slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΡΘΡΟ ΝΤΟΥΝΙΑΔΑΚΗ ΓΙΑΝΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ :Νησιά νοτίου Αιγαίου: Τραγικές ελλείψεις για τις λαϊκές ανάγκες


Τα νησιά μιας περιοχής, όπου αμφισβητούνται τα σύνορα από μια γειτονική χώρα, ένας απόστρατος του ΠΝ, σαν τον υπογράφοντα, θα περίμενε να είναι η βιτρίνα της χώρας! Αντίθετα όμως! Από τις πρώτες επισκέψεις στα νησιά της περιφέρειας Νότιου Αιγαίου σχηματίστηκε άποψη για την κατάσταση τους, που αποδίδεται με τις λέξεις: εγκατάλειψη και εργασιακός Μεσαίωνας! Το σημείωμα αυτό περιορίζεται στα πιο χαρακτηριστικά ζητήματα, που αφορούν κρίσιμες λαϊκές ανάγκες.

Η παροχή υγείας στα νησιά μας απέχει πολύ από του να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού. Το πρόβλημα είναι έντονο ακόμη περισσότερο το καλοκαίρι, καθώς δεν επαρκούν οι υποδομές, το δε προσωπικό εργάζεται στο κόκκινο της αντοχής του. Το κάθε νοσοκομείο έχει την δική του ιστορία με ελλείψεις και αγώνα των εργαζομένων για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΡΘΡΟ ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΑΡΙΑΝΑΚΗ Γαλάζια στελέχη, «βούτυρο στο ψωμί» του ΣΥΡΙΖΑΆρθρο του Περιφερειακού Συμβούλου και Προέδρου του Περιφερειακού Φυτωρίου, Μιχάλη Μπαριανάκη

Σε συνέχειες παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις τελευταίες ημέρες το κωμειδύλλιο τοπικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, η πλοκή του οποίου περιστρέφεται γύρω από την στήριξη της υποψηφιότητας του Μανώλη Γλυνού στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με στοιχεία που παραπέμπουν άλλοτε  στην… Τύχη της Μαρούλας και άλλοτε στον Αγαπητικό της Βοσκοπούλας.  Για τέτοιο αίσθημα μιλάμε!
Διότι, όσο και να θέλει κανείς να  σχολιάσει σοβαρά τα συμβαίνοντα και να προσδώσει πολιτικό περιεχόμενο στη «συμμαχία» γαλάζιων στελεχών με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, αδυνατεί εκ των πραγμάτων να το κάνει.

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ

Μανώλης Κεφαλογιάννης- Καταπέλτης για την Τουρκία, η Έκθεση Προόδου. Ζητά το «πάγωμα» ή τον «τερματισμό» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία

«Καταπέλτης για την Τουρκία, η Έκθεση Προόδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ζητά το «πάγωμα» ή τον «τερματισμό» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία».
Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτική Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας κατέθεσε σειρά τροπολογιών στην Έκθεσης Προόδου για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.
Με την παρέμβαση του, σημαντικές εθνικές θέσεις έγιναν πλήρως αποδεκτές και

Υποψήφιος για δεύτερη θητεία στο πλευρό του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, ο Αντιπεριφερειάρχης και Έπαρχος Νάξου, Γιάννης Μαργαρίτης

Την εκ νέου υποψηφιότητα του Γιάννη Μαργαρίτη,  στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές,  στην Περιφερειακή Ενότητα Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ανακοινώνει η παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο".

 Στην δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο, για δεύτερη θητεία,  ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών - Ακτοπλοίας & Επικοινωνιών και Έπαρχος Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, αναφέρει τα εξής:

"Μετά από μια γόνιμη και αποδοτική  θητεία που άλλαξε τα δεδομένα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και έβαλε γερά θεμέλια για ένα καλύτερο μέλλον για τα νησιά μας, συνεχίζουμε.
Με τον Γιώργο Χατζημάρκο, επικεφαλής μιας ικανής και αποτελεσματικής ομάδας, που μας ενώνουν οι

Νάξος - Απόκριες: Τα μηνύματα του Λιανού μέσα από τις ενδυματολογικές του επιλογές
Είναι ενδεχομένως ένα από τα λίγα πρόσωπα της μικρής μας κοινωνίας που ενώ είναι ενεργό πολιτικό μέλος και μάλιστα κατέχει θέση αντιδημάρχου, όταν έρχονται οι Απόκριες, μετατρέπεται σε ένα μικρό παιδί που απολαμβάνει το τριήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων. Και όχι απλά ως θεατής αλλά και ως ενεργός μέλος καθότι αρέσκεται να μασκαρεύεται. Κάποιοι λένε ότι στέλνει με τον τρόπο αυτό μηνύματα ακόμη και προς την παράταξή του. Κάποιοι άλλοι ότι ασκεί αυτοκριτική, η ουσία είναι ότι δεν χάνει το χαμόγελό του, ακόμη κι όταν στέκεται απέναντι τους επικριτές του, που του καταλογίζουν τάσεις αυταρχισμού και διάθεσης να παίξει «μόνος εναντίον όλων»…

ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ Λεονάρδος Χατζηανδρέου : Λιανού αποκαλυπτήρια – Μετά τις Απόκριες ...οι μάσκες έπεσαν


 

Η νέα αρχή που πρεσβεύει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός αποδεικνύει περίτρανα μέσα από τα λεγόμενα του, ότι πρόκειται για «ενός ανδρός αρχή» μιας και η μόνη διαφοροποίηση που προσκομίζει είναι ότι θα είναι αυτός στο τιμόνι ενώ όλα τα υπόλοιπα θα παραμείνουν τα ίδια.

Ευτυχώς για τους πολίτες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων ο κ. Λιανός με δημόσιες δηλώσεις του αποκαλύφθηκε εγκαίρως αφού μας κατέστησε σαφές ότι δεν κατάφερε να μάθει, τα οκτώμισι χρόνια, ως πρώτος τη τάξη αντιδήμαρχος, το αντικείμενο σε δυο καίριους τομείς της αρμοδιότητας του.

Μετά από πρόσκληση του Μανώλη Κεφαλογιάννη η Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξη θα επισκεφτεί την Κρήτη.

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης συναντήθηκε σήμερα στο Στρασβούργο με την Ευρωπαία Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης Κορίνα Κρέτσου.
Κατά τη διάρκεια της συζήτηση η Κορίνα Κρέτσου δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή της για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στα έργα υποδομών, σε μνημεία, σε γέφυρες, στους οδικούς άξονες στο Νόμο Χανίων και γενικότερα στην Κρήτη. 

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης μετέφερε στην Ευρωπαία Επίτροπο και μήνυμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων που θα συμβάλλουν στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι υποδομές στην Κρήτη λόγω των εκτεταμένων βροχοπτώσεων.

«πάνω από τη βάση» το Νότιο Αιγαίο -ΕΣΠΑ -Περιφέρειες: Οι «πρωταθλητές» & οι «ουραγοί» στην απορροφητικότητα (πίνακας)Τον πίνακα με την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ από τις 13 περιφέρειες της χώρας δημοσιεύει η aftodioikisi.gr. Πρόκειται για τις δαπάνες που έχουν κάνει οι περιφέρειες έως τις 31.12.2018, δηλαδή πέντε χρόνια μετά την έναρξη του προγράμματος και μόλις δύο πριν από την ολοκλήρωσή του (σ.σ. πάνω από 70% της διάρκειάς του)

ΥΠΕΣ: Αυτές είναι οι ημερομηνίες των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών

Τις ημερομηνίες των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών ανακοίνωσε και επίσημα το υπουργείο Εσωτερικών. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση: «Σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4406/2016 ΦΕΚ 133 / τ.Α΄ / 26 Ιουλίου 2016 «Αναλογική Εκπροσώπηση των