βρέθηκε κάποια αρχή να λογοκρίνει τα όσα, ΠΟΛΥ ΚΑΥΣΤΙΚΑ έλεγα.    Κανένας πλην ενός ιδιοκτήτη καλά να είναι,  που νόμιζε ότι αν έχει σταθμό και πλερώνει όπως χαρακτηριστικά έλεγε,  θα μπορούσε να χειραγωγήσει τα λεγόμενα μου. Συνεργάστηκα χωρίς προβλήματα με όλους σχεδόν τους Δημοσιογράφους που...

Ανακοίνωση του πρόεδρο του ΟΛΠ κ. Γιώργου Ανωμερίτη για την συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (ΟΝΑΣ)


Με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (ΟΝΑΣ) (Μαϊτό Νίκο, Καλαϊτζή Μανώλη, Κονδύλη Σταύρο, Γιακούμη Ιάκωβο, Καραπάτη Πέτρο, Τσάφου Κατερίνα, Χωριανόπουλο Αντώνη) συναντήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΛΠ Α.Ε. στον Πειραιά ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) κ. Γιώργος Ανωμερίτης.
Κύριο θέμα της σύσκεψης ήταν, όπως άλλωστε και πρόσφατα με τον Δήμαρχο Νάξου και το Λιμενικό Ταμείο Νάξου, το μέλλον του λιμανιού της Νάξου.Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης ανάπτυξε τις απόψεις του για να ένα ισόρροπο περιβαλλοντικά και παραγωγικά πρότυπο ανάπτυξης του νησιού, του...

Έρανο υπέρ Παγκάλου...έκαναν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι Δάσκαλοι του Πύργου

Γερμανικά υποβρύχια: το σκάνδαλο αποδεικνύεται, οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί απαλλάσσονται!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θ. ΔΡΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ
"Γερμανικά υποβρύχια: το σκάνδαλο αποδεικνύεται, οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί απαλλάσσονται!"
 Σχετικά με την άσκηση ποινικών διώξεων από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών σε βάρος των τότε υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, συνδικαλιστών, ιδιωτών και εμπλεκομένων στελεχών της αρμόδιας διεύθυνσης εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το σκάνδαλο των υποβρυχίων τύπου 214 o Θοδωρής Δρίτσας έκανε την παρακάτω δήλωση:

Υπεγράφη το Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και του Δήμου Σαλαμίνας.

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, ο δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, μετέβη στη Σαλαμίνα, όπου μετείχε στις εκδηλώσεις «Σαλαμίνεια 2011».
Συγκεκριμένα, οι δήμαρχοι των 23 Πόλεων – Κρατών, που μετείχαν στην ιστορική Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 480 π.Χ., κλήθηκαν από το δήμαρχο Σαλαμίνας να υπογράψουν Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης με τον εκεί Δήμο. Κατόπιν της ομόφωνης λήψης σχετικής απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος συμμετείχε στη διαβούλευση, που έγινε από τους 23 δημάρχους και τους εκπροσώπους των Δήμων στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σαλαμίνας, όπου ομόφωνα αποφάσισαν να ξεκινήσουν από κοινού αγώνα στήριξης και ανάδειξης του πολιτισμού της Σαλαμίνας. Ακολούθως, υπεγράφη το Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης, στον Αρχαίο Λιμένα Αμπελακίων.
Ο δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, κατά το χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε το δήμαρχο Σαλαμίνας για την πρόσκληση, έκανε μια......

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ


΄
Σύμφωνα με δημοσίευμα της zougla.gr, ποινική δίωξη ασκήθηκε σε 29 κατηγορούμενους για τα υποβρύχια.
Ανάμεσά τους ο πολύς Μίχας.
Ξέρετε, αυτός που μιλάει μήνες τώρα για διαφάνεια και άλλα φαιδρά.
Αυτός που έκλαιγε με τα δακρυγόνα στο ΓΑΠ όπως φαίνεται στη φωτό.
Αυτός που με ύφος 40 καρδιναλίων έβγαινε στην τηλεόραση και έβαζε πρόστιμο στον τέως βασιλιά για το γάμο στις Σπέτσες.
Θα κάνει καμιά δήλωση σήμερα ή θα τον ψάχνουμε σαν τον Ψωμιάδη;
Ξέρω ξέρω... "οι σκευωροί θα αποκαλυφθούν στη δικαιοσύνη, στην οποίαν έχω απόλυτη εμπιστοσύνη"...
Σήμερα κιόλας ο ΜΙΧΑΣ θα πρέπει να παφθεί από πρόεδρος του ΕΦΕΤ αφού είναι υπόδικος πλέον.
Για να δούμε τα καλόπαιδα της κυβέρνησης τι θα κάνουν;



ΑΘΑΝΑΤΗ ΠΑΣΟΚΑΡΑ, ΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΑΝ....

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=389542&cid=4

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Προς τον κ. Δήμαρχο και τους  κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου
Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
 Παρακαλούμε  να προσέλθετε σε έκτακτη - κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 30 Σεπτεμβρίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα: 13.30 μ.μ.  με το παρακάτω θέμα  ημερήσιας διάταξης:
Έγκριση τεχνικών δελτίων για την υποβολή πρότασης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» ΕΠΠΕΡΑΑ, για σχολεία του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Το θέμα κρίνεται κατεπείγον λόγω λήξεως της ημερομηνίας υποβολής των τεχνικών δελτίων στην αρμόδια αρχή.
Ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Φώτιος Ι. Μαυρομμάτης

Γραμματεία Νάξου έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση πως δεν πληρώνουμε

 Στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ ενάντια στα νέα χαράτσια που κυβέρνηση και τρόικα φορτώνουν στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων προκειμένου να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων, η Γραμματεία Νάξου οργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι, εργάτες και  εργάτριες, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες και έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση πως δεν πληρώνουμε,           δεν θα πληρώσουμε εμείς τα δισεκατομμύρια που θέλουν να εισπράξουν.  ας τα πάρουν  από εκείνους που τα έχουν: τους  εφοπλιστές,  τους  βιομήχανους  και  τους  τραπεζίτες.                                                                                 Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι μαζί   με το ΠΑΜΕ έκαψαν τα ειδοποιητήρια που έλαβαν από την εφορεία.                                                                                                               Η Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ στα πλαίσια της δράσης της ενημέρωσε εργαζόμενους, σωματεία, συλλόγους και τους κάλεσε να πάρουν θέση ενάντια στα χαράτσια και στην αντιλαϊκή λαίλαπα.                                                                                                                       Χαιρετίζουμε  όσους συμμετείχαν στη συγκέντρωση. Καλούμε να μην σκύψει κανείς το κεφάλι,  να γίνει ο καθένας στη γειτονιά του, στο χωριό ή την πόλη του, στους φίλους, στους συναδέλφους, στους συγγενείς του κήρυκας της αντίστασης  κατά της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. Βασικό ρόλο μπορούν και πρέπει να παίξουν σ' αυτό και τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης με την αντικειμενική, αμερόληπτη και ουσιαστική ενημέρωση  τόσο για τη γενικότερη πολιτική Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού στις 5 στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και στις 19 Οκτώβρη στην γενική πανελλαδική πανεργατική απεργία, η επιτυχία της οποίας εξαρτάται από όλους μας και από τον καθένα ξεχωριστά.

ΠΑΜΕ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΑΞΟΥ

The magazine, φύλλο Νο2…

Συμπλήρωσε δυο φύλλα κυκλοφορίας
το περιοδικό ελεύθερης κυκλοφορίας
«the magazine».
Μια περιοδική έκδοση
για την Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες.
Στο δεύτερο φύλλο,
ανάμεσα στα άλλα θέματα,
υπάρχει ένα αφιέρωμα στο παιδί
και τη νέα σχολική χρονιά που ξεκίνησε,
ένα αφιέρωμα στο αποστακτήριο
κίτρου Βαλληνδρά και
στα Σμυριδωρυχεία της Νάξου.

Το «θέατρο» και οι «Κομπάρσοι »

Στάθης Αγγελης
το νέο Πασοκ

Το γραφείο τύπου της μειοψηφίας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προφανώς δεν έμεινε ικανοποιημένο από τις ραδιοφωνικές επιδόσεις και την προσπάθεια που φιλότιμα κατέβαλε ο φίλος μας ο Στάθης Αγγελής να απαντήσει στα όσα κατήγγειλε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της 23ης Σεπτεμβρίου και επανέρχεται με νέο δελτίο τύπου δίνοντας νέες διευκρινήσεις για το κόστος της θεατρικής παράστασης του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης.
Και σε μια προσπάθεια συμψηφισμού και αποπροσανατολισμού ο συνδυασμός του Νίκου Μαράκη ζητάει να επεκταθεί ο διαχειριστικός έλεγχος σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα των τέως Δήμων Νάξου και Δρυμαλίας. Να τονίσουμε εδώ ότι τα ποσά που διαχειριζόταν το χρόνο ο Πολιτιστικός Οργανισμός του πρώην Δήμου Νάξου απέχουν παρασάγγας από τα ποσά που διαχειριστήκαν και οι τρεις μαζί Πολιτιστικοί Οργανισμοί του πρώην Δήμου Δρυμαλίας. Και τέλος, έχουμε και λίγο από την Λιμνοδεξαμενή της Αριοβέσσας και τις ...καταγγελίες του Δημοτικού Συμβούλου Στέφανου Μανιού.

Συνεδρίασε στη Ρόδο η Επιτροπή Τουρισμού



Συνεδρίασε σήμερα στη Ρόδο, παρουσία όλων των μελών της, η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης – Επιχειρηματικότητας- Δια Βίου Μάθησης- Απασχόλησης- Καινοτομίας- Έρευνας & Ανταγωνιστικότητας- Απόδημου Ελληνισμού, υπό την προεδρία της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη, κας Διακοσταυριανού- Σώζου Δέσποινας.